ett år sedan

För ett år sedan var hela familjen i London på semester. Det var vår första utlands semester ihop och theos första flygtur.

Längtar lite tillbaka, vi hade några riktigt härliga dagar med shopping musie besök och mycket strosande runt om i staden. Höjdpunkten var nog dock camden town, så mysig statsdel med roliga butiker och fina omgivningar.


london april 09

hobbyrummet

Tog mig en sväng ner till hobbyrummet.



Nu blir det en stunds vila innan det är lunch dags

godmorgon

I natt har jag sovit ordentligt så har varit uppe en liten stund nu oc hunnit med att ändra tid på bvc för theos 2,5 års kontroll. Nu fick jag en morgontid så behöver jag inte ta så mycket ledigt från jobbet, vilket är skönt, både för mina arbetskamrater och min plånbok.

Mitt huvud känns mycket bättre nu har jag ingen värk efter att jag tagit Ipren så känner mig som en ny människa, dock hade jag bara en tablett kvar så får ta och svänga förbi apoteket innan jag hämtar theo på dagis vid två tiden.

Nu är det dags för en kopp kaffe och macka och sen ska jag nog sätta mig och fixa med lite bilder, dammsugningen får jag nog spara till mats. Värken ökar markant när jag böjer ner huvudet om man säger så..

monster

I vår familj gillar vi monster


Hemma

Utvecklingssamtalet på dagis gick bra. Fröken hade bara bra saker att säga om vår lilla buse. Han är en aktiv kille som hellre springer än går, men det visste vi ju. Han har dock även blivit bättre påä att sitta still och koncentrera sig  och i måndags hade han ätit lax!!!

så det fanns helt enkelt inget att klaga på eller några problem.

Vi har en duktig pojk vi.

När vi kom hem lagade vi mat. Potats och aborre file.. tror ni busen åt någon fisk eller?

Nepp

randigt

inte bara polarn o pyret som kör på randigt i vår


Godmorgon

I eftermiddag har vi utvecklingssamtal på dagis. Ska bli intressant att höra vad de tycker om vår lilla buse. Att det är svårt att sitta still misstänker jag kommer att nämnas vid något tillfälle. Morfar är snäll och passar Theo under tiden vi är där.

Själv är jag hemma även idag och kurerar mitt lilla huvud. Strax ska jag dricka lite kaffe och sen får det bli soffläge ännu en dag. Kankse att jag ska sätta mig en stund på altanen när solen kommer dit. Varmt och skönt ute idag.

Bonus

Blev en liten bonus i söndags när vi var och letade efter sand till sandlådan



Liljor till mig!

djurmönstrat

fint med djur


godmorgon

Skriver godmorgon och klockan är nästan tolv. Vet inte när jag vaknade så sent sist men hade svårt att sova igår på grund av värk i huvudet och näsan. Råkade ju ut för en liten olycka igår så idag är jag hemma och kurrerar mig med Ipren och vila.

Tänkte dricka lite kaffe och sen lägga mig på soffan med tidningen SOLO som jag köpte häromdagen. Vid tre kommer mormor och lämnar Theo men det får bli en lugn eftermiddag, en film och lite legobygge kanske.

trött

en trött tjej ska nu gå och lägga sig. Känner mig lite ynklig idag men det får man göra ibland.

Min älskade man har lagat en god middag åt mig, grillade revben och coleslaw.. riktigt gott.

Min snälla mamma badade min son och underhöll honom med lego bygge så jag fick vila lite medans mats diskade. Imorgon hämtar hon dessutom busen på dagis.

Min snälla pappa körde på mig idag när jag behövde skjuss.

Tack alla tre.

Ni är bäst

Ingen bra dag

Hände en liten olycka på jobbet idag vilket resulterade i ett tre timmars långt besök på akuten med provtagningar och skallröntgen.

Har nu en välldigt om näsa och är en erfarnhet rikare.

Det ändå posetiva är väll att röntegnundersökningen var lite som att åka karusell, upp, ner fram och tillbaka..

Man ska se ljusglimtarna i tillvaron..

tjolahej

Igår när jag kom ut och skulle cykla till jobbet så hade jag punka på framdäcket igen. Blev lite ilsk om jag uttrycker det lite försiktigt.

Mats och Theo tog dock tag i problemet på eftermiddagen och åkte iväg för att köpa ett nytt däck. Har ju haft två punkteringar på en månad nu så var ju ingen mening med att laga slangen igen då hela däcket var fullt med små sprickor.

Svisch sa det så var däcket ditmonterat så idag blir det cykeln igen. Så skönt då det går mycket snabbare att ta sig hem på eftermiddagen.


bil meck

Theo meckar med sina bilar. han älskar verkligen att skruva, borra, hamra och fixa.



Om ni funderar över kläderna som hänger på tork så är det bara Theo som diskat lite..


ostbågsligan

Har har ni dem ostbågsligan



Gömm och lås in era ostbågar, annars kommer dessa två, likt blodhundar sniffa upp dem, smaska i sig dem och sen i korus ropa MER..

Måndag

Nu har vi måndag här igen. Blir en vanlig dag på jobbet för mig och en dagis dag för Theo bus. Vi hoppas att vi har ett litet paket som väntar på oss när vi komme rhem i eftermiddag, är ju sugen på den nya pyjamsen och se om den passar.

