Fin pojke

Lånat Nettes smycken


Överlevt

Överlevde tandläkar besöket och nu känns det bra i munnen igen.  Kom hem för en liten dtund sen och har bara hunnit med att gosa med min lillepojk och käkat lite mc donalds mat.

Nu är det mer gos på schemat innan lillen ska gå och lägga sig och ladda inför hans 2,5 års besiktning i morgon.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Idag är ingen bra dag. Idag ska jag till tandläkaren och fixa min tand som jag bet sönder förra veckan. Kan ärligt säga att jag önskar att hela tanden ramlat ut istället så jag slapp gå till denna hemska tandläkare.

Dock måste jag säga at min nuvarande tandläkare är den bästa jag någonsin träffat på, han stannar upp och tar en pause när han ser att jag har panik, vilket de andra inte alltid gjort, han är lyhörd och vet hur mycket jag hatar honom.

Trots detta har jag ändå ingen lust att träffa honom.


naken

Idag är nakenhunden naken



Voffen klä säger Theo. Tydligen tycker han att hunden borde visa lite anständighet och ha på sig kläder när hon är ute och leker i alla fall

Sjörövar farfar



Visst är sjörövar farfar söt??

skördetröska

På landet fick man åka skördetröska också.



Nette, Theo och random kille som kör.

Om ni tycker Nette ser ut som en van skördetröskåkare så beror det på att hon är utbildad bonde, coolt.


besök på landet

Theo morbror sebbe och jeanette har varit på lantbruksgymnasiet i Nyköping på öppet hus idag. Theo hade varit en jätteduktig kille och skött sig exemplariskt.



Sebbe och Theo klappar kossor.



Fika pause




ormar fanns det också.

Morn morn lördag

Efter en liten sovmorgon  har jag nyss vinkat av min son, min lillebror och jeanette som ska till en lantbrukskola i nyköpingn och titta på alla djuren. Theo var minst sagt i extas över att få åka iväg med sebbe och jeanette utan mamma och satt med sina gummistövlar på trappsteget och väntade en halvtimme medan morbror sebbe gjorde sig i ordning.

När de skulle åka upptäckte jag att strömkabeln till den bärbara dvdn är i mats bil uppe i uppsala, mindre bra, får väll bara hoppas att batteriet håller fram och tillbaka motala-nyköping.

Mina planer för dagen är att röja och fixa med sofföverdraget, kanske en fika med mona också, men hon sover nog fortfarande sött där uppe i skogen.

polarn o pyret

Nu har polarn o pyret en en gång fått in riktigt mycket snyggt finns flera gobitar.

denna gång kunde jag inte låta bli att ta med ett par tjej shorts. Älskar 70-tals retro mönster och hade jag en tjej skulle shortsen blivit hennes.



Allt från PoP

Morn morn

Idag är det utflyktsdag på jobbet och jag är laddad för korvgrillning och boll spel. Hoppas bara på fint väder, har ju varit lite fram o tillbaka de senaste dagarna så man vet ju aldrig, kan bli strålande sol eller så blir det ösregn. Vi får se om någon timme hur det ser ut.

Idag ska mormor och theo åka o klippa theos hår. Är glad över att kunna lämna över det till mormor, sist gick det ju inte så jättebra direkt. Planen är i alla fall att först ska de åka mhamahhs (mormors) brum brum till stan sen ska theo gå till frisören klippa sig och få gott i munnen (klubba) sen ska de gå till leksaksaffären och jag handla,vill jag ha, (handla en leksak och sen åka hem.

Ja jag mutar mitt barn.

(eller ja det är ju mormor som mutar såklart.)

Hemma

Lillebror, Theo och Jeanette gick och handla nu på eftermiddagen medans jag var på jobbet. Falukorv hade de köpt berättade theo. Stolt över min pojk som sprutar ur sig nya ord för var dag som går.

Min son var dock inte så intresserad av att umgås med sin mamma när jag kom hem. Nu förtiden föredrar han tydligen sin morbror sebbe och jeanette som lekkamrater. Pojken är 2,5 år och redan blir man utkonkurerade av andra roligare personer, trodde det skulle dröja några år till åtminstonde.

tjoohooo

Torsdag morgon och soligt väder.

Idag har jag en lång arbetsdag framför mig med lite möten och anant smått och gott. Theo behöver dock inte vara så länge på dagis utan morfar hämtar upp honom efter mellis och sen tar hans kära morbror och "moster" över och busar tills jag kommer hem.

