outfitts 2009

Här kommer några favorit aortfitts från 2009linne och shorts PoPT-shirt villervalla, shorts Hm, mössa pappaslångkallingar, tröja och mössa PoPvelour overall Lindexjeans hm och bajskorvtröja
Söndag och vintertid

När theo väckte mig idag stod klockan på åtta, o så skönt tänkte jag då kan man ligga och dra sig till halv nio tiden, vilket vi gjorde, men sen insåg jag att jag inte ställt om klockan så plötsligt var klockan bara sju och framför allt bara halv åtta när Theo ville gå upp, så tidigt har vi inte varit uppe en helg på säkert sex månader.

Vam kom igentligen på den dumma ideen med vintertid, kan inte ha varit en småbarns förälder i alla fall, det är jag helt säker på.helt plötsligt blev min sjusovare en morgonpigg pojk

Chokladen

Fick en fråga om denna choklad

http://1.bp.blogspot.com/_QmthQ6hcQOY/SudLudTaQXI/AAAAAAAAALY/Cmm9w40BchE/s320/Marabou+crisp+it.jpg

Ja, tyvärr så  kan den innehåller den spår av mandel och nötter, precis som i all choklad från Marabou, misstänker att det är så att de tillverkar chokladen i samma fabrik som deras andra sorter som har nötter och mandel som ingrediens och då måste de gardera sig och skriva att den kan innehålla spår av nötter.

Lördag

Lördag och ledig dag idag, Theo är dock fortfarande snorig och nu verkar det som om han dessutom har smittat mig, känner hur förkylningen kommer krypandes, så det är väll bara att ställa in sig på några dagars snorande.Som tur är har jag en lugn jobbvecka framför mig då alla elever har höstlov, känns bra att man har lyckats pricka in förkylningen när man i alla fall har möjlighet att hålla ett lite lägre tempo.

Idag blir det en lugn lördag, ingenting är inplanerat förutom lite plock och fix med tvätt därhemma, ser fram mot en mysig lördagskväll hemma framför tvn med godiskålen i tryggt förvar i soffan mellan mig och Theo.

http://www.presentkuriren.se/prodbilder/large/MQ08006.jpg

sjuka barn och dagis!

Fick en väldigt otrevlig och illa skriven kommentar på detta inlägg, kommentaren löd som följande, dock har jag censurerat den anonyma kammarskrivarens språk då jag inte tycker det passar sig med sådana ord i min blogg.

"blir så ***** sur på ignoranta ***** som du. tänk om man är timanställd o inte har råd att stanna hemma varje gång ens barn e sjukt o man inte har sina föräldrar i närheten som kan ta hand om barnet? tänk lite innan du öppnar din *** *** för d handlar inte om att man prioriterar pengar utan man prioriterar överlevnad för hunger o obetalda räkningar, o ja då får man ta sitt sjuka barn till dagis ditt *****"


Känner att jag trots anonymiteten och otrevligheterna vill svara på detta då åsikter som denna persons är anledningen till att det sprids så mycket sjukdomar av alla de möjliga slag på förskolor.

NEJ, man kan aldrig rättfärdiga att man lämnar ett sjukt barn på förskolan, för det första är det rent utsagt grymt mot barnet i fråga som får gå iväg sjuk till dagis, hur ska barnet orka hänga med i aktiviteterna, orka leka, äta och gå ut på tex långpromenader eller utflykter?

För det andra smittar barnet ner resten av barnen och även personalen på förskolan vilket i sin tur leder till att sjukdomar går runt runt. Har man otur kan man således få tillbaka samma sjukdom några veckor senare.

För det tredje har man i Sverige rätt att ta ut vård av barn vilket ersätter inkomstbortfallet med 80 procent, lever man på marginalerna och inte klarar av ett inkomstbortfall på 20 procent under någon eller några dagar så har man rätt att få försörjningsstöd utav socialtjänsten.

Så nej man behöver inte gå hungrig för att man stannar hemma med sina sjuka barn, inte i Sverige i alla fall.

Som vanligt så publicerar jag inte otrevliga och anonyma kommentarer. Tycker man ska försöka hålla sig på en saklig och trevlig nivå, även på internet.Drömmer

Dessa två par uggs drömmer jag om just nu

http://images2.brandos.se/sv/2/26364/26364-b.jpg

http://images4.brandos.se/sv/0/6918/6918-b.jpg

Fredag och snorig pojk

Pojken min är riktigt snorig så han får vara hemma hos sin morfar idag medan jag är på jobbet, även om han inte har feber så tycker jag det är lika bra att han är hemma och kurerar sig då han är lite hängig men framför allt jättesnorig. Dessutom försöker jag vara noga med att inte dra med massa baskilusker till dagis så fler barn blir sjuka, brukar tänka som så att om alla såg till att hålla sina sjuka barn hemma så skulle inte barnen bli sjuka lika ofta som de blir nu.

