godnatt

Nu är det dags att hoppa ner i sängen. Ser fram emot en mysmorgon med Theo imorn då vi är lediga fram tills tisdag.

natti natt

cuppcakes uppdatering

Verkar som min familj önskar choklad cupcakes, jag som var helt inne på vaniljcupcakes med björnbärsfrosting.. hmmm

Får fundera på detta.

muffins eller cupcakes

Ska ju baka åt mormor imorgon. Frågan är om man ska göra såna här


bild:sofie


eller såna här
http://www.thesunblog.com/gourmetgal/cupcakes.jpg
bild:google

eller kankse dessa

http://www.zoilus.com/cupcake.jpg
bild: google




Hemma

Nu har jag varit hemma några timmar. Jobbade först som vanligt och sen fick det bli en snabbis på stan för att fixa lite ärenden. Kom sen hem till en glad men lite seg Theo. Han är bättre idag så hoppas det bara var en kort sjuktid. Han är dock fortfarande lite hängig så vi får se hur man mår framåt kvällen.

Nu ska jag ta och plocka i ordning lite här hemma innan det är dags för matlagning.

påskägg

Idag har jag köpt de sista påskäggen som ska fyllas med smaskiga eller roliga saker till på lördag då de ska delas ut. Om man får roliga eller smaskiga saker beror på om man är vuxen eller barn. Människa eller hund.

Ja ni läste rätt tydligen är det jätteviktigt att även hundar får påskägg. De blir tydligen jätteledsna annars.



Ett rosa ägg till en rosa tjej får det bli.

Uppdrag

Har fått i uppdrag att baka muffins åt mamma på torsdag. Frågan är nu bara om man ska baka hallon, bjärnbär eller chokladmuffins. Själv är jag nog mest sugen på muffins med björnbär i. Men det bakar jag ju jämt, kunde vara kul att variera sig lite grann.


Björnbärsmufffins

Godmorgon Onsdag

Idag är det den sista arbetsdagen för denna vecka. Imorgon är jag ledig och sen ska vi fira påsk i fyra dagar. Mats är hemma och vabbar idag så jag kunde gå och jobba. Hoppas de får en mysig och bra dag här hemma och att Theo inte är allt för dålig.

Nu är det dags att sätta igång med dagens arbetee

So long

Trött

Är riktigt trött nu ikväll så ska alldeles strax gå och lägga mig.

Vet ju inte hur mycket man får sova inatt heller nu när Theo har feber så lika bra att man försöker somna i tid.

Natti natt

jag är så

Jag är så trött på att

  • tvätta
  • hänga tvätt
  • stryka tvätt
  • vika tvätt
  • bära upp tvätt
  • lägga in tvätt i garderoberna
Nu ska jag ner i tvättstugan.

Mammas pojk

ammas pojke har varit lite gnällig i eftermiddag och när vi kom hem efter lite bus med mormfor, mormor och jeamette så kände Mats att han var varm. Feber igen.

Nu ska jag fixa vvälling till pojken min och sen vill nog han sova.

snyggt från PoP

Hittade massor snyggt på polarn och pyrets hemsida, får nog bli en tripp till storstaden snart



Tisdag morgon

Mats och Theo hann inte laga punkan igår så det fick bli att bussa till jobbet idag.

I eftermiddag tänkte jag att jag och min lilla buse skulle gå förbi Sebbe och Jeanette och busa lite. En fika kan vi nog tjata till oss också.

Nu blir det att jobba en sväng, slutar dock vid halv fyra idag och det känns mycket skönt, jobbigt att jobba 11-12 timmar som jag gjorde igår.

Godnatt

Nu ska ajg göra mig klar för att hoppa ner i sängen och läsa lite. Var fruktansvärt trött imorse när klockan ringde så hoppas jag ska vara lite piggare imorgon bitti.

Var i alla fall en glad kille som mötte mig vid dörren när jag kom hem ikväll. Pappa och han hade varit och handlat och Theo hade fått filmen bilar så han var tvungen att visa mig alla bilarna som körde fort fort på racing banan. Eftermaten passade jag och THeo på att busa lite i badet. Theo skvätte och busade. Det roligaste är nog dock att hälla vatten över mamma, då skrattar han så han kiknar.

Nej nu blir det sängen och boken.

Godnatt

Veckans boktips för barn

Barnboken denna vecka är en Pixi bok för de minsta barnen av Louise Jacobsson, där man får följa Bobby blåljus när han åker ut på uttryckning med alla sina räddningsfordon. Perfekt för barn som älskar bilar och motorcyklar

http://www.sagoborgen.se/media/catalog/product/cache/7/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/p/i/pixi-bobby-blaljus-1142.jpg

Veckans boktips

Potengsgivarna
Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby.En dag får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.

En underbart rolig bok av Karin Brunk Holmqvist

http://www.kabusabocker.se/Bilder/potensgivarna_HU.jpg


Punka

Har punka på cykel D****n igen. Var ingen glad Sofie som kom ut till cykeln i morse och upptäckte det.

 Blev många svordomar medans jag försökte tänka ut hur jag skulle komma till jobbet itid. Ringde dock en jobbarkompis som lämnar barn på en skola nära mitt hus och som tur var hade han inte hunnit iväg än så jag fick åka igen.

Min söta grabbar skulle försöka laga mammas cykel i eftermiddag lovade Mats så jag hoppas de har hunnit få ordning på den, annars får det bli buss imorgon.


Godmorgon

Måndag och arbetsdags igen. Dock är det bara tre arbetsdagar denna vecka innan jag och theo tar 5 dagars ledigt och vilar upp oss ordentligt.

idag får jag dock jobba över lite igen men får väll se fram emot den lediga tid jag och Theo får på torsdag istället.

Bus med morbror

Nu har vi varit hemma hos mormor och busat. Theo drog genast iväg med Sebbe och gick in i rummet för att leka och busa. Det var några veckor sen de sågs nu och det märktes att Theo saknat sin morbror.

Voffen var på puss humör idag och Försökte hela tiden pussa Theo, men theo var inte riktigt med på den ideen och tillslut drog han på sig en strumpa på handen och sträckte fram till voffen så fick hon slicka på den istället. 

Har en smart pojke, gjorde så voffen blev glad men skyddande handen från att bli kläddig och blöt.

detta kan vi kalla balans



Inte alla som kan balansera en burk med massa djungeldjur på toppen. Tur att man är duktig på något.

bus och våfflor


Mats och Lilla E busar



Theo mumsar våfflor som faster gräddat


barn tv

Nu har jag och theo spenderat morgon timmarna framför barnkanalen och nu hör jag att min kära sambo har vaknat till liv och är på väg upp från sängen.

Kankse dags för mig att sätta lite fart då, men ögonen känns tunga denna morgon och känner att jag helst hade krypit ner i sången igen men det får bli ikväll det.

Har i alla fall kommit fram till att det bästa programmet på barnkanalen ändå måste vara fåret shaun.

http://sandlada.blogg.se/images/2010/shaun_72400536.jpg
bild:svt

Dagens Lista

  • tvätta
  • handla
  • åka och träffa voffen, sebbe och jeanette
  • familje tvagning
  • fixa med kort
  • mysa
  • sova tidigt

Godmorgon

Idag väckte Theo mig halv åtta men i min kropp kändes det som om klockan var halv sju.

Var fruktansvärt trött imorse då jag hade svårt att somna efter den långa bilresan igår. Mats som fick kör ahela vägen fick lite sovmorgon idag, tänkte att han kunde få sova till klockan tio.

Ålanerna för dagen är att åka och handla samt hälsa på mamma leka med voffen och Sebbe och sen låna lite varmvatten hemma hos dem och duscha och bada.

hemma

Nu är vi hem och välldigt trötta. Åkt bil i sammanlagt sex timma ridag och det känns både i kropp och knopp.

Ska försöka vara ner lite här innan vi kryper ne ri säng. Theo sover gott i sin säng, gick smidigt att flytta över honom från bilen även om han vakna till och fick ligga i famnen i några minuter.

