kväll, kväll

Nu är det kväll igen hemma hos familjen Ottosson/Sundqvist. Hamburgare till kvällsmat fixade min älskling. De var jättegoda. Han hade bla basilika i dem och det gjorde verkligen susen. Annars har det inte hänt så mycket mera idag, Jag har plockat lite samt tvättat en maskin. Skönt att få det lite glesare i tvättkorgen. Theo har även provat sina vinterkläder från förra året. som skönt var kunde han ha både mössor, vantar och termobyxor, så behöver inte handla så mycket, vilket är mycket skönt.

Nu ska vi slö lite innan det blir sängen. Jobb som vanligt imorgon.

Trötta måndag

IDag har jag varit tillbaka på jobbet igen efter min sjukdom med feber och förkylning förra veckan. Känns bra att kunna jobba igen men är trött som bara den. Kan bero på att jag fortfarande är snorig men också på att min älskade son har drömt mardrömmar i natt. Fick gå och hämta honom vid halv ett tiden i natt sen har han legat brevid mig och snurrat runt runt. Tror ingen av oss har sovit så där jättebra.

Annars har det än så länge varit en lugn dag. Mamma kommer vid halv fem och ska köra hem oss då. sen lovade mats att handla kvällsmat så jag slipper tänka på det, får se vad det blir, nått som gick snabbt sa han i alla fall. Tur jag har min älskade man, vad skulle jag göra utan honom. Igår hade han tydligen plockat en hel liter med björnbär. Undra om det är några mogna idag, ska gå ut och titta sen.

Mormor och jag har bestämt att det blir en tur till LKPG på fredag för att handla vinter kläder till Theo, måste kolla mössor och vantar, om vi behöver skaffa sånt också. ska prova jackan han hade förra året också men tror den är för liten.. Kan bli en dyr tripp på fredag.....

Theo är klippt!!!

Min älskade son har äntligen gått med på att klippa sig, Jag och theo traskade hem till moster Pia och hon fick klippa hans hår. Visst han var inte helt still men han skrek inte rakt ut i alla fall som han gjort de andra gångerna då vi försökt. Syssling Marcus var där också och hjälpte till att distrahera honom så det var ju bra. Moster är så snäll oxå så man får en pepparkaka efter man varit duktig och klippt sig. Blev jättefint även om luggen blev lite kort, men det är inte helt lätt att klippa en liten kille som har myror i benen.

Nu har vi käkat lunch och theo sussar sött. Snart kommer mats och gosar lite med sin familj innan det blir jobb för honom ikväll igen. Nu är bara frågan vad han ska få i födelsedagspresent.. Måste komma på något...

allt ska djävlas

Nu har jag bytt lakarna här hemma och glad i hågen satte jag på de smutsiga på en 60 tvätt. Jag och mats går ner i källaren för att skruva lite så ser jag att det kommer fram vatten bakom tvättmaskinen. Blir så trött på att allt ska djävlas hela tiden och gå sönder. Vi får verkligen hoppas att det bara är någon slang som är trasig eller sitter löst ananrs blir det en ny och det lär väll innebära att tusenlapparna får vingar nu igen. Uppdaterar er när jag vet mer.

Idag har annars varit en bra dag. Vi har varit på stan, Mats har köpt skor och jag har köpt en kjol och ett par byxor från villervalla till theo. Baboon hade fått in de nya villervalla tröjorna också, men tyckte inte de var så fina den här sesongen. Har dock spanat in en tröja och ett par långkalsoner från POP som jag vill köpa till theo, Tror mormor ska in till linköping nästa vecka. Ska fråga om hon har lust att shoppa lite åt mig då.

Lunch på mc donalds idag och theo åt som en häst. Hela hamburgaren och nästan all pommes fick han i sig. Neä nu vakna prinsen efter sov stunden. Bäst att springa upp till honom.

