cupcakes med björnbärsglasyr

18 cupcakes

muffins
225g osaltat rumstempurerat smör
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 msk vaniljsocker

Värm ugenen till 175 grader och placera 18 muffinsformar i en muffinsplåt

vispa alla ingredienser i en medelstor skål med elvisp till en slät, ljus smet

skeda smeten i formarna, fyll varje form till lite mer än hälften

grädda i 20 minuter

låt svalan

muffinsarna utan glasyr håller sig ca tre dagar en en lufttätburk eller 3 månader i frysen.

Medans muffinsen svalnar gör glasyren



Glasyr

60g rumstempurerat osaltat smör

120g philadelphia ost

2 3/4 dl florsocker

1 dl björnbär och lite strösocker

Blanda smör, ost och florsocker till en slät smet med hjälp att elvisp.

Koka björnbären tillsammans med sockret tills de blir mosiga.

Passera björnbärsmoset genom en sil så du får en saftliknande vätska

Reducera ner björnbärssaften tll hälften.

Skumma av saften och låt svalan

Blanda i ca 2-3 msk björnbärssaft i glasyren.



Spritsa ut glasyren på muffinsarna och dekorera med tex silverkulor eller hjärtströssel.












Kommentarer
Postat av: denise

hej "fin blogg "

2010-05-02 @ 13:34:18
URL: http://purriunge.blogg.se/
Postat av: michelle

Åh vad gott!! :)

2010-05-02 @ 15:05:50
URL: http://michellepettersson.blogg.se/
Postat av: Sofie

muuums :D

2010-05-02 @ 18:41:39
URL: http://sofiefi.blogg.se/
Postat av: Baby Melody

Mums! Tack för receptet!! :)



Ha en trevlig kväll<3

2010-05-05 @ 16:39:12
URL: http://babymelody.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0