inte van

att vara hemma en hel dag. Blir rastlös i både kropp och knopp. I vanliga fall när man är ledig från jobbet gör man ju massa andra saker så man ändå är aktiv. Länge sen theo var så sjuk som han är nu oxå, de senaste gångerna har man ändå kunnat greja lite men idag har jag fått gosa, trösta och serva min son hela dagen. Tycker så synd om honom, hoppas han sover bort lite av sin feber inatt så han är lite piggare i morgon.

Theo har inte orkat leka något så vi har läst böcker, tittat på film samt byggt lite lego i soffan. theo roade sig även med att se till att hans mor körde iväg bilarna över golvet när han satt i fotöljen och hejade på men mer än så har det inte varit idag. Chockande för mig som har en son som ananrs helst klättrar på allt rom rör sig kör runt på sin bobbycar i full fart samt springer fram och tillbaks i hela huset. ganska stor kontrast kan jag säga.

Imorgon tar vi nya tag med en förhoppningsvis pigg och glad kille.

orolig mamma

är vad jag är. Theos feber har inte gått, ner hade 38,9 ikväll när jag tog tempen på honom. Dessutom är han genomförkyld. Han har varit så ledsen här ikväll men somnade till slut gott efter lite panodil och en flaska välling. Hoppas han får sova i natt nu bara. själv har jag svårt att sova när theo är sjuk, oroar mig för att han ska bli sämre.. men hoppas det blir några timmars sömn i alla fall.

Jag får va hemma med theo imorgon också, mats har massa jobb inbokade, så jag har lättare att vara hemma och vabba än vad mats har.

Kom precis på att jag glömt bort att anmäla vård av barn på fk, bäst att fixa det nu

middags lur

Är vad theo tar nu. Försökte ge honom lite att äta förut men han orkade bara pilla i sig två skedar så fick fylla på med en flaska välling oxå. Den drack han nästan hela i alla fall. Ska prova att koka lite gröt sen när han vaknar så får vi se om han äter det. Tur att han dricker ordentligt i alla fall, päron josen tycke rhan om min lilla pojk så ska be mats köpa hem lite mer ikväll.

Hoppas han får sova en stund nu så kanske han är lite piggare sen, ska passa på att röja upp lite, har int ehunnit nått eftersom han vill sitta i mammas knä hela tiden.

ha ha

Efter påpekande från Micke så får jag ju ta och hålla med om att 29 graders feber inte är så mycket.. Skrev lite fel, pojken min har 39 graders feber, men det kanse ni förstod..

vabb

Idag är jag hemma och vabbar med theo. Theo är jätte snorig och har 29 graders feber. Efter mycket om och men fick vi i alla fall i honom panodil så nu är han lite piggare och gladare. I morse var allt eländigt och det är ju inte så konstigt när man inte mår bra. Fattar inte heller varför han inte ville ta panodilen, har aldrig varit problem någon gång tidigare, han brukar alltid vara så duktig men inte idag.

Mats plockade fram en liten leksaksbil som vi köpt men lagt undan för att ha och plocka fram vid kristider. Då gick det genast bättre. Fick mina böcker från adlibris idag också så vi har läst aja baja med alfons åber. Den är poppis den. Beställde lite fler böcker till theo som jag tänkte han skulle få i födelsedagspresent. Det är ju ingen mening med att ge honom allt på en gång bättre att plocka fram lite då och då, blir liksom roligare då.

Nej nu ska jag försöka få i min son lite mera jos. Måste ju dricka mycket när man är sjuk.

lååång dag

har det varit idag. Åkte hemmifrån vid sju och var inte tillbaka hemma förens halv sju ikväll. Hade lite möten efter den vanliga arbetsdagens slut så därför drog det ut på tiden. Känns som det kommer bli mycket skönt att få sluta i vanlig tid imorgon eftermiddag. Längtar redan efter att få mysa med theo, blev ju bara en kor stund idag innan det var dags för läggning.

Theo och mats åkte till farmor i mjölby och hälsade på i eftermiddag. Theo och farmor hade haft kul och busat. Hemma hos farmor får man ju göra saker som man inte får hemma, men det är ju så det ska vara. Morföräldrar och farföräldlrar är ju till för att skämma bort sina barnbarn lite grann. Farmor hade även köpt ett baksätt till theo så det ska vi prova snart. Var en kavel med också och den kan vi ju ha när vi ska baka pepparkakor i jul. Theo fick dessutom ett jättefint förkläde som vi kan ha när vi bakar, så kanske man slipper byta kläder på honom. Bakning med en tvååring har ju en förmåga att bli en lite kladdig historia.

Farmor hade även hittat en dödskalle t-shirt och ett lucia nattlinne som varit louises. Blir ju kanon, bra när man kan ärva lite saker. Tror theo skulle bli en fruktansvärt söt stjärngosse.

Börjar bli så trött på mina förkylningsblåsor som jag fått på tungan, hoppas verkligen de försvinner snart.

nej nu ska jag ta och slöa lite innan det blir sängen

Oj oj oj

vilken dag det har varit, hänt en del grjer idag som gjort att dagen blivit lite mer intressant än vad jag hade öbskat, men så är det när man arbetar med människor.

Hämtade theo på dagis idag och cyklade hem, han älskar verkligen att cykla, något han nog skulle kunna göra hela dagarna om han fick, men då får mamma nog njölksyra i benen.

