Fest

Ikväll blir det fest.

Ska hem till sandra på lite fest ikväll, ska bli riktigt skoj faktiskt. Theo får hänga med mormor och morfar medans jag ska ut och roa mig, de ska dock på kalas så theo får nog skojigt han med.

sandra fyllde år igår också så ska ner till mataffären och köpa en present som är passande för en 29 årig 2gottegris, vågar inte skriva vad det blir här för man vet aldrig om hon är inne och tjyvkikar.

Annars så händer det nog inte så jättemycket här under dagen, vädret är skit, blåser och är kallt så vi stannar nog inne.



jag o sandra på fest i januari

hemma

Nu är vi hemma från Ikea, hittade en hel del av det jah skulle ha, dock ingen plåtburk till Theos pärlor och heller inga gympadojor till pojken, fanns inga om föll mig i maken, men jag kankse är lite kräsen jag. Får kolla vidare här i stan någon dag och se om vi kan hitta ett par åt pojken.

Theo fick dock något som enligt honom var bättre än ett par skor, en stor brandbil, det var snälla mormor sm köpte den åt honom.


Ikea och skor

Idag bär det av till storstaden för att gå på ikea samt handla skor till Theo. Pojkens fötter växer så det knakar och nu behövs det nya gympadojer igen, mätte de gamla precis och växer foten en millimeter till så är skorna försmå. Lika bra att han får ett par nya att springa i.

På Ikea ska jag bla handla lite nya glas, en burk till theos pärlor och lite smågrejer till bröllopsdukningen.

Inte långt kvar nu tills M o jag blir man och hustru.

Ensam

Nu har jag varit helt själv i mitt hus i ett helt dygn, vet inte om det har hänt sens Theodor föddes, när jag tidigare har haft barnvakt har antagligen mats varit hemma eller så har jag varit iväg på fest.

Igår var i alla fall en välldigt produktiv dag tog tag i saker som jag länge tänkt fixa samt städade riktigt ordentligt, putsade fönster, bytte gardiner och skurade så svetten rann.

Om några timmar ska jag åka till mormor för kramkalas med min lilla pojk sen blir det en sväng på stan innan vi drar hem igen och fortsätter kramkalaset. Gud så fort man sakanar de små liven...


jag och min lilla pojk tredagar gammal fortfarande litegul av gulsoten

söta pojkar


foto anne

Theo och hans kusin Titus, hur söta är de inte, bägge två sitter och pillar sig på tårna medans de tittar på tv.

Hallojsan

jag och Theo klev upp för en timme sen ungefär, blev en tidig morgon idag men inte så konstigt då Theo var trött efter allt bus med grabbarna i går eftermiddag. De badade, busade och lekte. Albin byggde upp tågbanan åt Theo och sen körde de runt runt med tågen.

Idag ska Theo iväg på utflyckt med mormor och morfar, jag ska stanna hemma, puta fönster och läsa en god bok. Ska bli skönt med lite ensam tid och Theo kommer ju ha det jättekul, roligare än att putsa fönster med mig i alla fall.



Theo och morfar

Gutentag

Skrivet man Gutentag eller Guten tag? Har inte speciellt mycket koll på de tyska skrivreglerna men chansar att de är de samma som för svenskan.

Idag fick jag ligga kvar och krama kudden en stund efter att M och theo gått upp vid åtta tiden. Pojken somnade ju tidigt igår kväll så han slog upp ögonen redan halv åtta en timme för tidigt enligt mig som är en morgontrött tjej.

Idag har vi inga större planer för dagen, ska tvätta o städa lite här hemma innan Albin o Linus kommer en sväng i eftermiddag för att leka med Theo. De skulle igentligen varit på dagis då deras mamma börjar jobba en timme innan deras pappa slutar sitt jobb, men jag tyckte lite synd om grabbarna så erbjöd dem att komma hit och leka istället.

Som det ser ut nu blir det fint väder idag vilket innebär att vi ska vara ute och leka, kanske ta en cykeltur till lekparken och busa lite.