De skulle bland anant gå till affären och handla lite och det blir nog poppis. Theo har blivit så duktig i affären och ska köra kundkorgorgen lägga ner varorna och sen packa upp på bandet aldeles själv.

nähe nu gå och jobba

De bästa

Idag är min lillebror och hans tjej hemma i stan och hälsar på, de ska stanan ett tag då de har sommarledigt från universitetet nu. Idag ska jag och Theo gå till mormor och busa med dem. Theos morbror är hans stora idol i livet och Nette en av hans älsklings tjejer. Kommer inte bli annat en en underbar eftermiddag med bus, kramar och lek.

Bättre morbror och "moster" kan man inte ha.



Dessutom är voffen med också och henne har theo också längtat efter. Min vovve säger han när hans ser kort på henne.




Godmorgon

Onsdag ch en ny arbetsdag framför mig. VIll passa på att börja dagen med att önska min arbetskamrat Mona en härlig födelsedag. Idag fyller hon för 15onde gången 27 år.

Grattis grattis Mona.

helt slut

Idag har det gått i ett först på jobbet med möten och handledning. Efter jobbet gick jag direkt till dagis och hämtade Theo sen fördrev vi en kvart i parken utanför dagis innan vi mötte upp mormor för att gå tillbaka till dagis och titta på deras konstutställning. Mycket fint hade de gjort, både teckningar och skulpturer.

Som på ett riktigt venisage bjöd de på dryck och snask, juice och bokstavskex, smaskigt tyckte Theo. Utställningen avslutades med en konsert där alla barnen sjöng och dansade. Theo var jätteduktig och gjorde både rörelser till sångerna och sjöng med. Mormor hade kameran med sig så får lägga över dem till min dator i morgon.

Nu har vi i alla fall varit hemma en stund, ätit kvällsmat och badat. Snart är det välling o läggdags för theo. Han är trött idag efter uppträdandet.

godmorgon

Idag börjar arbetsdagen med att dra förbi affären o handla lite smått och gått till vår lilla utflykt som ska gå av stapeln på fredag. Bra med affärer som öppnar tidigt så man kan ta det på väg till jobbet och slipper cykla fram och tillbaka.

Idag hoppas jag även jag kan få en tid hos tandläkaren så jag får den här tanden fixad denna vecka i alla fall. Hoppas även på ett anant posetivt besked så vi kan bocka av ännu en sak från min o mats göra lista.

Njuter

Nu njuter vi av värmen och solen, känns skönt att sommarn strax är här.




Aj aj

Bet sönder en tand i morse när jag käkade knäckemacka på jobbet. Vasst som tusan blev det och jag måste således till tandläkaren.

Har jag berättat vad jag tycker om tandläkare?

De är nog de värsta människorna på denna jord, hatar tandläkare och för att inte tala om deras instrument..

Blääää

Godmorgon

Måndag och jobb igen, dock så är det ju bara tre veckor kvar till sommarlovet så jag känner att det bara är att köra på, jo fortare jag jobbar av dessa arbetsdag dessto fortare får jag ligga på beachen och lapa sol medans theo bygger ett sandslott brevid mig (eller springer efter theo när han som en kalv för första gången på grönbeter springer runt på stranden och slänger sig rakt i sjön utan en tanka på att han inte kan simma.)

Skönt med sol och bad ska det bli i alla fall.


Vräkning

Idag vräkte Mats måsen som flyttat in varken vare sig tillåtelse eller betald hyra.



Mitt jobb bestod i att hålla stegen. Känns som jag en än gång drog vinstlotten när det gäller fördelningen av arbetsuppgifter i vår familj.

fem bra anledningar

till att du ska köpa ett hus:

1.


2.

3.


4.

5.

Godmorgon

NU har jag precis klivit upp ur sängen, väcktes av pussar o kramar från mina pjkar som redan varit upp en stund. Nu är det kaffe för mig och sen ska jag röja här hemma, tvätta och städa övervåningen. Misstänker att det blir en hel del bus och lek också, precis som det ska vara.

Mats ska upp på taket och försöka få bort måsen som flyttat in i vår skorsten.

fem bra anledningar

Fem bra anledningar till att du inte ska köpa ett hus:

1. Gräset växer, vilket även innebär att gräset måste klippas.

2. Ogräset i rabatten växer också vilket innebär rensning som i sin tur leder till träningsvärk i baklåren.

3. Går något sönder finns det ingen vaktmästare att ringa för att få det fixat, ringer ajg den ansvariga för huset så ringer det i min telefon.