Imorgon har jag möte hela dagen, slutar inte förens vid 18.00, så lär vara helt slut. Mats hämtar theo på dagis, om han nu går dit imorgon, han har varit lite krasslig här ikväll så vi får se om det bara var något övergående eller om han behöver vara hemma, iså fall skulle mats och han stanna hemma, hoppas dock han mår bra imorgon så han kan gå till dagis. han blir ju så rastlös av att vara hemma. Theo är ju en kille som behöver fart och fläkt hela dagarna.

Idag var det fisk igen på dagis vilket resulterad ei att theo först åt en vuxenportion gröt och efter det när maten var klar en och en halv korv samt lite potatismos. Detta innom loppet av en timme. han gilla rinte fisk han våran kille. Han kanske har fått det av jeanette he he... Fast det är klart de är ju inte släkt vid en närmare eftertanke.....

Telia digitaltv verkar ha lagt av ikväll också, kul.. tittade ju faktiskt på finkultur programmet färjan....

nej nu försöka fixa tvn

Ny stol

Min kusin Patrik var förbi förut med en tripptrapp stol som theo ska få låna av hans barn som nu har blivit förstora för den. Jättesnällt att vi fick låna den.

Theo på sin nya stol



Idag har varit en hemma dag med städ och tvätt. Jag har putsat nästan alla fönstrerna på nedervåningen samt tvättat lite gardiner, skönt att ha det gjort. Kan ju erkänna att putsa fönster varken är det roligaste jag vet eller något som jag är speciellt bra på, därför händer det inte så oft. Så som ni förstår var de riktigt skitiga. Så nu ser vi ut här igen, har varit lite dåligt på den fronten i vissa av förnstrerna förut. he he.

Mats lagade en jättegod fläskfile gryta till kvällsmat och till fikat blev det äpplepaj idag. Mormor var här en sväng och fikade också så hon fick mysa lite med theo, det tycker de båda två mycket om.

Imorgon är det jobb o dagis igen så nu är det läggdags för theo och mats ska gå och lägga honom. Jag ska slöa

pappa kommer snart

ja alltså theos papap inte min. Mats har varit iväg och jobbat hela helgen men nu är han på hemväg så theo har precis hjälpt mig att sätta på kaffe. Idag så har min lilla pojk varit en duktig kille och sovit till klockan åtta i morse. Så jag fick mig också en liten sovmorgon, gick inte upp förens vid halv nio, var ju tvugna att ligga och gosa till det lite innan vi tog tag i dagen.

Ska ringa min kusin snart och fråga om vi får låna en av hans tripptrappstolar, han barn har växt ur dem och theo har växt ut sin barnstol. Annars får vi åka och köpa en imorgon eller rättare sagt mats får köpa en på väg hem från jobbet imorgon, men vore bra att få låna så slipper man lägga ut 1500 spänn, de är ju inte speciellt billiga..



Som ni ser så är den älskade nya mössan på.

Nu kom min älskling, ska dricka kaffe

tv och surfning

är vad det får bli resten av kvällen. har precis lagt Theo efter en mys stund framför Pippi med chips och jos. Min duktiga kille sa Pippi förut så då satte självklart mamma på Pippi. Eftersom han inte använder det svenska språket så ofta utan mest theo språket så får man ju uppmuntra när han säger rätt. Annars har han ju en massa egna ord och uttryck för olika saker. Vi i hans närhet förstår ju honom vilket säkert gör att latmasken kommer krypande och att han inte anstränger sig för att prata på riktigt. Jag var själv precis lika dan enligt mamma, pratade inte mer än enstaka ord samt mitt egna språk tills jag var tre år, sen började jag... och slutade aldrig. Som mamsen bruar säga.

Händer inte mycket här ikväll, tråkigt när det inte är något bra på tv heller, blir kanske att slå på en film, vi får se.

Nu ska jag läsa lite bloggar och kolla facebook.

Blommor och blöjor

är vad vi har varit och köpt idag. Hade tänkt köpa nya blommor till hallen länge men det blev inte av förens idag. Blöjorna vi brukar ha var slut både på villys och maxi så fick ta en annan sort istället, tycker inte de är lika bra men jag kan ju inte gärna stå utan blöjor, känns som det skulle bli ganska mycket tvätt då.

Mormor förljde med oss hem och fikade efter det att vi handlat klart så det var ju trevligt. Theo fick en piggelin till fikat och då blev han glad. Han valde själv vilken sort han ville ha i affären och då blev det piggelin. Känns som det är allas barns favoritglass.

Nu blir det en lugn eftermiddag innan det är dags för matlagning. Jag ska dammsuga lite och theo tittar på saltkråkan

Stan

Tog bussen till stan idag för att köpa vinterskor och en present till morfar. Hittade ett par ecco gore tex på kalleP var 20 % rabbat så det var kanon. Köpte även en present till morfar men det tänker jag inte tala om vad det är. man vet ju aldrig om han skulle få för sig att titta in och läsa.

Gick in på baboon också och theo som blivit mösstokig hittade en geggamoja mössa som han ville ha, så en sån fick det bli.

passade på att svänga förbi apoteket också och fylla på förådet med lite panodil, nässpray och halstabletter, skönt att ha hemma när förkylningen smyger på.



Theo sitter och väntar på bussen till stan



Theos nya mössa som han valde alldeles själv, bra smak har han i alla fall min lilla kille

Om en stund komme rmormor och sen när theo vaknar så ska vi till m-blommor och sen willys för lite shopping

theo

Idag har theo hittat pappas peace and love mössa som han var tvungen att testa



Så himla söt

flöjten som theo fått av mormor är en riktig höjadare, är jätteduktig på att spela för mamma och pappa som sen ska applådera åt honom, då myser han plutten




I kväll passade jag och theo på att ta ett bad ihop, mysigt. hela badrummet blev nedskvätt, men vad gör det när man har det riktigt skojigt. Mats blev nedskvätt han med när han kom in och tittade till oss och theo tyckte det var vansinnigt roligt.