Vet barn som skickas till dagis med både virus infektioner och feber och det gör mig fruktansvärt irriterad. Att ha en så nonchalant inställning att man försöker smyga med barns sjukdom genom att tex ge dem Alvedon innan de skickas iväg till dagis och sen sitta och hoppas att dagis inte ringer, usch och fy säger jag. Är verkligen jobbet och lönen viktigare än sina barns hälsa? Man hoppas ju att det inte ska vara så men tyvärr så verkar vissa föräldrar prioritera jobbet framför barnens mående.

Ska bli skönt att få komma hem och mysa med pojken min efter jobbet idag, slutar tidigt och har en lat och ledig helg framför mig. Har vi tur är förkylningen snart puts väck så vi kan vara ute och få lite ordning i trädgården, finns både nackdelar och fördelar med att ha en tomt som gränsar till en lövskog, fördelarna är insynsskyddet och nackdelen är så klart alla löv som lägger sig som en matta över gräsmattan.

Torsdag

Godmorgon torsdag, nu är det bara två arbetsdagar innan vi har helg och sen novemberlov, visserligen jobbar jag lite på lovet men ska ändå passa på att vara hemma några dagar så jag och min lilla buse hinner mysa lite extra.

Efter jobbet idag så väntar det nygräddade bullar till kaffet hemma hos mormor och morfar det är min snälla lillebror som har lovat att ha de klara tills jag kommer hem runt halv fem snåret. Lillebröder är allt bra att ha ibland, speciellt när de får för sig att baka bullar en helt vanlig torsdag.

Nu är det nog dock bäst att jag sätter lite fart så att jag hinner det jag ska göra innan jag åter får knalla hemåt efter en dag med hårt slit.


Outfitts

Här är några av 2007 och 2008 års favorit outfitts,sparkdräkt med "musse döskallar" lindex 07, hjälm mössa och strumpor gekås
tröja stickad av faster, jeans poptröja me and I, långkallingar PoPvelourdress pop
Mmm Marabou

Igår provade jag en ny choklad från Marabou.

http://1.bp.blogspot.com/_QmthQ6hcQOY/SudLudTaQXI/AAAAAAAAALY/Cmm9w40BchE/s320/Marabou+crisp+it.jpgCrispìt var riktigt god och perfekt för mig som nötallergiker, då kexkulorna ger lite härligt tugg motstånd

Onsdag

Idag har jag bara en kort arbetsdag och det är skönt efter gårdagen som kändes som ett maratonlopp. Idag har vi dessutom lyxen att bli bjudna på middag hemma hos mormor och morfar, snacka om vardagslyx.

Så skönt att ha föräldrar som ställer upp och hjälper till med både det ena och det andra, de har även lovat att passa busen nästa vecka så jag och M kan bege oss iväg på en liten road tripp, Ullared och Gekås är målet. Då ska det shoppas som aldrig förr.


världens bästa morfar och mormor


pjhuu

Idag har det verkligen gått i ett, jobb, möten och dagishämtning i ett rasande tempo innan jag och Theo landade hemma hos mormor och morfar, där vi hittade morbror sebbe med ett knå i paket framför datorn, Theo hoppade genast upp i morbrors famn och satt och kollade på när Sebbe spelade spel medan jag kokte lite kaffe.

Efter fika och mys fick vi lift av söta mormor hem till huset där det bara var att sätta igång med vardagssysslorna, plock, tvätt och matlagning.

Äntligen kan jag ta kväll, har bara lite leksaker att plocka upp innan allt är klart för denna dag, men det skjuter jag lite på framtiden, kankse om en stund när jag orkar släpa mig ur soffan.

Tisdag

Efter jobb och dagis idag så ska jag och pojken min gå och hälsa på morbror Sebbe som "lagat knät". Han ligger på soffan hemma hos mormor och morfar och tar igen sig så Theo har bestämt att han ska gå dit och ge sin morbror en krya på dig kram.

