Gissa vad

Slog in lite paket till theo igår, en del var bökigare än andra att få till kan jag säga. Gissa vad detta är för något...





Bjuder på en bild från förra veckan, theo är hemma hos mormor och bygger torn i köket, bussen fick oxå vara med..


Sovtime

För theo är det nu, trodde han skulle ha svårt att somna idag med tanke på att han sov så länge på morgonen men enj då, somnade precis som vanligt strax efter tolv. Men innan sovstunden käkade vi lunch, potatismos och köttbullar, kanske inte någon kulinarisk upplevelse direkt men theo gilalr det.

Blev dock frysta köttbullar men hemmagjort potatismos i alla fall, vägrar servera pulvermos till min son, smakar ju inte ens som potatismos utan bara massa tillsatser, nej riktigt mos ska det vara ananrs kan vi lika gärna äta makaroner.

Tycker igentligen inte så mycket om köpe köttbulalr heller men ibland när man har bråttom är det praktiskt, finns en del märken som faktiskt är helt okey. Har upptäckt att så länge man undviker de allra billigaste sorterna och mamma scan så funkar de flesta. Det värsta som finns är ju om man får en köttbulle full av brosk i, blä det är ju så man vill kräkas.

Nej plocka upp lite här i oredan och sen hänga tvätten.

sovmorgon

Idag tog theo sovmorgon, ropade inte på mig förens vid halv nio och sen låg vi i sängen tills klockan var nio, tittade på saltkråkan. Theo var jättegosig och låg och kramades med mig.

Nu har vi ätit välling och macka här hemma, jag fick mitt morgonkaffe också så nu mår vi prima. Har ett välldigt irreterande lock för öronen bara som jag inte kan bli av med, hoppas det försvinner bara, är ju inte förkyld så vet inte var det kommer ifrån.

Theo busar runt här, just nu håller han på och borrar för fullt.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, får se vad det kan bli.

Nej dags att plocka undan lite.

natter

börjar det bli nu, theo sover som en liten gris, somnade gott vid halv nio tiden och har inte hört ett ljud ifrån honom sens det hoppas det fortsätter så resten av natten, hör ju dock till undantagen att han vaknar på nätterna men ibland kan det ske, har perioder med mardrömmar ibland och då vakanr han och är ledsen och vill ligga hos mamma och pappa och sova.

Efter att theo somnade ikväll har jag grejat lite här hemma har bla slagit in theos födelsedagspresenter, så nu är det bara att invänta den stora dagen. Han var ju planerad att födas den 4e november men hade det så gosigt i mammas mage att barnmorserna fick tvinga ut honom (igångsättning) den 19 november, så än är det några veckor kvar till födelsedagen.

Med samma stormsteg som födelsedagen närmar sig närmar sig även slutet på ladies night turnen, ska bli underbart att få ha sin sambo hemma lite mera. Längtar..

nej nu är det snart läggdags, blir ju väckt vid åtta imorgon bitti skulle jag gissa på, ska ladda dvdn med en ny film så kanske vi kan ligga och dra oss lite extra.. skönt..

Klar för kvällen

Nu har vi gjort oss klara för kvällen här hemma, vi har ätit kvällsmat, badat och nu sitter theo och varavar ner framför en film medans jag kollar datorn lite. Tror han börjar bli trött min lilla kille så jag ska ta och lägga honom alldeles strax.

Till efterätt idag fick theo en clementin och det sa bara slurp så var tallriken tom. I år har theo inte fått några utslag av clementinerna så jag hoppas att överkänsligheten är borta. Värkar så i alla fall.

Nej nu lägga barn sen en kväll framför tvn

babylarm

Mormor var förbi med ett nytt babylarm, så nu hör jag min pojk när han vill nått ikväll, om han inte sover som en liten prins då förstås.



detta larm blev det

Nu har vi dammsugit här hemma så nu står det bädda rent på schemat..

Theo sover

Theo sover och jag slappar lite, ska ta och gå upp och bädda rent om en liten stund oxå. Theos babylarm har gått sönder idag så mormor skulle åka och köpa ett nytt åt mig senare idag. Kan kanske verka som om Theo är lite för stort för ett babylarm men eftersom han sover där upp med stängd dörr så hör jag honom inte utan larmet om jag tex tittar på tv eller är nere i källaren och grejar, även skönt att ha larmet om man vill gå ut och greja i trädgården medans han sover.

Larmet har ju hållt i två år nu snart så det var väll ganska väntat att det snart skulle braka ihop, sladdarna på dosan har gått av, vet inte riktigt hur men troligtvis på grund av slitage då vi alltid tar med oss larmet när vi tex är hos mormor och morfar vilket innebär en del slit och släng med dosan, sen kan jag ju meddela att det även hänt att busen fått tag i den där dosan och lekt en lite hårdhänt lek med den.

Nej nu ska jag koka mig en kopp kaffe och kolla lite grejor.

blir stan ikväll

Blir stan ändå ikväll, vill ju köpa två dukar från hemtex och efter klockan 20.00 är det tag två betala för en. Har en snäll mormor och morfar som passar theo under tiden, det är ju mitt i läggningen så vill inte dra ut honom så dags på kvällen

Han har varit så trotsig här hela eftermiddagen men det beror nog på att mats fick väcka honom förut, kan ju inte sova mer än ca 1,5 timmar på dagen då somnar han så sent på kvällen och är trött och grinig dagen efter också. Och det vill vi ju inte.

Nuej nu ska vi ta och greja lite här..

Ha ha

Had eju bestämt att vi skulle ta sovmorgon i morse, vem trro ni vaknar klockan halv sju?? jo theodor sundqvist så klart. Han har inte vaknat så tidigt på säkert ett halvår men imorse när hela familjen skulle ta sovmorgon då vaknar han!!!!

Låg i alla fall kvar i sängen till lite efter åtta, tittade på en pippifilm och tror att både mamma och pappa låg och slumrade lite då och då, kände mig i alla fall pigg när det var dags att stig aupp för att fixa till en flaska lelle.

Drog till stan på förmiddagen, mats gjrde lite ärenden och jag köpte ett set från villervalla till theo på baboon, det var 20 procent rabatt så lika bra att passa på. Ikväll är det sån shopping kväll i stan så alla butiker har massor av erbjudanden men eftersom mats jobbar så får vi hoppa över det, Theo måste ju sova vid åtta nio tiden i alla fall och de erbjudanden som jag var intresserad av började inte förens vid åtta.

Lunch fick bli mc donalds idag eftersom theo blev hungrig, idag fick man en bok med happy mealet och det är ju jättebra, mycket bättre an de där konstiga plastfigurerna som man brukar få.

nej ska ta och röja lite här nu, ser ut som ett bombnedslag....

Morgon mys

Ska vi ha i morgon bitti, för första gången på flera veckor så är vi hemma hela familjen imorgon bitti, ingen av oss ska iväg någonstans utan bara vara hemma. Vi ska ligga i sängen och ha familjegos och titta på pippi precis så länge vi känner fört. Låter kanske som de flesta har det varenda helg men för vår familj är det något alldeles extra att bara få ligga ihop i sängen och dra oss tills theo vill gå upp o dricka vällingen.Längtar redan.

Är ledig fyra dagarna nu och har inget speciellt inplanerat så jag och theo ska bara ta det lugnt, kanske fixa lite i trädgården om det inte regnar. Ska passa på att slå in theos paket nån kväll när han sover, skönt att ha det gjort.

Nej se klart på greys nu

Onsdag kväll

Idag var morfar snäll och hämtade theo på dagis så jag och mormor passade på att dra in en sväng till lkpg för lite shopping, hittade bara lite underkläder till mig men fyndade t-shirts på Lindex till halva priset åt theo, köpte stl 104 så att han kan ha dem i vår och sommar. Tyvär hade de inget långärmat i hans storlek på rean, på lindex måste han ju ha stl 98 nu eftersom de är så små is torlekarna.