Nu väntar jag bara på att maten ska bli klar sen blir det mys fredag för oss här hemma

helg

Nu är det helg igen och idag så blir det en hemma dag med mats och theo. Resten av helgen är det jag och theo som kör för full fart ihop. Mats ska till stockholm och ladies night. Tänkte det fick bli en röjarhelg. Imorgon ska vi nog med mormor och handla lite också, behöver nog köpa lite blöjor eftersom min lilla buse inte är rumsren än =o). Inte så konstigt kanske när man bara är ett år och tio månader.

Ikväll blir det lammbiffar som mats fixar, ska bli smaskens det.

Var över en sväng hos wilma och lämnade lite björnbär, hon blev jätteglad och skulle baka muffins sa hon.

Nej nu blir det kaffe pause

Torsdag och en liten trött kille

Idag har theo varit jätte trött och gnällig ändå sens jag kom hem vid fem, morfar hämtade på dagis och han hade inte frågat hur länge theo sovit, så kanske bara sov en kortis idag.

Precis ätit kvällsmat och snart blir det läggning för theo, vill dock att vi väntar till åtta eftersom han ananrs vaknar för tidigt imorgon bitti och då blir han trött och gnällig i morgon kväll också. Just nu tittar theo på saltkråkan och sen ska vi gå och borsta de små tänderna.

Imorgon är det fredag igen, skönt med helg snart, inga planer för helgen, funderar på om man ska passa på och röja lite i trädgården. Kan behövas, kanske ska ta och baka lite äpple muffins med theo också, han tycker ju om att baka, imorgon blir det i alla fall lugnt.

Nu blöj byte och tand borstning och sen gå och söva min lilla theo plutt

nu börjar det

Äntligen är greys på femman igen. Börjar alldeles strax och jag har väntat hela sommaren på hur det ska gå. Ikväll käkade vi kålpudding med tydligen föll det inte min älskade pojk i smaken så han fick lite havregrynsgröt istället. Den slank ner samt en halv leverpastejsmacka, bara det att leverpastejen på hela mackan försvann på något mystiskt sätt...

Det är väll aldrig så att min lille gullegris äter upp pålägget först, näe då måste varit ett spöke och tagit leverpastejen från den halvan som var kvar av mackan.

älsklingen äter gröt



Blav så besviken insåg precis att det var gamla avsnitt av greys, så djävla dåligt rent ut sagt, de får väll skriva att det är en repris så folk inte blir besvikna.

äntligen hemma

Äntligen är arbetsdagen slut för mig och theo och vi har kommit hem till vårat lilla hus. Jag har haft en riktig skit dag på jobbet imorse, kände redan kvart över åtta imorse att jag kände för att gå hem igen. Men dagen blev i alla fall bättre ju längre den gick, så det var ju posetivt i alla fall.

Theo har inte heller haft någon toppen dag idag, för andra gången på en vecka har han blivit biten på dagis, riktigt ordentligt dessutom, nästan så det gått hål, så det måste varit ett barn med vassa tänder. På dagis var de helt förtvivlade, det är ju inte deras fel och med massa barn unde rtvå år och lite personal är det inte lätt att hålla ögonen på alla hela tiden. Fortsätter det så här får man väll ta upp det med förskolerådet så de kan kräva extra resurser, de hade ju det förra terminen så borde ju inte vara helt omöjligt att få till igen, så här kan vi ju inte ha det i alla fall.

Har plockat tre liter björnbär idag så det blir nog att koka ny marmelad snart. Göra lite mer muffins också kanske för theo tycker de är jättesmaskiga.

Nu är det matlagning som står på schemat kålpudding, potatis och sås, mums fillibabba

muffins

Idag blev det muffins bak. Bakade björnbärs muffins ihop med theo, han tycker det är jättekul och duktig på att hjälpa till.

här gör vi smeten, och passar på att provsmaka lite



så här fina blav de





Smaskigt var det också, satte i sig hela muffinsen

För övrigt har det varit en lugn kväll, tyvär så gick inte kvällsmaten att äta, köttet var fruktansvärt segt så nu har jag bestämt att aldrig mer köpa kött på maxi, betala 200 spänn kilot för entrecot och sen få slänga det, nej fy.

Imorgon blir det jobb för mig och dagis för theo

hemma tisdag

Idag är jag och theo hemma, men han är mycket bättre så imorgon får det bli dagis för lill plutten. Vi har tagit det lugnt nu på morgonen, bara plockat och tvättat lite. Vi har ju förstås läst massa böcker och lekt med bilarna också, men det är ju inte så ansträngande, utan mest kul.

Frokost har vi hunnit med också, theo satte i sig en leverpastej smårgås och en ost smörgås och innan det en flaska välling, verkar som jag har ett litet matvrak här hemma idag. Jag fick mitt morgonkaffe också så nu är vi alla nöjda och glada.