Måste ta tag i Theos garderob också och rensa bland kläderna samt gå igenom vilka av sommarkläderna från förra sommaren som funkar även i år. Misstänker att de flesta shortsen går bra att använda även i år då han inte växt knappt något på bredden utan bara på längden och det gör ju inget om shortsen är lite kortare.

T-shirts tror jag dock det är dåligt med och likaså linnen, och pyjamasar.

fikat

Bestämde mig tillslut för att bjuda på paj till fikat idag.

pajtilllagning pågår.



Hallon, björnbärs och blåbärs paj fick det bli. Uppskattades av gästerna.

Sand jakt

Vi har länge varit på jakt efter sand till Theos sandlåda.  Idag bestämde vi oss för att göra ett nytt försök, var inte det lättaste kan jag säga.

Fick åka till tre affärer innan vi fick tag i någon sand.

Hur svårt ska det vara??

http://www.blomsterlandet.se/commonfiles/files/3128.jpg

Godmorgon

Idag fick jag en skön sovmorgon. Mats och Theo kom och väckte mig vid halv tio och sen myste vi i sängen en halvtimme innan vi gick upp. Nu vankas det kaffe och frukost och om en liten stund bär det nog ut i trädgården för lite fix och bus.

Ieftermiddag kommer viggo och leker med Theo så det blir nog roligt. Har lovat Viggos pappa en god kaka till kaffet också så måste baka något..

Frågan är bara vad.

Lördags kvällen

Ikväll har vi haft micke anna och Clara här. Vi har käkat middag, grillat kött och majskolvar med sallad och klyftpotatis. Mumsigt som bara den.



Theo och Clara har lekt och smaskat östbågar. Även om de båda har starka viljor och inte riktigt är överens om allt hela tiden så var de väldigt enadi i frågan om hur snabbt och hur ofta ostbågarna skulle fyllas på. Fick tillslut gömma påsen och säga att de var slut. Känner på mig att de ananrs fortfarnade skulle suttit här i fotöljen brevid varnadra och smaskat.



Theo och Clara

fler cupcakes

http://4.bp.blogspot.com/_ZeQpZiHbg3U/S6D-zyXyMSI/AAAAAAAACfA/VcnsrV-1bMI/s400/Bunny%2520Cupcakes.jpg

tänk om man vore så duktig....

Rensat ogräs

Jag har varit ute i trädgården och rensat ogräs i två timmar nu medans Theo har busat och lekt. Känner att det värker rejält i rövmusklerna. Imorgon kommer jag nog inte kunna gå på grund av all träningsvärk.

Ska jag få bort allt ogräs som växer i rabbaterna och landet här kommer jag ha en grymt fast rumpa till sommaren..

favorit i repris


Lördag

Godmorgon.

Theo väckte mig vid åtta tiden och sen har vi käkat frulle och druckigt kaffe. Mats han sover fortfarande då han har varit iväg och jobbat halva natten.

Funderar på om vi ska ta och sätta på en maskin tvätt och sen gå ut och rensa lite ogräs i rabbaterna. Vore skönt att få det gjort.

I kväll får vi besök också. Clara kommer tillsammans med hennes familj för att busa med Theo.



Theo och Clara

Munk

Min son älskar munkar med socker på. han kommer snart att se ut som en munk om han fortsätter smaska sig i dem i den här takten. Får nog bli munk ransonering i framtiden tror jag. Denna vecka har han fått en munk två gånger och svisch säger det så är den uppäten.

Kompenserade dagens munk orgie här hemma med ett päron och det slank minsann också ner. Dock inte i lika rask takt som munken.

http://www.munkar.se/bilder/sockermunk.jpg http://pluppfisk.webblogg.se/images/2009/pron_26386247.jpg

Dagens fredags fika

Helg

Nu är vi hemma efter en kort jobbdag. Theo satt som vanligt och lekte med djuren när jag kom för att hämta honom så inte ville han följa med hem inte. Tillslut fick jag dock med honom. Åkte förbi affären också för att köpa lite gott till kvällen. Är ju trots allt fredag och då kan man ju få lyxa till det lite grann.

Precis när vi kom hem började det ösa regn ner så vi hade en himla tur idag då vi cyklade. hade inte varit allt för roligt att cykla i ösregnet.

Nu ska vi röja upp och tvätta lite här hemma så får vi hoppas att mats snart dyker upp.

Fina pyjamasen

Den fina pyjamasen jag beställt till Theo är klar och förhoppningsvis dimper den ner i brevlådan idag eller på måndag.



Sydd och fotat av Älsklingsfrö

tjohooo

Fredag och helg.

Har inga direkta planer för eftermiddagen hoppas på lite sol och värme så vi kan busa och äta mellis ute. Mycket skönare än att sitta inne och uggla.

Helgen blir nog lugn den också, fårse om vi kan hitta på något skojigt. Känner att det är riktigt skönt med några dagar ledigt i alla fall.

Håll nu tummarna för att theos nya fina pyjamas komme rmed posten idag.

hipp hopp hurra

Grattis Micke som fyller 38 år idag



Nöjd nu??