Lekstund

Har varit hemma hos vänner för en liten lekstund, fyra pojkar i åldern 5-2,5 var det som busade runt så skoj det hade dem i alla fall, johan hade med sig en av tvillingbebisarna också så Theo ville gärna hålla honom en stund och var så duktig så.

Efter busstunden drog vi hem o käkade korv till lunch, theo var hungrig efter allt lek och bus så tre korvar slank ner.

Nu är det vilostund och sen ska vi nog se om vi kan sätta upp en hylla jag och Theo.. vi får väll se hur det går.



tre av grabbarna bus för snart tre år sedan när min pojk bara var en liten skrutt

Måndag morgon

Godmorgon, godmorgon, idag har vi haft en lite små stökig natt, theo vaknade vid halv tre och somnade sen om genast hos mig och M, tänkte han skulle få ligga i fem minuter innan jag bar tillbaka honom, vaknade plötsligt vid sju imorse och insåg att pojken låg kvar och att pojkens fötter låg intrasslade i min ryggrad, så kändes det i alla fall.

Nu är det kaffedags i alla fall så ska vi se vad som händer idag. Funderar på att skruva lite... vi får se..



mamams lilla poliskille med både polisbil och pistol.

gokväll

Idag har vi haft en lugn hemmadag, vi har förutom att busa och mysa även hunnit med att tvätta, städa, bakat och fikat med mormor som kom på besök.

Till fikat blev det nybakade muffins, hade gjort tre olika sorter, äpple, hallonchoklad och ploppmuffins, blev lite för stora dock, ska nog göra minimuffins nästa gång så orkar man smälla i sig fler.

Regnet har vräkt ner hela dagen och temperaturen ha rinte stigit över 15 grader, känns som en riktig höstdag även om det fortfarande är juli. Hoppas på att det fina vädret ska komma tillbaka innan min semester är slut om tre veckor, lite mer sol och bad vill vi allt ha innan det är dags att komma tillbaka till jobbet och verkligheten.



blir det bara bad i balja resten av sommaren??



regn och rusk

Idag regnar det och är 11 grader varmt här,känns lite bisart när det för fyra dagarsen var 30 grader varmt och sol, sådet kan bli.

Jag och Theo har kurat ihop oss i soffan, tittar på barnprogram och käkar söndagsfrukosten framför tvn, ibland får man mysa till det lite.


poliströjan skulle på så fort han fått i sig sin välling...

Hemma och trött

Nu har vi varit hemma från storstaden i några timmar. Hittade en del i affärerna som fick förlja med hem, bla en T-shirt och pyjamas till theo på PoP, en jeanskjol från indiska till mig och en poliströöja till theo från åhlens.

Theo sköttesig bra på stan, mutade honom lite med russin och juice samt ett happymeal till lunch. Happymeal går alltid hem och gör min son happy.


http://irritatedtulsan.files.wordpress.com/2009/09/ronald_mcdonald_jumping1.jpg

Blev lite seg efter stadsbesöket så vi tog ett litet mellanmål här hemma, skorpa, mjölk och kaffe, smaskigt värre.

Nu drar vi

Nu drar vi in till LKPG, Mats var tvungen att fixa en grej på jobbet och jag och Theo ska fördriva tiden på stan, får se om det finns något kvar på rean.



På väg till storstan i våras

play date

Jag och Theo kom nyss hem från våran playdate hemma hos viggo och hans familj. Theo lekte med Viggo och Eliotte som också var där och lekte medans jag myste med bebisarna, sövde en av tvillingarna och matae den andra. Söta små snälla bebisar det där.

Lite kaffe, skorpa och skitsnack blev det också, en perfekt eftermiddag med andra ord. Theo som inte har sovit middag idag börjar bli lite trött och gnällig så han får titta på film nu medans lasagnen blir klar i ugnen snart kommer M hem också och då blir det fredagsmys för hela familjen Sundqvist/Ottosson.



goseplutten

Godmorgon igen

En en dag av vårat långa sommarlov har startat och nu har vi bara tre veckor kvar tills det är dags att börja jobba igen. Njuter verkligen att vara ledig och att kunna ta våran dag som den kommer men lite tråkigt är det att M inte också är ledig. Idag jobbar han dock bara halvdag så änså länge är familjen samlad.