Mats gick precis och la sig, var inte hemma förens kvart i tio idag, hade inte gått så bra inatt. När jag ringde i morse och frågade hur det gick eftersom han trodde han skulle komma hem i natt, så svarade han att det var sista gången vissa fick jobba för honom i natt, kunde urskilja en viss irretation. Han är en tuff arbetsgivare min älskling. =o)

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och snart hänga en tvättmaskin. Theo tittar på pippi nu, men han vill nog säkert hjälpa mamma med hushållet istället. Duktig son jag har älskar att få hjälpa till

tyst

Nu är det alldeles tyst i huset, det ända som hörs är när jag skriver på tangenterna. mats har åkt till jobbet och theo sover som en liten gris. theo var ledsen innan mats skulle åka, förstår ju inte att pappa kommer hem om några timmar utan kanske tror att han ska vara borta flera dagar eftersom mats ibland måste vara det. Men bara theo fick vinka hej då till pappa så gick det bra och han somnade på två minuter sen.

Som jag skrev tidigare blev det köttfärsås och spaggethi ikväll, theo åt två stora portioner, och hade köttfärsås och spaggeti överallt. Fick ta av honom kläderna medans jag åt färdigt, så min lilla pojk satt i fotöljen i bara blöja in kurad i stora filten innan vi gick upp på övervåningen och hoppade i badkaret. var välbehövligt kan jag lugnt säga.

Har tvättat mats security tröjer idag också, har en maskin kvar innan alla är rena men den får bli imorgon då jag inte orkar mera för idag.

Theo var lite snorig och slemmig nu ikväll men tror nog det ordnar tillsig tills imorgon så han kan gå till dagis på onsdag, räcker att vara hemma två dagar för honom, han blir ju så rastlös även om han inte är riktigt 100 så är han ändå full av energi och kör i full fart hela tiden. Ska ganska mycket till för att han sak sitta still, hjärnskakning eller över 39 graders feber är väll ungefär vad som krävs för att energin ska sjunka.

Nej nu blir det lite tv innan jag ska gå och lägga mig

vab i morgon

Imorgon blir jag hemma med theo, han har ingen feber idag men dagis vill att barnen ska vara hemma en extra dag på grund av svininfluensan. Så det är väll lika bra att vi stannar hemma imorgon så att de blir nöjda. Idag så har mats varit hemma med theo. Mormor kom och löste av honom vid tre så han fick gå och lägga sig eftersom han ska jobba i natt. Själv kom jag hem vid halv fem. Var på jobbet lite längre eftersom vi hade handledning. Ger faktiskt välldigt mycket att samlas alla som jobbar med en individ och sätta sig ner och prata om olika situationer som kan uppstå ihop med en utomstående person. Får många nya ideer och även lösningar på olika saker och ting.

theo och jag har tvättat lite nu ikväll samt plockat iordning lite i källaren, känner att vi behöver organisera om lite där nere men samtidigt vill man inte göra allt förmycket innan vi renoverar eftersom vi planerar att göra det snart. Ska börja med hallen och trappen, gjorde ju tvättstugan i somras. I hallen blir det att satsa på någon smart förvaring när vi kommer så långt, får se vad man kan hitta på är ju inte hur stort som helst så det gäller att tänka till så man utnjyttjar ytan maximalt. Blir nog framför allt att satsa på väggfast hyllor i trappen ner.

Nu får det snart bli matlagning, spagetti och köttfärsås får det bli.

lill pojken

är lite sjuk, hade 38,0 i feber i eftermiddags, inte mycket men än dock feber. Han får vara hemma med mats imorgon. Han var ganska orolig nu i kväll och hade svårt att somna. Somnade inte förens alldeles nyss.

Annars har det varit en lugn dag, inte hänt mycket alls förutom att jag tvättat några maskiner och mats plockat björnbär.

Nu ska jag se wallander och sen sova

feber på g??

Theo började snora lite i natt men det har inte varit så farligt, däremot kändes han lite varm nu efter lunch innan mats skulle lägga honom. Får kolla om han fortfarnde är varm när han vaknar och i så fall ta tempen på honom. Vi som har haft sånt himla flyt med theo sens i maj. Han har inte varit sjuk en ändå gång på fem månader. Det är klart att det är väll snart dags, men man hoppas ju det ska dröja lite till.

Var upp på mormors vind i förmiddags och hittade lite roliga leksaker. Tog lite bilar några böcker samt en skräcködla, som theo tyckte jättemycket om. En flöjt blev det föresten. Helt fantastisk att ha en hel leksaksbutik uppe på mormors vind. Hoppas det kommer några flickor i släkten också så alla mina gamla barbies och my little ponnys kommer till användning också.

Nu tvättar jag lite, theo sover fortfarande och mats  har tänt en brasa och trivsel eldar lite.

Simhallen

Vid tio-tiden i morse knallade jag theo och mormor iväg mot simhallen, Det blev en riktigt toppen förmiddag. Theo plaskade och skrattade och sprang runt och pekade på alla roliga saker som sprutade vatten. Han är inte rädd för vatten min lilla son i alla fall. Det bästa var nog i alla fall att vara i den halvstora bassängen. Vi provade flera olika flytleksaker bla. en bil och en båt. Ett tag provade vi att sätta på en simdyna också och det tyckte theo var skoj för han märkte ju att han flöt då, tyvär var simdynan lite för stor så fick ta bort den efter ett tag, tror den skavde lite.

Det bästa med simhallen var nog enligt theo den stora rutchkanan, åkte flera gånger och bara kastade sig nerför mot mormor som stod i vattnet och tog imot, jag tyckte dock att det var lite otäckt eftersom det knappt var några kanter på rutchkanan, men det tyckte inte theo, när jag försökte hålla honom i handen så drog han åt sig handen, inte skulle han hålla mamma i handen inte, är ju en stor kille.

