svin dyr

Köpte sån där svin dyr drickyougurt när jag var på Ica idag. Är ju kass i magen efter all pencillin och tänkte jag skulle prova med sådana för att se om jag kan få lite ordning på buken.

Tyvär tror jag inte jag kommer få någon chans att prova.


Så här



Så gär slappar jag

Bilbana

Mormor har massor roliga saker undanstoppade lite var som helst i huset. Den här bilbanan plockade morbror sebbe fram från källaren igår och den var poppis kan jag säga. Vet inte vem som hade roligast, Mats, Morbror Sebbe eller Theo.






pannkakor

Har stekt pannkakor och ätit till lunch med lönnsirap och bacon. Perfekt lunch en lat söndag då man bara hänger i soffan och gör mest ingenting.


Hemma

Nu har vi kommit hem igen.

Åkte förbi Ica maxi på vägen hem och gjorde veckans inköp. Blev en hel del men lyckades faktiskt komma ur affären utan att köpt något onödigt som inte stod på listan.

Känns som ett mirakel, våra handlingsresor brukar annars sluta med att man har handlat minst en kasse med onödiga saker som man int ehade tänkt köpa.


Söndag

Idag var det uppstigning vid halv nio för oss. Theo var ju uppe länge igår och tittade på melodifestivalen med oss hemma hos mormor så han tog en liten sovmorgon.

Nu har vi ätit frukost här, lekt med mormors bilbana och väckt morbror sebbe. Theo har frukstund just nu och sen ska vi åka mot ica maxi och fylla på föråden innan det bär hem mot huset igen.

Vad ska vi göra idag då?

Jo det får nog bli fortsatt snöskottning på altan. Känns som vi har några timmars arbete kvar där ute. Om bara snön kunde smälta snart..

Mätt

Fått mat hermma hos mamma, kalvsnitzel med potatisgratäng stekta grönsaker och sås. Det var mycket gott, blev proppmätt och trodde inte jag skulle kunna äta mer idag.

Men mamma ställde fram marängsvisch och visp så gledd det ner två portioner efterätt också...

Nu ska jag strax rulla ner i sängen.

bildbevis


Till slut fick jag på honom rena kläder, men tutten lyckades jag inte få ut..

Theo-Mamma 1-1

iväg på kalas

Nu ska vi iväg på 24 års fest hos min lillebror sebbe. Ska bli kul att gå på fest, inget vin för mig dock då jag käkar pencellin i en vecka till.

Har haft en fajt med min son idag oxå, han tyckte han skulle gå på kalas skitig tröja och långkalsonger. Det tycker inte jag dock. Och idag var det jag som vann.

Lunchat

Nu har vi lunchat här hemma, lammkotletter med rotfrukter och sås. Inte dåligt för en lördags lunch. Blev riktigt mätt i magen och ska strax ta mitt pencellin. Har bara 36 tabletter kvar att ta..

http://3.bp.blogspot.com/_TtHZys3oHPw/SdkCfhgtt7I/AAAAAAAABPU/MutNaM1CPGk/s320/tablett.jpg

Jaha

Så åkte en annan oxå ut i snön för att skotta. Mats ar slut efter att tagit det sista av arage taket så jag kände mitt ansvar som husägare och gick ut för att skotta altan. Orkade bara en liten bit men höll på i 50 minuter. Känns som man inte kommer någonstans när det är så himla mycket snö.





Var precis lika jobbigt som det ser ut

Morbror Sebbe

Theos morbror och min lillebror fyllde 24 i torsdags så i kväll ska vi hem till mamma för kalas. Sebbe, jeanette och voffen kom dit igår och vi ska ansluta ikväll för lite firande.

Först måste vi dock slå in hans paket.

Theo och sebbe

Lördag morgon

Godmorgon

Idag har vi haft familjemys här på morgonen, Theo väckte oss vid åtta i morse och gick genast och hämtade sin brandbil och ambulansen sen körde vi bil en stund i sängen innan vi klev upp alla tre och gick ner för morgonvälling och morgonkaffe.

På förmiddagen idag blir det lugnt här hemma, mats ska ut och skotta igen, det har ramlat ner massor snö från taket ner på altanen så vi behöver få bort lite av snön där så altanen inte ramlar ihop. Jag och Theo ska städa och fixa lite med tvätten innan det blir dags för lunch.

En gammal bild

På facebook har förra ägaren till min ungdoms favorit hak skapat en nostalgi grupp. Denna bild hittade jag på mig en kväll i august 2002.


Jag på brygget, på scen står stonehenge med jimmy i spetsen.

Tävlar


Jag tävlar om en valfri t-shirt ifrån Eggkids på Modekids
Tävlingen sponsras av Eggkids.se
Tävla HÄR du med!

galen man

Min man är galen.

Efter att skottat tak i Linköping i åtta timmar så kom han hem och fortsatte med vårat garage tak. Tydligen hade han inte fått nog.


Fika gäster

Maria, Theomas och Nova var förbi på en kaffe nu i eftermiddags. Theo blev jätteglad och skrek NOVA och sprang fyra varv runt i huset medans hon klädde av sig kläderna. Man kunde tro han inte träffat barn på en månad men han var ju på dagis igår.



Nova och Theo fikar



Fick fina tulpaner av Maria.

Snöskottaren

Snöskottaren ringde nyss och meddelade att han var på gång hem. Idag har han skottat ännu ett tak och ska även fortsätta med det nästa vecka. Vem kunde ana att all den snö skulle ge oss extrainkomster, inte jag i alla fall.

Theo har ätit mellis här ni, två yougurtar och två korvar smällde han i sig. Tror inte han kommer orka så mycket kvällsmat i kväll men det gör ju ingenting. Ja kvällsmat ja, ikväll ska vi leka riktiga svenssons och käka tacos. Inte speciellt vanligt att vi gör det men hittade sås och bröd i källaren så tänkte att det var lika bra att vi åt upp det innan det blir för gammalt.

Blir inget fredagsvin för mig dock, käkar ju pencelin med allt vad det innebär när det gäller magproblem, får nog hålla mig till cola de närmaste veckorna.

kunde gått riktigt illa

Det här ramlade nyss ner på vår trapp





Tänk om någon varit på väg uppför trappen. Ser knakse inte så mycket ut på bilden men jag det var hur mycket snö som helst som rasade, blandat med stora isklumpar.

Äntligen

Äntligen har jag köpt ett nytt duschdraperi. När theo vaknar ska vi byta ut det gamla mot det nya.

Det gamla åker direkt i soptunnan, är inte det fräschaste jag sett kan jag säga. Trots tvätt med Klorin är det nämligen fortfarande kalk fläckar på det.

Glad kille





Så här glad var min lilla pojk förut när han fick hjälpa till att städa.

Göra lista

  • Ringa dagis om de nya tiderna nästa vecka
  • hänga tvätten
  • fixa med banken
  • ta medicin
  • laga och äta lunch
  • hämta posten
  • slappa
Detta ska jag fixa innan Theo vaknar från sin middagslur, lika bra att sätta fart på en gång.

Förmiddagen

Nu har jag och theo städat här hemma, dammsugit, torkat golv och lagt på nya mattan, theo tyckte den var jättegosig och la sig och låtsas sov på den.

Vi har även bäddat rent i Theos säng så den är redo för hans middagslur. Theo valde påslakanet med bilar på idag, fick välja mellan det och emil påslakanet och då blev det brumm brumm som Theo säger.

Nu har vi käkat lunch och ska strax övertala pojken min om att det är läggdags.

Mattan

Det var den här mattan som vi köpte på ikea.


Blev fin som snus i vårat vardagsrum, gillar ju svart.

morgon

Imorse väckte Theo mig vid åtta. Blev dock inget morgonmys i sängen då det hade hänt en liten olycka i Theos säng. Så det fick bli att direkt gå upp, ta ett bad och sen ta på rena kläder. Thep tyckte dock det var mysigt med ett morgonbad.

Nu har vi käkat frukost här hemma jag har fått mitt kaffe och Theos sin välling.

Planerna för dagen är att tvätta theos sängkläder och sedan städa nedervåningen och lägga på den nya mattan som vi köpte på IKEA igår. Hoppas det blir snyggt.

Svårt val

Nu är det dags för mig att göra mina grabbar sällskap på övervåningen och krypa ner i sängen. Måste bara lista ut vilken av min nya 25 böcker som ska få följa med mig i sängen ikväll.

