Björnbärsmarmelad

Efter efterfrågan, lägger jag ut mitt recept på björnbärsmarmelad

2 liter björnbär
1pkt syltsocker
1pkt ljust moskovadosocker
en skvätt citronsaft

Halvtina bären

Blanda bär, socker och citronsaften i en STOR kastrull, låt koka upp under omrörning. Koka i ca 15 min på svag värme. Skumma av marmeladen under tiden.

Häll genast upp på rena och torra glasburkar, låt svalna och förvara sen i kylskåp

Receptet räcker till ca 5 normalstora burkar marmelad

Receptet går även bra att halvera


Kommentarer
Postat av: Anne

Tack, låter superbra det. Använder du syltsocker på påse (de där på ett kilo) eller såna där små paket? (Tror de heter syltsocker 3+1, typ.)

2009-10-12 @ 06:09:15
URL: http://annesfood.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0