äntligen

Äntligen får jag sätta ner rumpan i soffan och ta det lite lugnt. efterjobbet åkte vi direkt för att handla och sen åkte vi vidare till pizzerian. Väl hemma smaska vi pizza och sen var det dags för lite snabbt röj och pyjamas för Theo.

Theo har haft en bra eftermiddag hemma hos mormor och morfar med mycket bus och lek.

Och vet ni vad, mormor hade läst bloggen och kokt kaffe och plockat fram drömtårta åt mig.

Nu sk jag natta pojken

Böcker om cupcakes


Många cupcakes böcker finns det,,,




I helgen får det bli bak

Tjipp Tjipp

Torsdag och snart helg tänk vad veckan gått fort.

Idag är det som vanligt på torsdagar morfar som hämtar på dagis. Sä får Theo och morfar lite egen tid innan jag kommer och stör i deras lek och busande.

Hoppas morfar har kokat kaffe och plockat fram drömtårtan tills jag kommer i eftermiddag..

http://www.dansukker.com/Files/Billeder/recept/drommrulltarta.jpg

Kvällen är förstörd

Hockey på femman.

Ingen Grays ikväll.

Lika bra jag går och lägger mig tidigt.

http://foodcourtlunch.com/wp-content/uploads/2008/02/ice_hockey_monkey.jpg

gått i ett

Idag har det gått i ett. Fick bli att cykla hem från jobbet i snöovädret. Mindre roligt men som tur är har snön redan försvunnit nu vill vi ju ha vår.

Väl hemma stod mormor i köket och plockade i ordning åt oss. Tur vi har en mormor som kan städa upp efter familjen slarv och stök. Bjöd på Kafe som tack för hjälpen.

Nu snurrar den sista maskinen tvätt för dagen och när den är upphängd blir det att ta kväller och se fram emot grays ikväll...

Nu fick jag plötsligt lite panik... det är väll inte hockey ikväll???

Vill ha



Lång top ellos

Hej hopp

Halva veckan har gått och idag är det onsdag. Vattkopp hotet hägrar fortfarande men vi håller tummarna för att vi ska slippa det denna omgång. Theo var ju sjuk förra veckan så det vore skönt för honom att få hålla sig frisk ett tag nu.

Efter jobbet idag måste jag verkligen ta tag i de enorma tvätthögarna som börjar bildas här hemma. Varit lat och inte tvättat på tre dagar så nu svämmar det över här.

Tråkigt hade hellre bakat muffins eller suttit på altanen och lapat sol.

Strömming

Idag blev det strömming med potatismos till kvällsmat. Så himla gott.

Till och med fisk hataren Theo smakade en bit, utan att spotta ut och torka tungan efteråt.

Detta måste vi äta oftare.


Fiskhataren

farmor och theo

Farmor var och hälsade på i söndags. De lekte för fullt och Theo hade jätteroligt.





Förlåt farmor, men ni är ju så fina...

Hemma

Nu har vi kommit hem från dagis och affären. Behövde inhandla lite smått och gott till kvällsmaten. Theo fick syn på munkarna så en sån fick det bli till lite lyx fika så här på tisdags eftermiddagen.

Fick reda på att det var flera barn som har vattkopper på theos dagis så vi får väll se om det dyker upp några koppor även på honom.

Nej nu är det potatisskalningsdags

tjipp tjopp

Tisdag igen och jobb och dagis. Mats börjad ekänna sig lite krasslig igår men ni vet ju hur det brukar låta när men är förkylda.

Theo var en trött kille i går kväll. Trött och gnällig.

Första gången jag förstår innebörd av den sk mardrömstimmen som alal föräldrar gnäller om, timmen mellan dagis och middagen. Blev lite bättre när han fått lite köttbullar i magen dock.

Inte så konstigt han är trött i och för sig då han ahde första dagen på dagis på en vecka igår.

Nej nu ser vi fram emot en bra tisdag och förhoppningsvis en eftermiddag med sol och bus i trädgården.

Veckans barnboktips

Denna vecka blir det Nicke som får stå i centrum.

http://www.barnbokhandeln.com/img/p/1382-3263-thickbox.jpg

Nicke nyfiken, en busig och nyfiken liten apa som upptäcker världen tillsammans med mannen med den gula hatten.

Hallongrotta

En av hallongrotterna jag bakade i går.


Goda blev de

veckans boktips

Denna vecka tryter inspirationen lite. Har själv slut på nya böcker men har presentkort på bokhandeln som jag ska se till att använda så snart som möjligt.

Veckans bok blir i alla fall en bok jag läste för länge sendan men som ändå är högaktuell på grund av filmerna som just nu sänds på tv.

http://arnot.files.wordpress.com/2009/02/mansomhatar.jpg
Stieg Larsson, män som hatar kvinnor. Har du inte läst den, läs den, även om du sett filmen.

Hallojsan

Helgen är nu slut och det är jobb på schemat igen.

har haft en riktig skön helg med mycket familjemys. Vi har dessutom hunnit med att vara ute mycket i helgen och trädgården börjar äntligen ta form.

Theo är nu även frisk igen så för honom blir det dagis idag.

Hoppas nu bara solen skiner i eftermiddag så vi kan vara ute och njuta en timme innan det är dags för matlagning och bad.