Vi har i alla fall haft en jättebra dag med mycket lek och bus. Var så roligt att få träffa lilla E och Theo gav henne en stor kram innan vi åkte hem. Vi får se till att vi får träffa henne och hennes fina föräldrar snart igen trots det långa avståndet.


Bus och Lek

Nu är vi hos Mats syster och hälsar på, ska åka hem om några timmar igen men just nu har vi fullt upp här med bus och stoj.

Theo är lite avis bara för emma har ett par skor som piper men Theos fötter är åtta storlekar större så han kan inte låna dem.

Inte lätt att vara storfotad

Nu drar vi

N ska vi strax packa ihop oss och dra iväg för att träffa lilla E för första gången.

Kommer bli jättekul och hoppas Theo och E kommer bra överens. De kan ju alltid leka monster då det tydligen är en favorit lek hos bägge två små busar.

Godmorgon

Idag är jag lite arg.... på vår varmvattenberedare. Verkar som den lagt av igen, var ungefär ett år sen vi lagade den men nu strular den igen. Garantin på de delar vi bytte har gått ut.

Får ringa rörmockaren på måndag så får han komma och titta. Sen har vi lite att fundera över. Har ju planerat att borra bergvärme i sommar om vi får för byggnadnsnämd och bank.

kanske dags att påbörja den processen lite tidigare.

Hemma

Nu har jag varit hemma i ungefär en timme. Had en mycket trevlig kväll på harrys även om det inte var så många som dök upp.

Mona och jag blev i alla fall kvar till sist men det var jättetrevligt en då. Mona är ju en trevlig tjej.

Nu tittar vi lite på film här hemma och sen ska vi krypa ner i sängen och sova. Känner att jag är trött och har en lång dag framför mig imorgon.

Slut

Köpte choklad ägg från Linds härom dagen som jag skulle lägga i påskäggen som ska fixas i veckan.

Nu har jag inga hemma längre..


http://www.lindt.com/fileadmin/global/Collages/04_lindor_f07.png
skulle ju bara smaka en...

After work

Nu ska jag strax bege mig mot stan och lite afterwork. Monas gubbe är snäll och hämtar upp mig på vägen så slipper bussa in till stan. Det var välldigt skönt.

Har nu slagit in lite paket till lilla E och snabb städat lite här hemma så får vi ta den stora städningen på söndag.

Nu låter det som grabbarna komme rhem från Per där de varit och tittat på instrumenten. Har theo haft tur har han kankse fått spela lite trummor också, det gillar han skarpt.

presenter

Nu har jag införskaffat de presenter och påskäggs innehåll som jag var tvungen att fixa i city.

Nu har jag bara de ätbara delarna samt hund påskägget kvar.

Vad lägger man i ett hund påskägg?


Längtar

Längtar till helgen när vi ska åka till Götebrogstrakten och hälsa på Mats syster, hennes man och lilla E som äntligen har kommit hem. Ska bli så kul och kommer bli roligt att se om Theo och E kommer bra överens.

Misstänker att det kan bli en hel del bus.

Möte

Imorgon har jag möte nästan hela dagen. Efter jobbet ska jag desutom springa en snabbis på stan och införskaffa lite saker till påskäggen samt lite presenter. Vi har mycket roligt att fira i familjen just nu så ska bli jättekul att få köpa lite presenter.

Älskar ju av någon konstig anledning att köpa presenter och ge bort grejer.

I Want



allt från Nelly

After work

Imorgon blir det att gå på afterwork för mig.

Ser verkligen fram emot det, ska bli kul att komma ut lite och se sig om i världen.

Gladast är nog dock Mats och Theo som får lite egen tid och slipper den tjatiga morsan för en stund.

Rabatt på hm

Fick en rabatt check från hem, Köp tre barnplagg betala för två.

Så nu blir det att gå till hm och shoppa loss lite. Har ju en del presenter som ska inköpas också och har man tur hittar man något där och då blir det billigt.

Gillar när det är billigt.

http://ninsox.com/files/2008/07/hm.gif

Godmorgon Torsdag

Idag har jag ännu en låååååång dag framför mig. Beräknar att kunna gå från jobbet vi halv sju ikväll så har ännu en 11 timmars dag att se fram emot.

Det värsta med att komma hem så sent är att man knappt hinner träffa theo innan det är dags för honom att gå och lägga sig.

men men det får vi ta igen i helgen.

nerbäddad

Min lilla buse är nu nerbäddad och sover sött. Han ville ha välling och lägga sig direkt efter badet idag. Men det är ju inte så konstigt då han blev väckt extra tidigt imorse eftersom mats skullemed ett tåg och jag var tvungen att vara på jobbet halv åtta i morse.

Har i alla fall haft en glad kille här hemma idag även om han har saknat sin pappa lite.

Mats har kommit hem nu och står och gör toast så det ska bli gott till kvällsfikat.



Pappa och Theo

Jippi

idag fick jag klippa Theo. Utan skrik och gap. Sa helt enkelt att han fick välja om frisören eller mamma skulle klippa och då sa han mamma.

Mutade honom med att han fick sitta på fotpallen och titta på tv samtidigt. Som tur var kom jag ihåg att dra bort mattan så det var lättstädat sen.

Skönt att det gick så bra, fortsätter det i den här takten kanske vi kan gå till frisören om en tio-femton år.

I eftermiddag

Efter dagis knallade vi hem till morfar för lite fika. Kände att vi gräsänkor och gräsänklingar behövde hålla ihop när våra partners är ute på galej.

Theo fick mormors goda sirapskakor och var överlycklig. Får nog be henne baka en sats åt honom, han fullkommligt vräker i sig av dessa kakor.

Nu börjar det närma sig middagsdags så ska sätta kastrullen på spisen och koka spagethi.


fina mössor

Fina mössor från babyshopen.


finnar

Har hela pannan full av små finnar. Har ätit apelsin två dagar i rad och som på beställning dyker du upp i pannan. Fattar inte att man kan få finnar av apelsiner.

Jag får det jämt men har inte hört någon annan som råkat ut för detta.

http://blogg.passagen.se/akeutana/resource/apelsin.jpg
Får nog låta bli apelsinen imorgon så är finnarna nog borta till helgen.

Godmorgon Onsdag

Idag jobbar jag på som vanligt och sen blir det dagishämtning. Cykeln fick dock stanna i garaget idag då Mats skjussade oss till dagis i morse. Får helt enkelt ta bussen hem, tar ju lite längre tid än med cykeln men Theo gillar ju att åka buss så lika bra att göra honom glad.

Hoppas på fint väder i eftermiddag när vi komme rhem så vi kan vara ute och leka lite innan vi måste gå in för att laga maten. Idag har jag och Theo bestämt att det får bliFindus kötttfärsås och spaggethi.

Theo älskar findus köttfärsås, kankse inte det nyttigaste men nån gång då och då kan det vara ok med färdiglagad mat tycker jag.


godkväll

Nu är det dags för mig att krypa i säng. ska upp tidigt imorgon som vanligt för att lämna på dagis och sedan gå och jobba.

Sov så gott

Kort

Har fått hem en massa kort från fuji film som jag beställde förra helgen. De hade ett erbjudande så man fick 50 kort gratis och det erbjudandet var jag inte sen att nappa på. Gillar ju gratis saker.

Nu måste jag dock ta mig tid och sätta mig och sätta in alla korten i albumen. Tar en bra stund att fixa då jag måste skära till dem lite för att de ska passa i album fickorna.

Så nu vet jag vad jag ska pyssla med ikväll.

hemma

Nu har vi kommit hem från Jobb och dagis. Vi tog cykeln idag och Theo tyckte det var jätteskoj. Hade så bråttom att få hoppa upp på cykeln att han försökte ta på sig cykelhjälmen, den hamnade dock bakoch fram, men det var ett bra försök i alla fall.

När vi kom hem hittade Theo sin gräsklippare så vi stannade ute och klippte garage infarten en bra stund innan vi begav oss in för lite juice och kaffe.

Nu är det strax matlagningsdags här hemma och sen blir det bad och kvällsrutiner här hemma.

perfekt till barnkalaset


godmorgon Tisdag

Idag är det en vanlig dag på jobbet som gäller. Ganska skönt med vanliga dagar ibland kan jag känna. Gillar förutsägbarhet. Förutsägbarhet är skönt skapar trygghet och lugn.