Björnbär

Idag har jag inte haft någon feber men varit fortsatt förkyld. Var hemma från jobbet och tagit det lugnt hela dagen. Nu ikväll har jag dock passat på att koka lite björnbärsmarmelad. Vi har ju fått så himla mycket björnbär iår så måste ju göra av dem på något sett. Hoppas bara marmeladen blir god, men det tror jag, Förhoppningsvis räcker bären både till en omgång marmelad till samt en rejäl laddnng med styckfrysta bär att ha i frysen och ta upp i vinter till bla glass och pannacotta, ska visst vara gott i muffins också säger grannen så det får vi prova. Vet att granntjejen vilma gillar björnbär också så får väll ge henne en liten burk att smaska på.

Imorgon ska mats på surströmmingsskiva, är glad att han åker bort och äter sådant istället för att hållas här hemma, det stinker ju så fruktansvärt.

Har lagt theo för en stund sen för första gången på välldigt länge ville han sitta hos mamam och somna, han har ju varit så pappig ett tag nu. Värmer mamma hjärtat ändå när han vill ligga hos mig. =o).

Nej nu blir det slapptid en stund innan det är dags att krypa ner i sängen, imorgon är det bla bädda rent sängarna på Sofies schema.

Pizza kväll

Ikväll åkte mats och köpte pizza till sin sjuka sambo och pizza älskande son. Theo blev precis som alltid när det vankas pizza alldeles överlycklig och stod och hoppade medans mats skar upp pizzan åt honom. han är dock lite rolig våran son. Äter bara de bitar som ligger med fyllningen upp. har nogon bit hamnat upp och ner så ratar han den direkt, så det gäller att vända bitarna åt honom. Han är så söt när han sitter där i sin stol och bara trycker in pizzan i munnen.

Själv så mår jag lite bättre nu känns det som. Hoppas det håller i sig så man känner sig skaplig imorgon i alla fall. har dock redan bestämt att jag ska vara hemma imorgon också då jag fortfarande har feber. Har ju fått direktiv om det från cheferna så det är väll bara att lyssna och göra som de säger.

Mats hämtar theo på dagis imorgon så jag ska slippa ge mig ut när jag inte mår bra. Nu ska ja se klart på Pablo.

sjuk

Fick gå hem igår fårn jobbet vid et tiden, hade feber och ont i halsen. Hade hoppats det skulle vara bättre tills idag men tji fick jag. Får vara hemma från  jobbet imorgon också,inget skoj allt. som tur är har jag en snäll pappa som hämtar theo åt mig på dagis idag så att jag slipper ge mig iväg med feber och snorande näsa. Mormor skulle komma ner med theo hit sen så blir det pizza till kvällsmat när mats kommer hem

näe nu blir det soffläga tills theo kommer hem.

Feber

Har fått feber ikväll och vill helst bara gå och lägga mig, men det går ju inte för mats jobbar ju kväll. Hoppas min pojk är trött ikväll och somnar tidigt så man själv kan gå och lägga sig. Hade tänkt att jag skulle sova bort febern så jag är pigg och glad imorgon och kan gå till jobbet. Har ju fått hårda dirketiv om att man inte får ha feber och jobba nuförtiden på grund av svininfluensan, så är jag inte feberfri är det väll bara att stanna hemma. Det värsta är att jag får så dåligt samvete när jag är hemma på grund av att jag vet att jag behövs på jobbet.

Annars har det varit en bra dag, på väg hem från jobbet stannade jag och theo till på preem och hämtade ett paket som jag fått på posten, var lite kläder från hm tyvär var theos längkalsonger som jag beställt inte med. Tydligen var de slut u hans storlek, får väll köpa någon annan stans istället.

Näe nu ska jag och theo gå och sätta oss i soffan en stund för en liten myspys stund

måndag

Idag har jag averkat en ny arbetsdag. Allt har varit kanon på jobbet och hade till och med turen att få gå en promenad i skogen i det fina vädret.

Var och hämtade theo på dagis idag och då hade han ett jättestort bett under ögat, undra vad det är för något hemskt djur som bitit honom ser hemskt ut.


syns inte så bra, är ännu verre i verkligheten, dumma insekter

Cyklade hem idag och theo tyckte det var jätteroligt. Blev till och med arg när jag gick av cykrln för att gå över vägen.