Den finaste

Min fina pojk


sandlådan klar

Nu har mats byggt klart sandlådan så nu måste vi bara köpa en bit markväv och sand så är den färdig att användas. Theo har redan provsuttit den och han verkade nöjd med den så det blir nog kanon.



såndlåde bygge pågår

phu

Idag har vi varit effektiva här hemma.

  • Två tvättamaskiner är klara och upphängda

  • hallongrotter är bakade

  • buskar är klippta

  • perenner är uppgrävda

  • trädgårdsavfall har räfsats ihop och slängts

  • Lunchen är lagad och uppäten

Nu blir det en stunds vila innan Farmor och Janne kommer på besök.

UT

Nu ska vi dra ut och busa jag och Theo.. Mycket jobb att göra i trädgården för mig och mycket bus att göra för Theo.

Först måste vi dock tvätta lite.

godmorgon

Idag låg jag och THeo länge och drog oss innan vi gick upp så har bara hunnit med välingen och frukosten. Nu dricker jag lite kaffe och Theo tittar på tv. Ser ut som om dagens väder kommer att bli kanon så ska nog ta och gå ut i trädgården och busa om en liten stund.

Jag har ju en halv buske kvar att gräva upp också.

Shopping tips


Här hittat en jätterolig butik på nätet. ASOS. Har både kläder för barn och vuxna samt skor. Bland anant har de Gaps barnkläder vilket är omöjligt att få tag på i sverige.


http://pressbox.co.uk/images/logos/154915_ASOS_MASTER_LOGO_300dpi_BLK%20copy.JPG

Inget sandlåde bygge

Blir inget sandlådebygge idag. Sandlådan var och köptes förut men sanden var slut och vet någon som blir riktigt arg om han har en sandlåda men ingen sand i den.

Bättre att inte ha någon sandlåda alls då...


Går framåt

Nu har nog Theo fått tillbaka aptiten igen. Käkade precis en och en halv munk till fikat. Inte dåligt för en två åring. Inser dock att det kanske inte är det nyttigaste mellanmålet men jag kompleterade det hela genom att ge honom en bit melon..

Ärligt talat så skiter jag i vad han äter just nu, bara han äter....

http://www.munkar.se/bilder/sockermunk.jpg

Sovmorgon

Min son väckte inte mig förens halv nio i morse.  Tänk så snäll han är som låter sin mamma sussa länge. I och för sig hade han lite överskotts energi i gårkväll och var vaken till halv tio. Så kan det bli när man har varit sjuk i fyra dagar och plötsligt är frisk och pigg som en liten mört.


Lördag

Idag är det lördag och ledigt för hela familjen. Mats har dock jobbat hava natten så han ska få sova till tio tiden.

Idag planerar vi att åka till en byggaffär och införskaffa en sandlåda, sand samt lite virke som så småningom ska bli till hyllor i garaget.

Känns skönt med en helg utan några direkta planer, bara massa tid att fixa och dona samt leka och busa. Huset är dessutom nystädat så inte ens städning behöver vi bry oss om. Det fixade jag och Theo i torsdags när jag vabbade.

Måste köpa lite lördagsgodis idag också. Påskäggen är slut så nu behöver gottis förrådet fyllas på lite. Theo vill ju ha sitt lördags godis ikväll och det är han värd som är en så duktig kille.


herren på täppan

Fredags mys

Idag bir det fredagsmys här för mig och Theo pojken. Theo är frisk idag och har faktiskt ätit lite grann här på eftermiddagen så det går framåt. Han matvägrar ju alltid när han är sjuk, då är det bara välling som gäller.

Tror vi ska smaska lite godis här ikväll också.. det är aldrig fel det..

http://www.newmoon.nu/images/godis.jpg

ute

Nu sitter jag ute i solen och bloggar medans theo leker i sandlådan. Vi är hemma hos mormor och morfar nu på eftermiddagen eftersom morfar har passat theo medans jag varit på jobbet. Idag har jag haft förmånen att få vara ute i skogen på jobbet. Härligt en dag som denna när solen skiner och det är varmt i luften.

Isen låg dock delvis kvar på vättern idag, ett tunt lager men dock fortfarande is. Undra om det är borta nästa vecka när vi på nytt ska på utflykt. Känns som våren kommer snabbt i år, bara tre veckor sedan det fortfarande var djupt med snö.


fyra veckor och en halvmeter snö sedans

fina

http://i111.photobucket.com/albums/n150/Klcook81/cupcakes.jpg

Snart dags för ett cupcakes bak tror jag. Man kan ju inte låta bli att bli sugen när man ser dessa.

Fredag

Nu har vi helgen framför oss. VI har planerat att vara ute i trädgården i helgen och jobba så vi får hoppas att vädret blir fint.

På lördag blir det att åka och köpa en ny sandlåda åt Theo, den vi har nu är trasig så den ska rivas och den nya ska byggas ihop. Sanden från den gamla sandlåan ska silas och läggas i den nya tillsammans med lite ny sand som även den ska införskaffas.

http://www.bromollatravaror.se/shop/images/SANDLADA%202%20(Custom).jpg

hängt ut tvätt

Idag har jag hängt ut min tvätt för första gången det här året. Hoppas bara den torkar men solen är ju framme så det ska nog gå vägen.