Fixade även de sista födelsedagspresenterna till theo så nu är det klart, tror han kommer att bli mycket glad, kändes helrätt. Köpte även lite små grejor som jag ska ha till theos adventskalander, han får ju ett paket om dagen mellan den 1 och den 24 december. Kanske är att skämma bort honom, men det fick jag som liten och dessutom är det små grejor bara köpte till 14 paket för 100 kronor så har bara tio paket kvar. Få se vad vi ska ta och hitta på, se om man tex kan hitta några roliga pix böcker.

Pratade nyss med mats och vi bestämde att det fick bli äggmackor till kvällsmat bara, ingen av oss var specielt hungriga, theo ska få pytt i panna om en liten stund. Efter maten blir det i alla fall dusch för mig och bad för theo bus.

nej plocka upp här lite i oredan innan vi börjar med maten

snart sängen

Gick och la mig alldeles för sent i natt, somnade inte förens vid halv ett eftersom jag fastnade i en bok, så idag blir det nog sängen vid tio tiden. Ska ju upp vid sju hugget imorgon.

Ikväll var theo trött men det var ju inte så konstigt efter en hel vecka hemma. Blir ju trött efter en dag på dagis då. Nu sitter mats och jag här framför brasan, skönt att elda lite framåt kvällen, har smaskat lite choklad nu också, man får ju passa på när theo sover, han äter ju inget godis än våran kile.

Nej nu ska jag lägga ner datorn och ta coh slapa lite.

Hemma

Efter dagis hämtningen gick vi hem till mormor och fikade, jag fick kaffe och theo festis, mums tyckte vi bägga två. Efter lite lek och bus med mormor fick vi skjuss hem och nu har vi tvättat samt röjt upp lite. Theo ville se en film så jag satte på saltkråkan åt honom, så nu sitter han lugnt framför tv i fotöljen och tittar.

Snart blir det matlagning, har dock ingen fantasi idag så det får bli soppa och varma mackor men det  är ju gott det också. Ska nog planera maten tills imorgon redan ikväll så man slipper stå här med huvudet i frysen och fundera över vad man ska laga. Är lite sugen på kyckling men had eingen hemma så det kanske får bli de timorgon.

nej nu ska jag försöka få ut stickan jag fått i fingret, fruktansvärt irreterande...

Lunch igen

Nu är det lunch timme på jobbet igen, fantastiskt att man få ha lunch varje dag denna vecka, är inte vanligt förekommande kan jag tala om.

Idag är Theo på dagis för första gången på en vecka, han var jätteglad när vi kom dit imorse och gick direkt in i rummet och började leka med de andra barnen. Idag var det tre fröknar på plats på morgonen trots att de inte var så mycket barn, skönt med lite lugn och ro nu på lovet när många är lediga.

Jobbar hela dagen idag sen hämtar jag theo och vi ska promenera ner till mormor och dricka lite kaffe innan hon kör hem oss.

Fick ett jätte trevligt mess av mats idag, han ska bjuda mig, theo, mormor och morfar på julbord på ombergs turisthotell spm tacka för att de ställer upp och hjälper oss med theo när våra scheman kör ihop sig. Ska bli riktigt trevligt.

Måste komma på någon kvällsmat till ikväll också, har ingen aning, någon som har något förslag??

Kväll

Kändes det som om det blev kväll redan vid fyra i eftermiddag, gud va fort det blir mörkt nu när vi har vintertid. Theo har heller inte vant sig vid tidsomställningen än, jättetrött fast klockan inte ens är sju. men han får allt vara uppe en liten stund till, ananrs vaknar han i ottan i morgon bitti och vi behöve rju inte vara på dagis förens vid åtta så dumt att gå upp för tidigt.

Imorgon blir första dagis dagen för theo på över en vecka, blir nog skönt för honom att få busa av sig lite. Idag så har ju Theo varit hos mormor och de hade bla varit ute i lekparken och lekt. Mormor skjussade hem oss sen och när hon åkte så började theo gråta, har aldrig hänt förutm förutom när det är jag eller mats som åker, han tycker om sin mormor vår lille prins.

Idag blev det slabb mat till herrarna i husets förtjusning, korv och pommes, själv tycker jag inte det är så gott men det går ju fort att göra och vad gör man inte för sina grabbar.

Nu ska jag fixa det sista innan det är dags att ta kväller


Lunch

Nu är det lunch på jobbet. Inga elever denna vecka då de har lov så blir en lugn och skön arbetsvecka. Skönt att få en liten pause från slitet ibland.

Mona som är ledig denna vecka var förbi och fikade förut, hade med sig sin dotter Sofia som ville se hur vi hade det här uppe hos oss. Trevligt, blir ju lite tomt här ananrs då det bara är jag och fredrik som pallat oss hit den här veckan, resten av folket har jobbat in denna vecka men då vi jobbar heltid och har små barn så blir det svårt att jobba in 40 timmar på bara några veckor, så då får man allt palla sig hit.

Ringde mormor förut, de hade haft en bra natt, theo hade sovit så gott så och sen hade de tittat lite på Emil innan de gick upp i morse. Nu på förmiddagen skulle de gå ut och leka lite, kanske till lekparken. Då blir nog theobus glad.

Så skönt att man har föräldrar som ställer upp och är barnvakt, vad skulle jag och mats göra utan dem, kan ju lugnt säga att det hade blivt många fler VAB dagar för min del då Mats inte kan vara hemma hur som helst med sitt företag.

Nej käka lite mat innan lunchen är slut och det är dags att börja jobba igen...

Lunch

Nu är det lunch på jobbet. Inga elever denna vecka då de har lov så blir en lugn och skön arbetsvecka. Skönt att få en liten pause från slitet ibland.

Mona som är ledig denna vecka var förbi och fikade förut, hade med sig sin dotter Sofia som ville se hur vi hade det här uppe hos oss. Trevligt, blir ju lite tomt här ananrs då det bara är jag och fredrik som pallat oss hit den här veckan, resten av folket har jobbat in denna vecka men då vi jobbar heltid och har små barn så blir det svårt att jobba in 40 timmar på bara några veckor, så då får man allt palla sig hit.

Ringde mormor förut, de hade haft en bra natt, theo hade sovit så gott så och sen hade de tittat lite på Emil innan de gick upp i morse. Nu på förmiddagen skulle de gå ut och leka lite, kanske till lekparken. Då blir nog theobus glad.

Så skönt att man har föräldrar som ställer upp och är barnvakt, vad skulle jag och mats göra utan dem, kan ju lugnt säga att det hade blivt många fler VAB dagar för min del då Mats inte kan vara hemma hur som helst med sitt företag.

Nej käka lite mat innan lunchen är slut och det är dags att börja jobba igen...

söndags kväll

Vi har precis kommit hem från en jättegod middag hos mormor och morfar, theo fick sova över där i natt eftersom mormor ska vara barnvakt imorgon när vi jobbar. Nu när han har varit sjuk så har han blivit välldigt mammig och pappig. Så när vi gick så var han ledsen och ville själv ta på sig skorna och följa med.

usch får så ont i magen när man måste gå ifrån honom så där när han är ledsen. Vet ju igentligen att det går över så fort vi går och att han har det jättebra hos mormor och morfar, vi har ju varit så pass mycket hos dem ända sens han var nyfödd så han är jättetrygg med dem och i deras hus.

Ringde när vi kom hem i alla fall för att kolla läget och då hade han redan lugnat sig och mormor hade gått upp för att lägga honom. Skönt att det funkar så bra med mormor och morfar, vet andra som har barn som är jättesvåra att lämna bort. Tror det är viktigt att man har en nära relation med den som ska ta hand om en så att man känner sig säker och trygg även med "barnvakten" och inte bara med mamma och pappa och det gör verkligen theo.

Precis nu ringde mormor och sa att hönsmamamn (jag) skulle lägga av att oroa mig och slappna av för nu sov han som en gris, hade somnat så fort de hade gått och lagt sig.

Theo var riktigt trött ikväll tror del det beror på att han haft en aktiv dag med bus med Nova och utelek men även dels på grund av omställningen till vintertid. När klockan var åtta var ju theos kropp inställd på att han skulle gått och lagt sig redan för en timme sen. Var lika dant vid middagsluren, Jätte trött när klockan väl var tolv.