Nu har vi ätit kvällsmat och snart är det sov dags för theo

cykel dags

Så nu är cykelsadel fast satt. Precis när mats hade satt fast den så började det regna så vi fick vänta en stund innan vi kunde ta våran provtur. Var tvungen att pumpa däcken öxå och eftersom vi inte hittade något munstycke till våran pump så tog jag och theo en promenad till kerstin och börje för att låna en pump. mats kusin och hans barn var där så theos kusin egon och theo lekte lite innan vi knallade hem igen för att pumpa däcken. Tog sen en cykeltur tillbaka för att lämna igen cykelpumpen. Tror theo tyckte det var spännande att cykla.

Efter cykelturen var det dags för matlagning, köttbullar och potatismos blev det. Theo tyckte det var riktigt gott med mammas köttbullar.

Nu ska jag slöa lite innan det är dags för en natts sömn inför en ny jobbvecka med nya utmaningar.

fest

Igår var jag och mats på 30 års fest hemma hos thomas och Maria. Det var thomas som fyllde 30 år. Var riktigt trevligt. Mycke trevligt folk, även om vi inte kände så många innan så hade vi det riktigt kul. Dessutom var Ingela där och det var riktigt trevligt att träffa henne, har ju inte sett henne på flera år.

Maria hade lagat jättegod mat och kvällens höjdpunkt var nog när mats sjöng singstar. Gick en sväng till Harrys men det var inget folk där så jag och mats åkte hem efter en halvtimme.

Nu ska vi snart åka och hämta våran lilla pojk som sovermiddag just nu hemma hos mormor. Sen blir det montering av  Theos cyckelsadel och sen en provtur runt kvarteret. Tänkte vi kunde cykla hem från dagis imorgon, men måste ju bara se till att han inte tycker det är otäckt att åka cykel.

Helgen har gått lika fort som vanligt men jag har i alla fall hunnit med att städa och tvätta några maskiner.Måste bara plocka in tvätten i garderoberna också men det ska väll snart vara fixat.

Få se vad som händer me ridag, men tror det blir lugna puckar.

Äntligen fredag

Idag är det helg igen, ska bli skönt att få umgås med min lilla pojk imorgon känns som man kanppt hinner ses på vardagarna, jobb sen dagishämtning, hem och laga mat innan det är kvällsbestyr och läggning. Skulle önska att jag kunde fortsatt att vara hemma en dag i veckan med honom, men det finns ju ingen möjlighet nu när föräldrardagarna börjar ta slut. Känns som man inte har möjlighet att umgås och träffa honom så mycket som man vill,missar ju stora delar av hans liv då han spenderar 2/3 av sin vakna tid på veckorna på dagis där andra än hans föräldrar tar han om honom. SUCK

Nej nu får det vara nog med dåligt samvete för idag, Imorgon ska jag och theo ta ett bad på förmiddagen då han var för trött ikväll för att orka med. Blev ialla fall korv med bröd till kvällsmat för theo och han åt två korvar samt ett korvbröd så gott var det nog ialla fall. Nu sover han sens en halvtimma, somnade gott i pappas famn.

Var och fika med de två sarorna idag och det var trevligt som alltid att träffa dem.

nej nu blir det slötime innan sängen om några timmar.

sen sist

Har det inte hänt så mycket. Eleverna har återvänt till jobbet efter sommarlovet och det har varit riktigt kul att få träffa dem igen. Blir långtråkigt att jobba utan elever trots att det finns massor att göra. Har haft två bra dagar, idag grävde vi bla upp den potatis som vi satt i landet och det fans faktiskt riktigt mycket potatis i landet, så det var kul. Ser lite ljusar ut på personalfronten också, håller alla tummar som jag kan.

Theo har också haft två bra dagar, idag var morfar och hämtade honom eftersom jag jobbade sent. De har busat och lekt, fast theo var trött eftersom han vaknade tidigt i morse och knölade lite i natt.