4. ÄR det smutsigt i tvättstugan så hjälper det inte att skriva en arg lapp om att "din morsa jobbar inte här"

5. Mås djävlarna bygger bo i skorstenen

Bio o middag

Igår hade jag o mats barnvakt och passade på att både gå på bio och äta ute på resturang. Filmen vi såg var robin hood och jag måste säga att den var riktigt bra, även om jag hade välldigt låga förväntningar innan. Efter filmen gick vi till en tapas resturang och åt välldigt god mat.

Beställde in sex tapas på linköping tapas resturang och blev minst sagt proppmätta. Dit måste vi gå flera gånger. Skönt med en kväll utan barn även om vi saknade vår pojk när vi skule gå och lägga oss på kvällen. Tror dock det är viktigt att man försöker ha en kväll för sig själva utan barn då och då.

för gammal

I ett hus en bit bort på gatan hade ett gäng ungdomar fest i torsdags. Mina taknar kring detta på kvällen gick ungefär så här,

Men gud festar de en torsdag, varför då? och hur ska de orka upp till skolan i morgon bitti.

Detta kommer från tjejen som i sina glansdagar var ute onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Inser att jag börjar bli gammal, alldeles för gammal

Finaste

Min fina son ute i mormor trädgård, busandes med pappa


BIO

Andra bio besöket för mig sedan vår son föddes för 2,5 år sedan.

http://chic.se/wp-content/uploads/2009/10/Bio-434x312.jpg



Knappt jag minns hur man gör....


Morn morn

Idag är det fredag och imorgon är det morgonmöte med koordinator gruppen på schemat. När jag mötat färdigt blir det en sväng till jobbet för att fixa lite smått o gått innan det blir tidig hemgång och hämtning på dagis. Måste passa på och mysa lite med min son för ikväll ska vi låna ut honom till mormor och morfar medan jag och mats går på bio och sen äter en middag på någon resturang.

Kan inte bli anant än en bra kväll

Theos favorit

Theos favoritprogram är just nu 112 på liv och död, han älskar att titta på poliserna och amulanderna. Brandbilarna är ganska intressanta också men allra bäst är nog trots allt polisen.

http://www.anaspecialbilar.com/Images/polisbil2.jpg

Jag köra, brukar theo säga

Morn morn

Torsdag och en lång dag framför mig på jobbet. Theos dagisdag blir dock inte lika lång då morfar hämtar honom lite tidigare på dagis idag. De ska ha sin vanliga morfar och Theo torsdag med mys och lek.

Känner redan att jag längtar till lite ledig tid i helgen, som tur är är det ju snart sommarlov för mig och Theo, känner att vi behöver vara lite lediga nu och bara vara.

Att bara vara är verkligen underskattat

middag på altan

Helt plötsligt blev det sommarväder på eftermiddagen igår så vi passade på att käka kvällsmat ute. Härligt att sitta och njuta av vår stora altan för första gången i år.



Kyckling, potatis o broccoli fick det bli igår. Theo hoppade över broccolin, verkligen överaskande.....

kaka

Tyvär missade vi ju 1 år kalaset på grund av en magsjuka som inte var en magsjuka. Fotade dock en av alla kakor som min svägerska bakat dagen innan.



T prins kronor, passar både ett åringen Titus och Hans kusin Theo...

Onsdag

Onsdag och halva arbets veckan har redan gått. Ser verkligen fram emot helgen efter gårdagens sommarvärme. Hoppas nu bara vädret håller i sig då får det bli att vara ute och greja (läs rensa rabatter) hela helgen.

Idag måste jag och Theo stanna till vid affären på vägen hem och kompleteringshandla lite. Tycker inte vi gör något annat än handlar mat. Men, men äta ska man ananrs dör man, och ska man nu äta då ska man väll äta gott.

Nu har vi ju i familjen lite olika tänk kring vilken mat som är god. Theo föredrar korv och korv och sen gärna lite korv till medan min favoriträtt verkligen inte är korv.

Som tur är kan man äta korv till det mesta.

kolmården del 3



Inte varje dag man får se en järv, de brukar gömma sig.

Theo var minst sagt fascinerad


Kusinerna

Några bilder på kusinerna Titus och Theo när Titus öppnar sina ett års presenter



Theo, Pelle o Titus i havet av presenter


Theo o Pelle öppnar titus paket medan Titus är mer intresserat av snörerna och paket pappret.