Detta kan nog ta ett tag, kan inte ens bestämma mig för vilken typ av bok jag vill läsa... Deckare, shic lit, roman eller biografi. Har än så länge bara lyckats sortera bort två katogerier, barnböcker och spionromaner...

Önska mig lycka till.

Koncentration




Varför bara använda ett verktyg när man kan ta två??

Jag tävlar

"Saos.blogg.se har en grym tävling tillsammans med Småttochsnyggt, spana in den du med!"


Lyckades

Var ju som sagt i storstaden i dag för lite shopping. Det största problemet var att jag skulle hitta en födelsedagspresent till brorsan som fyller 24 år idag. Trodde aldrig att det skulle gå men jag lyckades.

Sparade dock kvittot, tänkte att det var lika bra, han är ju lite kräsen min bror.

Packat upp

Nu har jag packat upp böckerna jag beställt från Adlibris. Känns som jag kanske blev lite manisk under min bok beställning. Är den enda förklaringen jag kan komma på till att jag beställt 26 nya böcker på en gång..


Dessa kom på posten idag.

Igen

Nu snöar det här igen och känner att jag nu är rejält trött på snön. Den i familjen som möjligtvis tycker det är bra är nog Mats som kankse kan få fler tak att skotta.



Nu går snön över varandan på lekstugan.. Snart ser vi nog inte Theos lilla hus längre..

Den här



Den här köpte jag till Theo på Polarn och pyret idag.


Hemma

Nu är jag hemma från min tripp till linköping. Blev lite smått och gott inhandlat. Så nu har jag lite att plocka upp innan det är dags för kvällsmatlagningen.

Mitt rea paket för adlibris har kommit också så nu är det julafton här i huset.

Mår bättre

Status på bihålerna idag

  • mår bättre
  • kan andas genom näsan
  • inte svullen i ansiktet
  • ingen huvudvärk

kanon bara man blir av med snuvan och hostan nu så....

godmorgon

Theo väckte mig vid åtta och sen satt vi och kikade på film en stund innan jag tog mitt pencellin. Nu är det frukost dags för mig och sedan drar vi till linköping för lite shopping, först stan och POP sen Ikea.

Hoppas jag hittar allt jag ska ha.


time for the bed

Nu är det dags att dra sig mot sängen. Hoppas jag mår bättre imorgon så jag och mamsen kan ta vår lilla shoppingtripp. Har dock bestämt att vi åker lite senare på dagen så jag hinner sova ut först.

Pappsen är snäll som vanligt och passar theo. Tror inte Theo skulle uppskatta vår shoppingtur. Ända sens han var bebis har han hatat och då menar jag verkligen hatat IKEA. Han får det nog bättre hemma hos morfar och alla roliga leksaker.

Nej nu ska jag krypa i säng,  natti natt

ha ha

Min svägerska påpekade ett litet skriv fel i mitt inlägg om vår elräkning. hade vist skrivit gastronomiska istället för astronomiska.. en viss skillnad i betydelse... vore ju i och för sig bra om elräkningen var gastronomisk, då skulle jag kunna käka upp den.

duschat

Nu har jag duschat och känner mig genast bättre. Konstigt att det är så, att man känner sig bättre efter en dusch, tycker ju inte att en dusch borde påskynda tillfrisknandet men så känns det i alla fall.

Theo sitter klistrad framför "andra sidan häcken" igen och jag gör som vanligt denna vecka, så lite som möjligt. Följde med mormor och handlade förut och köpte mig en hög med tidningar och en bok. Så i eftermiddag har jag mest legat och läst skvaller och kikat runt på nätet, sämre kan man ha.

Nu kommer mats snart och sen blir det kvällsmat. Ska bli gott.

jag vill

  • åka till solen
  • bli frisk
  • shoppa på IKEA
  • ha semester
  • komma på en bra födelsedagspresent till bror min
  • ha vår och snösmältning

Onsdag eftermiddag

Mormor är snäll och även hämtar Theo på dagis så jag och min bihåleinflamation slipper gå ut i kylan. Idag har det ju dock varit fint väder ute med massor sol. Lite av snön på vår trapp här hemma smälte till och med av solen. Fick genast vårkänslor och hoppas nu på 15 grader varm och sol imorgon.

Tror dock att vädergudarna inte lyssnar på mig denna gång.

Mats skulle komma hem från snöskottningen skapligt idag så ikväll blir det familjemiddag med hela vår lilla familj samt mormor och morfar. Mats önskade mat igår. "en stor djävla fet köttbit", tror han led av akut protein brist men han ska få det han önskar sig. Kött, råstekt potatis och sås blir det till kvällsmat.

Soppa

Även idag blir det soppa till lunch.

Gillar soppa, specielt när jag är sjuk.

Månadens roligaste stund

Nu är det dags för månadens roligaste stund, betala alla räkningar som har rammlat ner i brevlådan. Denna månad kommer slutsumman nog att nå nya rekordnivåer då elräkningen stigit upp till gastronomiska höjder.

Trodde först det blivit fel på posten och vi fått globens elräkning men tydligen så stod det vår adress på räkningen så den är nog tyvär våran ändå. Bara att betala och vara glad. Hoppas på en mild vinter nästa år.

Frukost

Ska gå och käka lite frukost nu, blev ju bara ett glas fil till pencellinet i morse då man inte ska ta det tillsamans med mat. Så nu får det bli en ordentlig frukost med massa gott, är riktigt hungrig just nu känner jag.

http://www.mattiasandersson.nu/wp-content/uploads/2009/06/%C3%84gg.jpg http://www.luckylookimages.com/lowRes/LL_017/LL_0170346.jpghttp://www.missingsweden.com/images/products/Beverage/Syrup/kiviks-lattdryck_paron200ml.gif

Godmorgon

Theo kom och väckte mig vid åtatiden i morse med en  stor gosekram, efter välling och mys gick min snälla mamma och lämnade honom på dagis. Jag mår ju fortfarande inte bra så är så tacksam över att hon och pappa ställer upp och hjälper oss.

Mats är även idag iväg och röjer snö från tak och åkte jättetidigt i morse. Han sa igår att det var det jobbigaste arbete han någonsin gjort och detta från en kille som jobbat som allt som finns tror jag, han har arbetserfarenhet från allt från fiskodlare till att ha arbetat på en bildbyrå.

Han har gjort det mesta den grabben och borde därmed veta vad han pratar om.

Jag ska dock göra så lite som möjligt idag och satsar istället på att bli frisk så det kan bli en tripp till linköping i slutet av veckan, har en hel del som behöver inhandlas på IKEA.


Godnatt

Nu ska jag medicinera mig och sen krypa ner i sängen.

Imorgon blir det en lugn dag för mig. Mats deremot ska fortsätta sin karriär i snö svängen och skotta ännu ett tak.

Är inte så avundsjuk kan jag säga.

Ändring av middagsplaner

Jag och Theo skulle ha ätit korv med bröd till kvällsmat.

Nu blev vi bjudna på kvällsmat av mamma istället och blir serverade lammfäsrbiffar med pasta och tomatsås..

Ibland har man flyt.

Tävlar

Jag tävlar hos stilettklackarochbarnvagn om

ett presentkort värt 300kr från MinPluddeVutt


Theo mys och mellanmål

Fick en kram av en snöig <theo när han och mormor kom innanför dörren. Vet inte vad de hade sysslat med de tre metrarna de gick från bilen till dörren men både Theo och mormor var fulla av snö.

Efter lite mys blev det mellanmål för Theo då det var fisk på dagis idag och han därmed låg på minus när det gäller dagens födointag.



Se  hela bilden

Väntar på Theo

Nu väntar jag på att Theo ska komma hem från dagis. Mamma är snäll och hämtar honom idag så jag slipper ge mig ut med min bihåleinflamation. Mats är ju och skottar tak idag så är så glad att mamma kunde hjälpa till.

Nu kommer han

lunch

lunch idag blev tomatsoppa och rostade mackor.

http://fattybom.blogg.se/images/2009/img_0300_58851139.jpg

Nu är det dags att jobba lite.

söt mössa

Denna söta mössa är jag lite sugen på till Theo i vår..



Jaha

Nu har man bihåleinflamation också. Var på vårdcentralen förut och fick både pencillin och nässpray med kortison utskrivet.

Att man aldrig kan få vara frisk. Just nu känns det som jag varit mer eller mindre sjuk sens jullovet. Men men är väll bara att jobba på, har ju ingen feber i alla fall.

Pippi tröja


En sån här fin Pippitröja stickade Theos faster åt theo när han var bebis. Är lite sugen på en ny i hans storlek, undra om man kan övertala faster att ta fram stickorna igen??


