äventyret

Bilder från vårt ävebtyr ute i snön häromdagen



i snögrottan



på väg in igen



kommer ut



äter mellis, drickyougurt och macka

Februari 2010



Snön är fortfarande kvar



Bus med morbror



Pappa och Theo mys




Kör bilbana hos mormor



Hjälper mamma med maten



Träffar sysslingarna Emma och Andreas



Bygger torn



Äter Mellis med Nova



Skottar bort ett eller tio ton snö från altan.


januari 2010




nyårsmiddag i vårt hus



besök av råddjur



grillning och pulka åkning uppe i Karlsby



Bakar med lera



Theo och Clara leker (Theo är bakaom akvariumet, titta noga så ser ni)



Snön låg djup

mina grabbar




mina fina pojkar, i väntan på tomten

Lunch på stan, kyckling wrap, satan så gött

img_9466 (MMS)

Lunch på stan, kyckling wrap, satan så gött


Egentid

Idag ska jag få lite tid alldeles för mig själv och Theo ska hänga hos mormor och morfar några timmar.

Mina planer är att flanera på stan i några timmar i lugn och ro, stadsbesök med en treåring är ju inte den mest avslappnande sysselsättningen så skönt att passa på när man har barnvakt några timmar.

Tror dessutom att Theo är ganska glad över att slippa mig några timmar, inte lätt att hänga med tråkiga gamla morsan hela dagarna.


 



Onsdag

Morgonen har börjat lugnt här hemma idag, vi har kollat på phu och heffaklumpen och käkat frulle, mer har vi inte hunnit med. Nu är det dock dags att börja röja upp och fixa till oss här hemma, vid lunch får vi ju besök och just nu ser det ut som en legobomb har exploderat här inne.

Tror inte Mona uppskattar att trampa på smålegobitar var än hon sätter fötterna så här ska plockas.


Planer för morgondagen

Imorgon går jag och Theo från våra lovprinciper att inte ha några planer alls. Istället har vi bestämt att vi ska ha besök, fina Mona kommer på kaffe vid lunchtid.

Detta innebär att vi måste röja upp lite i vårt hus och framför allt at jag måste komma ur pyjamasen, vilket jag inte gjort idag. Såg ingen mening med att byta om när jag ändå skulle ha termobyxor på mig.

Men imorgon då ska vi vara både rena och klädda när gästen anländer det lovar jag.

http://www.polarnopyret.se/Archive/04_ProductPage_420x420px/00_Main_image/7310019834927.jpg

älskade pyjamasbyxor, dessa från PoP 345 kr

Ut på äventyr

Nu ska jag leta reda på Mats termobrallor ( mina glömde jag på jobbet, smart när det är en halvmeter snö, 10 minusgrader och jobbet är stängt i två veckor till) dra på mig mina varma sheaperds och stoppa ner Theo i overallen, sen ska vi ut på äventyr, vet ju aldrig vart man hamnar eller när man kommer tillbaka så ska nog packa ryggsäcken med lite proviant också.

Håll tummarna för att vi inte slutar som snögubbar i någon skog häromkring

Hjärtat smälter

Sitter och äter min macka och dricker mitt kaffe, Theo sitter på golvet nedanför mig och leker med sina playmobil gubbar och hästar, han lever sig in i leken och pratar med hästarna och gubbarna och har sjunker allt djupare in i sin fantasi.

Jag kan inte låta bli att nästan bli lite tårögd när jag hör honom prata med sig själv och tänker på att det inte var allt för längesedan han var alldeles nyfödd och låg i famnen och snusade dagarna långa. Helt fantastiskt hur fort tiden har gått och hur stor han har blivit, helt plötsligt är han en självständig liten kille med en fantastisk fantasi.

När blev mammas lilla kille så stor?


Gokväll

Idag har vi haft en riktig lat dag jag och Theo, myst, kollat film, busat och myst lite till. Helt underbart med inga andra måsten än att bara handla mat. Förutom mathandlingen har vi bara varit och haft det bra, lagat god mat, grillade kräftchibatta med Västerbottenost, och tagit en lång dusch.