Nej ska se om det finns något att titta på på tvn

fika gäster

Nu har maria med familj varit här och fikat, theo tyckte det var jätteroligt att få leka med Nova, de sprang runt runt och jagade varandra. Nova är så snäll och leker med Theo trots att Nova är fem år och theo bara två. Jag tyckte oxå det var trevligt att träffa maria och thomas. Maria hade bakat en jättegod äpplekaka som hon hade med sig till oss att smaksa på. Blev lite över så det stoppade vi i frysen till en annan dag.

Efter att gästerna åkt vidare mot Novas gympa så gick vi ut i trädgården en liten stund. Trist väder men kände att vi behövde lite luft så var ute i en halvtimma ungefär. plockade lite äpplen och röjde upp bland leksakerna. Theo var duktig och räfsade lite löv också.

När vi kom in smaskade Theo i sig två tallrikar kräm, duktig kille!!

Nu sitter vi här i soffan hela familjen och myser lite framför pippi. Theo är helt slut efter lek med Nova och Löv krattning. Han har ju varit still en hel vecka så det tar på krafterna när man far runt och stojar.

Söndags mys

Vi skippar fredagsmyset och har söndagsmys i vår familj istället, mats jobbar ju fredag så då får man mysa på söndagen istället.

Var och handlade på maxi idag och theo åt en halv banan, kanon. Väl hemma smällde han i sig en hel protion till lunch, köpte en sån barnmatsburk som han älskade när han var liten och den smällde han i sig så det verkar som om aptiten är tillbaka. förhoppningsvis äter han både mellis och kvällsmat också så behöve rhan inte få någon extra välling idag.

Ikväll ska vi till mormor och äta kvällsmat och sen lämna theo där då han ska sova där tills på måndag då mormor ska vara barnvakt medans jag och mats jobbar. skönt för honom för då får han ju sovmorgon en extra dag, något han verkligen har utnjyttjat de senaste dagarna, märks att han blir trött av pencillinet samt att han har lite sömn att ta igen från tidigare i veckan då han knappt sov alls.

Om en stund kommer Maria, Thomas och Nova och fikar, ska bli trevligt, måste bara ner i källarn och hämta kaffe också. Ska även hänga en tvätt och sen sätta på en till, blir ganska mycket tvätt när man kroppsarbetar som min älskling gör.

nej ta och sätta fart då, hoppas det slutar regna med så vi kan gå ut en liten sväng och fixa till trädgården.

Våfflan

gick faktiskt hem, theo åt två och ett halvt hjärta, kankse inte låter som så mycket men med tanke på vad han har stoppat i sig resten av den gångna veckan så var det välldigt mycket mat.

Var på kalas hos sysslingarna idag, det var Rasmus som fyllde 16 och Marcus som fyllde 14. Theo tyckte det var jättekul, blev dock lite över energisk då han suttit inne isolerad i fem dagar, så han höll på att riva hela moster Pias hus. Vi städade dock upp innan vi gick hem, men ett tag såg det ut som om en hel dagisgrupp varit där inne och röjt.

som vanlig blev han ialla fall jätteglad att få träffa sysslingarna, busade mycket med Emma och Marcus som blev lite av en idol för THeo idag, drog med sig honom runt runt i hela huset, brottades och sprang runt och busade. Tror Marcus blev ett litet substitut för hans älskade morbror Sebbe. Theo är mycket förtjust i Sebbe och pratar om honom och "voff voff" mest hela dagarna. Tur att de kommer och hälsar på ganska ofta.

Hos moster åt faktiskt theo riktigt bra, en och en halv macka samt lite lite potatis och korv, smakade till och med lax utan att spotta ut. Theo som avskyr fisk. Hoppas nu att detta är ett tecken på att matlusten börjar komma till bkak.

På måndag blir det jobb för både mig och Mats, theo får vara hos mormor och på tisdag blir det dagis, känner dock att han behöver måndagen till att pigga på sig lite, han har ju inte varit ute sens i måndags förmiddag.

Nej nu är klockan mycket, och theo kankse inte känner för sovmorgon i morgon bitti, så lika bra att lägga sig.


Lördag förmiddag

även idag tog theo sovmorgon. Vaknade vid kvart i nio och då var det bara att gå upp på en gång, han var ju tvungen att få sitt pencillin. Idag har det som vanligt inte hänt så mycket här på förmiddagen vi har lekt och tittat på Emil. Bäddade också och det älskar theo. Kryper runt bland lakanana och ska gömma sig under dem när man tar bort dem från sängen.

Theo mår annars bättre idag, det stora problemet är att han fortfarande vägrar äta mat, tror jag försökt med allt snart, funderar på att prova med våfflor till mellis, det brukar han ju tycka om i alla fall.. Vi får se. En annan förhoppning är att han ska äta ikväll då vi ska bort på kalas hos hans sysslingar, kan gå bra att äta när man ser de stora barnen äta.

Funderar på att baka en kaka med theo när han vaknar, det brukar ju han tycka är kul, måste ju underhålla oss på något sett nu när regnet öser ner.

Gudsgåva

Detta är gudsgåva till småbarns föräldern

Dyr var den, över 600 kroner, men vad snabbt och enkelt det går...

Helt klart värt pengarna men tanke på hur lätt det är att ta tempen på en trotsig två åring.


sovit

har vi gjort i natt, gud va skönt. Jag vaknade vid halv åtta och då sov theo fortfarande. Theo vaknade vid nio tiden och hade då sovit i tretton timmar. Gud va skönt för honom.

Igår kväll hade theo lite ont i örat och var lite orolig i sömnen man han vaknad einte av det i alla fall.

Han är jätteduktig på att ta sitt pencillin, bara gapar och sväljer, man vet ju hur illa kovepenin smakar så är riktigt imonerad över honom, så duktig var inte jag när jag var liten.

Nu står jag här med färg i hela huvet, blir svart igen. Ska strax gå och skölja ur men lägger först ut lite bilder från gårdagen.


En trött theo med alla leksakerna på golvet



theo hjälper mamma att skura

Öroninflamation

Var på vårdcentralen. Theo hade öroninflamation så nu blir det pencellin i en vecka. Tur att han är så duktig på att ta medicin. Ikväll ska han få panodil mot smärtan också så kankse vi får sova några timmar i alla fall.

Tror både han och jag behöver det, Sov ju knappt nått i natt och till middagaen sov theo bara 40 min. Men nu ska han väll bli frisk igen, när han fått pencellin..

Nej nu är han rastlös...

väntar på samtal

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa. Theos feber pendlar fortfarande upp och ner ena stunden jättevarm och hög feber nästa stund feberfri. Hans andning när han sover är riktigt tung också så känner att vi behöver kolla upp det här nu. Hoppas vi får en tid idag bara, de brukar ju dock vara bra på vår vårdcentral och det är oftast lätt att få en tid, inte som min gamla där man kunde ha halsböld men ändå inte få komma.

Känner att man blir oroligare och oroligare för honom, han är ju trots allt vår älskade pojk. Vill ju inte att han ska må så här dåligt.

Skulle egentligen varit och jobbat imorgon och mormor skulle ha haft honom, men jag känner att jag inte vill lämna honom nu så jag vabbar imorgon också och jobbet får klara sig utan mig. Theo är ju trots allt viktigare än alla jobb i världen.

Nej behöver pilla i mig något att äta nu..

feberrekord

hade vi här hemma i natt. Igår kväll när jag la theo hade han ju 37,5 grader. Jag tog ut segern i förskott kan man säga och tänkte.. yes, tänkte jag, feberfri... Vid tio tiden blev han orolig, jag tog upp honom, och han var jätteverm igen. Tog en temp, 40,0....

Ringde sjukvårdsupplysningen, de tyckte att jag skulle avvakta natten och ringa vårdcentralen idag om han fortfarande hade feber, i morse var han dock feberfri igen, men får han hög feber i natt igen, är det vi som går till vårdcentralen imorgon...