Ett åringen med peket snöret, nästan bättre än paketen

Godmorgon

Tisdag morgon och har fortfarande skavsår i öronen efter det tondöva bandet på personalfesten igår. Förutom det så mår jag prima, körde på Loka citron igår så ska nog orka med den här arbetsdagen också.

Idag blir det en vanlig eftermiddag med dagishämtning och matlagning i alla fall och det ser jag faktiskt fram emot, saknade myset innan läggdags igår då jag bara hann med en snabb kram innan Theo somnade. Ikväll blir det därför massa med gos och mys.

Äntligen hemma

Kom hem för en liten stund sen, lagom för att få pussa min lilla pojk godnatt.

Har varit på personalfest på jobbet. Maten var kass, bandet var tondöva men sällskapet var trevligt.

Kan verkligen inte fatta hur man kan ställa sig och spela på en fest för 100 personer när man inte ens kan spela en ton rätt. Var något av det sämsta jag någonsin hört och jag har varit på många spelningar och hört många kassa band. Detta tog nog dock priset. Självklart spelade de bara covers och låt efter låt slaktades...

Tar nog ett tag innan jag hämtar mig från detta...

kolmården del 2

Elefant



pappa o theo spanar elefanter



Tigrarna var spännande






Godmorgon

Idag är det måndag och jag har studiedag på jobbet. Det innebär att jag ska sitta på en hård träbänk hela dagen och kommer att få myoror i benen medans jag förhoppningsvis lyssnar på en lysande föreläsning. Det är inte det att jag inte är intresserad utan att jag har svårt att sitta stil.

Snart 30 år gammal och får myror i baken efter tio minuters stillasittande... Kankse dags att växa upp...

Kolmården

Barnens lantgård


klappar getter



liten bebis kidd, så söt säger Theo



villervalla

Snygga kläder från villervalla till pojkar och flickor


godmorgon

Theo väckte mig vid halv åtta idag. Jag tänkte att vi skulle ligga i sängen, mysa och titta på pippi, men det tyckte inte Theo. Han ville gå upp och dricka välling så det var bara att göra som han ville. På något konstigt sätt så är det två åringen som bestämmer i sånna situationer.

Nu käkar vi rostat bröd, jag dricker kaffe och Theo dricker mjölk. Mats han sover fortfarande och det ska han få göra en stund till.

Idag får vi se vad som händer, kanske en fika med vännerna.

Åker båt

Theo åker båt, kossan får åka med.




Fortfarande på väg hem

Theo mår precis som vanligt igen så på väg hem från stockholm stanande vi till på kolmården och gick en runda i djurparken. Theo tyckte det var jättespännande och har klappat både getter och små lamm.

Vi hann med hela parken på de tre timmarna vi var där men inte delfin showen, linbanan safariparken eller ormhuset. Det får vi ta nästa gång. Blir att åka tillbaka en gång till i sommar tror jag.

Nu är vi dock snart hemma och det är skönt efter en lång men rolig dag.

på väg hem

Nu sitter vi i bilen på väg hem från stockholm. Vi skulle ju på ett års kalas idag men får veckert hoppa över det idag. Morgonen började nämligen meddiaree och kräks för theo pojken. Vet inte riktigt vad det var för något för nu har det gått fyra timmar och inget mer har skett. Så maginfluensa var det i alla fall inte.

Vi bestemde oss dock vid tio tiden när det int ehänt något mer på två timamr och theo fått behålla dryck o vatten att ta en snabbis på nacka forum och uträtta lite ärenden innan vi åkte hem. Handlade lite klänningar på indiska till mig och lite kläder på zara till theo. Fick bli en bärbar dvd på mediamark också så nu kan theo titta på film i bilen, bra när man åker långt.

Stannade nyss på statiol ock käka korv. Theo åt som bara den så verkar vara bra med magen nu.



Nyheter från pop


fina sommarkläder från polarn o pyret

Bil o surf

Letade upp mats mobila bredband innan ve åkte iväg så nu sitter jag och surfar i bilen medans mats köt och theo sover. Undra vem som drog vinstlotten..

Inte är det stackars Mats i alla fall.

Snart blir det ett stopp för lite lunch. Max får det bli idag, kan väll kanske vara gott

hemslöjd

Fin kudde till Theo sydd av theos morbrors fru Anne.


godmorgon

nu har vi vaknat till liv här hemma och jag ska precis börja med mitt morgonkaffe. Sen blir det en stunds morgonmys med theo innan det är dags att sätta fart och greja lite så vi är klara tills det är dags att åka iväg på kalas.


otrevligheter

På grund av en del otrevliga kommentarer från personer med bloggar som jag absolut inte känner kommer jag nu att godkänna alla kommentarer innan de publiceras. Misstänker nämligen att dessa unga tjejer är ute efter fler besökare på sina bloggar genom att vara otrevliga och provocera och det vill jag inte bidra med.