När tvätten hänger ute, då vet man att det är vår.

http://scrapaddicted.blogg.se/images/2008/10_24024200.jpg

dags för en kopp kaffe på altanen ckså

grilla

Gud vad härligt det är att grilla. Denna vecka har vi ätit grillad mat måndag, tisdag och onsdag. Hunnit med att grilla både majskolvar, korv, hamburgare och kött.

Undra va som åker på grillen idag.

Allt går ju att grilla!!

http://www.gnurf.net/v3/wp-content/uploads/2008/02/017-grill_cook1.png

Torsdag

Idag är solen framme och det verkar som om det kan bli en varm och skön dag. Håller tummarna för att Theo fortsätter att hålla sig feberfri så vi kan gå ut en liten sväng i eftermidag. Han blir tokig av att behöva sitta inomhus. Att vara ute är ju det bästa han vet.


Sovit

Inatt har jag fått sova hela natten. Känner mig mer utvilad än någonsin. Theo har ingen feber längre så det känns som han är på bättringsvägen.Hostan är även den bättre så förhoppningsvis är han frisk till helgen.

Om en liten stund ska vi börja städa lite här hemma ser ut som en rövarkula här just nu.

Vab i morgon

Imorgon är det jag som vabbar. Mats har varit hemma två dagar nu så dags för mig att vara hemma med goseplutten. Han har fortfarande feber så blir nog inget mer dagis för Theo denna vecka i alla fall.

Imorgon blir det således massor med bus men ska se om man inte kan hinna med att göra lite nytta också. Behöver städa lite och byta sängkläder. Borde dock inte bli något problem då Theo är duktig på att hjälpa till.


Kossa

Ko tokiga THeo kanske skulle vilja ha en sån här,

Handdocka -<br>kossa
Handdocka -
kossa
89,00 kr

Handdocka från Baboon

Halloj

Onsdagen innebär arbete för mig och Vabb för mats. Han måste dock byta däck på bussen så Morfar hoppar in och passar busen några timmar.

Vi är verkligen lyckligt lottade som har morfar som stället upp och hjälper oss att vabba när det kör ihop sig.

Idag är det kurs på jobbet igen i eftermiddag och ser verkligen fram emot den då jag missade förra tillfället.

Trött

Idag är jag trött, riktigt trött, var ju uppe en sväng med en hostig Theo i natt och hade sen svårt att somna om. Ska örsöka komma i säng tidigt ikväll men på något konstigt vis brukar man ändå bli sittandes uppe allt för länge.

Tack för alla gratulationer. Det värmer.

Hurtig

Insåg häromdagen att jag är en riktig hurtbulle.

Brorsan mätta med sin mobil att det var ca 2,3 km till jobbet hemmifrån mig. Detta innebär att jag nästan cyklar en halvmil om dagen, 2,5 mil i veckan och 10 mil i månaden..

Fattar ni jag cyklar 10 mil i månaden..

Helt sjukt vad duktig jag är.



http://www.susanneskostradgivning.com/cykla.jpg

Paket och Cupcakes

Jag har så snälla arbetskamrater. Har idag fått ett paket, två kort och en cupcake. Inte illa, inte illa alls om jag får säga det själv.

Ni kan aldrig gissa vad det var för present jag fick.. Det var ett presentkort på en butik som finns i de flesta städer och byar i Sverige..

Gissa vilken butik!!

Idag är ingen vanlig dag....

för idag är det Sofies födelsedag hurra hurra hurra


http://www.presentjakt.se/images/indeximages/flowers.jpg

Presenter, blommor och gratulationer tas tacksamt emot....

Kråka i halsen

Theo kraxar som om han skulle ha en liten kråka i halsen. har även haft lite feber ikväll så imorgon får han vara hemma. Morgar tar förmiddagspasset och Mats eftermiddagen. Jag får jobba på som vanligt.

I morgon har jag dessutom en spännande dag framför mig. Ska prova lite nya arbetsuppgifter på jobbet och det kan bli intressant. Hoppas jag rede rut det bara men det ska nog gå bra.


Veckans barnboktips

Emil i Lönneberga är skriven av Astrid Lindgren. Troligen Sveriges mest älskade författare. Denna bok handlar om Emil en busig pojk som inte kan låta bli att göra hyss. En bok med humor och kärlek som sprider glädje till både stora och små.

http://www.barnbokhandeln.com/img/p/159-99-large.jpg

Veckans boktips

Veckans boktips tog påsklov förra veckan men är nu tillbaka igen.

Måns Kallentoft är en författare som kommer från trakterna där jag bor. Midvinterblod är första delen i en serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen.  Det är en  berättelse om gamla orättvisor och otäcka hemligheter.


http://ebba.anknet.se/familjeblogg/media/blogs/familjeblogg/midvinterblod.jpg

Godmorgon

Idag var det segt att komma upp kan jag säga. Efter flera lediga dagar är man inte riktigt sugen på att hoppa upp ur sängen när klockan ringer på morgonen.

Tyvär har det bara varit fint väder en av våra lediga dagar och det var igår. Det utnyttjade vi till max i alla fall och var i stoprt sätt ute hela dagen. Förmiddagen spenderades ute i trädgården och i lekparken medan vi gästade mormor och morfar och deras trädgård på eftermiddagen.