Tror vi kommer satsa p en liknande dag imorgon, känns som det enda rätta är att slöa och mysa nu när man har lite ledigt, effektiva och duktiga kan vi vara någon annan gång.



ingen dammsugning idag inte

godmorgon måndag

Idag är det måndag igen och julen är slut, dock så har jag och Theo fortfarande två veckors ledighet kvar att se fram mot så någon vardag infinner sig inte än på två veckor.

Planerna för dagen är minimala, hoppas att min snälla bror ska hinna laga min dator och ta väck alla virus som den har drabbats av, lite handling av mat står också på schemat men för övrigt har vi hela dagen fri att göra precis vad vi vill. Kan kanske resultera i en liten tripp till pulkabacken och lite snowracing åkande. Sämre nöje en vanlig måndag kan man ha.



Theo i pulkabacken för några veckor sedan.

Sjukstuga igen

Återigen har vi drabbats av sjukdom, denna gång är det 37 olika virus och masksjukdomar som invaderat vår familj. Det är den minsta familjemedlemmen som har drabbats men har bokat en tid med doktor Sebbe imorgon så hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

http://www.annonsera.se/images/00154/0/som-ny-mini-pc!!acer-aspire-one-zg5.jpg

Stackars liten som är så sjuk.



Annandagen

Jag och Theopojken klev upp vid halv nio tiden imorse och har hunnit med en hel del mys här på morgonen. Vi har käkat frulle och lekt Robin Hood så det står härliga till här hemma och nu snurrar Theos favoriter bumbibjörnarna på tv.

Planerna för denna dag är små, lite shopping på rean i eftermiddag och köra ett varv med tvättmaskinen är nog det enda som kommer hända här idag. Känns skönt att bara få vara och ta det lugnt.


julefrid

Äntligen är vi hemma i vårt lilla hus, brasan är tänd och vi har kurat ihop oss i soffan. Efter en slapp morgon hemma hos mormor och morfar begav vi oss mot Mats jobb för att hämta lite grejer, blev även en tur in på storstadens välfyllda ica maxi, där mat, böcker och en liten blixtenbil som passar till Theos Mac lastbil inhandlades


Lastbilen fick han i julklapp av mormor och nu har han så även blixten som kan köras in, tvättasoch tankas inne i Mac lastbilen

Julfirandet är avklarat, mycket klappar o ...

img_0687 (MMS)

Julfirandet är avklarat, mycket klappar o godis blev det, nu drar vi mot Ms jobb


Julafton

Nu är det jul igen och vi har både hunnit med julbadet, julfrukosten och morgonpakten som tomten varit och lämnat under granen i natt, Theo blev gladast för sin radiostyrda bärgarn och snickarbältet, jag blev gladast för mina nya fina skor och mats för sin Fred Perry tröja.

Nu ska vi snart sova lite middag innan kosan styr mot mormor och morfar för mer jul friande, mat och paket, kankse kommer tomten på besök också.

GOD JUL ALLA FINA



Theo tomten 1 mån gammal



Theo och tomten julen 09



theo tomten julen 10

Sista julklapparna

Om en liten stund kommer mormor och morfar och hämtar upp mig och Theo, vi ska till stan och fixa de sista julklapparna. Har fått i uppdrag av min man att köpa något fint till mig själ medan han skottar snö och slår ner istappar.

Förutom det är det två småsaker som ska inhandlas också, ett paket til lillebror och ett till mitt kusinbarn.

Ser verkligen fram mor julen i år då detta är den första julen som Theo verkligen uppskattar allt från julgranskulor till porslinstomtar till julklappar, visst tyckte han det var kul förra året också men de´å var det mest julklapparna han brydde sig om i år älskar han varje del av julen, han till och med uppskattar julgardinerna som hänger i köklet.



julgranen kläs


mammas tomtenisse



granen



saffranssnäckor som det ska mumsas på i jul

snöskottning och istappar

Theo och jag tog en skön sovmorgon och studsade upp runt halv nio tiden. Mats däremot kravlade sig ur sängen okristligt tidigt i morse, snöröjnings sessongen av tak har ju börjat och nu finns det hur mycket jobb som helst att göra för de som har utbildning i att hänga i rep vid husfasader och slå ner istappar.