Efter simhallen blev det pyttipanna och sen läggdags för theo, jag passade på att åka till stan, Köpte ett par bycor till mig och ett par skor samt en tröja till theo. Det var bara pappa som inte fick något, det får bli någon annan dag.

Nu slöar vi lite här innan kvällsmaten

äntligen helg

Nu har jag städat vårt hus och plockat våra björnbär så nu kan man äntligen ta helg, tycker i och för sig att veckorna går ganska fort men ändå skönt med fredags kväll. Theo hade varit duktig med mormor i affären och han berättade för mig att kan köpt ost. (theo älskar de små runda ostarna i röd förpackning.)

Idag har theo varit hungrig här på eftermiddagen igen, ätit en tallrick kräm, en macka samt en och en halv banan till mellis, det märks att det var fisk till lunch på dagis idag igen. Fattar inte varför han vägrar äta fisk. Undra om det är smaken eller konsistenten som han inte tycker om.

Imorgon är det bestämt att det får bli simhallen på förmiddagen hade igentligen velat gå efter theo sovit middag men de stänger redan halv tre så då får det bli direkt på morgonen, mormor ska följa med och plaska. Ikväll blir det mormors pastagratäng till kvällsmat, så gott.

Städning

I eftermiddag ska jag städa huset, mamma tar med sig theo och handlar mat samt äter lite mellis medans jag ska försöka göra en stor rengöring hemma, behövs kan jag säga och inte alltid så lätt att städa ihop med en kille på snart två som tycker det är roligare att hälla ut hinkar med vatten över golvet än att hjälpa sin mamma, man får lite merjobb kan man säga.

Glömde nycklarna imorse så fick springa hem till mammma och hämta dem, så himla klantigt, som tur va har jag planering idag så jag hade ingen elev.

Nu är det snart soppa till lunch, dagis hämtning tidigt idag, skönt. Måste försöka hitta theos tröja som försvunnit på dagis också.

Hemma

Nu är vi hemma både jag och theo, morfar hade ju hämtat honom på dagis idag. Nu slöar vi bara och tar det lugnt, har duchat och tagit hand om samt satt på en tvättmaskin, känns som man varit lite produktiv i alla fall, skulle igentligen städa toan, men vet inte om jag orkart ta tag i det, theo är ju inne i en period just nu där han också ska skura och tyvär har han inte lärt sig vrida ur trasan än, vilket resulterar i ett dyngsurt golv. Vi får se...

Theo tittar på saltkråkan just nu och jag framför datorn, tror det får vara så en stund nu, sen blir det nog läsa alfons, theos favorit just nu.

Theo frågade efter pappa förut eller pappappapappa ropade han, pappa jobbar sa jag och theo nickade, märks att våran lilla kille börjar bli stor och undra vart pappa är när han är borta några dagar, samtidigt är han jätteduktig och vet att när mamma säger att pappa jobbar så är han iväg men kommer sen. Förstår så mycket fast han inte är riktigt två år än.

Torsdag

Idag så blir theo både lämnad och hämtad på dagis av morfar, lämnad på grund av att mats är på turne och hämtad för att theo ska slippa vara kvar på jobbet ända till klockan fem. Torsdagar är ju min längsta arbetsdag då jag jobbar mellan halv åtta och fem, mats brukar ju lämna och då blir det inte förens vid åtta istället för vid sju om jag ska hinna i tid till jobbet. Som tur är har vi en snäll morfar som brukar ställa upp och hämta vid tre på torsdagarna så att det inte blir så himla lång dag på dagis, tycker att han är för liten för att ha en tio timmars dag, Han har ju inte ens fyllt två än.

Funderar på om man skulle ta simhallen på lördag, theo älskar ju att båda så han skulle säkert bli glad, kan va kul att hitta på nått också. Vet att Mats igentligen också vill följa med men han är ju inte hemma på några helger nu så vi får gå själva så kanske mats och theo kan gå någon vardag istället, har vi tur så kanske vi kan tvinga med oss mormor och morfar, blir lite smidigare i omklädes rummet då.

Ikväll blir det faktiskt att beställa pizza, härligt att vara lat ibland, och theo älskar det ju...

Natti natti

Är trött ikväll så kommer nog att lägga mig tidigt ikväll skulle jag tro. Theo har ätit badat och ligger nu och sover sens ca en timme sen. Var en trött kille ikväll efter en hel dag på dagis och sen en liten snabbis lek med grannbarnen.

Mamma plockade björnbären åt mig idag, två liter fick hon ihop, hoppas bara att resten hinner mogna också. Men i och för sig har vi väll så att vi klarar oss nu. Kommer säkert att bli över också, men man blir ju nästan lite som en hamster vill bara samla mer och mer. Är säkert nån sån där uråldrig gen som vi har i oss sens stenåldern. Brukar vara lika dant med folk som plockar svamp, oavsett om de har så mycket svamtp så de kan äta varje dag i tio år så måste man bara plocka mer och mer.

Sugen på att köpa lite nya böcker, har snart inget att läsa igen, funderar på att göra en jättebeställning från adlibris, Inget som gör en så nöjd som en massa böcker på hög att plöja igenom, skulle nog kunna säga att läsa är och alltid varit ett av mina favorit intressen. Det som är roligt är att även theo älskar att läsa böcker har precis plockat fram Alfons och albin böckerna och theo sitter som ett tänt ljus när man läser för honom. Böcker, djur och bilar det är det som gäller just nu.