Tyck nu inte att pojken min är snål som bara ger bort en kram, i lördags fick minsan Sebbe ett handgjort armband med både fjärilar, hjärtan och stjärnor av Theo.Theo och morbror mys

flickigt på nelly

Till töser finns det mycket snyggt hos nelly.com just nu

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/006431-0039?$productOverview2$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/006303-0082?$productOverview2$
http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/005753-0080?$productOverview2$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/004082-0054?$productOverview2$

från 649 till 299 kronor

Måndag morgon

Idag är det måndag och en stor dag för Theo. Idag ska hans första fotografering gå av stapeln, både gruppfoto och enskilda ska det bli. Förra året missade vi ju fototillfället på dagis då Theo hade öroninflammation. Därför ska det bli riktigt kul att det nu blir av, ska bli spännande att se hur fotona blir.

En gång har ju såklart Theo fotats av en riktig fotograf, då såg det ut så här
grabbigt på Nelly

Mycket snyggt för små grabbar på nelly.com just nu
http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/006430-0032?$productOverview2$http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/006179-0033?$productOverview2$
http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/004066-0029?$productOverview2$ http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/006082-0029?$productOverview2$

Priser mellan 799 och 269kr

Söndag

Idag är det redan söndag, känns som helgerna bara springer förbi. Även denna helg har gått välldigt fort trots att vi egentligen inte har gjortnågonting förutom att bara vara och myst.

om en vecka är det doch höstlov och då har jag tänkt vara lrdig lite extra i alla fall. Kan vara skönt att ibland få lite extra tid hemma, hade dessutom planerat in ett besök i simhallen men nu ska de tydligen ha stängt för renovering from nästa vecka så ska försöka hitta på något annat skoj vi kan göra.


Theo i polen på mallis, där skulle man vara nu

muffins galningen

Idag har vi som sagt haft en helt ledig lördag, vi startade med ett bad där det vid urstigning ur badkaret nog var mer vatten på golvet än i karet, pojken min gillar att skvätta så det stänker ända upp i taket.

Theo har även bakat äpplemuffins med sin mormor idag, tanken var att de skulle läggas i frysen för förtäring vid ett senare tillfället, vid klockan fyra hade dock Theo redan mumsat i sig fyra stycken så det blev att snabbt packa ner dem i frysen innan alla var uppätna och pojken min fick en sockerchock.


muffins tokig polis.

Trädgårdsjobb

I helgen var solen framme en liten stund o då passade jag och Theo på att jobba lite, jag klippte buskar o rensade rabbaten och theo klippte vattnet i skottkärran.tur vi kan kommplettera varandra

Ledig lördag

Idag har vi en sån där härlig lördag när ingenting är planerat utan vi bara ska ägna åt oss bus och mys. Tänkte börja mysdagen med ett bad tillsammans med Theo om en liten stund, misstänker dock att det blir mer bus än mys under det badet, inte bara theo och jag lär bli blöta utan hela badrummet om jag känner Theo rätt.

I eftermiddag kommer Theos älskade morbror Sebbe också så då blir det bus för hela slanten, Theo frågade nyss vart sebbe var och jag förklarade att han sov eftersom han jobbat i natt, Theo sa då bestämt, Sebbe sovit klart, sebbe sova sen. Han älskar verkligen sin morbror min lilla pojk.senast morbror var på besök

Godmorgon

Idag ligger det ett snötäcke över min värld, hela staden är inbäddad i tio cm tjockt snötäcke, gator, hus, träd och stenar. Hade varit jättemysigt om det varit i december, nu i oktober känns det som om det kan smälta bort välldigt fort utan att jag blir ledsen direkt.

Har i alla fall kastat årets första snöboll, något roligt ska man ju ha.

21/1021/10-0821/10- 09


20/10-10han växer så det knakar min lilla pojk

Mössor

snart är kylan här och då behöver vi mössor. här är några söta från nelly.se
Barts - Joanna Beanie Svea - Bifix Hat

Svensk - Hanna Bow Barts - Ray Beanie

från 379 kr

Torsdag

Nu har vi torsdag igen och det är en ganska trött sofie som hälsar godmorgon idag, efter allt borrande och borrande utanför husknuten igår hade jag svårt att somna om, tyckte fortfarande att jag kunde höra borren surra i bakgrunden.

Nu ska vi dock snabbt piggna till och ta tag i dagens göromål, jobba många timmar till och sen mysgosa med min lilla pojk.
världens största borrmaskin??