Shopping

Mats kom och hämtade oss hos mormor i eftermiddags så åkte vi till Ica Maxi och handlade. Förutom mat blev det  två filmer till Theo, "på andra sidan häcken" och "de 101 dalmatinerna".


http://www.dobidobi.se/Image/2007-09-05_11.51.02-pa-andra-sidan-hacken001.jpg



Theo har en så länge bara hunnit se en liten snutt av andra sidan häcken men det verkar som han tycker den är bra. Han älskar ju alla slags djur den pojken.

brrrr

Efter jobbet idag gick jag hem till mormor där Theo var. Hon hade hämtat honom på dagis vid två idag och tur var väll det då värmen där hade gått sönder igen. När Mats lämnade Theo i morse var det 10 grader inomhus så det var bara att ta på tjocktröjan.

Vi hade 25 minus här idag också så var ju inte så konstigt att det var kallt på dagis utan värme. Idag hade barnen fått sova inne också då det var för kallt att sova ute i vagnen idag. Theo hade väll fryst näsan av sig om han hade sovit ute.


Mammas buse

Nähe

Nu är det färdgjobbat för dag. Har fått mycket gjort dag tycker jag. Skönt när man känner att man kommer någonstans och inte bara står och stampar på samma ställe.

Nu ska jag ner till mormor och hämta min pojke. Mormor hämtade honom redan vid två idag så de skulle få lite mystid tillsammans.

Min bästa vän



Just nu är Cocillana min bästa vän i hela världen.

Hosta och jobb

Är på jobbet idag trots hosta och snorighet. Just nu har vi lite kaffe rast och det kan behövas.

Fick börja min arbetsdag med att skotta mig in till dörren, ca en halvmeter snö utan för ytterdörren och vaktmästaren hade inte hunnit med våran ingång än. Blev helt slut av att skotta snön, märks att man inte är riktigt bra.

Grabbarna på jobbet sysselsätter sig med att bära möbler men eftersom jag är sjuk och hjälplös kvinna utan några muskler så arbetar jag vid datorn..

Tror jag drog vinstlotten även idag...

sovdags för mig

håller på att fixa naglarna och sen ska jag ta mig en panodil och lite magisk hostmedicin. Mats hade kvar lite sens han fick utskrivet på recept så ska ta mig en slurk innan jag går och lägger mig och hoppas att jag ska få sova i natt.

hostmedicin med morfin, det är grejer det. sover gott på det gör man också.

Godnatt

Jaha

Så har man fått feber också.. Även den skänkte min son till mig, visst är han snäll..

Håller tummarna för att jag mår bättre imorgon så jag kan gå till jobbet, har inte råd med mer frånvaro denna månad. Eleverna är ju inte på plats då de har sportlov så tycker jag borde kunna åka men vi får se hur jag mår imorgon.

Fika gäster

Mormor och morfar har varit här på fika.  Bjöd på mats bullar och mina maränger, tror det föll mamsen och pappsen i smaken. Marängerna smakar bättre än vad de ser ut kan jag säga. Behöver nog köpa mig en riktig spritspåse om de ska bli snygga. Nu körde jag med plastpåse, avklippt i hörnet och resultatet blev inte det finaste jag har sett.

Blir ingen uppsättning av hyllorna idag heller, mats är slut efter fyra timmars snöskottning och jag är trött och har ont i ryggen efter allt hostande. Har vi skjutit upp det flera månader kan vi väll vänta tills nästa vecka, lär ju inte vara någon som tar jobbet ifrån oss.

Resten av kvällen här hemma blir lugn, ska bara laga kvällsmat och plocka fram lite till morgondagen.

Balkong skottning

Mats övergav gårsskottningen och har nu avacerat en våning upp i skottningsligan. Just nu försöker han motverka att våran balkong rasar in genom att skotta bort flera kubikmeter med snö där uppe.

Jag sitter i soffan, snörvlar och tycker lite synd om mig själv som måste gå och tömma diskmaskinen.

lunch dags

mats har tagit en pause från snöskottningen och nu ska vi äta lite lunch, blir rester från helgen, hjortbiffar med hasselbackspotatis och pannkakor. Blir nog gott.

Längtar till sommaren och bjuder på en bild på stranden där jag ska ligga och gotta mig i juni.


Sovdags

Nu sover Theo sens en liten stund. Idag pillade han i sig en korv och en halv yougurt till lunch. aptiten är inte helt tillbaka än efter hans feber och förkylning men nu får han i alla fall i sig något. Theo slutar alltid äta när han är sjuk, det ända han lyckas få i sig brukar vara välling. Det är verkligen tur att välling finns att ta till när han är sjuk.

Jag har plockat lite här hemma men eftersom jag känne rmig lite hängig och har ont i ryggen efter allt hostande så tar jag lite pausar i stöket här hemma.

Nu ska jag nog försöka ta tag i tvätten så vi har rena kläder nästa vecka också.

Godmorgon

Theo har gett mig sin hosta och förkylning så känner mig lite mossig idag. Mats och Theo gick upp vid åtta i morse och kom sen och väckte mig vid tio tiden, jätteskönt med lite sovmorgon det behövde jag verkligen.

Mats är ute och skottar bort all snö, nu har det i alla fall slutat snöa men det är en hel del som har kommit. Vårat staket runt tomten syns inte ens längre, så mycket snö är det.

Nu hoppas vi att det inte blir mer snö i år, har ju ingen stans att göra av den längre eller som min jobbarkompis sa i fredags när han skottade utan för jobbet och en elev också ville hjälpa till "det räcker till alla", och det gör det verkligen räcker och blir över till och med.

Snart är det dags att fixa lunch till theo och sen blir det sängen en stund för honom, jag har lite tvätt att ta tag i, alltid lika kul.

Full rulle

Idag har theo haft sin första feberfria dagen på en vecka så det har gått i full fart kan jag säga. Dessutom har han haft en djävlas med mamma och vara snäll mot pappa dag. Vägrar lyssna på vad jag säger men lyssnar på sin far minsann.


Här är lite kort på trollet.





Som ni ser har han varit snabbare än kameran.

Mina grabbar


Mina fina grabbar

Dagens outfitt



Tröja och långkallingar POP, strumpor??

Dagens outfitt



Tröja och långkallingar POP, strumpor??

grabbarna slappar

Grabbarna ville slappa vidare, så tar tag i borrningen i morgon istället.

Eftersom jag blev lite rastlös så tog jag tag i äggvitan vi hade i kylen och bakade lite maränger. Nu står de i ugnen och ska stå där några timmar till.



de ser ut som små bajskorvar men kan ju vara goda ändå..

ta tag i saker och ting

Nu ska jag försöka övertyga mina grabbar att vi ska gå upp övervåningen och ta tag i det som ska sättas upp. Får se om de håller med mig eller om de vill fortsätta våran lördag slappardag.

snön

Så här mycket snö som det är nu kan jag inte komma ihåg att det någonsin varit under mina 29 levnadsår, i alla fall inte här i södra sverige. Tog lite kort på hur det ser ut här utanför.



Theos lekstuga är snart begravd i snön



Under all snö är det ett bord och en grill begravd.

Pannkakor och snöskottning

mats är ute och skottar snö medans jag steker pannkakor, känns som det var jag som drog vinstlotten idag.

Theo känns piggare idag så vi hoppas på att han är på väg att friskna till.

Nej nu kom mats in och vi ska smaska pannkakor.

Godmorgon

Nu har vi lördag morgon och The väckte oss strax efter sju. Vid åtta gick jag och theo ner för att dricka välling och koka  kaffe. Efter en stund skulle jag ut och hämta tidningen. Bara att ta fram snöskyffeln och skotta sig ut till brevlådan.

I natt har det snöat ordentligt och forfarande vräker snön ner där ute. Idag blir det lite fix här hemma, har bla is på dörren som gör det svårt att låsa dörren. Sen ska vi försöka få upp rullgardiner och en stringhylla i sovrummet också. Får se hur mycket vi hinner eller om snöskottningen tar hela dagen.

Har funderat

Har funderat på det här med mina teckningar som jag lägger upp ibland på bloggen. Fick precis tanken "tänk om någon tror jag är allvarlig" "tänk om någon tror att jag verkligen tycker det är konst och dessutom tycker de är fina också".

Ha ha ha, så kan det väll aldrig vara... eller???

Ny konst

Kände att det var dags att lägga ut ett nytt konstverk här på bloggen för alla er som njuter av mina teckningar.