Theo har varit orolig hela natten så jag har väll fått sova en tre fyra timmar i natt. Känner mig lite mör om man säger så.

Nu har vi dammsugit och städat golvet här hemma, tror jag ska passa på och vila lite när theo sover sen, hade ju tänkt färga håret, men det kanske får bli en annan dag.

grays

är det på tv nu. Sitter och tittar samtidigt som jag bloggar lite. Ikväll var theo feberfri när jag tog tempen, men han har fått en hel del utslag i benväcken och armväcken. Skulle kunna va tredagars feber han har. Han har ju haft feber i tre dagar och plötsligt försvan den, samtidigt som utslagen kom. Får väll se hur det ser ut i morgon.

Imorgon är det jag som vabbar, som synd är ska de ha fotografering på dagis imorgon så den missar theo, hade så gärna velat att han skulle få vara med men det går ju tyvär inte.

Ska ta det lite lugnt här hemma nu innan det är dags att krypa ner i sängen och sova, hoppas theo sover i natt så jag också får sova, har ju inte blivit så himla mycket sömn de senaste nätterna så skulle behöva få sova i natt känner jag. I värsta fall får jag väll lägga mig när theo sover middag imorgon.


hemma

Nu är jag hemma igen. Efter jobbet åkte jag en snabbis till stan för att göra några ärenden, bla hämta mitt nya leg. Som alltid på pass och leg ser jag inte riktigt klok ut, men huvudsaken är väll att det syns att det är jag.

Mats har gått och lagt sig, ska till cloetta center och jobba senare ikväll. Theo och jag ska snart laga mat men först ska vi ta och hänga en tvätt.

Hoppas han äter någon kvällsmat i alla fall idag har han bara ätit två tallrikar kräm och välling, Men nu mumsar han på ett plommon. Verkar som han tycker det är gott i alla fall. ska prova att ge honom hans favoriter korv och revbensspjäll till kvällsmat, det brukar han ju gilla.

Fortfarande feber

Theo blev inte feberfri idag som jag hade hoppats, men den har gått ner lite tydligen.

Imorgon blir det jag som får vara hemma och vabba för mats ska jobba i natt, var något som var tvunget att göras på cloetta center.

Ringde dagis och medelade att vi inte kunde komma resten av veckan, missar ju fotograferingen också och det är ju inget skojigt. Tydligen så var det många barn som hade varit hemma med feber i flera omgångar, så det verkar som det är något som går runt runt.. Har en liten misstanke om att en del inte är hemma med sina barn så länge som det behövs.....

Tisdags kväll

Theo sover, somnade vid åtta tiden. Dock har han pratat i sömnen. Hörde honom säga mamma mamma pappa pappa pappa i babylarmet, så jag gick upp, trodde ju han hade vaknat, men nej nej pojken sov som en liten gris.. Han är söt vår son.

När mats kom hem från jobbet hade han handlat lite mat på Ica maxi, snäll pappa som han är hade han även köpt en bärgningsbil åt theo, gissa om det var nån som blev glad..

Mats hade även köpt batterier till mitt framlyse på cykeln, men det funkade inte ändå, verkar som det är trasigt. Får investera i ett nytt innan polisen kommer och tar mig på morgonen.

Imorgon är mats hemma med theo, jag ska jobba, hoppas theo är feberfri. vorde välldigt skönt. Huvudsaken är i alla fall att febern är på väg ner, är inget roligt när han har så hög feber, känner ju inte igen min lila pojk då.

Nu tittar vi på äntligen hemma och jag passar på att blogga lite innan det är dags att tänka på morgondagen, ska bla laga mat på jobbet imorgon, det blir nog bra.

mammas blekfis äter en ost




piggelin

Blev min son helt plötsligt. Febern har sjunkit till 38,5 och nu springer han runt och far precis som vanligt. Härligt att det går åt rätt håll, för några timmar sen kändes det ganska hopplöst.

Nu har theo faktiskt lyckats pilla i sig en halv hamburgare och badat en långstund efter maten. Passade på  att bädda rent i hans säng nu, blir ju så ofrächt när man har feber och svettas och har sig.

Theo ska snart få lite panodil inför natten samt en flaska välling.

inget passar

för theo just nu, har försökt med allt men antagligen blir han arg eller ledsen. känner mig så trött på denna feber just nu så ni anar inte. Hoppas det bli bättre tills imorgon. Idag känns det som ett stort projekt att bara se till att han får i sig tillräckligt med vätska...

Försökte titta i  halsen på theo förut för att se så han inte var svullen, men det gick han inte med på, får se om vi kan titta senare. skulle väll bara vara  halsflussen som fattas.. suck..

Nu tittar vi på lotta på bråkmakargatamn och theo verkar nöjd för tillfället i alla fall.

middagslur

Nu tar theo sin middags lur, somnade för en timme sen ungefär. Hoppas han får sova en stund så kanse han mår bättre sen. Fick i honom en tallrik kräm och lite mer välling i alla fall innan han somnade, skönt att krämen gick hem i alla fall så det inte bara blir välling i den lilla magen.

Har hängt en maskin tvätt nu som theo och jag satte på tidigar ei förmiddags, har även plockat iordning här så vet inte riktigt vad jag ska ta och hitta på nu. Dammsuga skulle behövas men vill inte göra det nu när theo sover, vill ju inte störa honom när han får sin skönhets sömn.

Fick papper om fotografering på dagis på torsdag, vill ju så gärna att han ska vara med, men som det ser ut nu så får vi nog hoppa över det den här gången. Mmår han bättre imorgon så kanske jag kan ringa och fråga om vi kan komma över själva fotograferingen bara.

När theo vaknar sen är det dags att ta tempen igen och se om den gått ner något, ananrs får det bli en sked panodil till. Är så synd om honom, han vill gärna leka men orkar bara några minuter innan han behöver vila igen. Blir nog mycket emil och pippi idag känner jag på mig.

ska ringa mormor sen och se om hon vill komma förbi på kaffe, kanske kan pigga upp lite.

En ny dag

med fortsatt hög feber för theo. Imorse när vi vaknade vid nio tiden hade han 39,5.  Fick panodil och piggnade till lite. han har dock ingen matlust, har fått ihonom två glas juice och nästan en flaska välling. Han bad om både leverpastej och ost, men åt ingenting av det. Ska prova att ge honom lite melon nu så får vi se om han äter det, det gick ju bra igår i alla fall.

Mats åkte till jobbet för en liten stund sen, som tur var hade han ställt klockan eftersom våran privata väckarklocka, theo tog sovmorgon i morse. Men det är klart har man feber behöver man ju sova. Ska se om jag kan få i honom någonting så ska vi ta och sova middag sen.




sjuk pojk igen

Idag ringde dagis till mats vid lunch. Theo hade 39 graders feber.. suck, var bara två veckor sen sist vi var hemma med feber. Jäkla dagisbaciller.

Tydligen kom febern plötsligt också, han hade varit ute och lekt på förmiddagen, det var vid lunch de upptäckte att han var hänning och varm så när de tog febern hade han 39 grader. Mats åkte och hämtade honom. När jag kom hem var det en trött men ändå glad kille som satt och lekte med tågbanan, men efter en liten stund däckade han framför Emil. När jag tog tempen vid halv sju hade han 39,9 så det var bara att pytsa i honom panodil innan det fick bli en flaska välling.

Nu sover han sens en timme ungefär, men han sover oroligt som man brukar göra när man har feber, så det blir nog inte många timmars sömn för mig i natt, men i morgon är jag hemma med theo så får väll sova middag ihop med honom imorgon.

Nu ska jag surfa lite innan jag går och lägger mig, hoppas på en piggare pojk imorgon, en natts sömn brukar ju få ner febern lite.

farmor

fyller år idag så vi ska åka dit efter att theo har sovit sin lilla middagslur. Ska bli skojigt, länge sen jag träffade farmor och janne. Theo och mats hade ju farmor över på lunch i torsdags så det var inte så jättelängesen de sågs.