Här brummar och brummar det, de borrar och borrar och jag blir bara tröttare och tröttare av ljudet, riktigt sövande faktiskt, tror det får bli en hink kaffe nu och jag inte ska somna innan busen ikväll.Utsikten från vardagsrumsfönstret

Mandeldesign

http://www.mandeldesign.se/picture/big/2010-09-30_DSC_8217.jpghttp://www.mandeldesign.se/picture/normal/2010-09-21_DSC_7544.jpg

Dessa fian tröjor hittade jag på mandeldesign.se. En sida med barnkläder från bla gansters, Me too och minymo

Onsdag

Nu är det dags att kicka igång en ny arbetsdag, halva jobbveckan är snart gjord och jag tycker dagarna springer fram just nu. Om en månad fyler min lilla buse tre år och jag förstår inte när han blev så stor, känns som det var bara några månader sen vi firade hans första födelsedag.

Idag blir det städnig på schemat när vi kommer hem, ser ut som en rövarkula där hemma så nu ska det fejas och grejas så dammråttorna flyger.

 

"han har ju energi i alla fall"


Idag när jag hämtade pojken min på dagis efter över en vecka hemma med det otäcka viruset så möter dagisfröken mig med repliken "han har ju energi i alla fall". Undra vad hon menar med det tänkte jag ända tills jag kom in i rummet där jag ser min son styra upp ett kojbygge samtidigt som han springer fram och tillbaka, baxar fram stora madrasser och försöker få de andra barnen att arbeta mot samma mål som honom.

han for fram som en blixt genom rummet och plötsligt fick jag full förståelse för dagisfrökens kommentar. Full av energi är han min lilla buse och gud så härligt det är.


godmorgon

En tidig morgon för mig idag då jag åker ens väng taxi som vanligt på tisdagar innan jag landar på skolan. Efterarbetsdagen är slut idag så blir det en lugn och skön eftermiddag med Theo, mamma och pappabus.

Idag händer det även grejer här hemma, borrningen av bergvärmen ska komma igång så vi får se om jag får med mig Theo in när vi kommer hem eller om han ska stå och kolla på maskinerna, spännande blir det nog i alla fall.


Theo med en lite mindre borrmaskin

Grattis världens bästa farmor

Idag fyller Theos farmor år och det firade vi genom att sjunga ja må hon leva i högtalartelefonen. Mer firande får det bli lite längre fram när hennes son har lite mindre att göra.


Farmor och Theo påväg mot blåkulla

En tårta för treåringen

Någon av dessa tårtor kanske Theo vill ha till sin födelsedag

http://4.bp.blogspot.com/_wGr8njEWjtI/Sq8KA1Nb7-I/AAAAAAAAEfs/-CBY3Nrl90I/s400/ship.jpg http://4.bp.blogspot.com/_wGr8njEWjtI/TJwgfiJLyYI/AAAAAAAAM1U/IRH-xMdcfP0/s400/joanne+p.owned.horse+cow+fence.jpg http://4.bp.blogspot.com/_wGr8njEWjtI/SuJwOL1zsKI/AAAAAAAAFM0/qVRrgQR0q-c/s400/2425380285_5cf7335534_o.jpg

alla bilder tagna från http://cakewrecks.blogspot.com

bara att man börjar träna på sin bakningskunskaper

Måndag

Nu tar vi nya tag och startar upp en ny arbetsvecka. Theo är nu av med sitt otäcka virus och får återgå till sitt "jobb" på dagis. Vi får väll se hur länge bacillerna kan hålla sig borta denna gång. Hopplöst hur de hoppar från unge till unge och tillslut smittar ner min lilla sötnos.

Imorse hade jag punka på cykeljäkeln igen, det värsta av allt är att jag inte ens har använt den sedan jag sist hade den inlämnad på cykelverkstan för punktering på samma däck.... de ska nog få höra ett och annat på den där verkstaden kan jag säga.en pigg o glad kille utan bacilusker i kroppen och med en cukel utan punka

Adventskalender

Blå elefant har en speciell kategori för adventspresenter, perfekt för alla oss som slår in 24 paket till våra små busar och ger dem ett paket per dag från 1 till 24 december.här är några exempel, allt finns hos blaelefant.se och kostar mellan 29 och 99 kronor

Söndag morgon

Idag har vi haft en lugn och skön morgon här hemma, Theo väckte mig vid åtta tiden och sen låg vi i nästan en timme i sängen och myste, kolla på film och läste böcker. Sämre start på morgonen kan man ha.

Snart är vår familj komplett igen också, då vi väntar hem mats från helgjobb i stockholm om några timmar. Ska bli skönt att vara hemma hela familjen igen. Theo saknar sin pappa nu vilket inte är så konstigt så misstänker att det kommer bli kramkalas här hemma när Mats kliver inanför dörren.