"hjärta"

Godnatt

Theo har lärt sig ett nytt ord idag, godnatt.

Nu vid läggdags var han tvungen att prova det nya ordet ordentligt så att efter ha sagt godnatt pappa 20 gånger har han även sagt godnatt moffa, godnatt mhaammhaa (mormor) godnatt voffen, godnatt kossan och godnatt mamma ett oräkniligt antal gånger.

(mormor, morfar, och voffen är dessutom inte ens här.)

Han är allt för söt vår pojk.

IKEA

Är lite sugen på att åka till IKEA snart. Är lite små saker som jag skulle vilja handla där. Skulle bla behöva lite ramar, korgar, potatisskalare, burkar, matlådor mm..

Tror jag ska försöka ta med mig min mamam dit en dag nästa vecka hon brukar inte vara så svår övertalad. Dessutom måste jag köpa en present till lillebror som fyller 24 i nästa vecka och nya gardinder är jag välldigt sugen på.

http://donthavekids.files.wordpress.com/2009/07/ikea.jpg


Helgen

I helgen har vi inga större planer. Theo börjar bli bättre, men känner att han nog behöver ta det lite lugnt i helgen så att han orkar med dagis på måndag.

Tänkte vi skulle sätta upp en hylla, lite rullgardiner och annat som vi har haft liggandes här hemma ett bra tag nu utan att vi lyckats få upp dem. Ibland blir det så att skaer och ting får ligga alldeles för länge innan man tar tag i det. Lika bra att göra det på en gång istället.


Hemma och fredag eftermiddag

Nu har jag varit hemma några timmar.

Jag har hunnti plocka i ordning och Mats har skottat snö samt fixat mat till fåglarna så de inte ska svälta ihjäl. Det är ju trots allt nästan en meter snö ute så tror de små liven behöver lite mat.

Nu dricker vi lite kaffe och Theo hittade en ny film som han ville se, superhjältarna... Så nu sitter han klistrad framför tvn och tittar.

http://www.trivia.se/bilder/questions/6255-20071120151144.jpg


Helg

Nu är det helg, slutade jobbet för några minuter sedan, men sitter och väntar på att Mona ska bli klar så hon kan skjussa hem mig.

Hem och pussa på min älskade son ska jag

Godnatt

Nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Är skit trött efter en lång jobbdag så ska smyga in i min sons rum och ge honom en puss på kinden innan jag kryper ner i sängen och lägger mig för att läsa lite.

Godnatt

mums

Nu har jag precis ätit upp smörgåsen som jag gjort på mats hembakade limpa, roccula sallad och cheddar ost. Så himla gott.

Nu ska jag sätta tänderna i en nybakt bulle också.

Inte alla som har det så bra som jag.

Hemma

Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet efter en lång arbetsdag. Föräldrarmötet gick bra och jag tror det gav föräldrarna till våra elever välldigt mycket information om den framtid som de går till mötes nu när deras tid i skolan börjar gå mot sitt slut.

Theo sover som en liten gris och har sovit sens innan åtta så honom får jag inte gosa med förens imorgon eftermiddag. Mats ska Vabba imorgon också medans jag går till jobbet.

Sen är det helg och då ska vi bara mysa.

nybakat


Pratade med mats nyss och han berättade att han hade två limpor på jäsning och bulldeg på g.

Detta innebär att jag kommer att komma hem till nybakade limpor och bullar ikväll efter föräldrarmötet. Gissa om jag kommer att smaska i mig bröd och bullar när jag kommer hem ikväll.

Nybakade bullar med mjölk, mums...

             


Matlåda

Idag blir det matlåda med rester från igår. Var nämligen Dillkött till lunch i skolan idag så när eleverna går hem ska jag värma min mat och smaksa i mig.

Dillkött äter jag nämligen inte. Hur hungrig jag än är så går det inte ner.

Godmorgon

Nu är det dags att börja jobba.

Theo har varit orolig även i natt. Han har hostat mycket och vaknat flera gånger så mellan klockan ett och fem i morse fick han sova mellan mig och mats. Tror dock han tyckte det var för trångt när han vaknade till runt fem tiden för då ville han gå och lägga sig i sin egna säng.

Det var så skönt att få sträcka ut sig lite innan klockan ringde och det var dags att knata upp. Vi har ju en ganska liten säng så man blir lite stel när man får extra sängkamrater. (Theo och hans Kossa)

natten

Natten här hemma börjar inget bra. Theo hostar som bara den och är välldigt orolig. Så nu håller jag på och försöker ställa in mig på en natt med minimalt med sömn.

Bara att bita i det sura äpplet när man ska upp i morgon bitti för att åka till arbetet.

Beck

Nu ska vi titta på Beck, I stormens öga här hemma, sen blir det sängen.

Men nu Persbrant

Luktar mat

Nu känner jag att maten börjar bli färdig här hemma. Idag blir det kassler, potatis och ketchupsås. Ska bli mums,

Min man han kan han..

Theo städar

Här är en bild på Theo när han hjälper till att städa av diskbänken hemma hos mormor


tuff dag i morgon

I morgon har vi föräldrarmöte på jobbet så har en lång arbetsdag framför mig. Åker hemifrån vid sju och kommer hem vid nio tiden i morgon kväll. Har således en 14 timmars arbetsdag att se fram emot.

Känner absolut inte för det men så är det ibland. Skulle mycke hellre vara hemma med mina pojkar och gosa.


Sova

Hoppas Theo sover bättre i natt än vad han gjort i natt, känner att man skulle behöva en hel natts sömn.

I natt har Theo hostat som bara den samt varit lite orolig så jag har varit uppe hos honom flera gånger i natt och fått ta upp honom och söva om honom igen. På kvällarna somnar han själv i sin egna säng men om man vaknar på natten måste man ta upp honom för att han ska kunna somna om.

handlade

Åkte och handlade mat direkt efter jobbet idag jag och mats. Theo fick vara kvar hos morfar medans vi fyllde på föråden. Var en hel del som behövdes handla men nu ska vi nog klara oss ett tag.

Morfar har passat theo hela dagen så jag och mats har kunnat jobba. Theo kommer att få vara hemma från dagis hela veckan då han fortfarande inte är bra. Men imorgon och på fredag ska mats vara hemma så morfar får lite välbehövlig vila, han är ju inte heller helt frisk.

Godnatt

Nu slår jag igen datorn för ikväll. Ska titta på familjen annorlunda och sen gå  och lägga mig.

Godnatt

666

Kom precis på att det inte gör något att jag glömde att fira mitt inlägg nr 500, självklart är det nummer 666 jag ska fira.

Hur kan en gammal hårdrockare som mig glömma ett sådant viktigt tal?

Maten klar

Nu är strax maten klar och vi ska ta och mumsa i oss våra färdigköpta köttbullar och våra egenhädningt kokta makaroner.

http://www.mediabanken.se/MjolkbilenWebService/image.aspx?opvno=ZWorzmSZys9jLgzveWIbhw%3D%3D&itype=jpg300p http://www.kungsornen.se/imageresize/http/wss.lantmannen.episerverhotell.net//Images1/Nya%20K%C3%96/Nya%20K%C3%96%20Produkter/gammaldags_idealmakaroner_jpg500p_____resize_s_270_270.jpg

Kaffe

Att en kopp kaffe kan vara så gott efter en dag med full fart från början till slut.


http://iloapp.bjornfredriksson.se/blog/www?ShowFile&image=1255639934.jpg

Världens godaste böna

Packat upp

Nu har vi packat upp här hemma. Första tvättmaskinen är påsatt och pastavattnet står på spisen.

Idag blir det makaroner och köttbullar. Har inte energi till något annat känner jag. Theos feber har dessutom gått upp igen hade 38,8 i eftermiddags när jag hämtade honom hos morfar. Hoppas han blir frisk snart, inget roligt när min lilla plutt är sjuk.

Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn, ska se på bygglov och kankse familjen annorlunda från igår på tv4 anytime.

Matlagning och upppackning

Idag är det full fart här hemma på eftermiddagen. Maten ska lagas, kläder ska tvättas och jag måste packa upp våra väskor som vi har haft nu när vi sovit hos mormor och morfar några nätter.

Blir nog att muta pojken min med en film och kanske en piggelin.

Min pappa

Min pappa är världens bästa pappa. Han ställer upp och tar Theo imorgon också då han fortfarande är sjuk. Detta innebär att jag kan gå och jobba även imorgon. Jättebra för min ekonomi men även jättebra för mitt jobb då vi har det lite körigt här just nu med många sjuka.