Imorgon ska jag fika med sara och sara på stan, det ska bli riktigt kul och skönt med lite vuxentid, vet inte när jag fikade utan barn på stan sist tror det var runt jul. theo är ju inte så road av att fika nu för tiden, har ju inte riktigt ro att sitta still, tycker bättre om hemma fika när man kan leka.

ska ta och surfa runt lite här innan jag ska plocka fram lite kläder och grejor tills imorgon

biten son

Idag när jag hämtade theo berättade helena theos fröken att theo hade blivit biten på två ställen av något annat barn. De hade inte sett vem det var och theo hade inte sagt något. Men ett stort bitmärke på armen och ett på kinden har han fått. Tror det är ett av de nya mindre barnen som bitit honom för dels har det aldrig hänt förut och dels ser det ut som det är små tänder som har bitit honom. Fröknarna tyckte det var jättetråkigt, man såg verkligen att de skämdes. men det är ju inte deras fel. De sa att de hoppas komma på vem det är så snart som möjligt så de kan ha extra koll på det barnet. Jag hoppas bara det inte händer fler gånger, dels för att det inte är speciellt kul att skicka sitt barn till ett ställe där man vet att han blir biten och får ont samt även för att risken finns att theo börjar bitas han med och det vill jag inte veta av.

Annars har det varit en bra dag idag. Jobbat som vanligt och sen hem till mormor och fika lite innan det blev dags att dra sig hemåt för att laga lite mat. Har nyss ätit och satt på en maskin med tvätt. Alldeles strax är det dags att sätta igång med kvällsrutinerna så theo kommer i säng till åtta tiden.

måndag igen

Så var det måndag igen, har inte hänt speciellt mycket idag, varit på jobbet hela dagen och förberett ankomsten av eleverna. Theo har varit på dagis men mats hämtade honom redan vid 3 så det blev inte en så lång dag för honom. Mats kollegor från peace and love var här och fikade på eftermiddagen ,men jag kom inte hem förens precis när de skulle åka upp mot borlänge igen.

Theo har fått massor bett på fötterna tror det är från rödmyror. Mats åkte till apoteket och köpte salva så nu har han slutat klia i alla fall.

ANnars inte hänt mycket, inser vad lite man hjnner med på vardagarna när man arbetar heltid och sen ska fixa och laga mat innan det är läggdags.

Ska glo på tvn nu innan det är sängen om några timmar.

söndag kväll

och helgen är redan slut, nu blir det en ny jobbvecka för mig samt dagis time för theo bus. Hoppas han vänjer sig lite bättre vid att vara på dagis nu så han inte är så trött på eftermiddagarna som han har varit den senaste veckan.

Idag blev det pasta med kantarellsås till lunch och hela familjen lassade in med god aptit. Theo verkade tycka det var jättegott.

nu blir det film innan sängen

Ingen aning

Vad vi ska göra idag, känns som vi är ganska trötta hela familjen. Nu på förmiddagen har mats klippt gräset och jag och theo varit i lekparken. Märks att mammas kille börjar bli stor. Numera sköter han sig helt själv i klätterställningen. Hoppar och studsar samt åker svisch som theo säger. IDag klarade han att klättra upp för nätet alldeles själv och sen ner för rutschkanan. Mamma behövde bara ha ett vakande öga.

Nu har theo ätit lunch samt somnat gott i pappas famn, jag har satt på en tvättmaskin, så nu blir det att slappa en liten stund, måste bara plocka upp theos leksaker först.

stan och film

Det är en kort beskrivning av vad vi har gjort idag. Började dagen med att jag och theo tog en promedan in till stan, var lite shopping sugen och ville se vad baboon fått in för nytt. Dock verkar det som de inte fått in så jättenycket höstkläder än. Hade mycket sommarkläder på rea kvar men hittade inngenting så hoppas de snart får påfyllning, lite nya villervalla tröjor skulle sitta fint.

Köpte i alla fall ett par svarta plysch byxor på lindex till theo samt en kjol till mig på hm. Theo fick även en mjukis häst och en brandstation med en brandbil, en ambulans samt en polisbil. Han blev jätteglad och har lekt med det nästan hela dagen. Blev lunch på sibylla och sen hem och sova middag för theo.