Mulet och lite kallt idag så vad vi ska hitta på idag har jag ingen aning om, men något skoj måste vi nog försöka hitta på.



Mina boys

godmorgon

Theo är just nu i himmelriktet, snälla trulle gav honom två stora militär fordon igår när vi var där och käkade så nu sitter han på golvet och leker och leker, är nog den bästa present han fått på länge.

Idag ser vi fram mot fika besök efter lunch, fina clara och hennes föräldrar kommer hit för lite kaffe och bus, sämre kan man ha det en regning dag som denna. Innan de kommer ska jag dock få på en tvättmaskin och röja upp lite här så dags att sätta fart.



regnigt idag, gummistövlar på

mat

Nu drar vi iväg till vännerna och käkar mat,  hoppas på något smaskigt



sommar regn

Så här ska man klä sig enligt theo när man ska ut i sommar regnet.


solhatt, t-shirt, shorts och gummistövlar


så snygg så

onsdag

Idag är det onsdag igen och vi ska ta och fixa till oss här hemma. efter en orolig natt vaknade theo redan strax efter sju i morse så hela familjen är lite trötta. mats har dragit iväg till jobbet för att få undan så mycket som möjligt för ikväll ska vi bort till några vänner på middag vilket jag känner ska bli riktigt kul, längtar verkligen efter lite vuxensällskap efter att ha spenderat fem veckors semester med min älskade son. Känner att jag behöver ladda mina batterier och fylla på med ny energi.

Vet inte vad vi ska hitta på idag dock jag och theo, får se om det blir att åka till stranden eller om vi ska hänga här hemma och kanske gå ner och titta på båtarna vid kanalen och klämma en glass.


glasskillen

cykeltur

Vi tog en liten cykeltur innan lunch idag jag och Theo, först hojade vi iväg mot macken för att hämta paket och köpa en glass till theo. Nästa stopp blev brevlådan för lite brevpostning (hindersprövningen) innan vi drog ne rmot kanalen och tittade på när båtarna slussade. Theo tyckte det var jättespännande och vi satt länge i gräset och tittade.

Väl hemma var vi bägge två lite svettiga så vi hoppade i poolen och tog oss ett litet dopp innan lunch, det var välbehövligt kan jag säga.

Theo ligger och vilar nu, får väll se om han somnar och jag ska strax ta mig en kopp kaffe.

I eftermiddag blir det hallontårta hemma hos moster Pia, det ser både jag och theo fram mot.

buspojken

Tisdagmorgon

Idag är det tisdag och jag o theo sitter i soffan och käkar mysfrukost, jag äter mackor och theo äter leverpastej, "jag vill ha pastej " lät det här så lika bra att han fick det.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra mer än att köpa frimärken, posta brev och hämta ett paket, kan nog bli en glass i affären idag också, man måste ju njuta av sommaren så länge den är kvar.




rea fynd

Idag var jago shoppade på rean.



T-shirt och sweatshirt jacka från villervalla



Långärmad t-shirt, två par brallor och strumpor från villervalla



shorts från minmo

Halloj

Står på telia butiken i stan och väntar på att det ska bli min tur, fjortonnummer kvar och inte går det fort direkt. Tänkte jag skulle se om jag kunde skaffa mig en ny mobil, min gamla har strulat en hel del så känns som det är dags att köpa en ny.

Har shoppat loss lite till theo idag, baboon hade rea så fyndade en hel del fina kläder från villervalla. Köpte även skor till bröllopet, hoppas bara nu den passar till klänningen får ta och prova när jag kommer hem så jag vet om jag behöver byta dem eller inte.

skitiga barn är glada barn

har tydligen ett välldigt glatt barn





så går det när man gör geggamoja i sandlådan

godmorgon

Idag blev det ingen sovmorgon för oss, Theo vaknade redan fem i åtta men han gick med på att ligga och gosa en halvtimme i alla fall så lite morgon mys fick vi i alla fall.