Här är vi trevliga och snälla mot varandra.

Tack och hej leverpastej


1 års kalas

I Morgon bär det iväg på ett års kalas. Presenterna är inslagna o packningen är nästan klar så jag hoppas på en lugn morgon imorn.

Ser fram emot att besöka storstaden även om det bara blir en kort visit för oss. Tänkte dock försöka hinna med lite shopping. Barnavdelningen på zara och damavdelningen på indiska står högt upp på listan.

Theo behöver lite sommarkläder och jag skulle vilja ha lite fler sommar klänningar och kjolar till vår mallis resa i juni.

ECO PIA-MARIA dress
Fin prickig klänning från indiska

Fest igår

Igår var jag på fest tillsammans med min jbbarkompis mona. Kände inte en kotte förutom Mona men hade trevligt ändå. Stack dock hem vid elva tiden då det var en tjej som skulle åt mitt håll och jag kände att det räckte med party för mig.

Även om det var jättetrevligt och jag hade jätteroligt så var det länge sen jag kände mig så ung. Jag var nog tio år yngre en den näst yngsta på festen och kände att jag kanske inte hade så där jätte mycket gemensamt med de flesta. Jag menar en del hade barn som bara var några år yngre än mig.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska söka ett jobb. Jobbet verkar jättespännande men sammtidigt vet jag inte om jag vill byta. Måste bestämma mig innan söndag, då går annonsen ut...

lediga

Idag är vi lediga hela familjen. Mats och theo klev upp vid åtta tiden och väckte sedan mig runt halv tio genom att theo pruttade mig på magen.

Han har en fantastisk teknik när det gäller att prutta med munnen på min mage. Det låter som en riktg brak skit när han sätter igång.

Efter lunch idag ska vi åka till mats pappa och fira honom samt träffa theos faster och hans ena kusin. Theo blir nog glad att få se dem. Var ju några veckor sens de sågs nu.


Eftermiddag

jag är hemma och fixar mig inför festen ikväll. När jag är ren och snygg ska jag hojja bort till mormor och morfar. Mormor hämtade theo på dagis idag då mats har mycket att göra på jobbet och behöver vara kvar där en stund idag och jag som sagt ska på fest. En stund hinne rjag dock busa med min stötis innan det är partydags.

Känns lyxigt att vara hemma alldeles själv någon timme och bara fixa sig, det är man inte bortskämd med som småbarns mamma.

Undra om man ska slå på stort o fixa naglarna också, men det kanske är överkurs.

Onsdag

Onsdag morgon och ännu en jobbdag framför mig. Efter dagens timmar är gjorda är jag dock ledig i fyra dagar så livet känns rätt bra ändå.

Ikväll ska jag dessutom på fest. På en fest där jag bara känner en person. Kan bli intressant detta känner jag. Hoppas jag får en skojig kväll.

Den stora frågan är bara vad man ska ha på sig, och kanske än viktigare vilka skor ska jag ha??

också en variant

Så här kan man också åka rutschkana



eller så kan man se hur länge man kan hänga sig kvar




Tisdag igen

Tisdag och veckans näst sista arbetsdag. Ska bli så skönt att vara långledig även om vi har ganska mycket inbokat under helgen. Ska bla fira Mats pappa, fira min brorson och fika med vänner. Lite tid i trädgården med att rensa rabbater behöver vi nog klämma in där imellan också.

Imorgon ska jag ju dessutom på fest. Inte varje dag det händer, ska bli intressant.

Theos köp

Denna lego sats köpte theo på ica maxi igår, betalade med sina egna pengar och har nu i ett dygns tid lekt med dessa lego djur. De har likadana på dagis och han fullkomligt älskar dem, kan sitta länge, länge och leka med dessa djur

Hus fika

Theo o grannt jejen tar en eftermiddagsfika i Theos hus.



Måndag

helgen gick fort förbi och nu är det dags för måndag och jobb igen. Är ju dock bara en kort vecka denna vecka så det känns mycket skönt.