Maxi och onoff innan mys tid med wallander.


kräftskiva

Ikväll har vi ätit kräfter hemma hos mormor och morfar, det var jättegott. Theo tyckte dock inte att det var gott, spotta till och med ut. Men han fick korv så han blev glad. En jättetrött kille somnade som en sten klockan halv nio fast det var "est" som theo säger, har lite svårt för bokstaven T men der reder nog ut sig så småningom.

Nu är första arbetsveckan gjord så nu blir helg med familjen. Ska bli skönt att få umgås med theo, inget speciellt på schemat men hoppas vi kan vara ute imorgon och leka. Hoppas Hugo och vilma är ute också, då blir theo glad

Snart blir dags att krypa ner i sängen. Känns att man har jobbat.

dagis nu och 1988

Min lillebror sebbe och hans tjej jeanette var och hämtade theo på dagis i eftermiddags, jag jobbade länge samt hade ett litet kris möte ¨var inte hemma förens vid fem. Tydligen så har theo samma dagis fröken som sebbe hade när han var liten. Det intressanta är att denna fröken inte ser speciellt gammal ut. Trodde hon var i 35 årsäldern men måste ju minst vara 40 om hon  började jobba redan som 16 åring. Gud vad man kan förväxla folks ålder.

Det hade i allaf all gått bra för dem att vara barnvakt. Theo och jeanette hade lekt medans sebbe pluggade. Han har en stor tenta imorgon så det gäller väll att vara påläst. Morfar hade oxå varit hemma och hjälpt till med theo. Det var så klart han som åkte på att byta bajsblöja. =o) Han är bra han morfar.

Imorgon ska vi på kräftskiva hos mormor och morfar, ska bli smaskigt.

Nu är det dags att hänga tvätten och sen blir det slapptime.

ungspannkaka

Idag blir det som sagt ungspankaka till kvällsmat. Ska bli gott var länge sen jag åt det. Mats var också sugen så det passade ju bra.ämtade mats theo på dagis lite tidigare

Idag hämtade mats theo på dagis lite tidigare. T heo hade ätit dåligt till lunch så de åkte till mc donalds och käkade mellis. Vilken lyx för theo som älskar pommes och hamburgare. Han lär ju dock inte orka så mycket kvällsmat, men det gör ju inget. Lite pillar han nog i sig i alla fall.

Riktigt skit väder är det i alla fall så ingen mening med at gå ut nu på eftermiddagen, får stanna inne istället. Theo är badad och tittar nu på saltkråkan. Han fick bada tidigt eftersom jag ville duscha efter jobbet och vi har ju en deal. Först duschar mamma och då är man snäll och står och tittar på sen får theo bada. Funkar skit bra, bada är ju det bästa han vet.

Imorgon är det sebbe och jeanette som kommer och hämtar theoi på dagis. Kommer nog att gå jättebra,theo tycker ju så mycket om dem båda två. Jag jobbar länge imorgon. Torsdagar går jag till halv fem så skönt för theo att komma hem tidigare. Nej nu är det dags att fixa mat till mina två grabbar

Mamma mys

Theo var så himla go när jag kom och hämtade honom i eftermiddags på dagis. En stor kram fick jag samt lite klapp på ryggen. jag undrar vart han har läst sig att klappa en på ryggen när han kramas, jag gör då aldrig så. Gick jättebra at lämna honom imorse också, han sprang fram till helena på en gång och gav henne en bamse kram innan han sprang in och satte sig för att börja leka. Idag har det börjat tre nya barn på dagis som är lika gamla som theo varav två är killar så det är ju roligt för honom, förut har ju han varit ett år yngre än de andra barnen.

Imorgon ska mats hämta theo tidigare så det blir inte så lång dagis dag för honom kan ju va skönt att ta det lite lungt så här i början.