Idag har vi inte så jättemycket på schemat, vädret är lite så där, soligt men ganska kallt så blir nog inget bad idag, tänkte ta och städa övervåningen och fixa lite här hemma, kankse byta gardiner också. Kan vara bra att få lite sånt gjort också.


Theo dammsuger

arvika festivalen



min fot på festivalmark



några medeltidsmänniskor som dansar i en ring


festival armband, ovanligt snyggt, svart o vitt, brukar vara gula,oranga eller någon annan suspekt färg


snygga o sköna bollar att sitta på.. det som lyser på scen är inflames, som vanligt satsar på ljus och bomber.. dock en välldigt bra kosert



Mats och klang

Hemma men knappt vaken

Kom hem från arvika festivalen vid sex tiden i morse, så känner mig knappt vaken än. Ska ta och vakna till lite här hemma o sen åka o hämta min lilla pojk som har varit hos mormor och morfar.

Hade i alla fall en kul kväll igår, återkommer om det senare.

Godmorgon

Idag sov Theo till kvart över tio så dagen har precis kommit igång här hemma. Nu dricker vi lite kaffe och sen är det väll dags att sätta lite fart, mormor ska passa Theo idag och jag o Mats ska luffa upp till Arvika festivalen, titta på lite konserter och sen hämta ett mixerbord som ska hem till våra trakter igen.

Gäller att passa på när man kan kombinera jobb med nöje.


Festivaldags

Imorgon är det dags för festival nr två för i år. Drar en sväng till Arvika och kollar på bla Inflames, måste dock se om det är något mer bra band som står på scen imorgon.



Mats och theo på peace and love fastivalen för några veckor sedan


Badar

Nu drar vi och badar

inte min dag

  • tappat kaffesump på golvet
  • hällt ut en bytta med frusen finhackad dill på golvet
  • fått ca 20 myggbett
  • spillt ut ett glas mjölk
  • tappade theos tanborste (med tandkrämen neråt)

Tror jag snart ska gå och lägga mig och satsa på en bättre dag imorgon

Blommor

Theo har plockat blommor i trädgården till mig



Snäll pojke som vet vad mamma gillar

Godmorgon

Idag hade vi tänkt åka och bada men vi får se hur det bli med den saken, 19 grader och molningt, inte direkt något bad och sol väder.

Theo har sovit gott i natt men vaknade genom att sätta sig rakt upp och ropa OJ OJ, han hörde hur någon började såga här utanför i morse. Själv hörde jag ingenting, men så är inte jag lika intresserad av verktyg som Theo är.

Lek på altan

http://web19.twitpic.com/img/129147172-633daecdbedf44471eccfe3289aa20ae.4c3c4028-full.jpg
(bild annesfood)

Min brorson Titus leker på altanen efter ett välbehövligt dopp i poolen.

Självklart har även jag och Theo varit i och plaskat, det behövs när det är 30 grader varmt i skuggan. Efter bad och lek käkade smågrabbarna pizza och det föll dem bägge två i smaken. Trötta och mätta sover de nu, var och en på sitt håll.

Theo o faster Therese

Theo och hans faster Therese


Sitter o käkar fredagsgodis som snälla farbror Christian åkt och handlat.

lager157

40 kronor styck, är det billigt eller är det billigt??




Bad

Idag blir det stranden och bad för mig och Theo, ska bli skönt att få svalka sig ordentligt, känns som det kommer bli riktigt varmt även idag. Innan vi far iväg har jag dock en tvättmaskin att hänga och lite att städa. Sen måste jag packa ihop våra badgrejer också som just nu hänger ute på altanen efter gårdagskvällens dopp i poolen.



Vid stranden förra sommaren

Fynd

Bla dessa snygga jeans köpte jag till theo på Lindex rea häromdagen, 129 kr
http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/S0000006311499_F_W40_20100223140303.jpg

varmt

Idag måste det vara värmerekord. Hjälper inte att sitta i skuggan, man svettas som en gris i alla fall. Nu är vi i alla fall snart hemma, stannade till på lager 157 och shoppade lite. Blev bara basplagg, men det är ju det vi behöver mest av i höst. Skönt att ha shoppat lite höstkläder till theo i alla fall då han växt ut nästan allt som finns i garderoben.