Jag som har svindel kan inte tänka mig någon värre arbetsuppgift men min kära man är så lycklig så över all snö och is, tur att jag slipper vara han dessa dar.


bild på min takskottande man, tagen för ett år sedan

JULLOV

Nu är det bara några få timmars arbete kvar för detta år sen tar jag och Theobus jullov från jobb och dagis. Ska bli så skönt med lite ledigt. Tyvär så verkar det som om mannen i familjen dock inte får så mycket ledigt, tydligen är det massor med istappar som behöver tas ner från tak så blir nog mycket jobb de närmaste veckorna.

Min förkylning är fortfarande kvar hos mig och spökar men bestämde mig för att hålla ut denna sista dag innan lovet börjar så proppat mig full med nässpray och panodil och känner mig ganska pigg ändå, blir nog dock mycket tid i soffan i eftermiddag, komme rinte springa något maratonlopp direkt kan jag lova.



Varje natt är denna lilla sötnos i vår trädgård och smaskar gamla äpplen.

Botar förkylningen med en kopp varm chokla...

img_5283 (MMS)

Botar förkylningen med en kopp varm choklad och lillebrors chokladchip cockies


sjukstuga

Idag är det jag som är den sjuka här i stugan. Har varit jätteförkyld ända sedan i fredags och igår kom febern på besök. Gick hem lite tidigare från jobbet igår och idag har jag legat på sofflocket och kurerat mig. Febern har lämnat mig igen men förkylningen stannar envist kvar. Hoppas den är väck lagom till julafton i alla fall så man orkar fira och mysa dagen lång.

Imorgon ska jag åter till jobbet och avverka de sista timmarna innan jag och theo går på ett efterlängtat jullov. Ska bli så skönt med två och en halv veckas ledighet utan några speciella planer mer än lata sovmorgonar och massor av mys och bus.


Måndag morgon

Kör igång veckan med en liten lista med värdelöst vetande om mig själv som jag hittade hos Creyla



1. Hur gammal är du om fem år? 34 år, hua mig

2. Vem var den sista du träffade? Mats och theo

3. Hur lång är du?
160

4. Vilken var den senaste film du sett? Pettson och findus

5. Vem ringde du senast?
Mamma

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
MV, (motala vuxen) till bussbolaget

7. Vad är dagens planer?
Jobba och sedan mysa med Theo pojken

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta


10. När såg du senast din mamma? I Fredags

11. Vilken ögonfärg har du? blågröna

12. När vaknade du idag?
06:30


13. Har du någon gång hittat en katt?
Nepp

14. Vilken är din favoritplats?
I soffan

15. Vilken plats föredrar du minst?
Tandläkaren

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I mitt lilla hus med min familj, kanske har Theo syskon då också


17. Vad skrämde dig som barn?Var orädd som barn

18. Vem fick dig att skratta senast? Theo

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nepp, tyvär

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två

23. Hur många landskap har du bott i?
Två

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Japp

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
barfota

26. Är du social? Japp

27. Vilken är din favoritglass?
Hägen dazz, belgisk choklad

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
betala av huslånen

29. Tycker du om kinamat?
Jodå

30. Tycker du om kaffe?
Självklart

31. Vad dricker du till frukost?
Vardagar: drickyougurt, helger: kaffe

32. Sover du på någon särskild sida?
Höger

33. Kan du spela poker?
Japp

34. Tycker du om att mysa? självklart

35. Är du en beroendemänniska? ja, det får jag väöll erkänna

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej

37. Vill du ha barn?
Har ju redan en liten pojk

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, för många gånger

40. Föredrar du havet eller en pool?
Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mat och huset

42. Äger du dyra smycken?
Bara vigselringen

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? frukost, drickypugurt

45. Vem är den roligaste människan du känner? beror på om det är någon man skrattar åt eller med..

46. Välj ett ärr på din kropp?
ett vid vänster öga

47. Vad har du för ringsignal?
Ingen aning vad den heter

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, det finns lite uppe på vinden hemma hos mamma

