Jacka

Denna jacka från hm är jag lite sugen på i vinter.

http://files.hm.com/media/products/865/DXL865_77211_08019_34_0792.jpg
nu är frågan, klicka hem eller inte....

tisdag

Idag börjar jag dagen med en liten nätt taxi tur på 1,5 timmar. Efter denna lilla sväng så blir det att arbeta hårt hela dagen tills klockan slår fyra och det är dags att hämta hem prinsen från dagis.

Ikväll ska jag och Mats träffa prästen och gå igenom vårt bröllop som närmar sig med stormsteg, har inte riktigt fattat att det snart är dags, känns som det är långt kvar men igentligen är det ju bara  en och en halv vecka kvar tills vi blir hustru och man.

Dock kan vi fortfarande inte komma överens om ett gemensamt efternamn så det blir väll att heta somvi heter idag, man behöver ju inte alltid vara så traditionell.




1290 kr

Provade Theos vinter overall från förra året som passade. Detta innebär att jag precis sparat 1290 kr. Inte varje dag man gör det.


den underbara overallen

Ny vecka

Idag startar en ny vecka och en ny dag upp med jobb för mig ochmsamt dagis för busen.

I helgen har vi fått en hel del inför bröllopet gjort, kläder har handlats och hyrts, mat han köpts och samtal har ringts, nu känns det som vi har koll på läget, lite smått som ska bestämmas och fixas bara. Men vi har ju två veckor på oss så det ska nog hinnas med.

Nej nu ska jag ägna min odelade uppmärksamhet åt jobbet....

Tomtar på loftet??

Hör små tassar som smyger runt på övervåningen, har vi fått tomtar på loftet här hemma eller är det måntro mammas lilla buse som inte vill sova middag??



hmmm??!!!

Lata söndag

Theo vaknade redan strax efter halv sju imorse, han låg och gosade med mig och M en stund, sen var M snäll och gick upp med Theo så jag fick sova vidare en stund till. Det var verkligen både skönt och välbehövligt.

M ska åka mot sthlm om en liten stund för att hämta hem bussen som varit uthyrd över helgen, jag och Theo ska städa och greja innan vi ska åka med mormor och handla lite inför brölloppet.


Coolast i stan, allt från hm.

img_8598 (MMS)

Coolast i stan, allt från hm.


Godmorgon

Idag beger vi oss mot storstaden. Bröllopskläder till M och Theo ska fixas och så ska vi gå och kika lite. Hoppas vi hittar några fina kläder till grabbarna, de måste ju vara snygga när jag och m ska bli man och hustru och sluta leva i synd.

So long.

Kaffe

Nu har jag röjt runt här hemma i huset efter jobbet, plockat, fixat med återvinningen och satt på en tvätt. Så nu tar jag mig en välförtjänt kaffepaus i soffan tillsammans med Theo framför mussepiggs klubbhus.

Vi har även hunnit med ett rejält mellanmål, Theo gillade visst inte maten på dagis idag så han smällde i sig två rostade mackor och en yougurt här när vi kom hem.

Nu inväntar vi M sen ska vi åka o fredagshandla, på inköpslistan står bla godis.

http://www.halalgodis.se/godis.jpg

smaskigt

FREDAG

Fredag morgon och helg om några timmar, känns skönt. I eftermiddag ska jag plocka iordning på lite grejer som ska skänkas till min lillebrors nya lya. Han har ju inte så mycket möbler, så det vi inte har någon användning för ska han få istället.

Det tråkiga med att brorsan skaffat sig någonstans att bo är att jag blir av med hans soffa som stått i hallen på övervåningen, har verkligen trivts med att ha den där. Sen är det ju så klart också lite tråkigt att han flyttar från byn, men pojken är ju stor så han klarar sig nog, värre blir det för Theo som inte kommer få träffa sin älskade morbror lika ofta.

Men självklart är jag ändå glad över att brorsan inte längre är hemlös.