Nej nu får det bli en kopp kaffe till och så ska vi se vad vi ska hitta på idag, tror bara det blir familjemys och kankse en tur rill affären för att fylla på matförråden lite.mina pojkar påväg hem från london maj 2009

chokladbollar

Sista veckan har det blivit mycket bak här hemma då man måste göra allt för att underhålla en sjuk och uttråkad tvååringsom ni ser åkte lite socker in i mun när chockladbollarna skulle rullas i pärlsockret

Klänningar

mysiga klänningar /tunikor från,

DAY BIRGER ET MIKKELSENhttp://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/141138-0099_5?$productOverview2$ http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/141138-0012_5?$productOverview2$

1699kr styck på nelly.se

Trädgård och bus

Idag ska jag och min lilla busen ägna vår eftermiddag till fix i vår trädgård, hösten kommer med stormsteg och det är buskar som ska grävas upp, löv som ska krattas och fallna äpplen som ska kastas i skogen till rådjuren.

Förra året hade vi tre råddjur som med jämna mellanrum kom till besök i skogsdungen utanför vår hus och till vår trädgård för att smaska i sig lite mat, därför ser vi nu till att spara äpplena till dem så de ska ha något gott att äta när vargavintern kommer.ett litet rådjur i vår trädgård förra vintern

Godistårtan

I lördags bakade vi en godistårta till morfars kalas, så här fin blev den.


Tröja från polarn och pyret

Denna farfarströja från PoP blev jag lite sugen på till Theo

http://www.polarnopyret.se/Archive/04_ProductPage_420x420px%5C00_Main_image%5C7310019494435.jpg

Fredag

Idag är det  fredag och om några timmar tar jag och sonen helg ledigt. Innan dess har jag dock några jobbiga timmar att ta mig igenom, först ett möte på morgonen och sen en begravning på eftermiddag, det är en alldeles för ung och levande person som har gått bra, så jag vet att eftermiddagen kommer bli tuff.

Hoppas dock att det blir så bra som det kan bli och att jag o min buse sedan får en mysig helg tillsamans och att vi får vara friska, nu får det vara slut på sjukdomarna i vår familj för ett bra tag framöver.

Converse

Alla älskar vi väll Converse??


Samtliga modeller och färger finns att köpa hos brandos.se

Torsdag

Fastnade framför tvn igår kväll så kom alldeles för sent i säng, men så kan det bli ibland.

Idag blir det en 10 timmars dag på jobbet, börjar extra tidigt då jag måste ta en liten tur ut på landet innan jag kan landa på skolan. Hoppas jag inte blir allt för trött innan dagen är slut.

Theo får vara hemma även idag, Mats och morfar delar på dagen så att jag kan vara på jobbet och dra in lite pengar till hushållet. Behövs alltid.För mycket sötsaker???

Fick en kommentar om att mitt barn får mycket sötsaker, tänkte besvara den kommentaren genom detta inlägg.

Min son åt godis första gången när han var över två år. Nu får han godis på fredag och lördagkvällar efter kvällsmaten, mängden han äter motsvarar ungefär en tablettask per tillfälle.

Glass äter han i normala fall en till två gånger i veckan och då en liten pinnglass eller en kula i en skål.

Självklart finns det undantag till detta bla vid tex tivolibesök, påsk, jul och om man blir bjuden borta på kalas eller fester.  Den senaste veckan har jag också erbjudit honom glass vid ett flertal tillfällen då han på grund av blåsor i mun och hals inte ätit någon mat överhuvudtaget på fyra dagar. Vid sådanna tillfällen gör jag självklart undantag då det är viktigt att han får i sig någonting överhuvudtaget oasett vad det är.

Själv tycker jag inte detta är så mycket om jag jämför med vad andra barn i min närhet äter, men det beror självklart på vad man jämför med.

http://3.bp.blogspot.com/_h2qnez5_SkE/S5jT7949k5I/AAAAAAAAAyQ/1I-7yMHkSjc/s320/275_11.jpg http://blogg.mittval.se/wp-content/uploads/2009/10/godis.jpg


Odd molly

Superfina, knästrumpor i ull från Odd molly 799kr

http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/582077-0081?$productOverview2$


Alldeles för dyrt för ett par strumpor enligt mig, men fina är de!!!

Jobb igen

Nu är det Onsdag och jag ska åka och jobba för första gången denna vecka, Theo får vara hemma med Mats och krya på sig lite till, blåsorna/utslagen på händerna är fortfarande kvar så bäst vi håler honom i karantän ett tag till så vi inte smittar ner hela dagis med detta otäcka virus.

