Efter hämtning av datorer, kissepaus och e...

Efter hämtning av datorer, kissepaus och ett långt stopp i trafiken börjar vi äntligen närma oss fasters lilla hus.. Vi längtar


De fem bästa

De fem bästa sätten att spendera en ledig dag

  1. Gå på äventyr till skogen
  2. Lekdejt för barnen och fika för föräldrarna
  3. Shoppa alldeles själv
  4. Läsa en bra bok
  5. dvd box maraton



På äventyr

Beslutet är fattat

Vi fick för några dagar sedan ett tråkigt meddelande från Ving och att Hotellet vi bokat till vår efterlängtade resa inte kommer att stå färdigt när det är dags för oss att flyga mot Egypten. Efter noggrant övervägande har vi nu bestämt oss för att ta Vings erbjudande om en liten kompensation och ett annat hotell.

Så vi kommer iväg trots att det såg bra mörkt ut ett tag.

http://images1.ving.se/images/Hotel/HRGMAPA1051_1_13.jpg?v=1

Min man

Min man lagade mat idag, så j*kla gott.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs043.snc6/167395_1835744620285_1440548434_2051112_4839880_n.jpg

Behöver jag berätta hur mätt jag är?

campadre

Som de flesta kvinnor så älskar jag allt vad rea och nedsatta priser innebär, via ett tips tittade jag in på campadres hemsida och hittade en hel hög med olika kampanjer och rejält nedsatt priser

dessa grejer blev jag sugen på

http://campadre.com/images/products/400_kitmuffinskids_1290779407_1295265401.jpg http://campadre.com/images/products/200_decomax6tyllar_1_1295342961.jpg
http://campadre.com/images/products/misunderstood-gra_1_1295337298.jpghttp://campadre.com/images/products/200_sacbag_1_1295448445.jpg

Och hade Theo varit en lite bebis hade jag helt klart köpt en sån här
http://campadre.com/images/products/400_camo_1_1295528616.jpg

Nedatt från 699 till 350kr


Hemma dag

Idag har jag fått ta årets första vab dag. Theo var dålig i magen igår kväll och nu på morgonen hade han feber så det är väll något otäckt virus som hoppat på honom igen. Nu ikväll känns han piggare i alla fall så förhoppningsvis går det snabbt över.

I vårt hus betyder en dag hemma med sjuk gosse att huset är upp och ner vänt, eftersom Theo trots lite feber fortfarande har ganska mycket spring i benen så har jag någon timmes jobb framför mig när han krupit i säng, alla leksakerna ligger utspridda i hela vardagsrummet och värst av allt är alla små delarna till playmobil gubbarna, hattar, svärd, pickadoller och kanonkulor ligger utspridda över helad en tjocka svarta mattan , riktig dammsugarmat som vi brukar säga.

Så, nu bad, sen städning

Underbara ting

Idag lät jag våran promenad från bussen och hem ta tid, vi har lekt, kastat snöboll, undersökt snöhögar och gått balansgång på snövallarna. promenaden på ca 200 meter tog 30 minuter idagoch dessa 30 minuter var så underbara, inget tjat och gnat att vi måste skynda oss, ingen stress.

Måste bli bättre på att låta vardagliga saker som promenaden från bussen hem till vårt lilla hus ta den tid den tar, vad spelar det igentligen för roll om vi kommer hem lite senare, när vi har det så kul och mysigt när jag låter Theo bestämma takten.

Något anant som är underbart är att min fina vän lilla Sandra mår bättre och förhoppningsvis får komma hem från sjukhuset redan ikväll, när magen mår bättre ska hon få en stor burk med syltekakor av mig och Theo har vi bestämmt.



Sandra och Theo

Röj och ensamtid

Theo åkte iväg med farmor på julgransplundring och Mats jobbade, ensamtid för mig! Passade på att ta ett långt skönt bad, fixa till fötterna och naglarna samt slö glo lite på tvn. Efter en stund tänkte jag att jag kanske skulle passa på att röja ut bland Theos leksaker som fullständigt har tagit över hela huset efter födelsedag och jul. Sagt var det gjort, en hel hög med grejer förpassades till en kartong för att vid ett senare tillfälle bäras upp på vinden.