Tänk om, tänk rätt

Nu har jag , Theo och mormor varit och beställt blommor till bröllopet som går av stapeln om två veckor. Dock fick jag tänka om, den lila gerberan jag tänkt mig var alldeles för rosa så nu blev det helt annorlunda mot vad jag sett framför mig, men det blir nog bra det också.

Helt andra färger och typ av bukett blev det nu.

två små liten ledtrådar
http://blommor.nu/pics/Sortiment/gerbera_vit.jpg http://static.froer.nu/image/product/web/14864873.jpg

bildkälla: blommor.nu

morn morn

Idag är det torsdag, lång arbetsdag, men snart helg.

Nu kör vi.....


fy fasen

Fy fasen vad det regna i morse, jag skulle ta bussen till jobbet tänkte jag efter som jag inte hade lust att vara dyngsur när jag hoppa in på min arbetsplats. Problemet var bara att den busstur jag brukar ta inte går längre, tydligen har de ändrat busstiderna under sommaren vilket jag imorse var lyckligt ovetande om.

Detta resulterade att jag blev dyngsur i väntan på bussen i alla fall, så jag hade lika gärna kunnat cyklat som jag planerat från början....


Onsdag

Onsdag och halva arbetsveckan är gjord. Skönt att det snart är helg igen men innan dess ska vi avklara torsdagen och fredagen ocså. I morgon har jag bla ett besök i blomaffären inplanerat, ska ta o kika på lite blommor inför bröllopet som bara är två veckor bort nu. Massor kvar att planera så nu gäller det att sätta fart, ringa prästen och kantorn samt bestämma musiken.

På lördag ska vi dessutom åka o titta på kläder till grabbarna också, både M och Theo måste ju vara fina denna dag, finast av alla blir nog dock Theo, känns som ingen inklusive bruden (jag) kan va sötare och finare än min lilla pojk.


Den finaste

En ny dag med nya möjligheter

Igår var jag lite gnällig på kvällen, lyckades få en stor sicka i handen som jag sedan fick gräva ut, var trött och inte helt överens med min lilla pojk härhemma. Inte heller han hade en av sina bättre eftermiddagar om man säger så.

Nu laddar vi om och tar nya tag inför denna dag. Har ett grillparty på dagis att se fram mot i eftermiddag, korvgrillning på dagis innebär nämligen flera posetiva saker bla, trevligt umgänge, lek och stoj för Theo samt att jag slipper laga kvällsmat...
http://www.mojjen.com/mojjen/mojjen.nsf/home/jpeg/$FILE/korv.JPG

måndag

Idag börjar allvaret på riktigt, skolan startar och eleverna dimper in för första gången denna termin. Hoppas ändå på en lugn och bra dag.

Igår var det riktigt segt, inte på grund utav lördagens alkoholintag utan på grund av för lite sömn, så blir det när man är ute sent och har en liten 2 åring i huset.


min lilla buse

Tanten är för gammal

Jag har blivit för gammal, tycker inte det är längesen man var ute o tumla runt 3-4 dagar i veckan utan att man blev speciellt sliten av det. Men nu, är ute en kväll, dricker inte speciellt mycket och är helt slut dagen efter.

Känner mig som närmare 40 än 20 just nu, får nog gå och lägga mig tidigt ikväll så jag vaknar upp som den pigga 20+ are jag är.


23, 29, 34, eller 40 år, det är frågan det....

Igår var jag på fest, då var jag pigg o...

Igår var jag på fest, då var jag pigg och glad, idag är jag glad men inte så pigg Theo väckte mig vid hal nio, men nu har vi krupit ner i sängen igen o tittar på film, så denna dag ska nog ordna till sig den också.


På fest

img_7795 (MMS)

På fest


Test

img_6203 (MMS)

Test


sparar pengar

Häromdagen klippte jag av ca 4 dm på mitt hår och är numera korthårig, Insåg idag när jag tvättade håret att jag hädanefter kan dra ner min schampo komsumtion med en fjärdedel och helt skippa balsam.

Gud vad med pengar jag kommer att spara..


korthårig brutta i en tandkrämsfläckig spegel

Godmorgon

Idag är det lördag och ledigt för mig och Theo, ska bli skönt efter en veckas jobb, man är ju inte riktigt inne i gängorna än efter nio veckors sommarlov. Det jag saknar mest med att jobba är mina och Theos mysmornar varje dag.