Dagen avslutades med ett långt och skönt bad med massor av bus.

Bättre söndag kan man nog knappt ha.

mats i väg på jobb

mats väntas komma hem om en liten stund. han har varit i borlänge över dagen för lite jobb.

gissa vad jag och Theo åt till kvällsmat?

http://wibjorn.webblogg.se/images/findus_1150310585.jpghttp://www.torebrings.se/bilder/artikelbilder/104174.jpg

Pyjamas jakt

Behöver tips på var man kan hitta hela kortärmade payjamas i stolrek 104. Polarn och pyret har en och den har jag beställt men vill ha tips på andra varianter. Svårt att få tag i i denna storlek men har inte tapapt hoppet än.





pyjamasar som denna i storlek 104 eftersökes.



Härligt väder

Solen skiner och det är varmt ute. Idag känns det verkligen att sommaren inte är långt borta. Jag och Theo hann med en timme ute i solen i förmiddags och i eftermiddag efter att Theo har vaknat tänkte jag att vi skulle ta en cykeltur hem till mormor och morfar för lite lek och kaffe. Behöver ju ändå åka och handla lite så varför inte passa på att ta ett mysigt litiet stop när man ändå är ute och far.

Provade även cykeln i förmiddags men Theo blir fort frustrerad när det inte går som han vill så vi får träna på. Innan sommaren är slut ska han nog fixa att trampa fram.


Rea på PoP

Polarn och pyret har lite rea nu och trots att det var välldigt urplockat i Theos storlek så hittade jag i alla fall den här.

En klassiker som ränderna aldrig går ur. Endast 155 kr

Godmorgon Söndag

Idag är det sista dagen på ledigheten. Som tur är skiner äntligen solen så jag tänkte passa på att vara ute så mycket som möjligt med Theo och leka.

Först ska vi dock röja upp här hemma efter middagen igår, har lite glas att diska och lite annat att röja. Men allra först ska jag se till att få i mig lite kaffe och en macka.

oj vad tiden går

Klockan går fort idag, ser att klockan snart redan är halv fyra och jag har massor att göra innan våra gäster kommer. Måste ju försöka hinna med att fixa till mig själv lite också så jag är snygg när de kommer. Kan ta en stund...

Maten är i alla fall förberedd, nu är det bara lite småsaker kvar så ska ta och röja upp det sista här, dricka en kop kaffe och sen snygga till mig själv.

så där

Hade lite internet problem här hemma på förmiddagen men nu verkar det funka igen. Jag har i alla fall hunnit med och städa här hemma och grabbarna är och handlar lite som fattas inför ikväll då vi ska ha en liten middag här hemma.

Ska strax lägga lite kyckling i marinad och fixa tomatröra och aoili. Så idag har vi det fullt upp här hemma. Ska försöka hinna med en liten sväng ute lek i eftermiddag ockå.


rocker

Min lilla pojk är en riktig musik fantast. Ikväll var vi på rockkarusellen, en musiktävling som studiefrämjandet arrangerar. Theo körde stund från första till sista sekund. Han dansade, klappade händerna och headbangade. Men framför allt så röjde han med viggo, en kompis son som är ett år äldre än Theo. Båda grabbarna hade skitkul.

Theo var dessutom jätteduktig och försökte inte ta av sig hörselskydden en ända gång. Måste försöka klämma in någon mer "träningskonsert" innan det är dags för det riktiga eldprovet i sommar, Peach and love festivalen.


rockkarusellen

Ikväll ska hela familjen iväg på semifainalen av Rockkarusellen här i stan. Det är Mats förra arbetsgivare Studiefrämjandet som är arrangörer så vi ska mest dit för att kollla in läget och prata lite strunt.
Misstänker att min son kommer stÅ framför scen och skrika "jag vill osså pela " ha ha. Trumma är ju bland det roligaste han vet.

http://studio.idg.se/polopoly_fs/1.260247!imageUploader/3235240623.jpg

Efter konsterten blir det pizza och sen fredagsmys.

stan

Nu är det dags att plocka ihop och dra oss mot stan. Idag har vi hitills hunnit med lite utelek, tvätt, lunch och sovstund för Theo.

Nu blir det en tripp till gröna skylten och mataffären så att vi har något att bjuda på imorgon när vi får gäster.

Sovmorgon

Theo sov ända till klockan kvart i nio i morse så jag fick en riktigt skön sovmorgon. Han varväll helt slut efter allt bad och bus i går eftermiddag i simhallen.

Nu har vi käkat frukost och Theo sitter och "ploppar" medans jag kollar datorn. I eftermiddag blir det stan en sväng för att handla lite inför min födelsedagsmiddag i morgon.

farligt farligt

Spana in denna sida. En liten varning dock, farligt, farligt. pengarna i plånboken får lätt vingar.. Mycket kläder och märken att välja mellan.

Ett exempel på vad som står på min önskelista till Theos höst garderob


Hemma

Nu har vi varit hemma någon timme och har hunnit med att slafsa i oss lite spaghetti och köttfärsås till källsmat.