Kankse är därför jag trivs med att jobb med personer som har autism. Allt är planerat och förberett in i minsta detalj och man vet precis vad när och varför man ska göra en viss sak.

Nu är det dagd att,

http://www5.goteborg.se/prod/Centrum/Dagligverksamhet/dalis3.nsf/vyBildArkiv/arbetaliten.JPG/$file/arbetaliten.JPG

Nu är det vår

Har bestämt att från och med imorgon är det vår och det innebär att cykeln åker fram och hjälmen på. Imorgon blir det således cyklen till och från jobb och dagis. Frågade Theo om han tyckte det var en bra idee och han höll med så cykeln får det bli.

http://frokenlinda.driftig.nu/files/2009/03/cykel.jpg
En sån cykel skulla man ha...

Klara för sängen

Nu har vi fixat och grejat här hemma ända sens vi kom hem från dagis. Vi har tvättat, plockat in och vikt tvätt, städat lite samt lagat mat, badat theo och ätit.

Det är tur jag har en så duktig son som gillar att hjälpa till med hushållssysslorna.


dregellappar

Är på jakt efter lite dreggellappar att ge bort i present, hittade några fina på babyshopen


Veckans boktips

Denna vecka är barnboken en bok för lite större barn. Lasse Majas dektektivbyrå av Martin Widmark, Spännande, lättlästa och roliga deckare skrivna för barn i lågstadieåldern.

http://www.martinwidmark.se/lasse_maja/bilder/diamantmysteriet.jpg

Den andra boken jag tipsar om denna vecka är Svinhugg av Marianne Cederwall

http://www.bokia.se/jackets/large/88/9789127117488.jpg

Historien i Svinhugg är både spännande och ovänta.  En historia om vänskap och hämnd som överaskar ända till den sista sidan.

godmorgon Måndag

Ja så var helgen redan slut och det är måndag och jobb igen. Känns dock skönt då det bara är en och en halv vecka kvar tills vi ska ha lite påskledigt. Ser verkligen fram emot lite ledig tid tillsammans med familjen. Vi är du inte direkt bortskämda med det.

Då måndagen är den gröna dagen bjuder jag på en härlig vår bild.

http://www.escet.urjc.es/biodiversos/espa/personal/becarios/Tussilago.jpg

godnatt

Nu är jag trött så tar och hoppar i säng med min bok.


Gn´R T-shirts

Gud å många fina guns and roses T-shirts babyshopen har fått in.


film

Ikväll blir det nog att titta på Johan falk filmen på tv 4. har sett en del av dem och tycker de är helt ok.

http://zipacna.files.wordpress.com/2009/10/leog1.jpg


mat

Nu har vi fixat och grejat klart här hemma. Jag har bara kvar att hänga en tvätt som är klar om en liten stund. Är så skönt att packa upp allting direkt så man slipper stå och irretera sog över den där väskan som måste tas hand om.

Mats lagar mat ikväll och vi ska strax äta hamburgare. Theo får pommes till och jag och Mats äter med bröd. Dock inte hamburge bröd utan vi brukar käka med fralla istället. Mycket godare och dessutom mättar det bättre.

Känner att det börjar lukta gott och att magen börjar bli riktigt hungrig.

sommaren

Sommaren kommer närmare och närmare för varje dag som går och det finns lite saker jag verkligen längtar efter.

  • Sommarlov, och ledigt från jobb och skola
  • Resan till mallis
  • sol och bad
  • peace and love festivalen
  • sena varma sommarkvällar
  • resan med theo till kolmården

Hemma

Nu är vi hemma efter en helg med bus och stoj i skövde. Har massor att plocka upp och fixa. Bör nog även sätta på lite tvätt.

Men skoj har vi haft i alla fall och framför allt Theo som trivts som fisken i vattnet hemma hos sina kusiner.

Nu ska jag återgå till fixandet.

Hipp hopp hurra

Hipp hopp hurra för Amanda som idag fyller 16 år.



Godmorgon

Idag fick vi sovmorgon här. Theo vaknade kvart i nio och har sovit som en prins hela natten. IDag var det Louise som skulle ge Theo vällingen och det gick jättebra. Theo tycker så mycket om louise och kröp direkt ner i hennes säng i morse.

Nu ska vi strax äta frukost och sen blir det fortsatt födelsedagsfirande då det idag är amandas tur att fylla år.

Godmorgon

Idag fick vi sovmorgon här. Theo vaknade kvart i nio och har sovit som en prins hela natten. IDag var det Louise som skulle ge Theo vällingen och det gick jättebra. Theo tycker så mycket om louise och kröp direkt ner i hennes säng i morse.

Nu ska vi strax äta frukost och sen blir det fortsatt födelsedagsfirande då det idag är amandas tur att fylla år.

flickkläder

Snart får man köpå lite flickkläder då släkten har fått tillökning. Finns mycket att väla på frågan är bara vad man ska välja.



Kläder från babyshoppen

lekparken

Kom nyss in från lekparken. Theo hade jätteroligt gungande, red på häst och åkte rutsch kana.

Det roligaste var dock när smala sussi fick krypa igenom ett hål designat för en tio åring för att hjälpa Theo upp i den stora rutsch kanan.

Tur faster var med, jag hade aldrig lyckats få igenom min röv i det lilla hålet.

mellis

Nu ska jag försöka få theo att käka lite mellis. Han har alldeles för många att leka och busa med idag så han har lite svårt att hinna med att äta. Går ju inte att sitta still man kan ju missa mycket bus då.


busen

Ny design

Tack fina Amanda för hjälp med designen.


Tårta

Mats och Alex ska åka till Maxi och köpa en prinsesstårta till dagens kalas.

Till mig (som inte tål mandel) och theo ska de köpa glass.

Är redan sugen då solen och värmen gör att man får ett litet glasssug.

http://1.bp.blogspot.com/_AMkNrKtW9JY/SpLMHY-r1HI/AAAAAAAAAB4/gwVsfqHq7xg/s400/prinsesst%C3%A5rta+2.png

fredagens

morgon: trött

jobb: bra och lugnt

lunch: stekt fläsk, potatis, löksås, sallad

fika: kaffe m mjölk

sällskap: mysigt

Kvällsmat
: Tacos

tv: lets dance

snacks: peppar chips

inköp
: tandborste till Theo

bok: godnatt Alfons Åberg

bästa: Att få se theo så glad och busig över att få leka med Lollo

ha ha ha

gjorde det här testet på facebook..

Vilken är din egentliga hårfärg?

H_r

svaret blev

Blond_profile

Åh! Du är en blondin - helt klart! Du är en trevlig tjej med mycket utstrålning, även om din humor kan vara lite ... udda ibland. Dock kan du vara lite trögtänkt, men skäms inte över det, kom ihåg:\nBlonds have more fun!

 

Detta är så kul så det inte är klokt.. Alla som känner mig vet att jag defenitift inte är en blondin...


Grattis Alex 14 år

Hipp hopp hurra för Alex som fyller 14 idag




Godmorgon

Theo vaknade halv sju i morse trots att han gick och la sig vid tio tiden igår kväll. Så kan det bli när man inte är van att sova borta.

Vi gick i alla fall och la oss framför tvn så vi slöade fram till klockan åtta då vi reste på oss och fixade lite välling till Theo och kaffe till mamma.

Efter en stund kravlade de andra upp från sina sängar och vi gick in till Alex och sjöng "vackert" för honom på hans 14 årsdag.


Lejonkungen

Tittade på lejonkungen här med Lollo och Theo i eftermiddags. Hade glömt hur bra den filmen är.

Den har allt.

  • drama
  • kärlek
  • sorg
  • humor
  • sång och musik.
  • söta djur
http://ne.blogg.se/images/lion_king_wallpaper2_1177609894.jpg

Lets dance

sitter och tittar på lets dance för första gången den här sesongen. Det är Lollo som vill titta och vi gör självklart som hon vill.