49. Flirtar du mycket? Nej det kan man nog inte påstå

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
På en fest för en del år sedan

51. Kan du byta olja på bilen?
Nepp

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Ego Womman

54. Läser du dagstidningen?
ja, varje dag

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen? Nej, brukar sitta still

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
P3

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Ingen aning

59. När var du i kyrkan senast?
I lördags på ett dop




Tomt i stugan

Nu är det tomt i vårt lilla hus, alla kusinerna samt deras föräldrar har åkt mot deras hem i snöstormen. Vi sitter här och pustar ut en liten, liten stund, men alldeles strax bär det iväg igen.

Idag ska vi iväg på julbord med mats mamma, platspappa och hans barn. Så blir nog fullfart även idag.


Dop och jul

Idag är det fullt upp här i vårt lilla hus, har Mats familj på besök och lite senare idag ska vi fra iväg till kyrkan för att titta på när lilla Jacob döps, efter dopet är det raka vägen hem igen för att fira lite jul. 

Eftersom vi inte träffar Mats del av familjen på julafton så passar vi på att fira nu när vi alla är samlade,så efter lite mat så ska det bli julklappsutdelning och mys för hela slanten.



Två av kusinerna, Louise och Theo.

Tomtenissen

Här är en bild från lucia firandet på dagis, min duktiga pojk delar ut pepparkakor efter sången



Fredag

Idag tar vi fredag och helg, ska bli så skönt och framför allt roligt.


I helgen får vi nämligen besök av fyra av Theos kusiner. Imorgon kommer den första och den minsta, lilla E, Theo ser verkligen fram mot att hon ska komma och har bestämt att de ska busa och leka.

kan nog komma att gå vilt till här hemma denna helg men det ser vi fram mot.



en av de två busarna som kommer härja runt här imorgon


Back to work

Idag är morfar hemma och vabbar med theo så jag kan skutta iväg till jobbet, idag är en sån där dag som man absolut inte kan missa, har ett viktigt möte som hade varit tvunget att ställas in om jag inte kunde komma så tur att morfar är snäll och har tid att ta hand om sjuklingen.

Theo är bättre med febern kommer och går, han har absolut ingen hög feber men är stundtals uppe och snurrar runt 38 grader. Hoppas han snart blir av med detta virus, verkar som det är en seg variant han har fått, kanske någon form av influensa.



Min lilla prins

Onsdagens lista


DAGENS VILL HA: En frisk pojk utan snorig näsa och jobbig hosta

DAGENS KLÄDSEL: mysbrallor, grå tunika och myskofta

DAGENS FRISYR: står åt alla håll

DAGENS HÄNDELSE: Öppningen av dagens adventspaket- en leksaksbil

DAGENS PLANER: Slå in julklappar och städa

DAGENS SAKNAD: Jobbet eller snarare jobbarkompisarna

DAGENS SJUKA: Theo

DAGENS DROG: Kaffe

DAGENS KRAM: Morgonkramen av Theo

DAGENS PUSS: Avskeds pussen när M gick till jobbet

DAGENS GODIS: Hemmagjord ischoklad

DAGENS HUMÖR: Glad

DAGENS ORD: "Det finns tomtar mamma"

VABBAR

Idag är jag hemma och vabbar med Theo. Han har piggat på sig ordentligt från igår tycker jag, febern är borta och i natt har han fått sova ordentligt. Snorighet är dock fortfarande kvar så idag blir det innemys för hela slanten.

Tänkte att vi även skulle passa på att få upp det sista julpyntet samt fixa iordning lite här hemma.