På eftermiddagen ar det simhallsbesök som gällde. var välldigt lite folk i simhallen idag så det var ritktigt skönt, mycket plats för plask och lek. Theo och sebbe busade och plaskade. Huvudatraktionen var nog dock rutschkanan, alltid lika kul att åka ner och landa i vattnet.

Theo fick även prova ett par armpuffar så han flöt omkring och simmade mellan mig, Sebbe och Nette.

Nu blir det Theo mys innan det är läggdags för min lilla pojk

nu åker påsken ut

Fjädrarna pckas ner, äggen töms och sparas till nästa år. Hönan får gå i ide nere i källaren till nästa år.

Påsken är borta och nu kommer sommaren

Godmorgon Torsdag

Idag blir det simhallen i eftermiddag. Vid tvåtiden ska jag och Theo möta upp Sebbe och jeanette för att dra mot simhallen och bada  och busa. Theo älskar ju att bada så han blev jätteglad i morse när jag berättade att vi skule åka och simma på eftermiddagen.

Nu ska jag sätta lite fart här.

Onsdag kväll

Grays är slut för denna vecka och jag ska strax gå och lägga mig.

Imorgon har jag och Theo planerat att ta med oss morbror sebbe och jeanette till simhallen för lite plask och bus. Kan nog bli riktigt roligt.

Idag sa föresten Theo "nette" till jeanette två gånger. Andra gången frågade vi honom vem som var "nette" och då pekade han på jeanette. Tidigare har han inte kallat henne någonting utan bara dragit i henne när han vill ha hennes uppmärksamhet så hon blev riktigt glad.

Natti natt på er

klara



Riktigt nöjd även om jag behöver träna mer på spritsen..

cupcakes bakning





muffinsarna



björnbärsfrostingen som blev skrikrosa..

Mitt cupcakes kit

Detta cupcakes kit fick jag av storebror och hans fru i födelsedagspresent


Onsdag morgon

Regnet droppar ner från himlen just nu men det ser ändå ut som om solen skan komma fram så småningom. Hoppas verkligen det, hade tänkt att theo skulle få öva lite cykling i eftermiddag när vi kommit hem.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe ch sen sätta lite fart

Trägården

Nu börjar det smälta ute i trädgården och vi har passat på att vara ute och leka lite. Blött är det men kul ändå.


Lunch

Nu har jag lunchrast här på jobbet och känner att jag åt alldeles förmycket mat, trots att det igentligen inte var speciellt gott.

Har ni tänkt på att potatiskroketter blir som gummibollar när man värmer de i micron?

jag upptäckte det nyss.

Om några timmar ska jag hämta upp Theo på dagis och sen blir det förbi affären på vägen hem. Måste köpa lite smölk och magarin, gapar tomt där hemma i kylen just nu.

Godmorgon

Idag är det jobb igen som gäller. Till Theos glädje ska vi cykla till jobbet och dagis idag också, finns nog nästan inget roligare sätt att ta sig fram än att få åka bak på mammas cykel. Möjligtvis då åka med pappas buss, det är välldigt spännande.

Mina elever har lov denna vecka så idag blir det lite fix och trix på jobbet, ska fixa några arbeten och plocka iordning i skåpen hade jag tänkt. Ganska skönt att ha en dag då man bara kan gå runt och fixa sådant som man aldrig hinner med annars.

Gangstar

Gangstar har så fina kläder.


Sugen på de grå byxorna till Theo som skulle matha mössan på bilden som han redan har i sina ägor.

Klipper gräset

I år behöver inte Mats klippa gräset.



Det fixar Theo

Theos nya cykel


montering nästa

Nu ska det monteras cykel här i huset. Var på Maxi och köpte en grå bmx till Theo bus så nu ska den sättas ihop. Tyvär är det skit väder ute idag så första cykelturen får vänta lite. Hoppas det blir fint till helgen så vi kan lära honom cykla. Bara han komme rpå det här med att trampa så ska det nog gå bra tror jag. Rädd är han inte i alla fall.

Blev ett pat gummistövlar till Theo på Maxi också, kände i lördags att vi skulle behöva ett par här hemma också. Han har ett par på dagis men känns som det är ganska jobbigt att släpa fram och tillbaka så vi köpte ett par hem som var lite billigare. Hoppas bara de håller. Ibland gör man sig ju en björntjänst genom att köpa billiga skor, men men vi håller tummarna.

det har snöat i natt

Just nu fanns det nog ingenting som kunde göra mig på så däligt humör som ny snö. Tittade ut genom fönstret när jag gick för att hämta Theo i morse och såg att det hade snöat. Blev genast på dåligt humör.

Vi som skulle åkt och köpt en cykel till Theo idag. Hoppas snön smälter fort nu så vi hinner med en cykeltur i eftermiddag.

Jag är fast

bouncing balls på facebook....



jag kan inte sluta spela

Hemma

Nu är vi hemma, ver på middag hos mats pappa och hans fru i Vadstena innan vi åkte till ica maxi för lite mat shopping.

På Ica tittade vi även på en cykel till Theo. Tror vi åker och köper den imorgon. En grå bmx med stödhjul. Han har två trehjulingar men har för korta ben för dem så han når inte riktigt fram till tramperna. Vi provade bmxen på maxi och det gick mycket bättre, inga problem med att få runt tramporna.