Nu väntar vi på att mats ska komma, är på väg hem från ladies night i göteborg nu.

 känner att det är en liten kille som behöver en ny blöja nu...

Bus ungen

Är hemm ahos mormor nu, fick skjuss avsara hit vid två, hade vaknat till liv då. Var så mysigt att träffa sin lilla goseplutt igen var ju nästan ett och ett halvt dygn sen vi sågs, alldeles för lång tid för mig.

Theo har i alla fall haft det jättebra hos mormor och morfar, sebbe, jeanette och voff voff är ju här också så han har haft det bra.

Nyss satt theo och morbror och spelade data, så söta ihop.





Full koncentration

I går var det fest

Had fest för mina "gamla" jobbarkompisar igår, vi har ju drabbats ganska hårt av nedskärningar på jobbet så igår träffades vi hemma hos mig och festade loss lite. Kul att träffa alla igen, vi var ett bra gäng som jobbade ihop förra året men tyvär så har ju de flesta fått sluta nu.

Vi började i alla fall kvällen med lite husesyn eftersom de flesta inte har varit hemma hos mig. maten lagade vi sen ihop och sen hade vi en jättetrevlig middag. Igår var en sån där kväll när man träffas klockan 6 och sen helt plötsligt är klockan 11 nästa gång man tittar på den.

Efter maten blev det singstar, jag som aldrig har sjungit singstar förut blev plötsligt helt besatt av att vinna, men det gjorde jag ju inte så klart, låter ju som en fiskmås ungefär när jag sjunger.

idag är jag lite trött men inte på gund av alkoholen utan på brist av sömn, är ju inte van att vara upp till klockan två längre. Finns dock dem i gänget från igår som år sämre än andra idag vad jag förstått. Ha ha.




Fredrik och Pelle sjunger singstar



Fina Catja, Sara och Linda

Nu ska jag dammsuga här så jag är klar när min kära arbetskamrat vaknar till liv. Måste ju åka till mormor och morfar och krama min son, saknar honom nu.

Ha ha

Måste säga att jag tycker det är lite roligt att mats försvarar hela ladies night konceptet som jag kritiserade i det förra inlägget. Fast det är klart, jag har ju inte sett showen så jag ska väll igentligen bara vara tyst. Och sen är det nog okså som mats skriver att det inte riktigt är min grej. he he Så jag får väll ta och lyssna på min man.

Nej nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är det fest....

hemma dag med pappa

Idag är pappa och theo hemma och myser. Farmor skulle komma också och hälsa på så då blir nog theo glad. Mats ska lämna theo hos morfar vid tre i eftermiddag, då mats måste åka och jobba några timmar innan han drar till göteborg och ytterligare två ladies night föreställningar.

Fattar inte hur ett så patetiskt upplägg kan dra så mycket folk. Det hela går ju ut på att 50 åriga tanter ska sita och supa och dregla över tex bygglovs matte som springer runt med nappflaskor i fickorna... Hallo, vad är det som är underhållande och kul? Har inte fattat det men kanske bara jag som inte är som alla andra.

Imorgon blir det fest i alal fall, verkar som att alla kommer, ska bli riktigt kul. har bara inte bestämt mig vad som ska drickas än men troligtvis blir det en flarra vin.


                                                                   

onsdags tvagning

Idag har vi haft en bra men lite stressig dag. Var tvugna att åka och handla när mats kom hem så när vi hade handlat klart så hade vi en trött och hungrig liten kille som inte alls ville vara med på noterna så  vi bestämde att det bästa allternativet till kvällsmat var att helt enkelt åka förbi pizzerian på vägen hem. SÅ så fick det bli idag. Theo blev glad i alla fall även om han inte orkade äta så mycket.

Efter maten blev det en stund framför tvn för theo medans jag och mats grejade lite, sen blev det dusch och bad på löpabde band för hela familjen. Riktig sådan familje tvagning på onsdagen.

Nu är det grays på tvn

en vanlig dag

Idag har det varit en sån där vanlig dag. Dagen har löpt precis som den brukar och ska utan några större överaskningar: Tråkigt kanske man kan tycka, men nej jag tycker bara det är skönt. Hämtade en glad och nöjd theo på dagis och cyklade hem. När vi nästan var hemma träffade vi mats moster Kerstin och hennes hund mimmi, theo blev glad att få se mimmi men han vill inte klappa henne som han gör med chanell. Han har allt sin favorit hund våran lilla son.

Idag var theo jättehungrig så han kunde inte vänta tills våran mat var färdig, som tur var hade jag redan stekt hans hamburgare och klyftpotatisen var färdig så han fick börja utan oss. Smaskade i sig nästan hela portionen trots att jag lagt upp ganska mycket mat, så tydligen var det mumsigt.

Idag har även mormor varit förbi på en kaffe och lämnade en födelsedagspresent till theo som jag beställt ihop med en present som mormor ska ge till en annan liten kille. Så nu är det bara och slå in paketet och lägga undan det på ett säkert ställe till den 19 november då våran kille fyller två år. Kan inte fatta att det är så länge sen han föddes, känns som igår.

Innan läggdags ikväll satt theo och skruvade isär sin racerbil med skruvdragaren och han ville inte gå och lägga sig, men slocknade ganska fort ändå som vanligt. Man blir ju trött efter en heldag på dagis.



Koncentrerad på att få isär racerbilen.



Upptäckt att mamma tar kort och blänger lite.

trädgården

våra fina äpplen


våra fina björnbär



vår fina son som gungar



Bilden är tagen för några veckor sedan när theo gungar ihop med vår grannes flicka. Man kan verkligen se hur det kittlar i magen på theo..

full fart hela dagen

Tror det är första gången på hela dagen som jag sitter ner förutom vid måltiderna då förstås. har haft en bra dag på jobbet och efter dagishämtning begav vi oss hemåt. Theo blev så glad, han fick ju åka buss. Har lite svårt att vänta på bussen bara speciellt när fel bussar åkerförbi hela tiden, theo tror ju att alla bussar åker hem till oss, men tyvär är det inte så.

innan vi knallade hem gick vi förbi lekparken. Theo har blivit jätteduktig på klätterställningen, klarar den helt själv numera. Till och med nätet klätrar han uppför som om det vore inget.

När vi väl var hemma lekte theo en snabbis med grannbarnen, men det var så kallt och ruggit så jag och mats kände att det var dags att gå in, theo var dessutom hungrig idag eftersom det var fisk till lunch på dagis, ingen favorit hos min lilla pojk direkt.

Mats har varit jättesnäll och åkt till cykel verkstan och hämtat min cykel också så imorgon blir det cykeln som vanligt till jobbet, skönt at slippa passa bussar och gå, det får vi nog av sen när snön kommer.

nej nu är det snart dags att hänga tvätten, måste nog försöka köra en maskin till ikväll

Björnbäsrmarmelad

Var lite otydlig på mitt recept på björnbärsmarmelad så nu kommer det igen.

2 liter björnbär
1kg syltsocker
1pkt ljust moskovadosocker
en skvätt citronsaft

Halvtina bären

Blanda bär, socker och citronsaften i en STOR kastrull, låt koka upp under omrörning. Koka i ca 15 min på svag värme. Skumma av marmeladen under tiden.

Häll genast upp på rena och torra glasburkar, låt svalna och förvara sen i kylskåp

Receptet räcker till ca 5 normalstora burkar marmelad

Receptet går även bra att halvera


Läggdags

Nu är det läggdags. Imorgon blir min cykel klar men inte förens till eftermiddagen, så jag och theo tar nog bussen hem imorgon, då blir ju han glad. Åka buss är ju det bästa som finns enligt min lilla polk.

natti natt

Fika hos vännerna

Det blev det idag, riktig lyxfika dessutom, jag hade ju bakat och Kim hade åkt och köpt vinerbröd så det blev riktigt smaskigt. Theo lekte och busade med albin och linus. Theo tyckte de dock var lite tråkiga när de spelade tv spel så då letade theo reda på albins verktygslåda istället. Att verktyg kan vara så roliga, det är konstigt det.