Idag ska vi i alla fall sty kossan mot blomaffären och beställa blommor till bröloppet, en sväng till willys får det nog också bli innan det gäller att göra sig snygg, ska ju ut ikväll är det tänkt, fest med en jobbarkompis och hennes vänner.

HELG!!!!

Denna arbetsvecka har gått i ett rasande tempo och nu är det bara några timmar kvar tills det är helg igen. Theo börjar bli bättre så förhoppningsvis är han frisk tills måndag så han kan återgå till dagis och jag och M jobba. Min mor och far är snälla och passar honom idag så denna första sjukperiod för terminen har vi inte behövt vara borta från jobbet alls, vilket är mycket skönt.

En annan sak förutom helgen som närmar sig med stormsteg är vårt bröllop, bara tre veckor kvar och massor att fixa, en del har vi fortfarande ingen aning om, som vad vi ska ha för musik i kyrkan. Dags att bestämma sig snart kanske.

Ikväll blir det i alla fall afterwork med jobbet och imorgon blir det fest, känner mig som en riktig festprisse just nu. Jag som aldrig brukar gå ut ska iväg två gånger på en helg... hur ska det gå???


hemma

Nu har jag kommit hem från jobbet och kollar på koss filmen med min lilla pojk, han är förhållandes pigg men gnällig som man lätt blir när man har feber och inte mår bra.


mormor och en sjuk theo

Mormor o morfar är snälla och passar Theo imorgon också så jag kan gå till jobbet ch planera klart inför elevernas ankomst på måndag.

Feber

Theo vaknade med feber hemma imorse, feber och hosta. Inget kul alls efter bara tre dagar på dagis.

Är det inte konstigt grabben har varit frisk som en nötkärna hela vårat långa sommarlov och så första jobbveckan blir han sjuk. Tack vare M och min underbara mamma som delar på vab dagen idag så kan jag vara på jobbet.

Nu får vi se hur det blir i helgen hade ju lite fest inplanerat men nu är ju Theo sjuk och M är iväg på jobb......

4 dm

Fyra decimeter klippte jag av idag, är nöjd.


Ett snabbkort, ursäkta den skitiga spegeln.

Onsdag

Idag börjar jag jobbdagen med ett möte innan det är dags att sätta sig och skriva vid datorn i några timmar. Längtar redan tills eftermiddagen då min frisör äntligen är frisk så jag kan få klippa mig, vet dock inte riktigt hur jag ska göra än, kort eller bara en toppning, vi får se. Är lite sugen på att hugga av en rejäl bit och förnya mig lite, kankse är dags nu efter att ha kört på långt här i snart tio år.

Variation kan vara kul i bland.

Shoppa

Jag måste försöka shoppa resårband och ett skärp till Theo imorgon, han är tydligen för smal för sin längd, så antagligen är brallorna för korta eller så ramlar de ner. Inget bra alternativ något av dem. Så tänkte köpa hem lite resår för att sätta i mjukisbyxorna och ett skärp för att ha till brallor med hällor, hoppas det kan funka.

Tänk om man hade sådana problem, mitt byxproblem är tvärt om antagligen är de för långa, annars får jag inte igen byxorna.....

Jobb dag två

I går hade jag en lugn första jobbdag, behövdes då det var ganska jobbigt att skutta iväg så tidigt och jobba efter ett långt, långt lov.

Idag får jag nog ta och jobba lite hårdare, dagen börjar med ett möte och sen misstänker jag att den rullar på tills det är dags att knalla hem.



ung, snygg o utan ansvar och jobb, vilka tider....

MÅSTE HA

Detta sett i velour från PoP måste jag verkligen köpa till Theo, hur fint som helst.


jobb,jobb och jobb

Idag är det min första jobbdag efter två månaders härlig semester, skulle gärna varit ledig i två månader till k an jag säga, jag och theo har verkligen haft en kanon sommar med massor mys, bus, lek, resor, bad och annat kul.