Verkar som pesten har slagit till här i stan, var och varannan människa har feber och är förkylda.

Läggdags

Nu ska jag gå och lägga mig om en liten stund. Theo somnade på en gång och nu sover han som en liten gris.

Själv ska jag hoppa isäng och läsa min bok, kanske tar den slut ikväll eller kanske imorgon beror på hur länge jag ska vara vaken ikväll.

Godnatt alla och sov så sött.

Kväll

Nu har vi tagit kväll här hemma. VI har ätit kvällsmat och Theo har badat.

la nyss Theo i hans säng så vi får se om det går fort för honom att somna eller om det kankse tar lite tid idag då han fick sova middag längre än vanligt eftersom han har feber och var trött. Har lärt mig att den bästa medicinen mot feber är att sova bort den så hoppas han kan vara feberfri imorgon.

Nu ska jag ta det lugn resten av kvällen imorgon blir det jobb för mig igen och mormor och morfar turas om och tar hand om Theo bus under dagen.

Måndag eftermiddag

Såg precis att klockan nästan var sex så det är väll mer kväll än eftermiddag.

Tror jag ska ta och bada busungen så att han blir ren och fin. Alltid skönt att bada eller duscha när man är sjuk, känner sig lite fraschare då. Eller jag gör i alla fall det så borde ju gälla min son också.

Efter badet blir det kyckling till kvällsmat och sen lite soffmys innan det är läggdags för Theo.

Febrig pojk

Theo har fortfarnde feber, han låg på 38,5 när jag kom hem här i eftermiddag, således oförändrat sedans igår kväll. Som tur är har jag en snäll mamma och pappa som går i skift imorgon medans jag jobbar och passar honom.

Vi har det lite körigt på jobbet just nu också, var fyra personal hemma idag och imorgon blir det två eller möjligtvis tre som måste vara hemma på grund av att de är sjuka.

Verkar vara mycket olika sjukdomar som går just nu, några har feber och är förkylda medans andra har drabbats av maginfluensa. Hoppas verkligen vi slipper den sjukdomen i år.



Vegetarisk kost del 2

Läste matsedeln på jobbet innan jag gick hem och såg att det var dillkött på Torsdag.

Dillkött kan jag absolut inte äta.. det går inte.

Undra om det är någon vegetarian sjuk på torsdag också?

  

Vegetarisk kost

Kycklinggryta till lunch på jobbet idag.

Jag har ju lite svårt för skolans mystiska grytor med idag hade jag tur.

En av mina arbetskamrater var sjuk och hon är vegetarian så jag stal helt enkelt hennes moussaka..

Gud va gott det var.


Fortsatt feber

Theo har fortsatt feber. Imorse när mormor tog feber låg han på 38,5 så i stort sätt oförändrat sens igår kväll. Ringde morfar förut och han sa att Theo i alla fall var på gott humör och ganska pigg ändå.

Ska ju mer feber till än 38,5 för att min lilla pojk ska bli trött och ligga på soffan, så länge han inte har uppåt 40 graders feber brukar han springa runt och fara som vanligt om än med lite fler pausar och kanske med ett lite lägre tempo än vanligt.


Skit också

Mina förhoppningar om en fortsatt frisk pojke grusades ganksa rejält strax efter att jag skrivit det förra inlgget. Kände att Theo var varm och tog tempen 38,7, så inget dagis imorgon. Dock blir det jobb för mig då morfar är snäll och är hemma med Theo så jag kan gå och jobba.

Tur att man har en snäll morfar och mormor.

Phuu

Nu har jag och theo bakat en sockerkaka, lekt med leklera, byggt en koja, byggt ett lego garage samt byggt torn så nu är jag alldeles slut.

Theo sitter och tittar på Lotta och äter en glass nu medans jag tar igen mig lite grann. Till kvällsmat idag blir det bakad potatis med skagenröra till. Theo som inte gillar röror får lovbiff i stället som fanns i frysen.

Imorgon blir det jobb och dagis för mig och busungen, hoppas bara han håller sig frisk, han har börjat hosta och rossla lite här ikväll men jag lever på hoppet och tror det inte ska bli värre så vi kommer iväg i morgon.

Så där

Nu är städningen klar, sista maskinen ska hängas om tio minuter och fotona som skulle ramas in är inramade och upphängda på väggen.

Känns som jag har haft en produktiv eftermiddag och snart kommer Theo och mormor. Resten av dagen blir det att ladda inför jobb och dagis imorgon igen. Snart är det dock sportlov och då får theo och jag några extra dagar tillsammans, längtar redan.

Lunch paus

Tar en liten lunch paus i städning och tvättningen nu. Har fått en hel del gjort, köket är skinande rent och likaså badrummet där upp. Ska strax ta tag i toaletten här nere och sen får det bli golven. har en maskin kvar att hänga också innan jag är klar med söndags städningen.

Hinner jag sen ska jag fixa med de nya korten jag fått hem också men annars får jag ta det i veckan.

Söndag morgon

Nu har vi vaknat och fått i oss kaffe. Idag har vi inga större planer, jag ska städa och plocka lite här hemma, theo ska vara hos mormor under tiden så det går lite fortare att få ordning på torpet, och mats ska åka och jobba på disney on ice.

Såg på melodivfestivalen igår och är numera helt säker på att skivbolagen har hyrt in folk som ringer och röstar på artisterna. Artisten som fick flest röster var ju enligt min mening den sämsta. Och hon med mussepigg öronen... fruktansvärt dåligt.

Nej nu ska vi sätta fart här så vi komme rigång någon gång.

Bokrean

Har nu förbeställt massor av böcker på adlibris bokrea. Hitills har jag beställt 25 böcker hitills. Snart får det nog dock vara nog, kan ju inte lägga hela lönen på böcker även om jag önskar det.

Hittade massor av fina och bra böcker till theo också så hans bokhylla kommer också bli rejält påfylld.

Dagens outfitt


Rosa och vit randig tröja med vit krage och guld märke på ryggen. Denna modell är kortärmad.

Morbror och Theo bus

Som jag berättade så är morbror sebbe här i helgen. Detta innebär morbror och sebbe bus hela dagarna långa.



Theo flyger och sebbe skrattar


Överlycklig liten kille högt uppe i luften



Theo och Jeanette har lagt upp mat till voffen

Morbror och Theo bus

Som jag berättade så är morbror sebbe här i helgen. Detta innebär morbror och sebbe bus hela dagarna långa.



Theo flyger och sebbe skrattar


Överlycklig liten kille högt uppe i luften



Theo och Jeanette har lagt upp mat till voffen

Lite vinterbilder



Gräver en snökoja


Skottar snö


mer snöskottning


Snowracing åkning


Skinnjackan





Från hm, 298kr minus 20 procents rabbat

Stan

Nu har vi varit på stan. Blev en hel del shopping idag. Ett par jeans leggings och två tröjor till mig, en döskalle klocka och en skinn jacka till Theo. Dessutom beställde jag ett par skor till honom. De var slut i hans storlek så fick skicka efter från linköping så ska mormor hämta dem på fredag. Blev ett par svarta puma med vita detaljer.

Skinnjackan köpte jag på hm och den har jag varit och hållt i flera gånger det senaste halvåret, men nu när jag hade 20 procent passade jag på att köpa den. Theo kommer bli så fin i den i vår.

Ska lägga ut bild på den sen när theo somnat.

Lördag morgon

Godmorgon

Theo väckte mig vid åtta tiden och nu har vi ätit frukost och theo har fått rena kläder på sig. Till busens lycka blev det tröjan med alla voffarna på från polarn och pyret. Han älskar sin voff voff tröja.

Nu ska även jag fixa till mig och sen blir det stan med mormor för att köpa gympadojor till lillen. Mormor skulle titta på en resväska också och jag har lovat att theo ska få en klocka. Han säger ofta när han upptäcker att han inte har någon att han vill ha en.

Han brukar titta på mormors klocka och sen drar han upp sin ärm och suckar, "näe klocka" "vill ha klocka".. så lika bäst att han får en.

Nej nu ska jag sätta fart.

Funderat över en sak

Varför är det så få besökare på min blogg på fredagar?

Visst jag fattar väll att folk har annat och göra än att läsa min blogg. Men alla kan vall inte ha spännande liv med fest, champange röda mattan och weekendresor.

Måste ju finnas några fler personer som mig, ensam hemma med barn och som hatar allt vad fredagsunderhållning och Let´s dance heter..

Vad gör alla de ikväll??

och kanske ännu viktigare, vad har de gjort hela dagen?