Tydligen ska man heja på bygglovs Willy också.

Lika bra att göra som hon säger, kan vara farligt att säga emot en bestämd åtta åring

http://www.rixfm.com/images/upload/bloggar/rix-fm-backstage/blandat/januari/WillyBjC3B6rkmanoCharlotteSinclairjpg1.jpg

Barnen är badade

barnen är badade, maten är uppäten och nu är det godis tajm.

Theo har fått en egen liten skål och han smaskar på som bara den. Louise och Theo är så söta och Theo gör allt som kusin Lousie gör, när lolla satte sig på golvet för att se på tv då gjorde genast theo samma sak.

I badet busade de också på och det märks att theo verkligen trivs med andra barn även om de är äldre.

Fredagsmys

Ikväll blir det fredagsmys med Mats, Theo, Amanda, alex och Lousie, först måste jag nog dock ner till affären och köpa lite snask.




Går åt mycket gott när man är så många som ska mysa.

full fart direkt

Theo blev jätteglad när vi kom in och träffade louise. Han gick direkt in på hennes rum och började leka med alla dockor och andra leksaker.

Nu har de ätit mellanmål och jag och mats druckigt kaffe och jag ska strax bege mig ner mot affären för att köpa lite smått och gott till theo och kvällen.


see you later

Maxomorra

Maxomorra har fått in nya kläder igen. Billigt och snyggt som vanligt

139-149 kr st

T-shirt Traktor Turkos LS




Tröja Velour Svart


Velourbyxor Ficka Svart



ahhh vad jag vill ha

Dessa skor finns på brandos och är så fruktansvärt snygga.



Kom precis på att Theo nog behöver ett extra par gympa skor i vår.

Barnblogg??

Fick en fråga om det var en barnblogg jag hade.

Nej det är det inte. Jag skriver om mitt liv. Men eftersom större delen av mitt livs fritid ägnas åt en två årig busig liten pojke så innebär detta att det blir en hel del barn relaterade inlägg här på bloggen.

Det är så mitt liv ser ut.

Fredag morgon

Godmargon alla glada, och sura med för den delen.

Idag blir det jobb igen men slutar ju tidigt och sen har vi en hel helg att se fram emot så det känns inte så jobbigt. Kommer närmare och närmare påsklovet för varje dag som går också. Nu är det bara en och en halv vecka kvar.

Ska bli skönt med lite ledig tid med familjen.

http://lyckligmamma.files.wordpress.com/2009/04/main1691.jpg

imorgon

Imorgon ska vi till Theos kusiner och fira de stora barnen på deras födelsedagar. Theo ser nog dock mest fram emot att få träffa Louise och framför allt leka med hennes leksaker.


Theo och louise i väntan på jultomten

Vaccination

Var och vaccinerade theo idag på den öpnna mottagningen. Han hade jättekul i väntrummet och körde med lastbilarna och grejade.

Sen ropade de upp att det var vår tur och då försökte han smita den lilla rackaren och så fort vi kom in i rummet kom tårarna.

Allt gick dock bra ändå, han fick sitt stick och ett klistermärke av tanten och mormor öpnnade sin väska där det låg två plast dinosarier. Genast var sticket glömt och han började skrämma mormor istället.

http://www.toyday.co.uk/shop/images/uploads/stegosaurus-plastic-dinosaur.jpg
Tänk vad bra det är med mutor ibland.

OJ OJ

Insåg precis att norrköpingsmaffian också förväntade sig påskägg. Efter en liten fin pik från min bror förstod jag att detta förväntades av mig.

Nu har jag i alla fall fem påskägg att köpa, ett till en tio månader pojk, ett till en 2 årig pojk, ett till en 23 årig flicka , ett till en 24 årig pojk och ett till en tvåårig hund hona.


Undrar bara om någon kommer ihåg ett påskägg till mig.

Förra året var det bara jag som inte fick något.



Torsdags eftermiddag

Idag ska vi till vårdcentralen och ge Theo sin andra spruta mot hepatit A. Detta gör att han är skyddad i 25 år framåt vilket är välldigt bra. det som är mindre bra är att han inte kommer bli en glad kille. Men idag är det mamma som bestämmer.

Dessutom har mormor fixat en muta åt honom så det ska nog gå bra.

Bara så ni vet är jag icke främmande att använda mutor för att underlätta vissa saker.

Klart med paket

Nu är det klart med paket till 14 och 16 åringen, tänker inte säga mer än att vi kör på ett säkert kort. Man vet aldrig om de är inte och läser.

Måste nu även komma på vad man ska fylla ett påskägg till en tiomånaders bebis och en två åring med också. Godis är inte aktuellt utan ska vara något icke ätbart om man säger så.



http://www.johannab.se/wp-content/2008/02/paskagg-fran-ahlens.jpg


godnatt

Nu ska jag krypa i säng och ladda inför en studiedag då vi ska skriva en lika behandlingsplan. Känner redan hur mycket jag inte känner för att sitta still en hel dag.

säger godnatt och kryper ner med min bok.

att klippa hår på en två åring

Är det någon som har provat att klippa håret på en två åring?

Jag gjorde det idag...Gick så där kan jag meddela.

Klippte bara det värsta som hängde ner i ögonen, vågade inte ta för mycket då jag var osäker på att jag skulle få klippa hela håret. Och tur var väll det. Han ser fortfarande ut att behöva en hårklippning men det är åtminstånde inte hackigt.

Provade att muta både med klubba, tutte, målarbok och favorit kossan men inget hjälpte...

är det någon som har ett tips.

att gå till frisören hjälper inte, var annu argare då...


http://saraimalmoe.blogg.se/images/2008/sax_17312299.jpg

bad dags

Ikväll är det baddags för Theo då vi klippt håret och i ilskan hamnade det hår lite här och där.

Tänkte jag skulle hoppa i och plaska jag också, finns inget roligare än att bada med mamma eller pappa enligt theo.

http://www.bildagenturen.se/pappa/wp-content/uploads/l-480-445-b7cf45c5-8478-4b89-bf10-9e08ac5e3bb8.jpeg

Denna jävla snö

Imorse när jag vaknade och tittade ut hade jag bra lust att gå och lägga mig igen. Under natten hade det nämligen snöat igen. Känns som våren aldrig kommer att komma eller i alla fall dröja välldigt länge.

Nu räcker det med snö, jag vill ha sol och gröna gräsmattor.



16 och 14 år fest

På fredag ska vi till mats syster och hennes barn. De två äldsta barnen fyller 16 respektive 14 år. Ska bli jättekul att träffa dem var ett tag sen nu.

Måste dock se till att fixa presenter till dem, inte det lättaste att komma på något bra till en 14 årig kille och en 16 årig tjej


Gb glasskartor

Ni är många som undrat vart jag hittat gbs glasskartor. De är hämtade från gbs hemsida där finns det från år 1960 någonting tills idag.

Riktigt kul att se hur både glassar och design förändrats.

http://capdesign.idg.se/polopoly_fs/1.88556!imageUploader/bb7e50df.jpg

trött

Nu är jag trött efter en lång arbetsvecka och massor av olock och fix här hemma. Nu ska jag sätta mig och äta lite godis och slö glo en stund på tvn innan jag kryper i säng.

Godnatt med er alla.

Bruschetta

Lantbröd, helst bakat på surdag
tomat
basilika
olivolja
vitlök

Skiva lantbrödet

hacka tomat och basilika och blanda med olivolja salt och svartpeppar

rosta brödet i ugenen, gnid sedan in dem med en vitllöksklyfta och lägg på tomatröran.

mums

http://2.bp.blogspot.com/_xmXfUvxNsuY/Spx0cv_By2I/AAAAAAAAAv0/lLJmOTB93oE/s320/cs_lifestyle_recipes_s-snacks_bruschetta.jpg

2007

2007 föddes min son och gbs glasskarta såg ut så här,




En piggelin kostade 6 kronor och en Tophat 13kr

1970

1970 föddes min sambo och då såg gbs glasskarta ut så här,



Piggelin fanns inte än och en Top hat kostade 1kr
  • Robert Altmans långlivade "M.A.S.H." har premiär.