Nu är det dags att ladda om, kommer säkert kännas bättre att gå till jobbet redan imorgon, bara man kommer dit så brukar det vara helt ok och ofta till och med kul.


jag och theo på mallis

skor

Gud så mycket fina skor jag hittat på Nelly.se


natten

Första natten för Theo i den stora sängen gick jättebra, han somnade vid nio tiden igår kväll och kom in till mig vid kvart i åtta i morse så det får man ju säga gick kanon, bättre kunde det inte gått.

Nu på förmiddagen ska jag och Theo tvätta och röja upp här hemma, dags att förbereda sig inför jobbet och dagis som börjar i morgon efter nio långa härliga veckors semester. Hade gärna varit hemma några veckor till men men nu är det jobb o dagis som gäller..



Mammas duktiga kille

JAAAA

Theo somnade på en gång i hans nya stora säng, mammas lilla kille är nog inte så liten längre.


Min lilla pojk, en dag gammal

Godmorgon lördag

Sitter här och kollar på pettson och Findus med Theo, han är helt tokig i den där katten. Och katten är ju ganska tokig han med.

Idag ska vi fixa det sista i Theos rum, skruva ihop den nya hyllan, montera korgarna och skruva upp en hängare. Den enda som fattas till rummet nu är lite mer saker att sätta upp på väggarna, men vi hittar säkert något så småningom.

Sängen ska bäddas också såfår vi se om vi ska inviga den redan ikväll eller vänta några dagar till, tänker att man alltid kan prova i alla fall och se hur det går. Kan dock tänka mig att han kommer passa på att springa upp och leka istället för att ligga kvar och sova när jag går ut genom dörren, men vi får väll se.


Sängen

Fredag eftermiddag

I morse drog vi iväg till storstaden och IKEA för lite shopping. Först blev det dock ett besök på lindex och två par brallor till Theo, bra med rabatt checkar ibland.

Väl på Ikea hittade jag både hylla, korgar, gardintyp, påslakanset samt leksaksmat, Känns som en lyckad inköpsrunda, Theos rum kommer att bli jättefint när allt är klart.
http://www.ikea.com/PIAimages/0109385_PE259024_S3.JPGhttp://www.ikea.com/PIAimages/0109383_PE259022_S3.JPG
en korg med frukt och ett dessert sett blev det bla till busen.

FABLER RESA Påslakan 1 örngott blå, flerfärgad Påslakanlängd: 200 cm Påslakanbredd: 150 cm Örngottslängd: 50 cm Örngottsbredd: 60 cm
påslakanset

Nu ska vi bädda sängen i helgen och sen blir det för Theo att sova i den stora sängen, hoppas det går bra.


THEO

Hur fina är inte de här trä bokstäverna som jag hittade på Åhlens.


Theos rum

Nu är det klart, bara lite mer tavlor på väggarna o lite anant som måste köpas.. Är riktigt nöjd med hur det blev faktiskt.

Före





Efter


Sovalvkolv


del av sovalvkolen och garderobsdörren



Här ska ännu en lika dan hylla dit så småningom, ställer dem brevid varandra på högkant



Theos bord o stolar från ikea som numera är vitmålade, söta grodsittdynor, även de från Ikea


garderoben som tidigare också var lila, numera vit



Bilhörnan (dålig bild, problem med solljus


Godmorgon

Idag ska jag städa o ställa i ordning Theos rum efter målningen. Har en byrå som jag inte vet vart jag ska göra av heller, tyvär så behöver jag utrymmet i den, får väll de vad jag kan hitta på.

Skulle behöva åka en sväng till ikea snart också, Theo behöver en till hylla samt fler förvaringslådor, får se om jag kankse kan tjata med mig mormor i helgen.

Nej lika bra att sätta fart

Godmorgon

Idag ska jag städa o ställa i ordning Theos rum efter målningen. Har en byrå som jag inte vet vart jag ska göra av heller, tyvär så behöver jag utrymmet i den, får väll de vad jag kan hitta på.