Inte har de varit här i alla fall, det är då ett som är säkert.

Vill ha nr 2


VIl ha

Dessa plagg vill jag ha från Villervalla till Theo.

tröja l/s BENVIT/SVART med stjärna

tights LJUS TURKOS/BENVIT

tröja l/s LJUS TURKOS/BENVIT


Kort

Har fått hem en hel del kort som jag måste få ordning på. En del ska sättas in i albumet och en del ska in i ramar så de kan sättas upp på väggen. Tror jag ska göra om hela foto väggen som vi har i sovrummet, beställde några forstoringar också som jag måste få plats med så jag får nog flytta runt lite för att det ska bli bra.

Funderar på om jag ska fixa med det på söndag efter att jag städat huset. Vi får se ananrs får det bli en kväll i veckan, gjort ska det bli i alla fall. Har annars en tendens att låta sådant ligga ett tag då man alltid tycks ha viktigare saker att syssselsättsig med. Tyvär så har ju dygnet bara 24 timmar.



Theo ca 12 timmar gammal, ett av de korten jag beställt förstoring på

Helg

Nu har vi tagit helg, jag och Theo. Mats jobbar hela helgen man kanske skule komma från en sväng imorgon, vi hoppas på det i alla fall.

Snart kommer Nörrköpingsligan inrusade så då bir det nog ful fart här hemma resten av kvällen.Känner jag voffen rätt så kommer hon vara mer i lugten än på golvet och bara äta människomat. Hon brukar nämligen vägra att äta hundmat när hon är i Motala. Theo är ju så snäll också och ställer altid ner sin tallrik med rester på när han är mätt.

Funderar på om vi ska gå en sväng til pulkabacken i eftermiddag också men det blåser ju kallt ute så kanske blir så att vi väntar med pulka åkningen tills imorgon.

Fredag

Redan fredag eftermiddag och har en hel helg att se fram imot. I eftermiddag kommer morbror sebbe, jeanette och voffen så då blir det mys, lek och bus för hela slanten. Sebbe är som sagt theos stora idol och han älskar att leka med både jeanette och voffen också,

Imorgon har jag planerat en liten stads tripp för att köpa vår skor till theo och kankse titta om man hittar något snyggt till mamma också.

På söndag tror jag att det får bli städning av hus och tvättning av mats alla arbetskläder, kan nog behövas efter en veckas dygnet runt jobb.

KVÄLL IGEN

Nu är det kväll igen. Theo och jag har städat toaletterna, ätit pasta gratäng och badat här ikväll, det är ungefär allt vi har hunnit med i kväll, slutar ju sent på torsdagar så blir inte så mycket tid över til bus och lek då.

Nu ska jag nog gå och titta lite på tv, sen blir det sängen, godnatt.

Hemma hos mormor och morfar

Nu har vi druckit kaffe här tillsammans med morfar och sitter och väntar på att mormor ska komma hem från affären så Theo får busa lite med henne också.

Morfar och Theo har haft en bra eftermiddag med yougurt ätning som vanligt och sen bus och film. Just nu sitter Theo och smaskar i sig en glass och jag passar på att blogga lite. Man kan ju inte motstå att ge honom glass när han ställer sig vid frysen och ber snällt "jag vill ha glass, glass vill jag ha"  har en riktig sötnos till son jag.

Ska passa på att ringa Mats nu innan han ska börja att bygga scen till Thåströms konsert i Linköping i morgon.

Morfar och Theo dag

Idag är det Torsdag och Morfar hämtar som vanligt på dagis. Torsdagar är morfar och Theo dag och numera är det så att har jag glömt att fråga om morfar ska hämta så ringer morfar och påminner mig om att det är han som hämtar på torsdagen.

Imorgon kommer även min lillebror och hans tjej jeanette och hälsar på. Theo kommer bli jätteglad eftersom det var en månad sen de sågs. Theo tycker mycket om dem bägge två och sebbe är hans stora idol och gudfar. Kommer bli jätteskoj. Förhoppningsvis är de redan hemma när vi kommer från dagis.

Resan

Blue Star Ses Fotges FFF

   

 

Det bästa med Blue Star Ses Fotges är läget. Tänk att du kan sitta under skuggan av poolbarens tak, hålla koll på barnen som leker i poolen och samtidigt njuta av den fina havsutsikten. Den vita byggnaden känns sval och barnen springer tryggt på den stora gräsmattan. Tillsammans med sina vänner trivs de i den inhägnade lekplatsen med små rutschkanor och roliga klätterställningar.

Slå dig ner på uteterrassen med en kall dryck i handen, ordna en biljardturnering med hela familjen eller åk på upptäcktsfärd i Alcúdia. Med lokalbussens hållplats direkt utanför hotellet är det lätt att ta sig runt i staden.


100211

Torsdag idag och den längsta arbetsdagen på hela veckan. Ändå så tycker jag mycket bra om torsdagar och speciellt torsdags kvällar då man vet att man bara har en arbetsdag kvar innan det är helg. Fredagen är ju dessutom en kort dag för mig på jobbet så känns nästan som helg redan på torsdagskvällen.

Haft en bra dag på jobbet idag med tomatsoppa och smörgås till lunch. Soppan var riktigt god bara man lät bli makaronerna. Pasta har ju en tendens att bli välldigt överkokt när den ligger i varm soppa en stund. Fick en sockerkaksbit till efterätt också så då kan man ju inte vara annat än nöjd.



Mätta i magen

Nu har vi ätit kvällsmat och är mätta i magen. Mats hann hem till maten så nu ska det mysas här ikväll. Alldeles strax ska jag ta tag i Theos kvällsrutiner men låter honom titta på Rasmus på luffen en iten stund till. Just nu sitter han och äter en clementin också. tror att clementiner och vindruvor måste vara hans favorit frukter.

I eftermiddag har det annars inte hänt så mycket, Vi har mest busat, lekt med bilarna samt skrämt varandra när vi låtsas vara monster. Just att leka monster är nog Theos favoritsysselsättning. Han är ite inspirerad av monsters inc och Ice age filmerna.

Nu ska jag ta tag i THeo och hans pyjamas..

Playmobil

Idag är en sån där eftermiddag när man har lite mer tid än annars så nu ska jag och theo sätta oss på golvet och leka med hans playmobil brandbil.

Efter det blir det kvällsmat och om vi har tur hinner Mats hem till den.

Hit ska vi



SES Fortges, Alcudia, Mallorca

Hade fel

Skrev ju igår att jag trodde jag skulle få en tuff dag på jobbet idag men istälet blev det en jättebra och lugn dag då allt flöt på precis som det skulle. Men det är skönt att vara förberedd på det värsta och istället få det bästa. Känns liksom ännu bättre då.

Nu har jag varit och hämtat theo på dagis, jag har druckit kaffe och han har ätit sina två obligatoriska yougurtar. Idag har vi även bestämt vart vi ska åka på semester i sommar, berättar mer sen.

Godnatt

Nu ger jag upp och går och lägger mig.

Måste ladda inför imorgon, misstänker att det bir en tuff dag..

Men men säger som min jobbarkompis Mona, imorgon har vi en ny dag med nya möjligheter

Bananas

Blogg.se har gått bananas för tillfället tror jag. Såg nu att flera av mina inlägg har postats två gånger.

Bra då det gör att man kommer ett steg närmare mest aktiva listan men lite sämre då ingen läsare lär gå in på bloggen någon mer gång då de tror att man inte kreativ nog att skriva mer än ett inlägg och sen publicera det om och om igen.

Hmmm, tänk sofie högst upp på blogg.se listan.....

Allt klart

Nu är maten klar och uppäten och vi är mätta i magen. Tvätten är hängd och theo har pyjamas på sig. Nu är det bara vällingen och läggningen av Theo klar sen kan även jag ta kväll.

Ibland är det fullt upp när man kommer hem från dagis och tiden bara springer iväg medans man andra dagar tycker man har hur mycket tid som helst över för lek och stoj.

Allt klart

Nu är maten klar och uppäten och vi är mätta i magen. Tvätten är hängd och theo har pyjamas på sig. Nu är det bara vällingen och läggningen av Theo klar sen kan även jag ta kväll.

Ibland är det fullt upp när man kommer hem från dagis och tiden bara springer iväg medans man andra dagar tycker man har hur mycket tid som helst över för lek och stoj.

Muta

Mutade nyss min underbara son så att maten inte skulle brännas vid. först fick han en tallrik pytt i panna och sedan en glass framför Ice age 3.