När vi kommer hem så ska vi först och främst kasta oss i poolen för att försöka svalka av oss lite, är verkligen välbehövligt idag.

Göteborg

Nu ska vi snart starta vår dag här i göteborg. Planerar att ta bilen och åka till naosark och titta på våra svenska djur, För Theo som älskar djur blir det nog en jätterolig utflyckt.

Lilla E har växt rejält sens vi senast var här och hälsade på, hon är en jätteduktig och välldigt bestämd liten tjej som vet vad hon vill. Theo och hon har kommit bra överens och lekt bra även om de bägge två gärna vill leka med det som den andra leker med förtillfället. Theodor är nog lite avundsjuk på vissa av Es leksaker, hon har bla en kranbil i douplo och en svart bobbycar som Theo nog gärna skulle ta med sig hem..


Nu är vi på väg

Sitter i bilen på väg till lilla E, var länge sen vi träffade Theos faster och hennes familj så verkligen dags att vi tog oss i kragen och åker dit. Tyvät är det ju så att Mats han jobbar när de flesta normala människor är lediga, därför kan det vara svårt att få ihop tider då man kan träffa vänner och släkt.

Vår bils ac är inte den bästa har vi insett under denna resa i varmt, varmt väder så när vi kommer fram ska vi kasta oss i deras pool, får se om vi hinner få på oss badkläderna eller om vi kör på klädsim.

Godmorgon fredag

Idag är det fredag och vi har än så länge ingenting planerat, vi får se helt enkelt vad dagen har att bjuda på. Idag vaknade Theo vid kvart över åtta, men vi satte på hitta nemo och lå och drog oss en bra stund. Riktigt skönt faktiskt.

Nu ska jag i alla fall röja lite här hemma o sen får vi se vart dagen tar oss

REA

Rea på villervalla.se, skynda att fynda


Godmorgon

Inatt har vi sovit som små grisar hela familjen och det var behövligt. Idag är det mulet ute vilket passar ganska bra då jag har ett berg med tvätt att vika o ett hus att städa. Funderar också på om jag o Theo ska dra en sväng till stan efter hans middagslur. Har inte varit på stan på en månad så kankse är dags nu.

Har lovat theo en ny vattenpistol då den gamla gått sönder så får väll titta om det finns någon sådan också.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:INYqzv7hMiDH2M:http://i.sunfitters.com/3/ks402-1-z.jpg

t-shirts

Snygga t-shirts från Åhlens



Från 69 till 99 kr

poolen invigd

Theo o grannpojken Hugo har invigt poolen idag. En timme var de båda i och plaskade och hade jättekul, bäst var nog dock när jag ställde dit rutchkanan å de kunde åka ner i vattnet, var poppis kan jag säga.

Själv tycker jag det fortfarande är lite för kallt i poolen, ett dopp går bra men inte att ligga i och plaska för länge, men fortsätter denna värme så är den nog snart för varm för att ens svalka.


Godmorgon

Idag fick jag ligga o dra mig en stund. M och Theo gick upp strax efter halv nio och jag låg en halvtimme till, är lite trött idag då det blev dåligt med sömn här hemmma. För första gången på flera månader har Theo varit orolig i natt, vaknat och varit leden flera gånger. Tror pojken min märker av saker mer än vad man tror, klart han inser att saker är annorlunda och undrar, det förstår man ju.

Idag är det i alla fall tvättning som står på schemat, Mats kom ju hem igår med tre veckors tvätt så idag har jag nog att göra.

Familjen samlad

Mats drog in här på gatan med sin nighliner för en stund sen så nu är hela familjen samlad. Theo blev överlycklig och sitter nu o pussar o gosar med sin pappa. Blir nog en sen kväll för pojken idag men det är det värt för att få se dem gosa så.

Nu ska jag spendera resten av kvällen med min grabbar.

Godnatt

Godmorgon

Som vanligt denna sommar fick vi väcka lill pojken vid halv nio tiden i morse så inte hela dagen ska bli upp och ner för honom. Har varit en traumatisk morgon för Theo, först klippte grannen häcken och theo avskyr häcksaxar sen hittade han en skalbagge på golvet och skabaggar avskyr han också.. Inte lätt att vara liten.