Skulle behöva åka en sväng till ikea snart också, Theo behöver en till hylla samt fler förvaringslådor, får se om jag kankse kan tjata med mig mormor i helgen.

Nej lika bra att sätta fart

höst tröjor



Alla finns att köpa på Nelly

phuuuu

Nu har jag bara en vägg och tre dörrar kvar att måla ytterligare en gång sen är målningen klar för denna gång, gud så tråkigt det är att måla, men men fint blir det i alla fall.

Ska ta kort sen och  visa vilken skillnad det blev, känns redan som ett helt nytt rum. Lila som det var innan är inte riktigt en färg som går hem i vår familj i alla fall inte ljuslila.

nu lunch

vissa är värre än andra

Vissa människor slabbar mer än andra när de målar.



Jag är tydligen en av dem.

Vad hände??

Vad hände med min sons morgontrötthet, vad hände med våra sovmorgnar?

Skulle gärna vilja veta det:::

Satte fart

Efter en extremt slö förmiddag satte jag till slut lite fart här hemma, drog med mig mamsen till färgaffären, köpte spackel och färg. Sen rev jag och Theo ut allt från hans rum (jag bar ut, han bar in), spacklade hålen i väggen samt skruvade ner gardinbeslagen. Min älskade man hjälpte mig att lägga ut täckpapper på golvet, så imorgon är vi redo för slipning och målning.

Ja just det maskera lister ska jag göra också... men men har ju hela veckan på mig så ska nog hinna klart innan semestern är slut.

Sista semester måndagen

Nu går vi  in på vår sista semestervecka jag och Theo, känns konstigt att vi redan har varit lediga i åtta veckor och att det långa lovet vi såg fram mot snart redan är slut.

Den här sista veckan av ledigheten har jag bestämt att jag ska måla om Theoss rum, får se om det blir färginköp idag eller morgon, känner att vi behöver få klart det i alla fall då det är hemska lila tapeter i hans rum.



juni




juli



augusti

Söndag

Idag kommer M hem efter en veckas jobb hemifrån, både jag och Theo längtar efter honom och det ska bli mysigt att spendera en grå och regning söndag hemma i soffan och bara mysa. Lite att städa och tvätta har vi i och för sig också men mest ska vi bara slöa och mysa. Theo kommer bli jätteglad när hans älskade pappa kommer hem igen.


far o son dansar



Lekpark och allsång

Vi drog en sväng till stan på eftermiddagen och lekte i den stora lekparken, käkade glass och gick på allsång för barn. Theo tyckte det var kul så länge han kände igen låtarna sen blev han lite rastlös och drog med sig mormor på en sväng runt hamnen.

barnallsång

Glassen var god och vädret var fint så en sämre eftermiddag kan man ha.


Lördag

Blev väck av min pojk vid halv nio tiden till en grå och regning lördag, vad som händer idag har jag faktiskt ingen aning om alls, det enda jag vet är att lillpojken i alla fall ska sova middag, igår gjorde han det inte och var gnällig och trött hela eftermiddagen tills han tillslut däckade sittandes i soffan klockan halv åtta.

Är lite inna på att åka till färgaffären på måndag och köpa färg till Theos rum så han äntligen kan bli av med de där lila väggarna, funderar på tre vita väggar och en vägg i en stark blå-turkos färg, kan nog bli fint tror jag. Måste bli gjort snart i alla fall så vi kan sätta upp hans saker på väggarna och göra lite fint.



en snygg kille ska ha ett snyggt rum

getingstick

Theos älskade morfar har fått ett getingstick så foten svullnat upp så han o mormor är på vårdcentralen för att se om han kan få hjälp.

Jag och Theo sitter här och väntar på dem, hade igentligen tänkt åka o bada i utomhusbadet idag, men det får bli en annan dag, huvudsaken är att morfar bli bra i foten igen, riktigt otäckt såg det ut så hoppas det snart blir bättre.