Igår kom Theo i alla fall igång ordentligt med maten igen vilket känns välldigt skönt, en tre åring kan ju inte leva på välling och glass i hur många dagar som helst.


grabbarna viler sig lite

Framtidsyrke?

Vad min son ska bli när han växer upp är något som varierar från dag till dag eller ibland från minut till minut. Självklart vill han bli det som alla pojkear i tre års åldern vill bli när de är stora, Poliser, brandmän, snickare och bilmekaniker. De seaste dagarna har dock även lite andra framtidsdrömmar börjat ta form.

Senast häromdagen hade vi en vild diskussion om att treåriga killar inte får klättra upp på hustaket, då jag i ett mindre genomtänkt ögonblick sa att nej det var ju bara sotare som fick klättra på hustak så nappade pojken direkt på det.

Genast gick han från att vara en vanlig treårig pojk vars sysselsättning på dagarna är att gå till dagis till att helt byta yrke och bli sotare.

Följden av detta är ju enligt hans logik att han visst får klättra upp på hustaket flera meter ovanför markytan och gå balansgång på taknocken.


Tisdag

Godmorgon, i natt har vi sovit riktigt bra här hemma, Theo väckte oss efter att sovit gott hela natten i sin egen säng vid halv nio tiden i morse. Idag är han mycket piggare än han varit på flera dagar. Dessutom har han redan ätit, bara välling och kex visserligen men det är ett stort framsteg efter dessa dagar med total matvägran på grund av alla blåsor i mun och hals.

Känns som tillfrisknandet är på god vän och nu väntar vi bara på att blåsorna ska läka och försvinna helt innan vi kan återgå till dagis igen. Tyvär så tar det nog några dagar till innan blåsorna är helt läkta, men nu är vi i alla fall vid gott mod.Mina pojkar

Kärlek och bröllop

Idag är det en månad sen jag och Mats gifte oss, det får firas ikväll när Mats kommer hem efter att ha varit iväg och jobbat i en veckas tid, ska bli skönt att ses igen och Theo längtar verkligen efter sin pappa nu.

Kärlek

(middags) lur

Theo tar sin middagslur just nu, eller middag och middag, han har ju bara ätit välling men ändå. Annars så pågår det full aktivitet här hemma, nya värmepumpen till bergvärmen håller på att installeras och den gamla värmepannan har kastats ut, Theo tycker det är välldigt gärna gå ne ri källaren och titta på men hitills har jag lyckats stoppa honom genom att förklara att rörmockaren måste få jobba ifred, lovade att vi ska ner och titta när det är klart.

Tur det händer lite spännande saker när man är hemma och är sjuk i alla fall.

http://www.jkbyggservice.se/bilder/rormokare.gif

En måndag hemma

Ja idag blir det en måndag hemma för mig och Theo. Han har fortfarande inte kunnat äta någonting på grund av blåsorna i mun och hals, men febern är i alla fall borta och inatt fick han sova lugnt. Blåsorna på kroppen börjar bli bättre nu så förhoppningsvis är han på bättringsvägen. Önskar bara han snart kan få äta lite, igår kväll och idag har han bett om mat och självklart fått vid flera tillfälle, men han sitter bara med tallriken framför sig, han vill men kan inte.

Ska se om vi kan pyssla och geja lite här idag så dagen blir roligare, Theo börjar tröttna på att var sjuk och få hålla sig inne nu, är inte grannbarnen hemma i eftermiddag så kankse vi vågar oss ut i trädgården en stund i alla fall, han har ju varit feberfri sens i lördagskväll så det är mest smittorisken jag måste ta hänsyn till.pojken min innan utslagen kom.

Glass och yougurt

Fick i Theo lite yougurt för en stund sen och det är verkligen ett framsteg då han bara ätit välling och glass nu i tre dagar på grund av hans blåsor i mun och hals.

Visserligen så var yougurten blandad med glass för att den skulle vara kall och lättare att slinka ner, men ändå pojken har ätit yougurt

Vid krig och matvägran så är alla knep tillåtna.min söta pojk


Kaffe tack

Inatt har det inte varit någon bra natt, Theos blåsor och utslag har kliat och gjort ont vilket resulterat i en mycket orolig sömn både för Theo och för mamma. För en gång skull fick han ligga brevid mig och sova då han var välldigt orolig igår kväll. Han har kliat och kliat hela natten min stackars pojk.

Nu hoppas vi att det värsta är över, att det inte kommer fler blåsor och att utslagen snart försvinner, vill ju ha min glada pojk tillbaka.