Theo fick en trehjuling oxå som vi provade innan vi åkte hem. Det var jättekul men han behöver träna lite på att lära sig trampa. Vi har ju en tre hjuling här hemma som theo fick av farfar när han fyllde ett, men den är så hög så han når inte ner till tramporna på den. Linus gamla var lite mindre så den passa perfekt.

Fick reda på att brorsan, voff voff och jeanette kommer nästa fredag och det passar ju jättebra för theo ska ju sova hos mormor och morfar då eftersom jag ska ha en liten SIVA fest här hemma, mina gammla och nuvarande jobbarkompisar kommer, eller en del i alla fall, vi som har umgåtts mycket under de senaste åren. Vi blir några styckna i alla fall och har planerat att laga lite mat samt umgås lite. Pelle och sara pratade om singstar också men då får de ta med det själva för sådana moderna grejor har vi inte här i huset.

Nu börjar det lukta gott här, mats lagar köttgryta. Ska bli smaskens

äggmackor

Blev det till lunch idag. Smaksigt värre med kaviar på. Har bakat en sats chokladchip kakor som jag ska ta med mig till mina vänner sandra och kim i fetermiddag. Ska dit och fika i eftermiddag. Dessutom ska mats lämna ett arbetsgivarintyg till Kim, han jobbar ju åt mats ibland.

Theo komme rnog att bli jätteglad att få leka lite med Albin och Linus, de bruakr ju ha det jättekul ihop även om grabbarna grus är lite äldre än theo så är de snälla och låter honom vara med och leka.

Har även fått upp pgardinerna här hemma så nu är det bara en tvätt kvar att hänga innan hushållsbestyen är avklarade för idag.

smakade precis en av kakorna.. gud va goda de blev..

Björnbärsmarmelad

Efter efterfrågan, lägger jag ut mitt recept på björnbärsmarmelad

2 liter björnbär
1pkt syltsocker
1pkt ljust moskovadosocker
en skvätt citronsaft

Halvtina bären

Blanda bär, socker och citronsaften i en STOR kastrull, låt koka upp under omrörning. Koka i ca 15 min på svag värme. Skumma av marmeladen under tiden.

Häll genast upp på rena och torra glasburkar, låt svalna och förvara sen i kylskåp

Receptet räcker till ca 5 normalstora burkar marmelad

Receptet går även bra att halvera


Natti natt

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Har så djävla ont i ryggen av fönsterputsningen och trädgårdsmöbelsläpandet.. men nu är det gjort.

Kan man bocka av två till saker från saker som måste göra på huset eller i trädgården. Nu har man bara all lövkrattning kvar att se fram emot. Mitt råd till er alla, köp ej hus med skog som gränsar till tomten.. det innebär mycket löv och därmed mycket krattning. Fast i och för sig är insynskyddet värt mycket.

Imorgon blir det nog sista björnbärs plockningen för säsongen. Måste koka lite ny marmelad också, har ju gett bort all förutom en burk som vi har och smaskar på hemma, grymt gott till brieost.

Nu blir det sängen med Slashs biografi... Klar med Nicki sixts så nu är det Slashs som gäller.


Lördag

Idag har vi hadt lite sovmorgon här hemma. Klockan kvart i nio väckte theo mig. Idag har mormor passat theo när jag först var på stan och gjorde ett ärende och sen åkte hem för att putsa de sista fönstrerna på undervåningen. Bytte och tvättade lite gardiner också så nu är snart höststädningen klar.

Passade på att bära in utemöblerna i garaget också, vill ju inte att de ska stå ute och bli förstörda när man köpt dem för dyra pengar. Var lite knöligt att få in bordet men till slut så gick det med. Vi har bara bott i huset ett år men garaget är fullt av skit, känns som vi behöver gå igenom garaget och röja undan lite. Kan ju erkänna att det inte är vidare ordning där inne heller så det behövs framför allt plockas iordning och sorteras upp.

Theo och mormor hade varit ute i trädgården och klippt buskar. theo är så duktig och hade slängt grenarna i kärran, hjälpa till är nog det bästa han vet.

Käner att theos födelsedag närmar sig med stormsteg också så vi behöver nog börja planera pp det hela lite dels när vi ska fira honom och dels vad han ska få. Dagen efter theos födelsedag fyller dessutom moster pia 70 år så vi behöver även se till så kalasen inte krockar... Och vad köper man till sin moster som fyller 70, det är frågan det.

fredag

Nu har vi varit och handlat samt averkat allt annat praktiskt man måste göra inför helgen. Theo tittar på saltkråkan och jag passar på att blogga lite. Idag har min snälle far varit och lämnat in min cykel för punkteringslagning. Ska vara klar på måndag så på tisdag blir det cykeln till jobbet igen, ska bli skönt att få det fixat. Sparar ju mycket tid när vi slipper gå hem från dagis på eftermiddagen utan istället kan ta cykeln.'

Funderar på vad man ska göra resten av eftermiddagen. Läste precis ett recept på winerbröd som lät intressant att prova men det får nog bli på lördagen eller söndagen, vi får se.

Börjar tröttna på de här ensamna helgerna nu, men livet är som det är och mats måste ju jobba, det kommer man inte ifrån. Men man får väll tycka det är lite trist för det. Imorgon blir det att putsa fönstrerna i alla fall, så länge det inte regnar bara. Måste kolla om det är några fler björnbär att plocka också eller om det är för kallt för dem att mogna nu. Får ta tag i det imorgon.

Nej om man ska gå och kolla vad theo vill hitta på..

Helg

Nu är det helg igen. Har precis slutat jobbet men sitter och väntar en liten stund innan jag knallar ner till dagis, så theo hinner vakna. Han brukar sova till en tio kvart över två, så ingen idee att gå tidigare.

Har inga större planer för helgen förutom att jag ska försöka ta och putsa de sista fönstrerna på nedervåningen imorgon, bara det inte regnar.

Haft en kanon dag på jobbet så hoppas att resten av dagen fortsätter på samma sätt. Funderar på om man kanske ska dra en sväng till lekparken i eftermiddag, det tycker ju theo är kul. Kankse till och med slå på stort och gå till stadsparken, men risken är att det är fullt av ungar där nu när det är fredag. Vi får se helt enkelt.

Nej nu ska jag packa ihop och dra mot dagis.


Städat och diskat

Är vad theo har gjort i eftermiddag, först hjälpte han till hemma hos mormor och skurade toaletterna. Blev lite blött på golvet, men det är ju bra, för då blir det ju rent. Att städa med en tvååring leder igentligen till dubbelt jobb, men vad gör det när de tycker det är så roligt.

Theo fortsatte vara en duktig kille hela kvällen och diskade bla sin tallrik, skönt för då slapp jag det.

har precis beställt lite födelsedagspresenter till theo, tror han kommer att bli jättefin.

Nu är det snart läggdags, är ju sista arbetsdagen för den här veckan imorgon, sen är det ju snart höstlov också.. ska bli skönt.

Natti natt

jobbat klart

Nu har jag jobbat klart för idag, bara en arbetsdag så är det helg igen. Mats ska som vanligt på ladies night turnen i helgen igen så jag och theo får sköta oss själva. Imorgon är mormor snäll och lämnar theo så han slipper gå upp så tidigt, hade ju blitt välldigt tidigt imorgon bitti ananrs eftersom det är punka på cykeln. Min snälla far skulle dock lämna in cykeln åt mig imorgon. Tur man har sin mor och far säger jag bara.

ska leka med theo nu


Grrrrrrrrrrrr

Arg, arg och åter arg är vad jag är. Skulle sätta mig på cykeln i morse som vanligt och åka till jobbet. Ki fick jag, bakdäcket var helt platt, punka.

Var bara att ställa tillbaka cykeln, låsa och springa mot busshållsplatsen samtidigt som jag försökte smsa mig till en bussbiljett. Som tur var hann jag både med bussen och att få min sms biljett, så jag hann i tid till jobbet.

Men det finns ju bättre sätt att starta dagen på......

natti natt

Nu ska jag ta och gå och lägga mig, en ny arbetsdag i morgon så det gäller att vara pigg och glad.