Har vi tur kommer M hem redan ikväll, vi hoppas och håller alla våra tummar för att det blir så, saknar honom rejält både jag och Theo trots att vi såg honom senast i Lördags.

För övrigt blir det en lugn dag, ska åka o storhandla med mormor senare i eftermiddag det är nog det enda som är planerat.


Poolen är fylld

Nu är poolen fylld och vi väntar bara på att solen värmer vattnet så pass mycket att vi kan hoppa i och simma. Den är inte så jättestor men startar man vid kanten kan man nog ta ett simtag i alla fall innan man slåt näsan i kanten.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00362/Popul_auml_r_-_och__362121w.jpg
(bild: aftonbladet)

Pool

Idag ska jag fylla poolen som vi har köpt till vår trädgård, antar att det kommer ta några timmar då den är ganska stor. Ska bli skönt att få den på plats i alla fall så man har något att svalka sig i varma dagar. Då vi har ganska mycket trädgårdsarbete att ta tag i misstänker jag att den kommer användas flitigt den närmaste tiden.

Resten av dagen kommer jag att spendera med min familj, de personer förutom M som står mig allra närmast.

Hemma från badet

Nu har vi nyss kommit hem från en heldag på stranden. Haft en jättebra dag med massor av bus, bad och lek. Theo har simmat som en liten fisk i vattnet och verkligen njutit av värmen och den ljumna sjön.

Hans traktor har lastats med kottar och sen kört fast i sanden så den var tvungen att backa, full med lera var sen traktorn tvungen att tvättas genom att få en hel vatenkanna med vatten över sig, vilket resulterade i översvämmning på flaket. Märks att han börjar bli stor nu och verkligen lever sig in i leken.


Solsken

Solen skiner och det är varmt, idag blir det bad för hela slanten. Bäst att passa på nu så länge vi har lite värme här i landet.

Igår hängde vi i trädgården hela eftermiddagen, hade vattenkrig och plaskade i den lilla poolen, sämre kan man ha. Till kvällen blev det grillat, vi saknar M men nu dröjer det inte länge innan han är hemma igen.

Simma lugnt

På tåget

Nu sitter vi på tåget hem från borlänge och peace and love festivalen. Theo tittar på hitta nemo och jag surfar lite. Har lite mer än två timmar kvar innan vi är hemma, har verkligen ingen lust att tillbringa denna fina sommardag inne på detta tåg, men så får det bli idag.

Idag hann vi i alla fall med ett besök på barnens peace and love innan vi åkte till stationen. Idag hade de både ponnyridning, ansiktsmålning och hoppborgar. Vi hann dock bara med hoppborgen och en glass innan det var dags att skynda iväg.

Som vanligt är Theo jätteduktig och sitter alldeles snällt i stolen och tittar på sin fillm, tur att man har en så snäll och duktig pojk.

festival dag 4

Idag har vi varit på barnens peace and lova på förmiddagen. Tog det lugnt, lekte och busade med pappa som var med.

Hättan har nu kommit till dalarna så vi har fixat en liten plaskpool som Theo ska få bada i efter han sovit middag, om han nu somnar, har svårt att koppla av idag. Hoppas han kan sova en liten stund i alla fall då jag vill se hardcore superstars ikväll och ska han orka vara vaken då behöver han sova nu.



Peace and Love

Lite bilder från festivalen



Åker el vespa med pappa



Åker karusell med massa andra barn, svårt att fånga theo, det gick fort fort, men kul hade han



Mega såpbubblor, skoj men såpa överallt...



Rutchkanorna är höga här uppe i dalarna..

festivaldag 3

Nu har vi preis påbörjat dag tre här på festivalen. Idag är det mulet och blåsigt men vi får hoppas det blir varmare under dagen. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men lite bus o lek får det nog bli nu på förmiddagen i alla fall.

Funderar på en sväng till cupolen oxå men vi får se lite senare hur det blir med den saken.

RSS 2.0