Nej koppla av en stund innan det blir sängen med en bra bok.

Theo time

Ska aldeles strax gå och hämta theo på dagis sen blir det mamma och theo mys för hela slanten. Han var så söt i morse när jag skulle gå och jobba och mormor lämna honom på dagis. Han hade precis vaknat och gav mig en stor kram innan jag gick iväg, då blir man laddad med energi som räcker för hela dagen kan jag lova.

När vi kommer hem idag så måste jag ta och plocka björnbären. Tror det är ganska mycket, borde plockat lite igår men orkade verkligen inte, hade ganska bråttom oxå för jag skulle ju laga risotto till mig, mamma och theo. Upptäckte även igår att min son tydligen gillar soltorkade tomater, måste säga att det var lite oväntat, han är ju inte så förtjyst i grönsaker ananrs men det var tydligen gott kom och bad om att få mer flera gånger.

Mats har dragit vidare på ladies night turnen, kommer hem på söndag och både jag och theo saknar honom redan. Får bli stora familjemyset på söndag kväll.

Nej dags att gå ner till dagis och hämta gullepojken.

Världens bästa mormor

Tur att man har världens bästa mormor och även morfar som ställer upp och hjälper mig och mats med dagis hämtning och lämning samt barnvakt ibland när det behövs. Vet inte vad jag skulle gjort utan dem. Är svårt att få ihop dagen ibland när mats är iväg och jag som tex idag har extra möten, hade jag inte haft mormor och morfar som ställer upp hade det aldrig gått.

Efter mötet blir det mys med theo och mormor, ska göra lite risotto var det tänkt, får passa på när både mats och morfar inte är hemma för ingen av dem tycker det är gott, men det gör jag och mamsen så det så.

Nej nu sätta fart och röra på sig..

Ute lek med grannarna

Idag gick vi bara in en sväng och åt lite banan innan vi gick ut i trädgården. Var Ju så himla fint väder. Hugo och wilma var också ute så theo lekte med dem. Jättekul för honom, blir alltid så glad när han ser Hugo, har till och med lärt sig säga hugo oxå. Jag passade på att plocka lite björnbär, två liter fick jag ihop idag, Bara värmen håller i sig några dagar till ska nog snart allt vara moget och in plockat, hoppas bara att inte frosten kommer innan det mognar, vore ju synd om vi inte hann ta hand om allting.

Nu river busen ut alla sina leksaker, är väll dags att börja laga lite kvällsmat, Theo kanske börjar bli lite småsugen, var ju fisk på dagis idag och det är ju ingen favorit mat direkt. Nu kör han runt på sin bobbycar och krockar med allt han hittar och säger bang bang

Nej matlagningstime

Titus och hans kusin


Bild tagen från www.titusskoogh.blogspot.com Fotograf Anne skoogh

Lägger upp denna fina bilden på Theno och hans kusin Titus. Theo skulle visa honom alla hans leksaker. Vi lekte även det kommer en råtta... och det tyckte theo var kul.  Titus var dock inte så kittlig men tycker det nog är kul när han blir lite större. Med på kortet är även jag och Jeanette.

röj söndag och kaffebesök

Maria kom en sväng förbi på kaffe i förmiddags, var trevligt, dock bör hon köpa sig en GPS förstår inte hur hon lyckas snurra runt och inte hitta trots att hon varit här förut och dessutom körde hit så sent som i igår kväll.

Tvättade och röjde lite i källaren, insåg vilket berg av skräp till återvinning som vi hade samlat på oss. Tyckte det var dags att ta tag i det så fyllde upp bilen med skräp och åkte och kastade på maxi, passade även på att handla på oss lite mat och annat.

Mats och theo gick till lekparken nu och jag ska börja med maten, hemagjord pytt i panna får det bli idag.

Träffat kusin

Var hos mamma i kväll och träffade kusin Titus 4 månader gammal. Theo är jätteintresserad av titus och vill visa honom alla hans fina leksaker som theo har hos mormor.  Han både klappade, kramade och tog titus i hand. Däremot fick inte jag röra titus. Tog titus och höll honom i ca en minut. För det första blev voff voff svartsjuk och skulle upp i famnen hon också, sen blev det fart på theo gjorde alla dummheter som han kunde komma på på så kort tid som möjligt.

Hade det riktigt trevligt ändå trots theos infall av svartsjuka. Mamma hade lagat jättegod mat och theo fick en glass till efterätt som han kalasade på.

Imorgon ska voff voff ställas ut i norköpning så jeanette åkte hem med voff voff efter maten. theo ville följa med för han trodde ju de bara skulle gå ut och gå och då brukar theo få följa med och hålla kopplet. Istället fick han vinka hej då till dem och det gick ju bra det oxå. Hoppas det går bra och chanell vinner pris imorgon. Hon är ju världens finaste hund, så är det ju bara.

Snart sovdags

Lite bilder

Lägger upp lite bilder från igår när vi firade mats.



Theo sitter i knät hos Farmor. janne sitter brevid och jeanette står bakom



Theo inväntar gästerna men lite jos



Chanell ligger och sover under theos bebis filt, såååå skönt.


Mats pappa har varit här idag på lunch och det tyckte theo var kul, om en liten stund ska vi åka till mamma och träffa bröderna och framför allt Titus som är på besök.