Marie, hade redan listat ut att det var du... inte så svårt mysterium att lösa....

God natt

dammsugit

har theo hjälpt mig med idag. Theo tog den lilla damsugaren och hjälpte mig att dammsuga köket och hallen, har en så duktig kille.



Dammsuger hallen



Dammsuger hallen

Idag var theo på dagis också för första gången på en vecka, hade gått bra även om han har varit ganska trött här i eftermiddag. Imorgon blir det en lite kortare dag för theo för hans morfar ska gå och hämta honom lite tidigare. Tror theo kommer bli jätteglad, han tycker ju så mycket om "mofa"

Nu ska jag se klart på grays som börjar igen

sofie en fd grönsaksätare..

Precis som "en vän" skrev ( kan tänka mig vem) så är jag ju faktiskt en förre detta vegetarian, hade nästan glömt bort det. Kan säga att jag i alla fall hade glömt bort meat is murder skylten på väggen, fick mig ett gott skratt när jag blev påmind om det genom komentaren. Kan bara säga att alla har vi gjort och stått för saker när vi unga som ändrar sig ganska drastiskt när vi blev stora. Kommer tex ihåg att jag och en vän bedyrade i fjortån års ålder att när fick barn då skulle vi minsann köpa ut alkohol till våra barn...ha ha  inte en chans säger jag idag..

Idag blir det i alla fall korv till kvällsmat, ungsbakad falukorv med potatismos, mumma tycket hela familjen..

En slarver

är vad jag är, mats beklagar sig över hur jag slarvar när jag skriver och inte alltid läser igenom.. så kanske det är... men bara kanske.. näe vars får ta och be om ursäkt och försöka bättra mig, går lite fort ibland bara.

Sitter på facebook och planerar "jobbfesten" vi ska ha, kommer nog att bli jättekul och hoppas alla kan komma, verkar som det blir ganska bra uppslutning i alla fall, är bara en person som känns lite osäker om han kommer.. (känn dig träffad m)

Nu måste vi bara bestämma vad vi ska laga för mat, jag tycker sånt är så svårt så jag hoppas de andra har några ideer, kommer nog en sån där grönsaksätare också, vilket koplicerar det hela ytterligare, men vi ska nog lyckas lösa det.

På tal om grönsaksätare så har jag starka funderingar på att gå över till grönsakskosten på jobbet, tycker maten bara blir sämre och sämre, men det vegetariska är fortfarande ganska ok. Stora beslut här i livet.

Nu säger jag godnatt för ikväll trött efter en hård dag på jobbet.

mc donalds

Blev det till kvällsmat idag, theo tyckte det var jättegott och har vräkt i sig pommes. Skönt att både aptit och humör är tillbaka. Var ute i trädgården en sväng förut och plockade in björnbären. Grannarna var ute också så  theo blev jätteglad och började genast leka med theo och hugo, eller ugo som theo säger. Vilma och theo gungade ihop på tvilling gungan och theo var jättestolt över att han fick gunga med vilma. Hugo som är lite mindre fick ta bebisgungan, men det gick ju oxå bra.

Efter trädgården gick jag och theo och badade medans mats åkte och handlade mat. kan säga som så att jag hade en hel svimmingpool i badrummet, gud vad man kan stöka ner när man är på bus humör.

Nej snart kvällsbestyr och läggning för theo, dagis imorgon och då gäller det att vara pigg och glad

Hemma

Nu är jag hemma från jobbet igen och det var en glad kille som mötte mamma i dörren. Jag tog en kopp kaffe och theo käkade pytti panna till mellis, blev lite förstärkt mellanmål idag eftersom han inte varit så hungrig på lunchen.. Men det kan ju bero på att sjusovarna här hemma inte hade gått upp förens strax före nio och sen ätit välling och leverpastej smörgås.. Är ju kanske inte så hungrig på mat två timmar senare då..

Mats stack precis iväg för att göra lite ärenden bla handla lite mat till oss. Mjölken höll visst på att ta slut. Imorgon blir det i alla fall jobb för både mig och mats och dagis för theo, han kommer nogatt tycka att det är jätteskönt att vara tillbaka igen, har ju varit hemma en hel vecka.. lång tid när man bara är två år.

Nu ska jag och theo ner i tvättstugan och ta hand om tvätten. Theo får hjälpa till då blir han glad.

jobb

Idag är jag på jobbet och mats är hemma med theo, skönt för grabbarna att få lite tid tillsamans själva de två också. Kan de behöva. Skönt för mig att få bryta isoleringen oxå och få komma till jobbet även om man är trött, känns att man inte jobbat så mycket sista veckan.

Nu är det snart dags för lunch, soppa blir det idag, kan va gott, kan inte va gott... vi får se

godnatt

Ska ta och lägga mig nu men tänkte avsluta dagen med att dels grattulera världens bästa pappa på hans födelsedag, samt även skänka en liten tanke till min mormor som också hon hade födelsedag den här dagen den 5 oktober. Saknar henne ofta och hade så gärna velat att theo skulle fått träffa henne. Nu blev det inte så, men vet att hon skulle ha varit den mest underbara gammel mormorn som finns precis som hon var den bästa mormor man kan ha till mig.

kväll

Theo sover och jag och mats sitter vid tvn och kvällsmyser lite. ittar på färjan, blir förundrad varje gång över hur pinsamma folk kan vara, men det är väll därför man tittar på skiten om inte annat för brist på annat.

Idag drog theo fram kökspallen till vardagsrummet och satte sig på den när han skulle titta på tvn istället för fotöljen, han är rolig han våran kille. kankse var bekvämare..



gott med leverpastej är det också...

Efter maten var det dags för brottningsmatch



Theo vann så klart



Starkast i hela världen.

mätt och belåten

Nu har vi ätit kvällsmat, köttfärsås och spagetti blev det. Theo åt bara lite men han har ju ätit bra resten av dagen så börjar nog få lite aptit tillbaka ändå.

mats kom hem för en stund sen och theo blev jätteglad, nu sitter de och myser i fotöljen, innan det är bad dags för theo. Jag ska gå och hänga en tvätt och sen plocka fram lite frejor inför imorgon, ska ju gå och jobba då, känns bra. mats och theo får vara hemma imorgon också, så min lilla sötnos blir frisk någon gång.

Idag har theo lärt sig ett nytt ord... gastar... känns användbart.. he he he

Nej hänga tvätt dags..

trädgården

Theo och jag gick ut en sväng i trädgården, kände att han behövde lite luft. Vi var duktiga och sensade upp i landet samt plockade äpplen som vi ställde i garaget för att ha senare i vinter. Vi har fått massor fina äpplen i år, är nog bara för att de klipptes i våras, förra året var det ju inte ett ända äpple, så det är kul att få lite i år. Borde plockat björnbär också men ville inte vara ute för länge nu när theo inte mår bra så får göra det ikväll eller imorgon.

Theo var så duktig och hjälpe mig att gräva i landet med sn spade, sen räfsade han lite löv också, jag skulle tagit kort men glömde kameran inne så det får bli en annan gång.

Ska bli skönt att få gå och jobba imorgon i alla fall, märks att theo är trött på att gå här med sin gamla mor, trots trots och åter trots säger jag bara. Theo måste nog vara hemma imorgon med dock men då får det bli pappa som stananr hemma med honom.

nej dags att tömma diskmaskinen och sen är det matlagning.

eldar

Just nu eldar jag lite i kaminen, så himla skönt att gosa ihop sig i en fötölj framför brasan med en bra bok medans theo sover sin middags lur, inte varje dag man har sådan lyx.

Skulle dock behöva hänga en tvätt oxå men bestämde mig för att vänta tills theo vaknar så kan han hjälpa mig, han tycker ju att det är så roligt att vara nere i källaren och greja.