På fredag blir det kräftskiva hemma hos mormor och morfar, undra om theo tycker om kräftor, vi får se men han tycker nog det är spännande att se på när vi skalar dem i alla fall, och rostat bröd det älskar han ju. I helgen ska jeanette och voff voff flytta hem till nörköping också så det kommer bli tomt för theo, han tycker nog de ska bo kvar här, de tillhör ju hans familj nu.

imorgon blir deten ny arbetsdag igen, halva veckan avklarad imorgon sen blir det helg och familjemys

Första jobbdagen

Idag var det första dagen på jobbet för mig. Satt i möte hela dagen så är helt slut. lyckades dock lösa en hel del under dagen så det känns skönt. Saknade Pelle och Sara välldigt mycket dock, känns tomt när de inte är på plats. Även om det kommer nya personer så kommer inte de kunna ersätta pelle och sara. Vi hade ju ändå riktigt roligt tillsamans.

Theo hade sin första dag på dagis på 7 veckor och det gick bra även om han hade svårt att släppa pappas ben i morse. Han blev jätteglad när jag kom och kunde inte sluta kramas. Efter att vi hade kommit hem hängde han mig runt halsen i nästan en timme. Men det är ju inte så konstigt vi har ju varit tillsamans i stort sätt varje dag i sju veckors tid.

Var förbi mormor och hämtade mina regnkläder som brorsan lånat av mig för att jobba i. Sebbe var även snäll nog att skjussa hem oss eftersom vi hamna mitt i ett stort åskväder. Väl hemma blev det film för theo medans jag fixade maten. Theo var jättehungrig och åt massor av mat. efter maten var han dödstrött så han somnade redan innan åtta ikväll.

Hoppas det går lika bra att lämna imorgon som idag för då är det jag och theo som får promenera till dagis, mats jobbar i linköping med start klockan åtta så han måste ju åka redna runt sju tiden.

ska vara uppe en liten stund till men tänkte nog lägga mig ganska tidigt ikväll

sista semesterdagen

Idag har jag haft min sista semesterdag för i år. Känns helt konstigt att sommaren redan är slut och att det är jobb för mig och dagis för theo imorgon. Idag har vi varit och hälsat på moster Pia, theo lekte med emma och andreas, tycker det är jättekul att vara hos pia och lasse för där får man ju göra precis som man vill (nästan i alla fall).

Vi har även hunnit med att handla och fixa grejor till dagis imorgon. När mats kom hem från jobbet åkte vi dessutom och badade, så theo har fått göra mycket kul.

Theo lekte med grannbarnen efter middagen ikväll, theo och hugo busar och vilma säger åt dem att lägga av. Hon vill gärna bestämma den tjejen men så är det nog när man är fem år och tycker man  är jättestor jämfört med de två busarna på 1,5 år.

Ska bli intressant att komma till jobbet imorgon och se vad det är fär personal som dyker upp. Vi har ju ingen aning nu efter alla uppsägningar vilka de nya är. Hade varit bättre om mina saror, pelle och micke fått vara kvar.

näe nu blir de slöartime innan sängdags tidigt ikväll

Läggdags

Nu är det snart läggdags. börjar bli riktigt trött efter en hård dag på strnden med min lilla buse. Theo njöt verkligen av badet idag. Han simmade och plaskade som bara den, tyckte det var så skönt i vattnet att han när han var på det grunda gick på knä bara för att ha vattnet upp till hakan. Mats, mormor och jeanette var också med till stranden idag så vi kunde bytas av i vattnet så till och med jag lyckades få lite sol på näsan. Imorgon behöver jag sola lite rygg. Skönt att ha lite färg nu när man börjar jobba på måndag. Känner sig ju lite fräshare då. (undra hur det ordet stavas igentligen?) All bränna från kreta är ju som bortblåst.

Mats jobbar hela helgen,ulf lundell i bergs slussar så vi tänkte hänga med sundqvistarna samt jeanette. Men hon får nog räknas som en sundqvistare. Morfar adopterar nog snart hennes hund. Han tyckte chanell skulle bo kvar här när sebbe och jeanette börjar skolan igen och idagvar han hundvakt.