Nu ska jag dricka en hink med kaffe så ska nog denna dag komma igång den också.


elakt virus och glass

Theos utslag och feber visade sig vara ett elakt virus som ger feber och blåsor, inte bara i kroppen utan även i mun och hals. Inte konstigt attpojken inte ätit på två dagar och att han till och med ratat godis. Nu har jag dock fått i honom två tallrikar glass så får nog köra på glass och vällingdieten tills det värsta är över.http://www.siaglass.se/img/page/products/large/2140.jpg

Hur man vet att ett barn är sjukt

Han tackar nej till godis

http://viktigsocionom.blogg.se/images/2010/godis_72610810.jpg

Strax beger vi oss mot vårdcentraalen

Lördag

Pojken min är fortfarande gnällig och inte alls rolig trots att han just nu är feberfri i alla fall, vi får väll se hur det artar sig under dagen.

Min plan idag var att städa, städa och städa mitt hus efter byggjobbarnas framfart i veckan men känner att det kanske inte blir så mycket av med det idag då pojken min som sagt inte alls är på humör.  Kanske får bli så att cementhögarna får ligga och frodas några dagar till.

Har i alla fall ett kalas att se fram mot till kvällen, Morfar som fyllde år i Tisdags ska idag firas med pompa och ståt, chokladbollarna bakade Theo igår och idag ska det göras en godistårta.

http://grymtroligperson.blogg.se/images/2008/trta_20061384.jpg

kanske något liknande denna...

Underbara fina

Dessa vinterskor fråg Ugg Australia är väll helt underbara?1799kr från brandos.se


Fredag

Dags för veckans sista jobbardag och en helg att se fram mot, tyvär blev Theo febrig igår kväll så jag hoppas han piggar på sig under dagen så jag inte har en hängig och ledsen kille här hemma när vi ska vara lediga och ha helg mys.

Som vanligt är det min fantastiska och snälla pappa som tar hand om sjuklingen medan jag är iväg och jobbar. Som tur är blir det bara några timmars jobb idag innan jag kan dra mig hemma för att lösa av morfar.

Håll tummarna nu för en feberfri helg.

Tjolahopp

Så var denna arbetsdag slut och snart är även arbetsveckan slut, novemberlovet och även jullovet kommer närmare och närmare nu. Hoppas faktiskt på att vintern snart är här, bättre med kyla och snö än regn och rusk som det varit denna dag.

   
snart så...

Torsdag

Torsdag och studiedag på jobbet, vilket innebär en massa fix och trix för min del. Skönt med en lite lugn dag så här mitt i veckan dock.

Fialotta blev i alla fall glad över skorna igår och stosade runt i mitt hus till synes ganska lycklig, tröjan och brallorna som jag även skänkte åt hennes håll behölls på när hon skulle åka mot stan och frisören, kul när man kan ge gamla saker som inte passar till någon som blir glad och använder det.

 
skon, självklart fick hon bägge....

Kort dag

Idag hade jag bara en kort arbetsdag innan man fick ge sig iväg hemåt igen. Med mig hem fick jag min arbetskamrat Mona och hennes flicka Sofia. Sofia skulle kolla på några av mina gammla avlagda skor som jag gärna skänker till bättre behövande och jag och Mona passade på att fika.

Alldeles själva hemma var vi, mina grabbar har dragit iväg till Mats jobb för att kolla läget, mycket roligare att kolla när man bygger en scen än att hänga med mamma som bara sitter och tjatar med tanterna.

Grabbarna hänger på peace and love festivalen


Onsdag

Idag har snart halva veckan passerat och jag ser fram mot helgen igen.

I huset vårt pågår just nu febril aktivitet med att dra om våra rör, fixa till elen samt borra bergvärme, mycket hantverkare blir det med allt vad det innebär av cementhögar, kopparrör och annat smått och gott. Blir till att städa ordentligt i de rummen som är klara i helgen.

Det är nu inte själva städningen jag ser fram mot i helgen utan kalaset och den tillhörande tårtan som jag och Theo ska smaska i oss när vi ska fira morfar som fyllde år igår.

  

Här har ni två som ska smaska tårta på lördag

Riddarborgen

Denna riddarborg fyndade mats åt Theo för ett litet tag sen, Theo älskar den och kan leka länge med gubbarna och hästarna


Tisdag

Idag är det tisdagen den 5 oktober och min pappa/ Theos morfar fyller år!! Igår var vi således på stan för att shoppa "hemlis" till morfar som Theo sa, konstigt nog har han inte avslöjat innehållet en så har vi tur blir det en överaskning för morfar ikväll när han får öppna paketet..