Igår hann vi i alla fall med både tvätt, städ och bära in all tvätt så i eftermiddag kan vi ta det lite lugnt och bara chilla jag och Theo.



sju kubik ved

badkläder

fina badkläder till både små och lite större barn


Bilder från igår

Nova, Theo, lilla vegas och jag

http://by116w.bay116.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=1&messageId=71de1549-5b43-11df-a8cb-002264c17b68&Aux=0|0|8CCBD675BCDEA60||

http://by116w.bay116.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=71de1549-5b43-11df-a8cb-002264c17b68&Aux=40|0|8CCBD675BCDEA60||

godmorgon

Idag blir det en lugn hemma dag. Jag har massa tvätt att ta hand om och sen så ligger det ett berg av ved på uppfarten som behöver köras in och staplas i ved förrådet.

I morse fick jag i alla fall sovmorgon så studsade nyss upp ur sängen. Skönt att få ligga och dra sig lite även om theo inte vaknade förens halv nio i morse.

Nu blir det frulle sen tvätt.

Sniffat bäbis

Har varit och hälsat på en vän som precis fått bebis. Han var så söt och snäll den lille Vegas, och Theo blev nog lite kär i honom, var framme och klappade och satt alldeles still och höll honom en bra stund. När pojken somnat och låg i sin säng gick theo in tillhonom och bara stod och titta samtidigt som han böjde på huvudet och sa sööööt.

Det hela slutade med att han sa att det var hans bäbis och när inte det funkade försökte han med att det var pappas bäbis. Allt för att få ta med sig honom hem.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs298.snc3/28569_1456220571096_1400815577_31258523_3877822_n.jpg

Vegas och storasyster Nova


veckans shopping

foppa tofflor till theo



sandaler till theo



pyjamas till theo


Kossor, regn, traktorer och bullar

Så kan man sammanfatta vår förmiddag denna lördag i Maj. Steg upp tidigt och begav oss ivåg ut mot landet för att åka på det stora "kosläppet". Theo pratade non stop i bilen om att han skulle få träffa kossor och var så lycklig så. Hälvägs mot bondgården började det regna, mer och mer regn kom det ju närmare kossarna vi kom. Men inte stoppade det oss.

Framme hos bonden blev det att dra på regnkläderna och sen stövla in i ladgården och hälsa på kalvarna och kossorna. Theo klappade en liten kalv som var född i torsdags och var hur lycklig som helst.

Innan den stora händelsen då kossorna skulle springa ut i hagen bjöd bonden på bullar och mjölk, vilket gladjeligen togs emot av hela familjen.

Sedan blev det en lång väntan för en ivrig 2,5 åring på ca 15 minuter innan kossorna släpptes ut på ängen. Theo hade en jättebra plats och tittade fashinerat på kossorna som hoppade och studsade runt.

Innan hemfärden fick han även prositta en traktor vilket var så pass poppis att humöret brast lite när han skulle lämna plats åt de andra barnen som stod i kön. Väl vid bilen blev han dock nöjd när han fick sitta i baget och dricka en drickyougurt innan vi begav oss hem igen.

Nu sover han gott uppe i sin säng och jag misstänker att det idag behövs väckning när det är dags att stiga upp.


Godmorgon

Nu ska vi iväg och titta på kossorna

Matsäcken är packad och regnkläderna är med men självklart hoppas vi på sol

Efterlysning

Söker en dinusarie dräkt i stl 104 eller möjligtvis 110. Behöver den innan den 18 maj och är desperat så snälla

HJÄLP


Efterlysningen gav snabbt napp, vad skulle man göra utan bloggen och facebook???

Kossor

I morgon ska vi upp tidigt och åka o titta när kosserna springer ut på ängarna. Tyvär så skulle det regna imorgon men vi får hoppas att det är uppehåll på förmiddagen bara så vi slipper bli dygnsura.

ikväll vankas det familjemiddag och fredagsmys med ostbågar för theo.

http://www.orust.se/images/18.50ae254f10d9763610780007085/Kossor+i+hage.jpg


Headern

Får mycket kommentarer om min header. Och ja det är jag som har kommit på ideen och ja det är jag som har ritat den alldeles själv i paint. Och ja den föreställer min familj.

Förstår att ni är avis, den är ju lysande.

Fredag

Fredag och dags för helg igen, ska klara av några timmars jobb bara sen tar vi ledigt.

Idag kommer min bror och hans familj en sväng förbi stan så ska käka middag med dem ikväll och busa med min bror son. Theo säger att han ska krama honom men det har jag svårt att tro. Theo är lite lätt avis när det kommer till att se när mormor och morfar ger kusinen uppmärksamhet, är ju van att ha dem för sig själv.

ibland kommer de dock överens, som när de lekte att jag var en häst.