  • Den 1 april börjar Sveriges Television att sända

Godmorgon Tisdag

Idag ska jag jobba igen efter att varit hemma och vabbat igår. Som jag skrev igår blir det en 11 timmars arbetsdag idag. Bra med lite komp till våren.

Mats både lämnar och hämtar Theo idag så han får en kort arbetsdag istället. Kan han dock behöva, han har jobbat dygnet runt i tre veckor nu och mår nog bra av lite extra mystid med Theo.

Nej nu tickat klockan och jag ser att det är dags för att börja jobba lite.


1981

!981 föddes jag och då såg Gbs glasskarta ut så här:




En piggelin kostade 1,50kr, en tophat 2,40kr

  • Såpopera kommer till Sverige. Dallas blir den första i vilket ska visa sig bli en lång rad av långkörare på TV.

  • Folkmassorna utanför Buckingham Palace jublar när Prins Charles kysser sin nyblivna fru, 19-åriga Lady Diana Spencer.

  • Orientering: Annichen Kringstad springer hem både VM-guld och Bragdguldet.


Måndags lyx

Mats kom hem från jobbet för en liten stund sig och hade med sig en påse med gott till kvällen. Blir grillade revben, potatissallad och framför allt bruschetta till kvällsmat, ska bli så gott.

Theo får revben och pommes, då blir han glad är nog hans favorit rätt.

http://2.bp.blogspot.com/_xmXfUvxNsuY/Spx0cv_By2I/AAAAAAAAAv0/lLJmOTB93oE/s320/cs_lifestyle_recipes_s-snacks_bruschetta.jpg

mums

Hoppar över baket

har bestämt mig för att vi hoppar över bakningen och går ut i snön och leker en sväng istället. Theo är feberfri idag och får gå till dagis imorgon så tror han kan tycka det blir skönt med lite frisk luft.

Solen skiner ute nu och det är ganska varmt ute så är väll lika bra att passa på att leka lite ute. Längtar verkligen till att snön ska försvinna och våren ska komma på allvar.

Lång dag imorgon

Imorgon är det en lång dag på jobbet. Börjar klockan halv åtta och ska vid två tiden åka till en stad i närheten för handledning. Beräknar att jag ska vara hemma vid halv sju tiden.

Det posetiva är ju att jag samlar på mig lite komptid som jag kan ta ut senare när jag är lite sugen på att vara ledig. Alltid skönt att ha lite tid att ta till om man vill gå hem tidigare någon dag eller får för sig att åka iväg på något skoj. Dessutom behöver jag ju lite komptid när vi ska åka till mallis i sommar.


bak

Tror jag och theo ska ta och baka något sen när han vaknar. Vad vet jag inte än men kanse får det bli negerbollar eller bjärnbärs muffins. Får se om han är baksugen.

Något måste man ju hitta på när man är hemma en hel dag.

http://misomaniac.files.wordpress.com/2008/11/chokladbollar_207046371.jpg

veckans boktips

Denna vecka börjar jag med att tipsa om en barnbok skriven av Astrid Lindgren som de flesta av er säkert känner till välldigt väl. Astrid Lindgrens mest poppulära karaktär är Pippi Långstrump och idag är det Pippi som är mitt barnbokstips.

http://www.barnboken.nu/bokbild/9789129646757.jpg

Känner du Pippi Långstrump är en bilderbok med fina tecknade bilder och ganska mycket text. Här får man lära känna Pippi och veta hur det bla gick till när Pippi blev kompis med Tommy och Annika.

Veckans vuxen bok blir slash biografi som han skrivit illsammans med Anthony Bozza.

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/00/04/21/71/01/3/bozza-anthony-slash.jpg

I denna bok får man följa slsch från det att han föddes till det att han hoppat av guns and roses och börjat spema i snake pitt. Är man intresserad av hårdrock så är det här en bok man måste läsa. Läste den själv i stort sett från pärm till pärm men så är jag ett gammalt guns and roses fan också.



only

Två snygga tröjor från Only..    


Visst blir man sugen??


Godmorgon Måndag

Idag är jag hemma och Vabbar. Theo hade feber i går kväll. Idag verkar han dock feberfri men ska ta en temp om en liten stund.

Får bli en lugn förmiddag här hemma. Är theo feberfri tror jag dock vi går ut en sväng i trädgården sen i eftermiddag, kan vara skönt med lite frisk luft också.

Nu ska jag dricka mitt kaffe.

Theos nya keps

Theo har fått en ny keps.


snygg som bara den



49,50kr från hm

Lego torn



Så här högt torn blev det på garaget

söndag eftermiddag

Söndag eftermiddag och Theo är lite risig. Har lite feber,inte mycket bara 38,0, och är lite snorig så vi får stanna inomhus idag.

Imorgon stannar jag hemma med honom så får vi hoppas att febern försvinner kvickt som tusan och att han snart blir frisk igen. Han är ganska pigg ändå och just nu byggs det lego för fulla muggar.


Städningen

Städningen går framåt, är klar med nedervåningen och tvättar den andra maskinen med tvätt. Blev ju lite extra tvätt idag då jag fick byta Theos sängkläder lite oplanerat.

Snart ska theo får lunch och sen gå och lägga sig och då ska jag fortsätta med övervåningen. Där är det mest plock som ska fixas. Dessutom behöver Theos rum en rejäl röjning.

flygplan

En sån här vill nog alla 2 åriga pojkar ha.

Klicka för att stänga fönstret

999 kr från blå elefant

städ dag

Idag är det städning som står på schemat här hemma. Övervåningen ser ut som ett bombnedslag, har massor tvätt att ta hand om och dessutom behövs det både dammsuga och skuras också.

Så idag vet man vad man ska pyssla med. Men ser fram emot när vi blir klara, känns ju alltid så skönt när allt är rent och snyggt.

http://bloggbruden.files.wordpress.com/2007/11/385938rm2nsvs0g8.jpg

 

blev lte sugen på att dra fram husmoderns lexikon och se vilka uppgifter det är meningen att man ska göra på söndagarna. Säkert stryka mannens skjortor, laga söndagsstek och byta gardiner.


Godmorgon

Nu har vi stigit upp här,Theo och jag. Theo vaknade inte förens vid åtta men tyvär hade det hänt en liten olycka så det blev inget morgonmys i sängen. Fick gå upp och tvätta oss på en gång istället.

Nu sitter vi här och äter leverpastej smörgås och jag dricker mitt morgon kaffe.


Godnatt

Nu har fina Sandra tagit bussen hemåt. Hon skulle åkt tidigare men då åkte bussen förbi henne 5 minuter innan avgångstid så hon kom tillbaka. Inte allt för glad kan jag säga.

Vi har i alla fall fått jätte god mat som sandra lagat, pasta och fläskfile gratäng. Riktigt gott var det.

Snaskat godis har vi också gjort så det står härliga till. Även Theo smaskade på ordentligt. Tror han inte ätit så mycket godis som han åt i kväll i hela sitt liv. Var tvungen att ställa undan skålen tillslut, kände att det var på gång att gå över styr.

Nej nu ska jag gå och lägga mig och läsa min bok.

Godnatt

Kalaset igår

Kalaset igår var välldigt kul, framför allt Theo hade jätteroligt med sina sysslingar.



Kul att de kommer så bra överens trots stor åldersskillnad.

Theo bus

ats och Theo har varit hemma hos hans vän Nova och lämnat lite grejor till Novas pappa. När de hade åkt därifrån ringde Nova fem år mig med en allvarlig röst och berättade att Theo hade stökat ner hela hennes rum på tio minuter och inte städat efter sig..

Undrar vart han fått sina stök gener ifrån??

chips, godis och dipp

Ikväll har vi laddat upp rejält här hemma med snask inför melodifestival tittandet med fina Sandra. Köpte både godis, chips, dipp och läsk så nu ska vi nog klara av att se melodifestival finalen ikväll. Theo har även fått en egen liten påse med gott i. Lite zoo och andra små godisar tror även att han blir nöjd.

http://sverigeonline.se/images/Pepper.jpg

http://www.yellowman.dk/images/medium/food/n7310531023205_MED.jpg


http://www.newmoon.nu/images/godis.jpg

 

Längtar redan till programmet börjar!!



klänningen..