Nej nu ska jag slå ihop datorn och ta fram en bok

städat

har jag och theo gjort nu på morgonen, dammsugit och skurat toaletterna, har bara kvar att dammsuga där upp men det får bli lite senare, tänkte jag skulle ta och leka lite med min älskade lilla pojk innan det är dags för lunch. Idag tycker jag theo är mycket piggare, dock är han fprtfarande rosslig och snorig men vi får väll se hur det utvecklar sig under dagen. Förhoppningsvis kan han nog gå till dagis på onsdag i alla fall, vi får se imorgon. Behöver ju ett läkarintyg from onsdag i sånna fall men hoppas vi ska slippa det. Theo blir ju så rastlös av att gå hemma hela dagarna också...

Har inte bestämt än vad det ska bli till lunch, får väll ta något som jag vet att theo äter ordentligt av eftersom hans aptit inte är på topp just nu.

Nej nu ska vi köra med bilarna.




kväller

Idag har vi haft en lugn hemma dag. theo är ju fortfarande sjuk så det ända vi har gjort är att åka till affären och handla. Som tur är har han ingen feber i alla fall men snorar och rosslar som bara den. Märks dock att aptiten i alla fall är tillbaka, ikväll har han ätit bra om än dock bara vissa väl utvalda delar av det som stod på menyn. Men ibland kan man ju få vara lite kräsen.

Imorgon blir det som sagt att vabba men ska försöka få lite gjort här hemma också, behövs damsugas och tvättas lite. Skulle vara bra om jag kunde putsa de sista fönstrerna här nere också men det får jag nog göra när theo sover, för jag vill ju inte ha fönstrerna öppna nu när han inte mår riktigt bra.

På tisdag blir det jobb för mig i alla fall, då får mats vara hemma om inte theo kan gå på dagis. hoppas theo kan hålla sig frisk nu ialla fall, så här mycket som jag varit hemma de senaste två veckorn har jag nog aldrig varit tidigare.

Just nu sitter vi och tittar på "tre norrmänn i en båt" och jag kan ju säga så att jag blir nästan sjösjuk genom att bara titta på hur det gungar, är ju inte direkt rätt människa för det här med båtåkning. Tror jag är en av de få som hållt på att kräkas på båten mellan slussen och grönan i stockholm, en resa på ca 5 min...

mats frågade precis om inte vi skulle göra en seglingsresa till grönland.. det vore väll romantiskt, säger han.... Tror det är bäst att helt enkelt igronera honom.....

affären

Nu har vi varit och handlat på maxi, behövdes fyllas på lite både här och där i huset. tittade efter långkallingar till theo men men fanns inte i hans storlek så får väll fixa det på stan någon dag. Theo hittade en ekkore i affären idag, som tur var fick man ta en sån när man köpte toapapper, så han blev jätteglad.

Snart kommer min kusin förbi och ska lämna en grej till mats och sen måste jag ta och börja med maten, skink och broccoli paj fick det bli idag och det ska bli mumsigt.

Theo leker just nu med en ficklampa, så söt när han jagar ljuset....

Söndag

Mats är hemma nu igen, jobbat på ladies night i linköping och norrköping nu i helgen. Theo ligger och sover middag nu, pillade i sig lite kräm till lunch, ska försöka med pannkakor till mellis sen, stekte förut så jag och mats åt dem till lunch. Hoppas han börjar äte lite mera snart. Theo är fortfarande rosslig och snorig så han får vara hemma imorgon också. Känns som den här förkylningen aldrig ger sig, varit hemma sens i onsdag nu och snorig sens förra måndagen. Blir han inte bättre imorgon får vi åka till vårdcentralen med honom eftersom vi behöver ett läkarintyg from tisdag för att få vara hemma med honom längre.

Har nu fixat barnvakt till den 16/10 då jag ska ha lite fest här hemma för gamla och nuvarande jobbarkompisar eller som pelle brukar säga fest för de som vi tyclker om.. he he Ska bli skoj, tanken är att vi ska laga lite mat här hemma och sen sitta och dricka lite och bara umgås, komme rnog bli jätteroligt, har ju inte träffat varse pelle eller sara på länge så det blir roligt.

nej nu är det nog dags att gå och hänga tvätten, sen vaknar nog pojken min snart också.

chips och film

Är vad som gäller för theo just nu, så gnällig och uttråkad så kände att jag behövde bryta av med något och Emil i lönneberga tycker ju Theo är jättebra så då fick det bli det. Voff voff, sitter brevid honom, beredd om theo skulle råka tappa en liten smula. Hon vill gärna smaka hon med med chips är ju inte det bästa för en liten hund.

ikväll blir det taco gratäng, ska bli så gott, jättelänge sen jag åt det så det ser jag fram emot.

Nej nu ska jag ta och passa på att surfa lite när pojken min sitter still..

Lördag

Igår gick det i ett hela dagen så därför hann jag inte med att blogga.

Jobbade först på dagen, medans theo var hos mormor och morfar, han är inte riktigt kry än och kunde inte gå till dagis. Idag är han jätte snorig och rosslig så får nässpray och slemlösande. Vi får se hur det utvecklar sig imorgon ananrs får jag väll stanna hemma med honom på måndag med. Mats skulle köra truck på måndag så han var tvungen att åka. Så är det när man är egen företagare.

Efter jobbet blev det i alla fall en sväng till harrys och afterwork. TYvär var vi bara tre styckna som dök upp, jag mona och doddo, men vi hade det jättetrevligt i alla fall. Gick förbi brio butiken också och köpte ett regnskydd till theos paraplyvagn som mormor har hemma hos sig. Hittade även en bil och ett tåg som man kunde skruva isär med hjälp av en skruvdragare så köpte den till theo som en liten muntra upp present. Han tyckte den var jätterolig och satt en lång stund med den igär kväll.

På kvällen kom pia och lassa, emma och andreas för att fira pappa, sebbe, jeanette och voff voff var oxå här så theo blev jätte glad över att få några att leka med, har ju bara träffat mig, mormor och morfar under några dagar nu eftersom han inte kunnat vara på dagis.

Igår pillade han i sig lite mat också så det var ju bra, theo har alltid svårt att äta när han är sjuk, blir mest välling.

Nu sover theo middag och jag ska gå och läsa lite.

godnatt

Theo sover sens en liten stund sen, han hade svårt att somna ikväll efter en stund upptäckte jag vad som var felet. Antagligen har han blivit hård i magen av panodilen för när han väl kunde bajsa så somnade han sen som en liten gris.

Jobb för mig imorgon, theo får hänga med mormor och morfar, inte kry nog för dagis än. Efter jobbet imorgon är det tänkt att bli afterwork...

Nej nu sova, men först fastna i någon bra bok...

sussar sött

gör theo just nu. idag pillade han i sig lite mat så det är ju jättebra, han fick dock lite välling oxå eftersom han inte ätit på långa vägar lika mycket som vanligt. Jag har nu passat på att hänga tvätt och städa upp här hemma, hans ju inte riktigt med igår när theo var så sjuk och mats inte var hemma förens vid åtta tiden.

Imorgon blir det jobb för mig men theo får vara hemma med mormor och morfar eftersom han fortfarande har lite feber idag, även om det inte direkt märks på honom. Imorgon ska vi fira morfar också theos älskade morbror Sebbe och hans tjej jeanette kommer också. Fast den theo bryr sig mest om är nog chanell eller voff voff som theo säger, jeanetts hund. De tycker så mycket om varandra båda två och gör inget anant än att busat med varandra. Om vi fikar till exempel så ger theo alltid ett kex till voff voff innan han tar ett till sig själv.. de kallar jag kärlek det.


piggare

är vad min lilla pojke är idag. Febern har sjunkit så nu har han bara 38,1, vilket innebär att jag har en glad och pigg kille här hemma som kör på nästan som vanligt, lite lugnare kankse men inte mycket. Inatt har han sovit jättebra. somnade vid sju igår kväll och vaknade till vid fem imorse, men efter en sked panodil så somnade han om igen hos mig och vaknade inte förens vid halv nio i morse. Så det blev en liten sovmorgon så här mitt i veckan.

idag har vi plockat lite här hemma, satt på en tvätt samt ritat lite.



En häst ritar theo, sa han.....



Min gullegris

RSS 2.0