I varje kvinnas sko garderob



Från "Have to have.se", förutom convercen och Vansen som är från "junkyard.se"

Vegas är född




Ett stort grattis till mamma Maria, pappa Thomas och
storasystrarna Julia och Nova

En helt vanlig torsdag

Precis som jag skrev i rubriken så är det här en helt vanlig torsdag utan några som helst spännande händelser.Fast man ska ju aldrig säga aldrig, något oväntat kan ju alltid dyka upp. Men som det ser ut så blir det en lång dag på jobbet och sen städning när jag kommer hem.

För att få livet lite mer spännande så tror jag Theo får hjälpa mig med städningen, då vet man aldrig hur det kan sluta..

hipp hopp hurra

Hipp hopp hurra för mig, jag har nu skrivit mitt 1000 onde inlägg och det på mindre än ett år, bloggen fyller ju inte ett år förens nästa vecka.

http://www.fest.nu/fest_nu.jpg

Får nog dock vänta med champangen till en annan dag, imorgon blir det ju att gå upp tidigt för att jobba.

blå öga

Den här gången är det inte jag som är blå utan pojken min. Gav mig på att modifiera om mormors besbisgunga till en gunga ör stora pojkar. För att lyckas med detta var jag tvugen att använda vissa verktyg och Theo vill hemsk gärna låna hammaren och det kan väll inte göra någon skada tänkte jag.

Så skulle jag inte tänkt. Theo hammrade på på ett träd ute i trädgården men räknade inte riktigt med rekylen så slog sig själv nedanför ögat.

Nästa gång får jag ta fram en gummihammare..

Onsdag

Idag är det onsdag och halva arbetsveckan har redan sprungit iväg.  Känns bra då vi om en vecka har fyra dagars ledigt och det om fem veckor bär av till mallis för mig och Theo. Längtar redan efter sol. bad och värme.

Nu får vi dock göra klart denna vecka innan vi kan se fram emot lite långledigt men är ju i alla fall lediga i helgen. Då ska vi åka och titta på kosserna när de springer ut

Vet nån som kommer bli själaglad

http://ikaaan.blogg.se/images/2009/kossa_26969123.jpg

Shorts

Snart är det dags att ta fram sommargarderoben och Theo behöver nya shorts då många från förra året är i stl 86 och de får han inte riktigt plats i om man säger så.

Många fina finns det av välja på och detta är bara ett litet axplock av de jag hittat.


hemma och mätta

Nu var det ett tag sen jag och theo kom hem från mormor och morfar. Har hunnit med att käka lite mat, paj från frysen till mig och pizza rester till theo, så nu är vi mätta och nöjda.

Theo snorar och har sig och jag håller tummarna för att det ska stanna vid snorande och inte komma någon feber på besök, det varken orkar jag med eller har råd med just nu. Känns som jag inte kommer ha någonting kvar av lönen nästa månad då jag var hemma fyra dagar förra veckan.

Snart är det dags för theo att hoppa i pyjamasen och för mig att fixa lite välling.

Tjohopp

uppdate

Nu har de slagit ut


Tisdag

tisdag och fem veckor kvar till sommarlovet. Känns skönt.

Idag ska jag till jobbet för första gången på en vecka, känns faktiskt skönt, gillar när allt är som det brukar vara. Theo får gå på dagis som vanligt och sen när vi slutar ska vi gå hem till moffa o maaahmma (Tänk er uttalat med monster röst, betyder mormor) och hänga lite innan det är dags att åka hem och fixa kvällsmat.

Hoppas på fint väder idag även om jag hörde att det skullebli regn

Kväll

Måndag kväll och jag har nyss lagt theo. Idag har jag som sagt varit på kurs. Att vara på kurs innebär att man har lunchrast och en lunchrast på stan innebär shopping.

Ett par foppatofflor till theo, ett par sandaler och en pyjamas..

Skor - Crocs:  Kids Cayman Black | Skon sedd ovanifrån

bra när mamma går på stan...

Ute på vift

Theo på väg till farmor i lördags



Käkar upp Jannes ostbågar


måndag

Godmorgon, nu är det dags för jobb igen efter att varit sjukskriven några dagar förra veckan. Idag blir det dock en liten annorlunda dag, ska på kurs. Det roliga är att kursen hålls i frälsningsarmens lokaler, undra om de sjunger och spelar för oss under fikat, och om man i så fall får önska låt..