Måste nog bli bättre på att berätta vart grejorna jag lägger upp här på bloggen kommer ifrån. Ber om ursäkt för mina missar.

Klänningen



kommer från hm 399 kr

pappa och theo mys

Mats har varit borta och jobbat några dagar så nu tar han och Theo igen förlorad tid med massor av mys.




melodifestivalen

Ikväll blir det att titta på melodifestivalen. Är igentligen inte så intresserad av melodifestivalen över huvudtaget men vi får ju besök av fina Sandra så då kan jag stå ut med att titta bara för att hon vill.



Sandra

Det blev det här

Det blev det här linnesettet som fick hoppa ner i varukorgen på hm.

Tror det kan bli jättefint på Theo till sommaren

Sovmorgon

Idag var det riktigt skönt med en sovmorgon och slippa gå upp när en mobilen ringer. Theo väckte mig vid åtta och då hade han sovit som en liten gris hela natten. Var nog helt slut efter en sen kväll igår och allt bus och stoj.

Nu sitter vi och tittar på barnprogram innan vi ska ta och bege oss ut i solen för lite lek. Tänkte dock vi skulle vänta lite tills det blev lite varmare ute.

Härligt med sol i alla fall.

http://ericaelving.files.wordpress.com/2009/07/sol.jpg

Godmorgon Lördag

Nu har vi vaknat här hemma och jag ska sätta mig och dricka mitt kaffe. Theo har redan druckit sin välling men ska se om han vill ha en macka också.

Idag har vi inga större planer ska nog ut och leka i snön nu på förmiddagen och sen ikväll kommer Sandra och tittar på melodifestivalen med oss.



läggdags

Nu är vi hemma från kalaset. Emma var nöjd med sina presenter och Theo har varit jätteduktig. han höll ut ända till klockan 22.00. Men sen blev det raka vägen till sängen när vi kom hem. han somnade på två röda och suussar nu som en liten gris.

Theo har haft jätteroligt och har busat med alla sina sysslingar, de är så snälla och leker med honom. Till och med Marcus 14 år har busat och lekt med Theo hela kvällen, hur många 14 åringar gör det?

Nu är det läggdags för mig med.

Godnatt

Fredagsgodis

idag är det ju fredag och det innebär godiskväll för Theo. han brukar få en halv tablettask ungefär på fredan och den andra halvan på lördagkvällen. Idag funderar jag dock på om han ska få en chokladbit istället. Kan ju vara gott med variation.

http://www.matservice.se/bilder/stora/7310780002303.jpg Eller    http://malinekman.com/Bilder/Blandat/mara.jpg

nu drar vi

Nu drar jag, theo mormor och morfar på kalas. Vi hoppas på god mat och smaskig efterätt.

Presenten är inhandlad och finkläderna är på.

Bara att skutta iväg.


klänningen

Fick hem den här idag.



så snygg..

helg

Nu är det helg igen och dags att dra på sig mysbrallorna för ännu en slapparhelg hemma i huset. Mysbrallorna får dock vänta till senare ikväll då vi först ska gå på kalas och då måste man ju vara fin.

Mysbrallorna denna helg får bli dessa,


99 kr från HM

vilket set med linnen ska jag välja till Theo?


69.50 kr för två linnen, hm

Fredag morgon

Nu är det fredag igen och vi har en hel helg med slapptid framför oss. Ska bli så skönt att bara vara hemma och mysa, det behöver man ibland.

ikväll ska vi på tio års kalas hos Theos syssling Emma, men fösrt ska det inhandlas present och det får bli i eftermiddag när jag jobbat färdigt för dagen.



Theo och Emma julen-07

Läggdags

Nu är det läggdags för ikväll. Ska lägga mig med min bok och ladda inför veckans sista arbetsdag. Jobbar bara kort dag imorgon vilket är skönt då jag känner på mig att morgon dagen på jobbet kommer att bli "en sån där dag"..

boken jag läser nu är.

http://3.bp.blogspot.com/_AVj4EDYDaDA/ShmRZ_WwcnI/AAAAAAAABg4/rDwc1y6F9e4/s400/iskallh%C3%A4mnd.jpg


skoplejset

Många har undrat och frågat vart skorna i mitt inlägg sko sug kom ifrån.

De kommer alla från skoplejset, en sida med väldigt mycket skor från väldigt många olika märken.

skor

Nu har jag klickat hem två par skor från hm, billiga och snygga.




tuff t-shirt

T-shirt Julius Blues Brothers

Den här är jag lite sugen på till Theo från paul frank 349 kr




Kalas

Morgon ska jag och Theo på Theos syssling Emmas födelsedags kalas. Nu är det bara presenten som ska inhandlas och frågan är vad man ska hitta på. Kläder får det bli i alla fall men frågan är vad.


sko sug

Vagabond Carrie Hush Puppies Janessa

Peperoni Ballerina Peperoni Sandaler

Vagabond Cornelia




Torsdag morgon

Idag är det jobb igen som vanligt. Dessutom är det långdag också. Theo behöver dock bara gå på dagis till klockan tre för sen kommer morfar och hämtar honom som vanligt. Ni som brukar läsa min blogg vet väll att torsdag är Theo och morfar dagar vid det här laget.

Mats kommer hem i eftermiddag också efter att ha jobbat i ett och ett halvt dygn. Han valde att sova på kontoret när han gick av vid sju imorse och det förstår jag, inte så bra att sätta sig och köra fem mil efter att man jobbat 24 timmar i sträck.


Resan med stort R

I morgon startar Mats syster och hennes man en resa. En resa som börjar på landvetter, tar dem till Kina och vidare hem igen. Resan kommer dock inte ta slut där utan den kommer att fortsätta under reten av deras liv.

jag vill önska dem all lycka nu när de påbörjar denna nya del av deras liv som de så länge har längtat efter.

Vi längtar efter att få träffa hela familjen när de kommit hem och allt lugnat ner sig.



Panik

Håll på att bli panik här ikväll. Vi hittafe inte kossan som Theo måste ha när han ska gå och lägga sig. Vi letade och letade samt försökte övertala honom att ta grisen istället. Men det gick absolut inte.

Till slut hittade jag kossan, under täcket längst ner vid fötterna.

Puh kvällen är räddad.


Theo, kossan och Clara

prinsessan Theo

Idag när jag var och hämtade Theo på dagis så hade han klätt ut sig till prinsessa och dansade och sjöng tillsammans med en liten tjej i han ålder. Han var så söt och berättade för mig att en klänning, det ville minsann han också ha.

Kanske en sån här duger.

http://www.mycards.se/shop/img/products/1598.jpg

Hemma

Nu är vi hemma från jobb och dagis. Idag blev det något senare än vanligt då jag går en interutbildning på jobbet om autism. För er som inte vet det så är det just ungdomar med autism som jag jobbar med.

Ett slitsamt men samtidigt mycket givande jobb. vissa dagar är jättebra och vissa inte fullt så roliga. Men det är väll det som är charmen med jobbet, man vet aldrig vad som händer.


Designer väskor

Härmon dagen satt jag och min pappa och diskuterade designer väskor av någon okönd anledning. man far förstod inte riktigt prisbilden för dessa så jag visade honom den här

http://www.purseblog.com/images/mulberry-leopard-bayswater-bag.jpg
mullberry


Trodde min far inte det var sant, då priserna stod i pund utbrast han, är du säker på att det inte är i svenska kronor.

Hans nästa kommentar var, varför klagade de då på Mona Shalins 6000 kronors väska??

ja det kan man ju fråga sig

Godmorgon Onsdag

Idag är morfar snäll och lämnar Theo på dagis då Mats har fullt upp med jobb. Nu håller han dock inte på med snöskottning längre utan har återgott till att jobba med produktion kring konserter. Den här veckan är  det fullbokat med jobb i cloetta center.