Mys

Denna mys tröja beställde jag hem från hm häromdagen.

http://files.hm.com/media/products/925/DXL925_80654_08000_78_0067.jpg
brallorna till har jag redan och de är nog de skönaste som finns, så ser verkligen fram mot att tröjan ska dimpa ner i brevlådan lagom till julledigheten.

Godmorgon Tisdag

Igår kväll fick Theo pojken tillbaka sin feber så han får spendera dagen hos morfar igen, hostar och snorar gör han också så antar att det är första vinter förkylningen som har kommit på besök. Hoppas bara han inte stananr allt för länge för till helgen ska vi fira lilljul med Mats familj och då bara måste han vara frisk så vi alla kan träffas.

Sjukdomar har ju satt stopp för två träffar med theos kusiner hitills så nu håler vi tummarna för att alla är pigga och krya till helgen.


sjuklingen

Godmorgon Tisdag

Igår kväll fick Theo pojken tillbaka sin feber så han får spendera dagen hos morfar igen, hostar och snorar gör han också så antar att det är första vinter förkylningen som har kommit på besök. Hoppas bara han inte stananr allt för länge för till helgen ska vi fira lilljul med Mats familj och då bara måste han vara frisk så vi alla kan träffas.

Sjukdomar har ju satt stopp för två träffar med theos kusiner hitills så nu håler vi tummarna för att alla är pigga och krya till helgen.


sjuklingen

tårtmonster

Hittade några fina bilder på pojken min som kalasar på sin födelsedags tårta hemma hos mormor.





mumsigt var det

Lucia

Nu är det måndag och Lucia  och julen närmar sig med stormsteg, ser verkligen fram mot nägra veckor ledigt hemma med mina grabbar.

Idag så är min lillpojk lite krasslig, hade lite feber igår och är hostig och hes, kraxar som en kråka. Jag ska dock till jobbet ändå eftersom min snälla far ställer upp och tar hand om djuklingen idag. tur vi har morfar, utan honom skulle det bli bra mycket mer frånvaro för mig på jobbet, nu blir det inte alls så mycket eftersom morfar oftast är hema och passar pojken när han är sjuk.


morfar och en 1 dag gammal liten Theo

Listan

Dagens humör: Pigg och glad

Dagens hälsocheck: jag mår kanon men lill pojken är lite krasslig, lite feber och hostig

Dagens borde: tvätta resten av sofföverdragen, men väljer att shoppa lite istället

Dagens outfit: Jeans, overzize tröja och kofta på det.

Dagens planer: Lämna Theo hos mormor och åka till stan.

Dagens fundering:
i morse: hur ska vi lösa dagen imorgon när både jag och M har möten och Theo är sjuk. NU: älskade bästa pappa hur ska jag återgälda dig som ställer upp och vabbar imorgon

Dagens beroende: Kaffe.

Dagens längtan: Till nästa helg då Theos kusiner kommer på besök

Dagens lektyr: yr. no och aftonbladet.se

Ischoklad och shopping

Rubriken beskriver ungefär vad jag ska pyssla med idag, tänkte sätta igång och fixa lite ischoklad om en liten stund, måste ju ha något smaskigt att bjuda på när vi får besök nästa helg.

Vid lunch kommer mormor och hämtar Theo några timmar medan jag ska försöka shoppa de sista julklapparna, vet inte när det ska hinnas med annars så lika bra att försöka få det gjort. Har bara de klurigaste personerna kvar att handla till så känner att jag har en liten utmaning idag att lösa, men det ska nog gå bra det också.

Nej nu ut i köket och baka lite julgodis.

Julpyntar tajm

Nu har kvinnan i familjen städat och tvättat och männen har skottat snö, här kör vi hårt på könsrollerna som ni förstår.

Tänkte att vi skulle passa påå att göra lite julfint här nu när huset är rent och iordning. Granen klädde vi igår men allt annat pynt ligger kvar i kartongen.

Men nu ska det upp, bara jag orkar komma upp ur soffan så..

alldeles snart...