Theo en dag gammal i famnen på sin älskade morfar

Fredag

Kul att det är helg igen men mindre kul att slutet på semestern närmar sig med stormsteg. dagens planer är inte spikade än men om vädet blir bra kan det bli ett dopp i eftermiddag.

theo har varit så rastlös och uttråkad de senaste två dagarna så idag måste jag försöka aktivira min pojk så han blir lite gladare, shopping och skäningemarken var tydligen inga nöjen som busen tyckte var roliga.

Men men, han fick en haj i alla fall.


Skänningemarken

Nu ska vi strax dra iväg till skänningemarken, planerade inköp är en ballong till THeo, han älskar heliumballonger, får se om det kan bli något mer, kanske något gott om vi har tur.



Theo och hans förra ballong som nu har gått över till den andra sidan

Med till marken ska även theos kusin Titus och hans familj som är på besök från stockholm, Theo gillar sin lilla kusin och kallar honom "min Tusse", ganska sött faktiskt.

Hemma

Nu är vi äntligen hemma efter en lång och tråkig bilresa. Theo sov halva väge och kollade på film resten av vägen, men ändå var han uttråkad, inte så konstigt kanske.

Hittade en hel del på zaras rea till Theo i alla fall, både tröjor och shorts, billigt och snyggt, 75% rea på shortsen, det gillar vi.

Ett par gympa skor blev det också, svarta addidas med vita ränder.

Nu ska jag ta och greja lite här, får återkomma mer om liseberg lite senare.

Onsdag

Igår hade vi en riktigt skojig dag på liseberg, nu är det dags för lite shopping innan det är dags att styra hemåt igen och återgå till vardagen.

Hoppas fynda lite på Nks barnavdelning, men de mesta på rean är väll slut vid det här lagret. Ett par gympadojor till Theo ska jag dock försöka få tag på.

Karusell

Nu är det dags för Liseberg.
http://zarlei.com/bilder/2008/07/liseberg.jpg

Karuseller, lotter och sockerchock står på schemat, Sämre kan man ha det.

Godmorgon

Jag klev upp lite innan nio idag för att sätta fartoch vara klar när det bär av mot göteborg om en liten stund. M drog precis till jobbet och både Theo och Klang ligger och sover, Klang mådde inte så bra så han får vara hemma och vila sig idag.

Om en liten stund måste jag upp och väcka min pojk om han inte vaknar till liv själv. Har ju saker att göra, tider o passa, då kan man inte ligga o snarka så här hela dagen.



En pigg o skitig pojk

Fy fasiken

Fy fasiken vilket väder  vi har här idag, snart få vi nog ge upp dra på galonstället och ge oss ut i regnet, Theo får tuppjuck här inne snart och det är ju aldrig bra.

Ska ta en kopp kaffe först och sen gå ner i källarn och hämta lök o potatis, idag får det bli sjömansgryta till kvällsmat.



Theo cyklandes i regnet häromdagen

sovmorgon

Min morgon började med sovmorgon, låg kvar i sängen när Mas och theo gick upp vid åtta tiden och klev inte upp förens vid halvtio. Behövde jag efter min utekväll i lördags, var seg hela dagen igår och gjorde inte många knop här hemma på hela dagen.

Idag vet jag inte vad jag och Theo ska hitta på. Mats och klang (Ms jobbarkompis) drog nyss iväg för att jobba och Theo väntar redan på att de ska komma hem igen, leka min Klang säger Theo. Konstigt det där hur barn fastnar för vissa människor på en gång. Theo har visat Klang alla sina leksaker, de har läst böcker, kört tåg och jag vet inte allt, igår fick Klang till och med en stor puss av Theo innan det var Lelledags.



Min lilla buse

segt

Idag är det segt här hemma, jag är seg efter gårdagskvällens partande som blev en riktig helkväll och Theo är seg efter sysslings kalaset igår då han sparkade fotboll till klockan tio på kvällen.

Theo sover lite middag nu o jag ligger i sängen och slöar, ska nog inte gå ut på många månader om man ska må så här dagen efter, inget skojigt alls.

Men men dags att ladda om batterierna, på tisdag bär det av till Liseberg, premiär för Theo, tror dock han kommer att älska det.

http://amaialayla.blogg.se/images/2008/liseberg_15203093.jpg

RSS 2.0