Idag blir det nog en lugn eftermiddag är solen framme i eftermiddag passar vi nog på att vara ute och leka en svång efter dagis.

min man

Hittade ett 8 år gammalt kort på min älskade man på nätet.. visst är han snygg



foto: "bryggeriet, rock and roll bar"

Bullibompa

Nu sitter jag och Theo framför tvn och tittar på bollibompa. När programmet är slut ska va smaska pizza innan det är dags för Theo att bada och krypa ner i sängen.

http://svt.se/content/1/c6/56/66/18/bolibompa_155.jpg


I eftermiddag har vi för övrigt lekt och lagt pussel, när vi kom hem från dagis var vi även ute en sväng och klättrade i snövallarna samt byggde en snögubbe, det var poppis kan jag säga.

Nyheter från PoP

Nu har polarn och pyret fått in en hel del nya t-shirts och jag har hittat massor som jag vill köpa till Theo. Först på listan står dessa två randiga.
















Längtar till sommaren


Tisdag

Nu är det tisdag och veckan går framåt i ett rasande tempo precis som vanligt. Detta tycker jag dock är skönt då det innebär att vi kommer närmare och närmare helgen och slapptid med Theo i mysbrallorna.

Älskar verkligen mysbrallor och mina favoriter är de här.



Från Polarn och pyret, hösten 2008 hade de dessa i vuxenstorlek men tyvär verkar de tagit bort dem nu.

Godkväll Måndag

Klockan börjar dra sig mot läggdags och idag har vi haft dans och sång på schemat här hemma. Theo älskar verkligen musik och att dansa till musiken, idag kompade han även med maraccasen.




Ikväll käkade vi pasta till kvällsmat och Theo vräkte i sig. Han gillar verkligen pasta och trots att han åt två yougurtar vid halv fem (fisk på dagis idag = matvägran) smällde han i sig en jätteportion pasta med baconsås klockan 7.

Imorgon blir det jobb för mig och dagis för Theo.

Nu ska jag lägga mig, godnatt så hörs vi imorgon.

100308

Nu har jag lagt ut veckans boktips här på bloggen, ni får gärna kommentera och skriva om ni tycker det är en bra idee eller inte.

Ska jag skriva utförligare om böckerna eller räcker det med en kort presentation om varför jag tycker ni ska läsa dem?

Veckans boktips

den första boken jag tänkte tipsa om är "PS I love you" av Cecilia Ahern, de flesta av er har säkert sett filmen men har ni inte läst boken så gör det. Blev mycket posetivt överaskad.
http://www.harpercollins.co.in/Book_CoverImage/1048_Full_PS-I-love-you.jpg


Veckans barnbok blir "Aja baja Alfons Åberg" av Gunilla Bergström, en bok som jag älskade när jag var liten och som även min två åriga son älskar idag

http://www.alfonswebbshop.se/bilder/b_ajabaja_200.jpg

Trevlig läsning

Monster

Ett monster i kojan


Helgen är slut

Nu är det måndag och helgen är redan slut. Dags att börja jobba och ta tag i vardagen igen.

Är inte alls upplagd för detta den här måndagen, jag och thoe har nämligen haft en super mysig helg där vi bara varit hemma och skrotat. haft det så himla skönt.

Men men fem dagar kvar sen kan vi dra på oss mjukisbrallorna igen och mysa.

godkväll söndag

Idag blir det en tidig kväll för familjen, Theo sover redan och Mats är trött efter allt snöskottande. Jag känner mig också ganksa seg så ska strax krypa ner i sängen med min bok.

På tal om böcker, från och med imorgon tänkte jag börja med "veckans böcker". Detta då läsning är ett av mina största intresse. Kommer att tipsa om både barnböcker och vuxen böcker.

Godnatt


Hjortsadel

Idag blir det söndagsmiddag hemma hos mormor. Hjortsadel ska vi får, kommer att bli så gott hoppas även theo tycker om det men i värsta fall får han väll äta korv. Han gillar ju dock hjortfile så då borde han även tycka om Hjortsadel.

Så skönt att slippa laga mat själv, rena rama lyxen.

Söndag eftermiddag

Theo har vaknat och vi har byggt ett stort lego garage till alla bilarna. Blev ett högt torn på garaget också, har sagt till theo att vi måste smyga så inte tornet rasar så nu smyger han runt här hemma och är jätteförsiktig.

När theo sov fixade jag lite med foton, dels satte jag in i albumet men sen har jag plockat ut lite som ska in i hans bok. Skriver nämligen lite kort varje månad om vad som händer och sker i Theos liv, tänkte sen sätta in lite bilder här och där. Kan nog bli roligt för Theo att ha när han blir stor.

Hjälp med disken

Idag fick jag hjälp med disken.






Theo är så duktig och älskar verkligen att hjälpa till med hushållssysslorna.


Kramen

Här är kramen jag och Theo pysslade ihop förut. efter att blivit inspirerade av bollibompa.







På bompa hade de färgat papper och det blev så klart finare, men något sådant hade vi int ehemma, Theo har dock ritat på kramen, men tyvär syns inte det på bilden.

pyssel dags

Nu ska vi göra kramar.

Ni som såg bollibompa i morse vet vad jag menar, ni sjusovare får se senare.

Ingen sovmorgon idag

Theo vaknade 20 över 6 i morse när mats väckarklocka ringde. Han la sig och slummra lite hos mig och sen tittade vi en sväng på pippi. men vid åtta tiden var det dags att gå upp och sätta fart.

Nu har vi druckit välling och kaffe och smaskat på leverpastejsmörgås.

Dagen är inte riktigt planerad än, vi får se vad som händer.

läggdags

Nu ska jag göra mina grabbar sällskap uppe på övervåningen och krypa ner under täcket med ännu en av mina bokrea fynd. Denna dag är det Jan mårtensson som står på menyn.
http://www.adlibris.com/se/covers/9/14/9146219579.jpg

ännu en snygg klänning

Från braez



Familjen samlad

Mats kom hem för några timmar sen från snöskottningen. Nu har vi ätit kvällsmat duschat och badat så har bara lördagsmyset kvar innan det är dags att krypa i säng. Misstänker att jag kommer få mysa själv i kväll dock då båda grabbarna är tröttna och säker kommer gå och lägga sig om någon timme eller så.



 

Theo Spexar för fullt



Dagens Theo


Klätter apa


Dans


7 av 10 klara

  1. plocka i ordning
  2. städa
  3. tvätta
  4. vika tvätt
  5. laga lunch
  6. bygga lego
  7. mysa
  8. rensa min garderob
  9. laga kvällsmat
  10. lördags mys


Sju av våra tio mål är klara för idag, kommer dock nog att bli fortsatt mys och legobygge även under eftermiddagen omjag käner mig och Theo rätt. Theo tar sin middagslur nu och jag ska käka lite lunch.


klickat hem

De här klickade jag nyss hem från hm har likadana i ljusgrått och jag älskar dem, därför fick det även bli ett par svarta



Här har vi jobbat snabbt

Röjningen och städningen har jag och Theo redan klarat av. Han var så duktig och hjälpte mig att dammsuga med den lilla dammsugaren medans jag körde den stora.


En gammal bild på theo när han dammsuger, hoppas bara han är lika hjälpsam när han är 15

dagens göra lista

  1. plocka i ordning
  2. städa
  3. tvätta
  4. vika tvätt
  5. laga lunch
  6. bygga lego
  7. mysa
  8. rensa min garderob
  9. laga kvällsmat
  10. lördags mys

Vi har lite att göra idag jag och Theo men vi tar det lugnt, först ska jag få i mig en kopp kaffe till innan vi sätter fart och så får vi se hur mycket vi hinner med. Mysa och bygga lego är prioritet ett här idag så tar vi resten som det kommer.

http://catalog.painelearning.com/images/edu/big/TCP/LG9065.gif

latmaskar

Idag tog vi sovmorgon här hemma, eller jag och Theo, mats var ju tvugen att gå upp tidigt för att bege sig till linköping och skotta tak igen. Jag och theo gick dock inte upp förens vid nio så nu har vi precis fått i oss välling, frukost och kaffe.

Theo väckte mig vid halvåtta men sen låg vi kvar i sängen och myste samt tittade på pippi på rymmen. Tillslut var det jag som sa att vi nog skulle gå upp och sätta lite fart.