Grattis bästa papap/morfar på din dag

Boktips

Var ett tag sen jag körde ett bok tips här på bloggen, men för ett tag sen läste jag en helt underbar bok som jag bara måste tipsa om.

100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Boken handlar just om en 100 åring som via fönstret rymmer från ålderdomshemmet och ger sig ut på äventyr i Sverige. De mest oväntade och overkliga händelserna avlöser varandra.

Boken handlar om en månadslång jakt genom Sverige på 100-åringen Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa. Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med presidenten Truman? Och får lift med Churchill? Och åker flodbåt med Maos unga hustru?

Detta är en bok som man inte kan lägga ifrån sig när man väl börjat läsa och skratten avlöser ständigt varandra under hela läsningen.

http://byabladet.files.wordpress.com/2009/11/jonasson-jonas-hundraaringen-som-klev-ut-genom-fonstret-och-forsvann.jpg

Lista

Börjar måndagen med en liten lista, stulen rakt av från Egoina.se

Reser helst till: överallt där det är soligt och varmt
Favoritsite:facebook
Favoritfärg: svart
Favoritmärke: converce

Favoritdjur: inget

Stjärna jag vill träffa: Johnny Depp
Motionerar:hmmmmm
Senaste fyndet: kläder till Theo
Senast köpta skiva: Gn´r
Senaste repliken du yttrade: Godnat, puss puss
Senaste personen du träffade: Mamma
Senaste personen du fick brev av: Renhållningen i kommunen
Kan du stå på händer:  JA, det kan väll alla som har händer och fötter....
Vad har du för klocka: Min  Iphon


TROTS, TROTS OCH GNÄLL

Idag har min annars så glada kille inte varit riktigt på humör, efter middagsvilan vaknade han upp sur och grinigt, ingenting har varit bra och allt som mamma säger man ska göra har mötts av tårar, illvrål eller genom att man beter sig precis tvärt emot vad mamma sa.

säger som jag brukar säga på jobbet, vissa dagar är bättre än andra.


Ny favorit

Theo har en ny favorit när det gäller film, just nu är det Nalle Puh och hans vänner som gäller.

http://www.edu.avesta.se/forsskola/skoltidningen/skoltidning3/Bilder/nallepuh.gif


Trädgårdsarbete

Idag fick jag sova ända tills efter nio, Theo han var en riktig latmask och ville bara ligga kvar i sängen och gosa idag. Sämre start på en söndag kan man ha.

Efter lunch och sovstund har vi planerat in lite trädgårdsarbete, buskar ska klippas, örterna i landet ska rensas och hela trädgården ska få sig en allmän uppsnyggning inför vintern. En sak får dock vänta några veckor till och det är lövräffsningen, eftersom vi bor kant i kant med en skog så blåser det ner mycket löv på vår tomt så ingen mening att börja räfsa innan alla löven fallit till marken.en lite mer snöig trädgård

Rensat och klart

Nu är 7 liter kantareller rensade, förvällda och paketerade, bara att stoppa ner i frysen och ta fram i vinter när man känner sig sugen på en god kantarell sås eller kantarell toast.

Min lilla pojk sover middag men snart ska han väckas för en liten tripp till ica maxi där kvällsmaten ska inhandlas, har vi tur kanske det blir något gott till kvällen också, det är ju ändå lördag.kanske en glasshttp://brownsugar.blogg.se/images/2008/godis375_12954158.jpg
eller lite godis


Godmorgon

Idag fick vi sovmorgon här hemma ända till klockan kvart i nio då Theo bestämmde att det var dags att kliva upp, hoppa i kläderna och dricka morgon vällingen. Vi har även hunnit med frukost, macke och kaffe till mig och mjölk och knäckis till Theo.

Idag vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på mer än att rensa och förvälla ca 6 liter trattisar som min moster var här och lämnade igår, blir nog svamp till kvällsmat också, gäller ju att passa på nu när man har rejält.

http://karinasinspirationsblogg.se/wp-content/uploads/trattkantareller.jpg

Gott, gott

GAP

Numera skickar GAP sina produkter även till Sverige. Här är ett litet smakprov på deras höst kollektion för små killar.


Fredag

Fredag och några timmars arbete innan jag säger hejdå till jobbet för denna vecka och tar helg. Dock får jag glatt jobba lite längre än vanligtvist idag då jag måste åka en liten taxitur innan det är slut för idag.

Till helgen har vi inga större planer, tänkte dock försöka fortsätta min höst rensning av trädgården, se förskräckligt ut där ute just nu.I somras var det heller ingen ordning i trädgården.

RSS 2.0