Nu tror jag det kan bli kvällsmat idag också..

Risotto

Lagar risotto här hemma til kvällsmat idag, kan säga att det inte var det lättaste med en glad och pigg två åring här hemma. Risotton vill att jag ska röra, röra, röra och Theo vi att jag ska springa runt, runt i huset med honom.

Tror jag ska skaffa längre armar...

Sko jakt

På lördag har mormor lovat att följa med mig och Theo på sko jakt åt honom. Var ute för sent förra året när vi skulle ha gympadojer så känner att jag vill vara ute i tid i år så det finns lite att välja på. Har just nu siktet inne på ett par svarta puma med vita detaljer, men vi får se, kan ju dyka upp någora andra fina som man inte sett än.

Jag tänkte passa på att gå till bokhandeln också och bunkra upp med lite nya pocketböcker. Går ju åt en del när man är en bokmal som jag.

Hemma

Nu har jag och Theo kommit hem från en dag på jobbet och dagis. Både Theo och jag har haft en bra dag. Theo hade fått hoppa studsmatta, vilket han hade tyckt var jätte roligt.

Nu kokar jag lite kaffe och Theo äter yougurt. Han var hungrig idag också trots att han ätit bra med lunch på dagis. Tror dock han är inne i en väx period eftersom han de senaste dagarna fullkommligt vräkt i sig mat. Är så skönt att han äter ordentligt just nu, vi har ju haft perioder när han knappt fått i sig något mer än välling och korv.

Nej nu måste jag sätta fart och få i mig kaffet, måste hinna tvätta, plocka lite samt laga mat också..

Tidig kväll

Idag blir det en tidig kväll känner jag, Mats drog nyss mot linköping för att måla isen på cloetta center. De ska ha disney on ice där i helgen och tydligen måste man måla över reklamen och sen lägga ny is ovanför. Bökigt om ni frågar mig..

Är trött nu efter en lång dag på jobbet och en mys kväll här hemma med grabbarna. Åt god kyckingpasta till kvällsmat så mätt är man också.

Tidig kväll

Idag blir det en tidig kväll känner jag, Mats drog nyss mot linköping för att måla isen på cloetta center. De ska ha disney on ice där i helgen och tydligen måste man måla över reklamen och sen lägga ny is ovanför. Bökigt om ni frågar mig..

Är trött nu efter en lång dag på jobbet och en mys kväll här hemma med grabbarna. Åt god kyckingpasta till kvällsmat så mätt är man också.

Fisk och ris

Idag serveradets ris och fisk på dagis. Theo äter varken fisk eller ris. detta ledde till  att jag hade en hungrig kile när vi kom hem så två yougurtar fick det bli till ett andra mellis, på dagis var det  bara macka och mjölk idag och det förslår ju inte när man bara ätiit en clementin till lunch.


Pappa

Mats har kommit hem efter att varit iväg och jobbat på das boat hela helgen så nu är theo äverlycklig. Bara pappa som gäller men det är ju inte så konstigt. Just nu ligger de på soffan och tittar på rasmus på luffen, en hel del mys försigår där inne också. Precis som det ska vara.

Nu ska jag gå och se om även mamma får vara med och mysa på ett hörn.

Bestämt mig

Nu har jag bestämt mig, jag vill inte ha annas hosta..

Men tacka Anna för erbjudandet

vilket erbjudande

Fick ett fantastiskt erbjudande av min vän Anna, Tycker hon är så snäll som tänker på mig så här en måndags eftermiddag.

Hon erbjöd mig att ta över hennes hosta. Känner att jag måste fundera ett tag på detta erbjudande....




Missat

Jag hade planerat en fest med serpentiner och ballonger när jag skrev mitt 500e inlägg här på bloggen. Missade visst helt detta jubiliem. Såg nu att jag nyss postat inlägg nr 512, hur gick det till?

Ja ja är väll bara att vänta till inlägg 1000 då..

hmm


Söndagens lista

  1. Theo tar sovmorgon
  2. jag vinner 10 miljoner
  3. jag får ett körkort
  4. Får reda på att det from måndag är semester stängt på jobbet
  5. snön smälter
  6. hela familjen drar till karibien
  7. bir bjuden på godmat av mamma
  8. solen skiner
  9. mitt hus städar sig självt
  10. jag får en bärkasse med bra böcker
Dagens resultat av vad jag lyckades uppfylla på listan var inte riktigt lika bra som igår.. funderar på om jagska sänka nivår på mina ambitioner lite....

fika hos farmor

Nu har vi varit hos farmor och fikat, fick massor av goda kakor och theo fick en glass så han var mer än nöjd. Tre syltgrottor smällde han i sig också.

Theo och janne lekte monster mest hela tiden, men utflyckten till mjölby höll på att sluta illa, nästan ute på riksvägen på väg mot motala igen upptäckte vi att vi hade glömt kossan hos farmor och Janne. Vilken tur att vi kom på det och kunde vända, misstänker att min lilla kille hade fått mycket svårt att sova utan sin älskade kossa.

Nu ska vi alldeles strax äta kvälsmat och sen blir det de vanliga kvällsrutinerna, är ju måndag imorgon med jobb för mig och mats och dagis för Theo bus.

Konstverk

Eftersom så många har inspirerats av min konst tänkte jag bjuda på en till teckning som jag gjort. Motivet föreställer mig och Theo i pulkabacken idag.




snowracat

Nu har vi varit ute och snowracat. Idag kom Theo på den geniala ideen att man kan ställa sig upp på snowracern. Mindre bra när man åer nerför en ganska så hög backe...

Theos lunch är också avklarad, korv, rosti och clementin till efterätt. Nu är bara frågan vad jag och mormor ska äta till lunch, har lite ideé torka när det gäller mat känner jag.

Efter theos sovstund bär det i alla fall av till mjölby för att hälsa på farmor och janne, ser fram emot lite smaskigt fikabröd. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran.

Godmorgon söndag

Nu har vi varit uppe en stund, hunnit med fruost, städning och ite kaffe. Theo sitter och ritar nu och jag kollar datorn lite.

Strax ska vi ge oss ut i snön med snowracern och sen i eftermiddag blir det åka till mjölby och fika hemma hos farmor och janne.

vad gjorde jag

Kommer ni ihåg listan jag skrev igår på vad jag skulle göra under denna dag, tänkte nu berätta av jag hann med..

  1. Theo tar sovmorgon
  2. mys frukost med rostat bröd
  3. snökoja bygge
  4. pulka åkning
  5. sov/läsa bok stund
  6. ev åka och köpa nya leggings
  7. ev köpa nya böcker
  8. låna ut köttkvarnen till mamma
  9. bli bjuden på god mat av mamma
  10. lördagsmys framför melodifestivalen
hm, sju genomförda mål av tio, inte dåligt, ska nog sätta upp en ny lista inför morgondagen och hoppas det går lika bra imorgon som idag.

Söndagens lista

  1. Theo tar sovmorgon
  2. jag vinner 10 miljoner
  3. jag får ett körkort
  4. Får reda på att det from måndag är semester stängt på jobbet
  5. snön smälter
  6. hela familjen drar till karibien
  7. bir bjuden på godmat av mamma
  8. solen skiner
  9. mitt hus städar sig självt
  10. jag får en bärkasse med bra böcker









Theo

Lägger ut lite blandade bilder från januari som jag fick av mormor idag



Theo och jag leker med bondgården hemma hos mormor



koja



Theo och sebbe bygger tåg, (på golvet ligger en hund tröja, inget annat....)

Godkväll

Dagen har rusat fram. När theo låg och sovmiddag somnade visst jag ocså en sväng på soffan, var nog lika trötta bägge två efter snowracer åkningen. Efter tuppluren drack jag och mormor kaffe och theo käkade yougurt och grillade revben till mellis.

Hann även med lite handling på eftermiddagen köpte en serietidning till theo, Bamse-för de yngsta, en ny tidning som kommit ut och som riktar sig till barn mellan 1-4 år, tyckte den verkade mycket pedagogisk och bra men theo har inte haft tid att läsa den. Han har varit allt för upptagen med alla paymobil gubbar och bilar som mormor hittat på vinden. Han kan sitta jättelänge och pilla och plocka med det så det får nog bli att införskaffe lite nytt sådant så småningom.



inne

Nu har vi kommit in igen från våran lilla tripp ute i snön. Började med att gräva en snögrotta i snövallen här utanför och sen drog vi iväg till pulabacken med snowracern. Theo hade jättekul även om han är lite väl vågad ibland. släpper händerna från ratten, drar upp fötterna i luften och asgarvar. Har en riktig lite busunge jag.