Nu ska Theo strax lägga sig och sen ska jag smaska lite kräftor som jag fick av mats pappa.

snön har smält

tre veckor sedan


3 dagar sedan


Ser ni vilken skillnad, äntligen är våren här.

Godmorgon

Idag är vi lite trötta här i huset, jag och Mats gick och la oss alldeles för sent igår kväll och Theo var en riktig kämpe och var vaken jättelänge igår kväll utan att gnälla. Idag är han dock lite trött ligger ju tre timmar minus på sit sömnkonto så det är väll inte så konstigt.

Idag ska vi börja med att röja, rensa och greja är hemma. Mats ska även fixa min punka har han lovat så jag kan cykla till jobbet på tisdag.

Nu är det dags för morgonens första kopp kaffe

Påskfirande

Nu har vi kommit hem från påskfirande hemma hos mamma. Theo har varit jätteduktig och höll sig vaken ända till klockan 11 då han somnade gott i vagnen hem.

Flera påskägg har han fått också med massor av fina saker i.

Nu ska vi snart gå och läga oss jag och mats också, är ju en dag i morgon också.

Påskpynta

På skärtorsdagen påskpyntade jag och Theo. Först var vi ute i skogen och plockade björkris och sen var det dags att dekorera.

Theo var duktig och hängde äggen och berättade för mig vart fjädrarna skulle sitta. Han fick bestämma helt enkelt. Fint blev det om än inte symretiskt.


Mardrömsnatt

Inatt har vi inte haft någon rolig natt. Theo har drömt mardrömmar och mellan klockan två och klockan 20 i fem i morse så har Theo vaknat och varit ledsen var 20 minut. Försökte få honom att sova hos mig men nej han skulle sova i sin säng så dett har bara varit att traska upp tre gånger i timmen för att trösta honom.

Tror dock att även han var trött efter nattens bravader för han vaknade inte förens vid nio i morse.

Paket öppning

Theo och Titus hjälper mormor/farmor att öppna paket.

Mormor, theo, Titus och Mats

påskäggen klara


Nu ska det bakas cupcakes

jag fyller om ca en och en halv vecka men fick mitt paket av min storebror och hans fru redan idag. Ett cupcakes kit. En bok med recept på muffins, muffinsformar, spritsmunstycken, kakformar och spritspåsar. Dessutom var det en jättesöt kökshanduk med små cupcakes på.

Så i veckan blir det muffinsbak

http://www.tukanforlag.se/upl/images/81399.jpg
Muffins boken

Hemma och mätta

Nu är vi hemma efter fika och paketutedlining hemma hos mormor. Mormor fyller ju 51 ett idag så det var vi tvugna att fira med cupcakes och paket.



Även Theos kusin Titus var på besök. Theo blev välldigt svartsjuk han är ju van att få hela mormor och morfars uppmärksamhet. Han hade ingen lust att dela med sig av sina leksaker utan surade ihop rejält ett par gånger. När Titus satt still i någons knä gick det dock bra, då fick han till och med några klappar av Theo.

Förhoppningsvis går det bättre imorgon då vi ska dit och fira påsk.

Mammas duktiga kille

mammas pojk är så himla duktig. Idag har han bla dammsugit åt mig.


Hipp hopp hurra

Hipp hopp hurra för Mormor som fyller 51 år idag.


Godmorgon

Idag är det långfredagen och hela familjen är hemma och myser. Snart ska vi dock packa ihop våra tillhörigheter och bege oss mot Ikea. Måste köpa bestick så vi har några knivar att dela maten med ikväll.

Efter Ikea trippen ska vi träffa Theos yngsta kusin Titus som är i stan och hälsar på.

Ikea

Blir en akut tripp till IKEA imorgon. Våra betsick går sönder här hemma i en rasande takt och nu har vi knappt några knivar kvar. Så får bli lite bestick shopping.

kanske dessa


eller de här



eller varför inte de här
DRAGON  Bestick 24 delar
vad sägs om dessa?
LYFT  Bestick 24 delar

Finns mycket att välja på.

lyckade muffins (cupcakes)

Inte illa pinkat för att vara första gången man gör cupcakes.


Misslyckad muffins

Sugen?



Någon?


Inte det, nähe...

bus i Lekparken

Efter theos sovstund gick vi ut en sväng i lekparken och busade. Fullt ös för Theo var det.






dino linne

Köpte ett linne med en T-rex på åt theo idag, så bäst att alla gör sig beredda på att bli rejält skrämda.


49:50 hm

fina bilder

Theo gungar




Kusin Louise läser saga för Theo och kossan



Godmorgon

Theo väckte mig vid åtta i morse och sen låg vi i sängen och tittade på Rasmus på luffen en stund innan Theo tyckte det var vällingdags.

Idag ska jag och Theo städa och tvätta här hemma innan vi sätter igång med lite muffinsbak och påskpynt. Tänkte vi skulle gå till skogen här bakom huset och se om vi kan hitta lite påskris. Fjädrar och ägg att hänga i riset har vi nere i källaren så det är bara själva riset vi behöver skaffa.

http://www.kortmakaren.se/shop/Kortmakaren/images/shop/P%C3%A5skris.JPG

Måste även anmäla föräldrarledigheten på försäkringskassan.

RSS 2.0