Först blir det dock mellis för theo, dags att ta tag i det nu.

natti

Nu har våra gäster gått hem och vi ska strax gå och lägga oss. Har varit en trevlig kväll och mats har fått jättefina paket. Eb tröja, en häcksax och en instruktionsbok till hans mac. Boken hade brorsan köpt förstås. Theo har varit i sitt esse och busat med alla, märks att han tycker om när det är mycket folk som han känner samlade. Länge sen han träffade både farmor och janne samt sebbe och jeanette. Gladastblev han nog dock för att voff voff kom också, bara skrattade när han fick syn på henne och skulle fram och klappa. Han ville även bygga lego med ehnne men tyvär så är ju inte hundar så bra på att leka med lega. Thoe var uppe sent ikväll också så förhoppningsvis får vi sovmorgon imorn. Men bara för det vaknar han väll vid sju.

nej dags att borsta tänderna

På begäran

Lägger jag upp ett kort på theo i hans nya frisyr.

Tyvär är han lite blöt i håret efter badet, men det var det fotot jag hittade för tillfället, en trött kille för några dagarsen precis innan läggdags.

Idag är det Mats födelsedag så vi har firat lite här hemma på kvällen. Theo gav mats paketen som vi köpt och jag vet inte vem som blev gladast, theo som fick ge paketen eller mats som fick dem. Så skönt att vår lilla kille är generös och gillar att dela med sig.

Annars har det inte hänt så mycket, lagat mat, tvättat och städat lite.

Nu ska jag glo vidare på Idol.

kväller

Idag har vi jobbat på snabbt här hemma, har städat två toaletter samt köket, tvättat en maskin samt tagit hand om tvätten från igår. Mats gick ut och klippte gräset direkt när han kom hem från jobbet. Eftersom vi var så duktiga så belönades vi med soppa på påse och macka... Det var godare än det låter faktiskt.

Imorgon fyller mats år så då blir det sång och paket. någon tårta blir det inte för det gillar han inte, gör jansson till kvällsmat istället för det fullkomligt älskar han. Vi får se om theo också tycker om det elelr om han tycker det är för salt kanske.

Snart är det idol utagning, fullkomligt älskar att de på det programet, så kul när folk gör bort sig.

Städ och tvätt

Funderar på vad man ska ta och hitta på i eftermiddag, om det inte regnar när vi kommer hem kanske man skulle ta en sväng till lekparken och busa lite med sonen. Borde i och för sig städa och ta hand om tvätt, men man kan ju inte ha så roligt jämt.

Fattar inte hur det kan bli så mycket tvätt efter tre personer men innehållet i tvättkorgen stiger med rasande takt, specielt om mats varit iväg och jobbat. Då går det åt kläder. Theo grisar ju ner ganska bra han med i och för sig så när man tänker efter så kanske det inte  är så konstigt.

Måste komma på nån mat tills ikväll också funderar på soppa och toast och gröt till theo som inte är så förtjust i soppa, det går både snabbt är smidigt och gott, kanske får bli så. Orkar i alla fall inte cykla förbi affären så får bli något hemma.

Nu dags att sätta fart


present klart

Nu har jag och Theo varit och handlat till mats. Gömt paketen på ett säkert ställe där jag vet att han aldrig skulle leta.. hi hi. Theo bestämde i affären att han skulle ge det stora paketet och jag det lilla så så får det väll bli. Tror dock det var snörena på det stora paketet som fick honom att vilja ha det men det spelar ju ingenroll. Nu är det även klart med vilka som kommer på fredag och firar mats. Blir familjen sundqvist, voff voff samt rosa och janne, kommer bli jättetrevligt tror jag, theo kommer bli glad över att få träffa alla igen, var ju länge sen nu.

Sista helgen mats är hemma på ett tag oxå da han ska på turne. Tänkte nog därför dra en sväng till simhallen på lördag med theo. Det tycker han är skojigt värre.

Idag har annars varit en bra dag, haft det lungt och skönt här hemma i eftermiddag, tvätta två maskiner samt plockat massor av björnbär. Lite mystid med min son har jag gjort också, mats lagade potatismos och korv till kvällsmat, gud va gott det är med potatismos, skönt att det är slut på färskpotatisen.

Nu är det snart sovdags, theo sover sens en timme och jag börjar också bli lite trötter

Dagis grillning

Sitter här på jobbet och väntar på att klockan ska närma sig halv fem så jag kan knalla ner på grillkvällen på dagis. Ingen mening att hämta theo innan då det bara hade blivit en kvart hemma innan det var dags att gå tillbaka, så han fick vara kvar istället.

Haft en bra dag på jobbet med tårtkalas och mysfika. Mycket fika blir det vissa dagar, tur att man har privilget att få gå promenader på arbetstid ananrs skulle det nog bli farligt i längden av att jobba här.

Ikväll får det bli mys med theo en kort stund innan det är dags för sängen för hans del, mats jobbar ikväll så får vara gräsänka igen, mend et är jag ju bra på. På torsdag fyller mats år också måste hitta en present åt honom. Blir nog dock inget firande fören på fredag då vi ska ha lite kalas hemma. Blir lugna puckar, bara de närmaste sörjande så att säga.

Nej fixa det sista innan promenad enr mot dagis


Björnbärs invasion

är vad jag har i frysen och i trädgården. Björnbär över allt. Gott gott är det, får nog ta och koka lite mer marmelad samt skänka lite för nu har jag björnbär i både frysen här upp och nere i källaren.Busken är dessutom fortfarande helt full av bär som håller på att mogna.