Efter några timmar var Theo hemma igen, trött men överlycklig, han hade vunnit högsta vinsten på lotteriet och kom hem med ett sexpack småbilar och en stor radiostyrd bil.

http://di1-2.shoppingshadow.com/images/pi/8b/30/6e/105285402-260x260-0-0_Carrera+Carrera+RC+Green+Cobra.jpg

 

Det var den rensningen av leksaker...

pannkakor och syltekakor

Idag har det varit en härlig dag, en sån dag då man har fullt upp, men ändå inte. Vi har haft besök av flera goda vänner, men utan några krav och stress. 

Vi har helt enkelt gjort det vi har velat, och inget annat, vilket bla inneburit pannkakslunch med Nova och hennes föräldrar, syltekak bak och avnjutning av dem samma med fina Sandra och hennes Fredrick.

Nu väntar en kväll i soffan med mys och lite snask innan vi ska krypa ner under sängen och sova som tre små grisar.



SMS-inlägg

img_4014 (MMS)


Nu äntligen är den min tur

Denna helg är det min tur att få vara hemma och njuta tillsammans med Theo, medan M sliter och släpar för brödfödan.

Sedan vi slog igen dagisdörren efter oss i eftermiddags har vi hunnit med både ett besök på stan för att köpa gnuggisar till Theo och fika med Mona.



Tuff kille med döskalle på handen precis som pappa


Nu ska vi ladda inför en riktig Svensson mysfredag med snask framför tvn.

orättvisor

Detta är en vecka full av orättvisor. Inte nog med att Theo och Mats hade mys förmiddags här hemma i onsdags medan jag fick slita och släpa på jobbet för att försörja vår familj, idag var jag och Mats på vårdcentralen för att vaccinera oss. Självklart var Theo med, men eftersom han redan är vaccinerad slapp han nålen idag.

Vem tror ni fick klistermärke för att ha varit duktig, inte jag, inte Mats, näe just det, Theo fick klistermärke, jag och mats fick istället för att få ett fint janne långben klistermärke betala flera hundralappar för att ha fått en trubbig nål instucken ända in till benet i armen.

Nej jag är fortfarande inte bitter.

Jag är inte bitter

Ska alldeles strax knalla iväg mot ännu en jobb dag på ishala gator.

Mats och theo ligger i sina sängar och sover som små grisar, de har bestämt sig för att ta sovmorgon idag och inte lämna huset för jobb och dagis förens vid elva tiden. Igår kväll berättade de hur de skulle sova länge, titta på film i sängen, gosa, äta frukost i soffan och bara ta det lugnt och skönt.

Som sagt jag är inte ett dugg bitter.

11/1-11

Tisdag idag och det känns som veckan rullar på i ett snabbt temp, precis som alla jobb veckor gör. Igår var det faktiskt ganska skönt att jobba och komma tillbaka till vardagen igen, det jag dock saknar rejält från vår julledighet är våra underbara mysmorgnar tillsammans, när vi äter frukost i soffan, kramas och tittar på bumbibjörnarna.

Får se till att ta en riktig lång och lat mysmorgon på lördag för att kompensera för vardagarnas något mer stressiga morgonstunder.

Nu är det nog bäst jag gör mig klar och kilar ut och iväg mot jobbet

Snart så....

http://images1.ving.se/images/Resort/hrghur1001_1_8.jpg?v=1

Måndag

idag är det den första jobbdagen för detta år. Vi har haft ett underbart lov med så mycke mys och bus så man önskar att det aldrig skulle ta slut, men jobba måste man.

Känns dock väldigt skönt att veta att vi snart blir lediga igen och drar iväg på vår något försenade bröllopsresa, hela familjen tillsammans i värmen och solen i två veckor, gud så härligt det kommer att bli.

http://egyptenresan.se/img/sol-bad-egypten.jpg

Skönt att ha en resa att se fram mot nu när del slaskar rejält här hemma, blött och skitigt är det men kankse framför allt ishalt på gator och trotoarer.

Innan jag förlorar mig i drömmarna om sol, hav och god mat så är det nog bäst jag börjar halka iväg mot en rolig dag på jobbet


Söndagmorgon

Söndag och vår sista lediga dag på detta jullov. Dagen startade med att Theo väckte mig vid åtta tiden vi låg och mös en liten stund innan vi smög upp och lätt Mats ligga kvar och sova en liten stund till.