Har redan bestämt vad jag ska önska för låt, "Pärleporten" får det bli, den är bra den.

http://aforum.genealogi.se/discus/messages/11906/104006.gif

mat leksaker

Är på jakt efter leksaksmat till theo då han gillar att låtsas baka och laga mat. Det finns mycket att välja mellan och frågan är om man ska köra på plast varianten som är billig eller trä o tyg varianten som kostar lite mer men är så mycket finare.


cupcakes med björnbärsglasyr

18 cupcakes

muffins
225g osaltat rumstempurerat smör
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 msk vaniljsocker

Värm ugenen till 175 grader och placera 18 muffinsformar i en muffinsplåt

vispa alla ingredienser i en medelstor skål med elvisp till en slät, ljus smet

skeda smeten i formarna, fyll varje form till lite mer än hälften

grädda i 20 minuter

låt svalan

muffinsarna utan glasyr håller sig ca tre dagar en en lufttätburk eller 3 månader i frysen.

Medans muffinsen svalnar gör glasyren



Glasyr

60g rumstempurerat osaltat smör

120g philadelphia ost

2 3/4 dl florsocker

1 dl björnbär och lite strösocker

Blanda smör, ost och florsocker till en slät smet med hjälp att elvisp.

Koka björnbären tillsammans med sockret tills de blir mosiga.

Passera björnbärsmoset genom en sil så du får en saftliknande vätska

Reducera ner björnbärssaften tll hälften.

Skumma av saften och låt svalan

Blanda i ca 2-3 msk björnbärssaft i glasyren.



Spritsa ut glasyren på muffinsarna och dekorera med tex silverkulor eller hjärtströssel.












Tävlar

Jag är med och tävlar hos ceyla




Denna gången kan ni vinna ett hemligt paket med en mix av läckra formar i olika storlekar från Kalasform.


God förmiddag

Theo väckte mig strax effter sju imorse men vi låg kvar i sängen till framåt åtta när vi gick ner och fixade välling. Jag slumrade visst till efter att theo druckit upp sin välling så vid nio vaknade jag av att han tröttnat på att titta på barnkanalen och klättrade ner från mitt knä..

Trött mamma idag med andra ord.  Nu ska jag sätta fart här hemma och fixa iordning lite.

leksaker

Fina leksaker från ABC leksaker.



Där finns det mycket man skulle vilja ha

fullt upp

Idag har vi inte varit hemma så mycket, därav det dåliga bloggandet. På förmiddagen var vi som jag tidigare skrev på en liten markanad och efter Theos sovstund bar det av till farmor i Mjölby. Väl där lämnade vi av Theo hos farmor och janne för lite bus medan jag och Mats drog iväg till citygross för lite shopping.

Anledningen till att vi åkte dit var för att vi inte fick tag i några blöjor i rätt storlek här i stan. Theo använder Huggies blöjor, de är de enda som han inte får värmeutslag av så det är ett måste att få tag i just dessa blöjor.

Men är man på citygross så kommer man ju inte därifrån med bara blöjor, inte vi i alla fall så det blev påfyllning i kyl och skafferi också vilket i och för sig var ganska välbehövligt, mycket som var slut här hemma.

Tillbaka hos farmor bjöds vi på middag, snitzel och potatisgratäng och efter maten delade janne med sig av sina ostbågar till Theo,gissa om pojken vår blev glad.

http://nederzweeds.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/01/21/ostbgar.jpg

Nu kom vi nyss hem och theo somnade gott efter en falska välling och vi ska se Avatar. En bra Lördag helt enkelt

marknad

IDag har vi varit på en marknad ute på landet. Hittade strumpor till theo, cupcakes formar till mig och en ballong i form av en stor dinosarie till theo.

Theo tjatade om att han ville rida häst under hela marknadsrundan men när vi väl kom till ponny ridningen och han fick se hur stora hästarna verkligen var på nära håll så ångrade han sig, men vi stod och tittade på hästarna en bra stund och jag och mats klappade hästen men Theo han ville bara titta.

Det fanns dock även kaniner och dem vågade i alla fall Theo klappa.




Läggdags

Nu är det läggdags för mig.

För sju år sedan var jaag dock ute på krogen så här dags och fick en öl uthäld i knät av en kille som inte alls var min stil.

Idag sitter han här i fotöljen brevid mig och våran underbara son ligger uppe i sin säng och sover gott.

tänk så det kan gå.


RSS 2.0