SNÖ

Snön vräker ner från himlen, granen och andventsljusstakarna är tända och jag och Theo har haft en riktigt mysmorgon med frukost i soffan med brasan tänd och barnkanalen på tvn. En riktig mysmorgon.

Alldeles strax ska vi ta och väcka Mats men först måste vi kolla klart på bumbibjörnarna, theo har väntat i en timme nu och äntligen börjar det.

http://missmoiz.blogg.se/images/2009/bumbi_55166021.jpg

Älskade denna serie när jag var liten och det är lite kul att även min son tycker den är välldigt bra.

Odd molly

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/582060-0014_5?$productPress$
underbar tunika från oddmolly, dock lite över min prisklass, men drömma kan man

Fredag och Helg

Nu ska vi snabbt avverka de sista  timmarna på jobbet för denna vecka sedan blir det mys för hela slanten. Planerna för helgen är att inte göra alls speciellt mycket, bara slappa och mysa och ladda batterierna inför de stundande helgerna som ser ut att vara fulla av aktiviteter och julfiranden.


Funderar på om vi ska ta och baka lite julgodis också, är sugen på att göra lite ischoklad och knäck, misstänker Theo kan tycka det är kul också även om han varken gillar choklad eller knäck.

Fråga mig inte hur det kommer sig att min son ej gillar choklad, han blev ju bokstavligt talat matad med det under hela graviditeten. Något chokladsug tycker man ju det borde finnas kvar.



eBBe

Superfina brallor och tröja från eBBe
http://www.babyshop.se/data/product/images/L/7195_20101021685526784231.jpghttp://www.babyshop.se/data/product/images/L/7149_20101011519218525101.jpg
hos babyshopen, 179 respektive 199 kronor,

Lucia

Idag är det lucia, i alla fall på Theos dagis, så efter jobbet blir det att knalla ner till dagiset och sen lyssna på när små tomtar och lucior sjunger vackert.

Föra året kom Theo och satte sig hos mig och Mats när han fick syn på oss i publiken men i år tror jag nog han väljer att stå kvar och sjunga. Min lilla tomte börjar ju bli stor och därmed mer och mer självständig.



en lite ledsen och mammasugen tomte, dec 09

Nu äntligen är den på plats, vilket as det...

img_6724 (MMS)

Nu äntligen är den på plats, vilket as det var att få ihop


Onsdag

Onsdag och idag ska det byggas soffa efter jobbet, det är inte vårat hus som ska få en ny ineboende utan mormor och morfar som fått reklamera soffan de köpt för ett år sedan. Igår kom den nya och min mor bad mig snällt om hjälp.

Min kära far är duktig på mycket saker men att sätta ihop ikea möbler är inte en av de.

Så för att undvika ännu en reklamation av soffan så kommer jag och theo till undsättning.

Jag ska skruva och Theo ska underhålla morfar.

Team work

Önskemönster från PoP

http://www.polarnopyret.se/Archive/04_ProductPage_420x420px/00_Main_image/7310019859258.jpghttp://www.polarnopyret.se/Archive/04_ProductPage_420x420px/00_Main_image/7310013631133.jpg

ännu en gång lanserar polarn och pyret kläder i gamla mönster som kunder fått rösta fram som önskemönster. Gillar den bruna tröjan med lammen på, så söt även om den känns lite för bebisaktig ut för min tuffa tre åring.

tisdag morgon

Åker som vanligt tididigt idag, redan kl sju kommer taxin och hämtar upp mig för en liten tur ut på slätten, innan vi vänder tillbaka mot skolan.

Blir alltid så trött av denna taxitur dock, inte alls lätt att hålla sig pigg och alert när man åker en taxi resa på en och en halv timme tur och retur det första man gör på morgonen. Ska dock bli skönt att jobba även idag, gillar vardagen och rutiner och uppskattar det speciellt mycket efter en vecka med sjukdom på hemmaplan.


slänger in en fin bild på min son

Theo och Sandra

ladda över lite bilder från kameran häromdagen och hittade denna fina bild på Theo och Sandra som myser i soffan, sista bilden på theo som tvååring, dagen efter fyllde han tre år.



självklart fick även kossan vara med, i vått och torrt håller de ihop theo och kossan.