Morgonen har som alla lov mornar varit lat och mysig, kan sammanfatta den med orden kaffe, välling, macka och bumbibjörnarna på tvn.

Dagens planer är att bara ta det lugnt och skönt samt förbereda oss för dagis och jobb vecka. Det är mycket som behövs packas och fixas iordning till imorgon, regnkläderna på dagis ska bytas ut mot nya i en storrestorlek, pojken växer och det i en rasande takt just nu.


stora killen

bus i simhallen

På förmiddagen drog vår lilla familj mot simhallen för bad och bus, Theo njöt ordentligt av badet och hade så skoj, hoppade, simmade åkte rutschkana och hade galet roligt.





Efter det var färdigbusat i simhallen drog vi mot mc donalds för en sen lunch, tydligen gjorde simhallsbuset theo hungrig för han smällde i sig ett helt happy meal.

I simhallen nu blir det bus

img_7365 (MMS)

I simhallen nu blir det bus


effektiva fredagen

Idag har vi hunnit med mycket jag och Theo, först ärenden och pannkakslunch på stan, sedan städat hela huset och tvättat en massor tvätt.

Det bästa av allt är dock att vi även hunnit med en timme med mys i soffan nu på eftermiddagen, gäller att passa på nu när man är ledig, på måndag är det ju dags för jobb igen och sen rullar väll dagarn på som vanligt, men jobb, dagishämtning och matlagning innan bad och läggdags.

Våra vardagar är som sagt ganska inrutade, så därför får man passa på att njuta ordentligt när man är ledig. Börjar blicka framåt nu, bara några veckor kvar till vår resa till värmen och två veckor tillsamans hela familjen, gud så underbart det ska bli

Stan

Om en lite stund ska vi ta bussen till stan, planen är att först uträtta lite ärenden och sen käka pannkakslunch på ett kafe.

Pannkakslunchen kan man kalla "mammas muta till Theo för att han ska vara en snäll och ordentlig pojk under alla tråkiga äreenden".  Men man skulle även kunna kalla lunchen för "en måltid som mamma slipper tillaga själv"

Känns som både jag och Theo vinner på denna pannkakslunch.

Buzz och prinsessan

Barnen har klätt ut sig till Buzz och prinsessan, Theo är buzz och Clara är s prinsessan, Här håller vi hårt på könsrollerna.

Än så länge har vi haft en lugn men skojig eftermiddag med lek i lekparken och mellis på skorpor och yougurt. Barnen är sams och leker snällt.

Snart ska vi elda lite och grilla korv i kaminen, blir nog en mysig kväll denna kväll också.

Trettondagen

En trettondag full av fart och bus är vad jag misstänkerdenna dag kommer att bjuda på. I eftermiddag kommer Lilla Clara här och ska hänga med oss medan hennes mamma arbetar. Blir kul för Theo att ha en jämngammal tjej att leka med och full fart för morsan att hålla reda på dem.

Både Theo och Clara är ganska bestämda och envisa små treåringar som bägge gillar fart och fläkt så misstänker att det inte blir så mycket slöande och slappande denna trettondag. Men slöa har vi ju gjort i två veckor så lite fart och fläkt är nog precis vad vi behöver.

onsdag kväll

Nu är det inte många dagar kvar av ledigheten, men ska försöka göra det bästa av tiden som är kvar och bara slappa. Vet dock inte hur mycket slappande det blir imorgon då jag ska vara barnvakt i några timmar och således se efter och utfodra två treåringar. Vi får hoppas det går vägen och att huset står kvar när de där två vildarna har busat klart.


Treåringarna som kommer göra huset osäkert imorgon

Lek och bus

Snart så ska vi trotsa snöovädret och dra mot grabbarna johnsson där det vankas lek och bus för Theo och kaffe och skitsnacka för mig.

Sämre upplägg för denna onsdag kunde man ha.


Onsdag

Idag fick vi kliva upp strax efter åtta tiden då vi ska iväg på ett litet möte här morgonen. Theo klav ganska motvilligt upp, han hade nog görna legat kvar till nio tiden som vanligt. Känns som det snart är dags att ställa om dygnet för pojken, på måndag är det ju dagis dags igen.

Nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe till innan det är dags att dra iväg

Tisdag

Nu har vi knappt en vecka kvar av vår ledighet och jullovet har passerat i ett rasande tempo. Ska verkligen njuta nu de sista dagarna med sovmorgnar, mys med theo och lathet nu innan vardagen sätter fart igen.

Idag ska jag ta en sväng på stan och fika med en god vän medan Theo får vara hemma hos sin mormor och morfar som han tycker så mycket om. Tror vi bägge två kommer få en rolig och fin tisdags eftermiddag.



Theo och mormor smaskar tårta



December 2010



adventspyntet kommer fram



vi klär granen


Theo är tomte på dagis


vi firar jul



tomten kommer med paket



vi hittar en snögrotta

Dagis längtan

Theo börjar längta till dagis nu, när jag håll på och plockade i ordning i hallen sa han förhoppningsfullt "åka dagis nu"? hans ledsna ögon när jag berättade att dagis har stängt säger allt, han längtar efter sina kompisar. Min stackars lilla fina kille.

På Onsdag har jag och min vän Sandra i alla fall styrt upp en lekdejt så då får pojken min två killar att busa med.

Idag kanske Nova och Theo kunde leka så jag hoppas att det går vägen så han får busa av sig lite, det behövs nu efter två veckr hemma med mamma.


november 2010



fina sandra är och hälsar på



theo fyller trå år


paket öpnning med kusin och kusinbarn på besök



kylan och snön kommer igen



vi bakar syltekakor



Theo älskar sina piratkläder


Otober 2010


vi bakar chokladbollar

morfar fyller år



vi borrar bergvärme



Sebbe och Theo busar


September 2010







Jag och Mats gifter oss



Theo leker med sin riddarborg

Tidig morgon

Idag blev det en tidig morgon för M och Theo, Theo ville gå ner redan vi åtta i morse, så M och han kilade upp medan jag låg kvar och drönade tills det var dags för M att dra iväg och jobba vid nio tiden.  Var visst lite ljus som skulle plockas ner i linköping, när man är egen företagare spelar det ingen roll om det är vardag eller helg, jobba måste man göra ändå.

Längtar verkligen till vår semester i slutet av februari då vi ska åka iväg och vara lediga hela familjen i två veckor. Var nog två år sedan vi var lediga så länge hela familjen tillsammans så det ska bli underbart. Behöver verkligen tid att bara vara tillsammans som familj utan en massa måsten.



augusti 10




Värmen är fortfarande kvar och Theo leker mycket ute



Kusin Titus är och hälsar på och som ni ser på hur de sitter är killarna ganska lika



Theo älskar sin nya brandbil



vi drar till liseberg med mormor och morfar



jag målar om i theos rum, de lila tapeterna är borta och n är det blått och vitt



Jag går på fest och har riktigt kul



April 2010




äntligen börjar snön att smälta



mormor fyller år och Kusin Titus är på besök



Bus i lekparken



tittut



Jag bakar mina första cupcakes



Får ett cupcakes kit i födelsedagspresent



Det bli påsk och vi ger bort påskägg i mängder



Farmor och Theo leker häxor på väg till blåkulla

1 januari 2011

Nu har vi en ny månad och framför allt ett nytt år. Känner att det blir en slö första dag på det nya året för mig, trots att jag tog det lugnt igår och att Theo inte väckte oss förens vid halv tio är jag seg och trött. Men antar att man får vara det en dag som denna.

Men även om det är en seg dag så har vi några födelsedagsbarn som jag vill passa på att skicka en hälsning till.

Grattis Faster Sussane på din dag och grattis Albin på din 7 års dag.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8WO9CQx3Kb36hjNDc-PoSP9uE6aETkIi6MeQ3d6vGpCfUog0h7Q
Hoppas ni båda får god tårta, massor av paket och en fin dag

Mars 2010



Roligare att sitta i leksakskorgen



Fixar med disken



Bygger koja



Lilla E kommer äntligen hem



Vi är lite tokiga



Fortfarande massor med snö



Hälsar på hos kusinerna i Skövde, här är det morgonmys med Kusin Louise


RSS 2.0