Theo och jag var ute i trädgården förut och höst rensade lite. Hjälpte mamma att plocka upp ruttna äpplen från gräsmattan. Jätteduktig är min lilla pojk, dock är han lite våghalsig. Theo tycker att man likaväl kan stå upp och åka rutschkana som att sitta ner. Det tycker inte jag.Får hjärtat i halsen varenda gång han ställer sig upp och glider ner på skorna utför kanan. Försökte få honom att förstå att man måste sitta ner men han bara flinar och ställer sig upp. Snacka om trotsig.

Imorgon är det grillkväll på dagis, mats är inte hemma så jag och theo får gå själva. Petra och milton skulle dit också så får väll hänga lite med henne. Skönt att man känne rnågon ialla fall. Ska bli kul i alla fall för theo att leka med alla kompisarna.

Nej nu ska vi packa ihop pch åka mot östermalmsgatan.

söndags brunch

Idag lagade vi en riktig amerikansk brunch. Amerikanska pankakor med lönnsirap, böner och ägg samt bacon och prinskorv. Gud va gott det var och mätt blev man. Annars har det inte hänt så myckket. Grabbarna lät mig sova imorse, de kom och väckte mig vid tio tiden, så himla skönt. Tack mats.

Nu har jag precis lagt theo för att sova middag, mats drog till linköping för att jobba några timmar och jag väntar på att kaffet ska bli klart. Händer inte så mycket idag, ska till mamma sen och äta kvällsmat, skönt att få bjuda bort sig själv ibland.

Måste börja planera mat till helgen också, ska ha lite kalas för mats som fyller år. Vi får se vad han vill bjuda på.

Nej kaffetime

Lördagsslapp

idag har det inte hänt mycket än. Theo och jag slappar hemma hos mormor innan vi ska dra oss hemmåt och städa huset. Måste nog ut i trädgården och plocka lite björnbär också. Vet aanrs inte vad vi ska hitta på idag. Mats kommer hem i eftermiddag så får se om det kanske blir någon film ikväll. Skulle vara mysigt, är ju skitväder ute så dä vill man ju vara inne och mysa.


shopping

Drog till LKPG efter jobbet idag. Det var jag theo och mormor som åkte. Hittade faktiskt allt jag skulle ha till min lilla son. blev en overall i förtidig födelsedagspresent från POP, med tillhörande mössa samt två par vantar från samma affär. Passade även på att handla två tröjor och ett par långkalsoner när jag ändå var inne i äffären. Hittade att par jättefina plysch byxor oxå men eftersom han inte behöver några fler byxor så fick jag hoppa över dem.

Hittade även en vinterjacka åt theo, köpte en svart everest jacka på stadium. Var först inne på även en jacka från POP men tänkte att jag skulle variera mig lite. Theo var så duktig och provad sina ytterkläder. Han gillar att gå på stan i Liköping. det är väll för att det finns mycket att titta på. Mellanmålet på mcdonalds kan i och för sig även ha någonting med saken att göra. Idag var det även en bra leksak i happy mealet, en legobil, så theo blev glad.

Imorgon får det bli städ och röj, behövs efter en veckas jobb med endast snabbstädningar. Misstänker att det blir några maskiner tvätt också. Konstigt hur mycket kläder tre personer gör av med på några dagar.

nej sovdags

snart jobb

En kvart kvar tills man ska börja jobba. Sitter här och väntar på att det ska dranigång. Är trött idag, fick in nått i ögat igår kväll som jag inte lyckades få ut. Klockan var nog ett innan jag somnade. Det är väll bra konstigt, När theo väl sover gott och är lugn och tyst då ska jag få in nått skit i ögat. Är fortfarande irreterad och svullen kring ögat, men nu är det i alla fall väck.

LÄmnade theo på dagis idag och på vägen dit bajsade han och la ett stort lass. Duktig kille tänkte mamma, nu får dagis personalen lite att göra.. he he he näevars, känns lite retligt att behöva lämna över det till dem men hade lite bråttom idag. Jag brukar ju inte lämna så....

Nej nu jobb

Torsdag

Håller fortfaranda med att sortera upp alla bilder. Många bilder blir det när man har världens sötaste pojk. Idag var det en tråkig dag på jobbet när vi fick reda på att micke och sara inte får vara kvar på jobbet. De måste sluta den 14 november så då blir det tomt på jobbet, kommer inte att bli det samma oavsett vem som ersätter dem.

Imorgon blir det shopping för hela slanten, mormor, theo och jag drar till linköping och handlar vinterkläder till theo. Först ska jag bara jobba några timmar.

Idag hämtade morfar theo och konstigt nog, var det ingen trots på hela eftermiddagen, Han hade uppfört sig exemplariskt, ända tills mamma steg innanför dörren. Konstigt va??? Hna är bra rolig den där filuren.

Nej bäst jag gör klart bild sorteringen ikväll.

spring spring

Springer här mellan två datorer, Håller på att föra över bilder från mats gamla dator till min nya eftersom den gamla har börjat tjafsa lite, så vill ha en backupp, hemskt om alla bilderna försvann, de vill man ju ha kvar. Kommer nog ta hela kvällen det här för den gamla datorn är inte den snabbaste.

För övrigt fylls frysen på i en snabb takt med härliga björnbär. Snart dags att skänka lite tror jag. Idag har varit kanon bra, vi var ute och lekte en sväng efter dagis, men först åkte vi förbi mormor och fikade samt fixade lite hämtningstider, då jag har några möten när mats är iväg och jobbar. Blir LKPG direkt efter jobbet på fredag för att shoppa vinterkläder till theo bestämde vi också.

Nej nu ska jag koncentrera mig på bilderna.. på återseende

RSS 2.0