Nu har vi ätit pannakslunch och theo sover gott. Sa plocka iordning lite och sen sak jag lägga mig på sofflocet en stund. Ser nämligen ut som att det blir kramsnö till eftermiddagen och då ska vi ut och bygga en snögubbe.

godmorgon

Nu har vi ätit vår frukost, rostade mackor med ost, mjölk till theo och kaffe till mig. Sitter just nu och tittar på Rasmus på luffen och om en liten stund ska vi ge oss ut i snön för lite lek och bus.

Blir att dra på sig termobyxor och tummvantarna, är inte så kallt ute idag, men däremot är det ju hur mycket snö som helst ute så lika bra att vara välklädd.

Theo vaknade vid sju imorse så inte tog han sovmorgon inte. Men han låg i alla fall kvar i sängen till klockan åtta innan han ville gå ner och dricka välling.

Nej nu ska vi ta och sätta lite fart här hemma.

Lördags planer

Mina planer för morgondagen

  1. Theo tar sovmorgon
  2. mys frukost med rostat bröd
  3. snökoja bygge
  4. pulka åkning
  5. sov/läsa bok stund
  6. ev åka och köpa nya leggings
  7. ev köpa nya böcker
  8. låna ut köttkvarnen till mamma
  9. bli bjuden på god mat av mamma
  10. lördagsmys framför melodifestivalen
Ska bli intressant att sumera dagen imorgon för att se hur många av mina planer som faktiskt blev genomförda.

Nu är det dags för sovstund

Räkor

Nu har jag ätit riktigt goda grillade räkor med citrondipp och vitlöksbröd med ett eller två glas vitt till, härligt.

Theo har också haft en riktig ätar dag, har stoppat all föda som han hittat i mun, jag vill ha, jag vill ha, har han sagt så fort han har fått syn på mat.

Detta har theo ätit idag (mellan 15-20.30)

  • en rostad smörgås med ost
  • en halv banan
  • en glass
  • en bulle
  • ett äpple
  • en yougurt
  • ett baugett skiva
  • ett vitlöksbröd
  • 5 grillade revben
  • 2 rosti
  • 2 kyckling kroketter
  • 8 bitar zoo
  • en flaska väling


Hemma

Jobbat idag för första gången sen förkylningen slog till i måndags natt. Hade en bra dag på jobbet. Det ända negativa med arbetsdagen var väll att köttet matbespisningen bjöd på idag börde haft en motorsåg so tillbehör. Var så segt att mina kikärter som låg på tallriken för runt över hela bordet när jag försökte skära. Men sås potatis och sallad är också gott.

Efter dagis drog vi förbi affären för lite kvällsmat inköp, idag blir det bla, grillade räkor till kvällsmat, inte helt fel.

Nu ska jag bygga en koja och byta en blöja.

Ångrat mig

Har ångrat mig efter en kommentar jag fått o min egen ritade header, det är inte webbdesigner som ska bli mitt nya yrke, utan konstnär.

Tycker konstnär låter lite bättre, mer mystiskt och intressant.

Dessutom kan ju ingen kritisera mina verk, är ju bara att säga att de inte förstår sig på riktig konst när de ser dem. Då blir de tysta och humar något i stil med: "hmm intressant färg exponering"... eller nått.

Ska be min pappa om ideer på lämpliga konstnärs fraser också, han har ju jobbat med konst hela sitt liv och borde kunna en del matnyttigt:

Tack

Tack för alla fina kommentarer om min nya as snygga header. Har redan fått en beställning från en vän som vill ha en liknande, så snart är kariären som webbdesigner klar.

Ny header

Visst är jag duktig som gjort och lagt till en ny header alldeles själv. Är mycket imponerad av mig själv, kanske är dags att man satsar på en kariär som webdesigner..

vår skor

Snart är våren här och det innebär att jag "måste" köpa nya skor åt Theo. Har tittat runt lite och har hittat ganska många alternativ.




Kommer bli ett par crocs och ett par gympaskor i alla fall, sen blir det nog ett par tygskor också, frågan är bara om man ska köra på converse eller vans, vans är ju lite smidigare, men convercen är ju så snygga.. ja tåls att fundera på..



eftermiddag

Mormor var och lämnade av theo här hemma för en stund sedan, han har spenderat eftermiddagen med morfar, som han gör varje torsdags eftermiddag. Torsdagar är nämligen theo och morfar dagar, morfar hämtar alltid på dagis på torsdagar och sen går de hem till mormor och morfars hus, leker tittar på film och bara myser. Idag hade de slagit på stort och smaskat glass också.



Theo och morfar våren -09

Finns hopp

Känner att det finns hopp för mig också. Mår mycket bättre idag, är bara lite snorig och hostig men det kan jag leva med. Imorgon blir det jobbet igen.

ska hoppa in i duschen nu så kanske jag känner mig ännu piggare sen.

Nu är theo hemma

Nu har Theo kommit hem från dagis och vi sitter och tittar på rasmus på luffen och äter lite clementin. Mysigt värre, Mats är på väg hem så snart är hela familjen samlad igen.

Har fortfarande feber så kommer vara hemma iorgon också. Hoppas jag kan jobba på fredag i alla fall, blir dyrt att vara hemma så här många dagar.

fortsatt feber

Är hema idag också och har fortfarande feber även o den har gått ner lite grann sens igår kväll. Blir ännu en dag på soffan framför dålig eftermiddags tv.

Mats mår dock bättre idag och är på jobbet hela dagen idag och Theo är fortsatt frisk och pigg.

fortfarande dålig

Mår fortfarande inte bra även om det känns lite bättre ni ikväll än i eftermiddags. Mats har skött markservicen här idag och lagat mat samt fixat med theos kvällsbestyr.

Datorn tjafsar lite nu också så måste se till att lägga över alla bilder och annat på den externa hårdisken, vore inte skoj om alla kort på theo och familjen försvinner. Ska ta tag i det så fort jag mår bättre.

sjuk

Är hemma och är sjuk, feber, huvudvärk, snorig och hosta.

Återkommer när jag känner mig bättre

fam annorlunda

Har nu tittat på familjen annorlunda och är lika förundrad som alltid, hur orkar man bo 11 personer i en 4a? Ok att man kankse inte har valt det och man letar större boende, men för fan skaffe inte en tionde unge innan ni hittat ett nytt boende.

Känns som man förlorat sin rätt att klaga över trångboddhet när man väljer att skaffa ytterligare barn. Lägenheten lär ju inte växa av sig själv.

Är lite rabiat ikväll...

klart

Nu är allt klart inför kvällen, grabbarna är utfodrade, theo är badad och tvätten är hängd.

Nu ser jag fra emot en lugn kväll framför tvn, ska bla se familjen annorlunda och förfasas över hur de orkar med alla barnen.

Mats mår sämre än jag så han har fått vila upp sig och tagit ett skönt bad medans jag skött ruliansen, hoppas vi bägge två mår bättre imorgon. Nu känns det så där även för mig men satsar på att gå och jobba imorgon som vanligt, utlandsemester i sommar hägrar.

Vet inte

Vet inte vilken gång i ordningen jag har klagat på all snö. Men eftersom det forsätter snöa här var och varannan dag och sålledes även idag så måste jag bara säga att nu, nu är jag riktigt trött på det här.

Bussen

Idag var bussen fruktansvärt sen när vi skulle åka he från dagis, fick stå vid busshållsplatsen i nästan 30 minuter innan den kom.

Lagom lätt att underhålla en rastlös två åring. Tyckte dock han var ganska duktig ändå och vi underhöll oss med att vinka och säga hejdå till alla lastbilar och plogbilar som åkte förbi.




Mat

Nu lagar vi kvällsmat här hemma, potatis, fläsk och spenat blir det idag.

Theo var en snäll kille idag och hjälpte mamma att diska nappflaskorna medans jag plockade ur diskmaskinen. Jag fick dock torka golvet efteråt men som tur var hade jag i alla fall tänkt på att klä av honom tröjan så den slapp vi byta.

Nu tittar Theo på Ice Age 3, Mats tar ett bad och jag ska ta och börja steka fläsket.

Snorig

IDag är det snorigt värre här, Ont i halsen och huvudet också, inget roligt alls, är väll nån influensa eller nått på g kankse.

Har i alla fall varit på jobbet idag och hoppas jag inte blir värre så jag måste vara hemma imorgon, gäller att jobba på om det ska bli någon utladssemester i sommar.

RSS 2.0