Måndag

Idag är det första arbetsdagen för mig på en hel vecka, känner att det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till arbetet efter en hel vecka hemma med sjukstuga. Ser även fram mot att träffa mina underbara och framför allt roliga arbetskamrater. Hoppas på mycket skratt idag, kan man behöva efter en vecka med maginfluensa i familjen.

Nu ska jag pulsa iväg mot den silvriga volvon som jag ska lifta med till jobbet idag, bra med jobbarkompisar som lämnar barn på skolan ett stenkast från vårt lilla hus.

Julklappar

Idag har vi varit iväg på en lite shoppingtur, handlat julklappar, varit på ikea, ätit mc donalds samt storhandlat mat, en riktigt shoppingtur med andra ord, hittade faktiskt allt vi skulle ha, nu år det bara julklappen till Theos farmor kvar, vet i tusan vad vi ska hitta på.

Tips motages gärna.

Här är en bild av farmor så ni lättare kan få en bild av vad hon är för en filur.


Söndag

Denna söndagen startade med att en halvsovande mamma fick stapla upp och ta ner dagens paket från adventskalendern, ett underbart fint munspel från blaelefant.se. Tyvär så lät det inte lika fint som det var vackert, i alla fall inte klockan halv åtta på morgonen.

Hur tomten som fördelade adventspresenterna tänkte förstår jag inte, saker som låter ska ges på vardagar i fortsättningen, då mamma redan gått till jobbet och det är pappa som har hand om morgonbestyren.

http://www.blaelefant.se/Graphics/Products/8300_m.jpg
munspelet

små fötter

Hur söta är inte dessa tofflor från Emu australia, finns på brandos i storlek 16-23, 399kr
Skor - Emu Australia: Baby Bootie B10310-Ches | Yttersidan av skon

Ibland är det synd att man har en storfotad pojk.

Lördag

Idag är vi lediga hela familjen och ska om en liten stund dra iväg på äventyr, vi ska på kalas, Det är louise som fyller år men även lilla E och Theo ska firas lite grann då kusinerna inte träffades vid deras födelsedagar.


Hoppas på en skojig dag med massor av bus och lek.



Louise och theo nov 2009

I like

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/143144-0014_1?$productPress$

GESTUZ


799kr

Godmorgon

Idag mår jag bra och det känns underbart. Firar mitt härliga mående med en kopp kaffe och tidningen.

Planerna för dagen är dock minimala, lite paket ska slås in och det ska handlas lite mat hem till det ekande kylskåpet. Imorgon bär det av till Theos kusin för lite födelsedagsfirande så lite mutor til bilresan får nog också ramla ner i korgen.

Tur i oturen är i ala fall att magsjukan kom i så pass bra marginal till helgens kalas att vi kan åka utan att riskera att smitta ner Theos fina kusiner, alldeles för mycket kul har blivit inställt denna höst på grund av sjukdomar.


God middag

Ligger i sängen och tycker synd om mig själv, helt slut efter gårdagens magsjuka. Dessutom har jag ont i hela kroppen. Så här synd om mig har det nog inte varit sen sist jag hade magsjuka.

Lite bitter är jag också, de flesta familjer råkar ut för en magsjuka per år, det här är vår andra på två månader. Som ni hör är jag inte så rolig idag så ska dra huvudet över täcket ett tag till och ladda inför att morfar kommer hem med Theo i eftermiddag. 


Min tur

Så i natt var det min tur, de elaka magsjuke bacillerna hade tillslut besegrat mig kropp och det var bara att låsa in sig på toaletten i några timmar.

Nu mår jag bättre, men är helt slut, att resa sig från soffan är ett helt projekt. Utan min kära far sm passat Theo och mamma som fixar mat och donar och grejar vet jag inte hur jag hade överlevt den här dagen.

Tack, tack och åter tack

RSS 2.0