Nej läggdags sov såå gott

Bad

Idag blie det bad ute i karlsby med mormor. Thwo längtar redan men ska först äta lunch innan mormor kommer vid tolvtiden. Perfekt väder för en dag på stranden idag.

grillkväll

Ikväll blev det grillning igen. Mats kompis/anställda är här och ska sova över då de ska jobba i berg imorgon. Han heter klang som i kling och klang i pippi. =o) Lite skoj.

Var på skänninge marken och theo fick sin fina voff voff. Dock var han på dåligt humör men kommer nog att uppskatta den bättre imorgon. Har haft en trött kille här hemma idag, men han sov ju dåligt i natt så kan ju bero på det. Köpte öven en guns and roses t-shirt åt theo, skit snygg blir han. Synd att det inte var en longsleev bara för då hade den varit bättre i vinter. Men köpte en stor storlek så den passar nästa sommar också.

Imorgon blir det bad om vädret är fint, tror theo kommer att tycka det är jätteskönt. Idag har han bara badat i plaskpoolen men det dög det också. Hoppade och skvätte och hade sig. Bada är nog det bästa han vet.

ska ta mig ett glas vitt nu innan man tar och slänger sig i sängen

skänninge marknad

Idag blir det en tripp till skänninge marken i eftermiddag. Theo och jag åker med mormor och jeanette. Mats är glad att slippa, tycker inte det ärså intressant. Jag tänkte dock köpa en helium voff voff till theo igen. Blir den tredje det här året men han tycker ju så mycket om dem. Synd bara att de håller så kort tid.

På förmiddagen idag blir det städning. Hade ju folk här på middag så en hel del att röja upp i, men vi hade det välldigt trevligt så det är det värt. Ikväll kommer det en som ska jobba åt mats från borlänge så han ska sova här i natt, blir nog bra.Mats skulle fixa mat, får se vad han hittar på.

Nu är det bara tre dagars semester kvar innan det är dags för jobb igen och som det ser ut nu så har sommaren kommit. Varmt och fint idag, det skulle visst hålla i sig också. Typiskt när man ska börja jobba igen. Som tur är har vi det svalt på jobbet så behöver inte svettas i alla fall.

Nu ska jag se om theo vill diska lite medans jag röjer, han älskar att stå på pallen och diska sina burkar.

Snart kommer de

Snart kommer farmo,janne, mormor, morfar, sebbe, jenette och voff voff för att äta middag. Ska grilla och har gjort hemmagjord potatissallad, så det blir nog mums, det tror jag.

theo och jag har varit ute och lekt nästan hela dagen. Vi har även hunnit med att tvätta lite och förbereda maten. Theo har varit jätteduktig. Stod på pallen brevid mig och tittade när jag skar potatis och bankade ut fläskfilen. Tycker det är så roligt att få vara med och hjälpa till.

Theo har mumsat vinbär också, plockade från busken och åt. tycker det är jättegott, så jag har plockat till honom så ska han få till efterrätt.

mats och theo har även satt upp tvättlinan i tvättstugan. Theo var så stolt och drog med mig ner för att visa. han har blivit så stor. Kommi några nya ord sista dagarna också. Tutte sa han idag tex. så då fick han en...

Nu ska vi fixa det sista med maten

Städ och fix

Idag får det bli städning på förmiddagen ska ju få besök här ikväll så då gäller det att ha städat. Är inte direkt smutsigt dock mest grejer överallt som ska ställas på sin plats. Mina pojkar har ju en förmåsa att vänna till litegranna. Leksaker, papper,tuttar och annat överallt. Men jag älskar de ändå.

Inatt sov jag gott. tills mats telefon ringde klockan halv fem imorse. Någon som ringt fel. Inte riktigt hel kul. Somnade i alla fall om tills min lilla gullepojk ropade på mig vid åtta tiden i morse. Snart dags att ställa om dygnet, dagis börjar ju på måndag och då måste theo upp innan sju. Han kommer vara så seg stackaren.

Nu är snart morgonkaffet uppdrucket och då blir det till att röja.

Ute lek

Idag har jag och theo varit ute och lekt mycket fått byta kläder på honom tre gånger, förstår inte hur man kan lyckas skita och blöta ner sig så. Busen kröp i plaskpolen, den låg upp och ner men det en vattenpöl i den ändå, dyngsur blev han kan jag tala om. Theo älskar verkligen att leka med vatten, så det är skönt när det är så pass varmt att han kan va i badbyxor då spelar det ju ingen roll om han blir blöt, värre när det är sånt här väder, blir kallt med blöta kläder.

Imorgon ska familjen Thorn/lilja och familjen Sundqvist/andersson komma hit och äta mat. Kommer att bli mycket trevligt. Tänkte grilla sista gången innan semestern är slut. Så imorgon måste vi gå och handla lite så maten räcker.


Trött mamma

Idag är jag så himla trött, sov dåligt inatt vakna flera gånger men jag vet inte varför. Det var ganska varmt i och för sig så det kankse var därför. Theo och jag tar det lungt idag, hade ju hoppats på fint väder och bad men det verkar ju inte bli så idag, mulet och kallt som hela sommaren har varit.

Theo leker med sina bilar. Snart är det lunchdags och sen eftermiddags lur. Jag har en hel del tvätt att ta hand om. Hoppas vi får upp tvättlinan idag oxå, ska åka och hämta den i eftermiddag.

Får se vad vi mer hittar på idag, just nu har jag inga roliga ideer men nått måste vi ju göra annars klättrar theo på väggarna här.

Lunch besök

Idag kom theos faster med familj på besök. Faster var kaffesugen så vi bjöd in dem på lite lunch och kaffe. Inget märkvärdigt bara makaroner och korv men det dög bra det oxå. Theo lekte med Lousie, först var de ute och röjde runt innan lunch och sen lekte de med theos leksaker. Lousie körde runt theo på bobbyceren, de tyckte det var lika roligt båda två. När de hade åkt hemåt mot Skövde så somna theo som en stock och jag passade på att göra en storstädning av nedervåningen medans mats var ute och klippte gräset.

Skönt att få lite ordning på torpet. Mats har även lånat en häcksax av sin mamma så nu är även häckar och buskar trimmade.

Känns som vi fått mycket gjort idag fast vi sov bort halva dagen. Var en sväng förbi mormor oxå och hämtade lite grejer som vi hade kvar i bilen sens stockholms resan. Theo var som vanligt lika glad att få träffa dem och busade med sebbe. Det kommer bli så tomt för theo när sebbe och jeanette inte är kvar i Motala längre när det är skoldags igen.

imorgon får vi se vad vi hittar på beror på vädret

Dop och släktkalas

Igår var vi på Dop i nacka kyrka. Det var min brorsson Titus som döptes. Dagen började med att vi åkte till brorsan och fick amerikansk frukost. Theo älskar verkligen amerikanska pannkakor det han dock inte älskar lika mycket är att ta på sig finkläder,men ibland måste man. Han gick och drog i både skjortan och byxerna innan han vande sig men han var så fin så.


.

I kyrkan hade theo lite svårt att vara still men allt gick bra och Titus var så duktig så och sov igenom hela dopet och det efterföljande fikat. Efter fika och paketöppning for vi hem mot Motala igen. Theo var helt slut och sov hela vägen i bilen hem. Väl hemma blev det ombyte och en macka innan vi gick ett kvarter ner till mats moster för att träffa hela släkten på en släktträff. Theo hade jättekul sprang runt och lekte och stojade med alal de andra barnen.

Klockan 22.00 tyckte jag det var dags att lugna ner sig så theo och jag gick hem medans mats stannade kvar. Theo fick sin välling men hade svårt att sova eftersom han var så uppe i varv. Han somnade vid elva tiden och sov till klockan 9 i morse då var han så seg så han fick välling i sängen. Låg där och somnade nästan om. Inte förens klockan 10 ville han gå upp så idag är han seg efter helgens bravader.

RSS 2.0