I

läggdags

Nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa min bok. Tror dock den tar slut ikväll så jag kan påbörja en ny imorgon

http://www.bokia.se/jackets/large/27/9789137134727.jpg


Har dock läst slutet redan och vet vem som är mördaren..

film time

Theo sover gott, var jättetrött ikväll och somnade så fort mats hade nattat honom.  Nu ska jag plocka fram fredagsgodiset och tiita på "luftslottet som sprängdes". Ett glas cola får det nog bli också.

http://mikaelcarlsson.files.wordpress.com/2008/09/luftslottet.jpg

Fredags mys

Vi har nyss avslutat middagen här hemma, pasta med tomatsås och goda tillbehör som parmaskinka, parmensanost, roccula och oliver. Blev välldigt gott om jag får säga det själv.

Nu sitter vi i tv soffan och theo och mats sitter och myser lite, det gäller att passa på att gosa när de ses eftersom mats jobbar välldigt mycket just nu. Theo har fått sitt fredagsgodis och nöjde sig som vanligt med några Zoo bitar. När Theo lagt sig åker vår godispåse fram och jag kan lova er at det nog slinker ner mer än en fem, sex bitar i min mage.

http://www.newmoon.nu/images/godis.jpg

Hemma

Nu är vi hemma i affären, fick tag i allt vi behövde, till och med blöjor hade de. Fantastiskt.

Nu tar vi lite fika jag och theo innan vi ska börja med kvällsmaten.


juice och pipp på de sju haven

HELG

Nu är det helg. Jobbat färdigt för idag och ska dra mig ner mot dagis för att hämta pojken. Väntar dock några minuter så han får sova klart sin eftermiddagslur först. Han brukar bli så sur när jag kommer och drar upp honom.

Ikväll ska det mysas med mina grabbar men först blir det att dra hem till mormor en sväng och sen försöka hitta blöjor på Ica maxi. På senaste tiden har det varit jättesvårt att få tag i rätt märke i rätt storlek. Men men vi hoppas på tur idag.

Fredag

Idag är det fredag och det innebär helg.

Ikväll ska vi bara mysa hela familjen och sen blir det mamma och Theo helg eftersom Mats ska skotta snö även denna helg.

Tydligen rasar tak ihop i en väldig fart, båtar fryser fast på östersjön och så här mycket snö har vi aldrig haft.

Tror det är en ny is tid på g.

tror ni man få träffa Sid då?

http://images.allmoviephoto.com/2006_Ice_Age_2/2006_ice_age_2_006.jpg

yes

imorgon bitti tar jag min sista pencellin dos. Ska bli så skönt att slippa dessa tabletter.

Tror jag ska fira med att dricka ett glas vin och äta något gott i morgon kväll. Frågan är bara vad man ska hitta på till fredags mat. En sak vet jag det blir inte tacos i alla fall. Förstår inte varför alla ska envis med att äta det så ofta. Är ju inte speciellt gott och theo gillar det dessutom inte alls.

Måste komma ihåg och köpa en tablettask till Theos fredags och lördags godis också. han äter inte så mycket åt gången så en tablettask räcker till två gånger.


godkväll torsdag

Nu börjar klockan dra sig mot läggdags. Theo ligger och sover gott i sin säng och jag håller tummarna för att han sover längre än till klockan sex imorgonbitti.

Konstigt nog gillar inte jag att gå upp innan klockan ringer. speciellt inte när klockan står på halv sju. Tycker i alla fall att man kunde få sova till dess.

Idag har theo fortsatt att utöka sin önskelista.

en sån här har kommit till

http://alexandraridsport.blogg.se/images/1araminta_h__1167030828.jpg

tror vi måste flytta till en sån här,

http://www.anasys.se/halsingland/b200209/b020911a.jpg

Åka tåg

Theo vill gärna åka tåg har han berättat för mig här idag. Jag berättade att vi ska åka tåg i sommar upp till borlänge för att hälsa på mats när han jobbar på peace and love festivalen. Theo blev genast glad men tyckte även att Lotta och kossan skulle följa med. (lotta på bråkmakaregatan.) jag förklarade att kossan kunde följa med men att det nog blev svårt att få med oss Lotta.

Misstänker nämligen att hon som spelar lotta är i 20 årsåldern nu och kanske inte är så sugen att fplja med oss på vår tågresa.


http://www.salenkonferens.se/upl/images/12908.jpg

Torsdag eftermiddag

Idag var det som vanligt morfars hämta på dagis dag.

Morfar hämtar Theo på dagis varje torsdag och sen så myser de och leker tills jag kommer hem vid fem tiden.

Både morfar och Theo trivs med att få några timmar för sig själv i veckan då de kan umgås bara de utan några jobbiga mammor, pappor elelr mormödrar.

Jag är dessutom oerhört tacksam att morfar ställer upp och gör detta varje vecka. Det innebär att theo får kortare dagis tid på torsdagar och det är värt mycket. Gillar inte att ha honom på dagis ända till fem som är min sluttid på torsdagar. Tycker att det blir för lång dag för en pojke på två år.

cool jeansjacka

Klicka för att förstora bilden




Klicka för att förstora bilden

Cool jeans jacka jag från Vingino Jeans, Theo får nog dock klara sig med skinnjackan och skaljackan från POP. Men man kan ju alltid titta.

hallå, hallå

I dag på morgonen hade jag ett möte angående mitt nya uppdrag som koordinator vid resursträffar. Var mycket givande och känns som vi fått en bra plattform att jobba vidare ifrån.

Nu har jag lite rast innan det är dags att ta tag i göremålen här på jobbet.

Imorse hade min kära son fått nån knäpp och bestämde sig för att stiga upp klockan kvart över sex. Har aldrig hänt förut, han som brukar vara en liten sjusovare. men nån gång ska väll vara den första för allt.

godkväll

Nu börjar nedräkning. Om tio minuter börjar grays igen efter vinteruppehållet. Är helt klart min favorit serie just nu.

Nu ska jag bänka mig framför tvn och slå upp ett glas cola.

Godnatt

Onsdag kväll

Nu har vi ätit pastagratäng till kvällsmat. Var mycket gott måste jag säga. Till det hade vi kålsallad. Fattar inte hur kål, rödlök och fetaost kan vara så gott.

Theo har fått på sig sin "brum brum pyjamas". Han tyckte även att morfar skulle ha en sån, undra om det fins i morfars storlek.




Ja jag glömde

Som anna och jeanette skrivit så glömde jag den här på theos önskelista,

http://www.fotoakuten.se/albums/userpics/Kinesisk-naken-hund.jpg

Theos önskelista

Theos önskelista växer med rekordfart. Igår önskade han sig en sån här,



Idag önskar han sig en sån här,
http://bibtech142.files.wordpress.com/2008/05/brun_ko0.jpg

en sån här
http://www.smidigt.se/u/huge-dino.jpg

och en sån här

http://www.trashcity.org/BLITZ/BLIT0982.JPG

Tror vi måste köpa ett större hus..


snygg klänning


Den här klänningen är jag lite sugen på, vet bara inte när jag ska använda den.

Borrmaskin

Igår när vi gick från dagis till mormor stod det en borrmaskin av modell gigantisk på gatan. Theo blev helt till sig och vi stod länge och tittade. När jag till slut sa att vi måste gå hem till morfar nu, så tittade Theo på mig med bedjande ögon och sa "vill ha".




Bara att köpa honom en då.....

Onsdag

Nu är det morgon igen och dags att strax börja jobba.

Idag var mormor snäll och lämnade Theo på dagis så han fick lite sovmorgon och behövde inte vara på plats förens vid åtta. Jätteskönt för honom. En annan fick ju därmed också lite sovmorgon efter som vi sov hos mormor som bor närmare jobbet än vi.

En halvtimme extra sömn gör stor skillnad för mitt morgonhumör kan jag säga.

Godkväll

Vårat lilla monster ligger nu i sängen och sussar gott efter att skrämt halvt ihjäl mormor genom att leka monster halva eftermiddagen.

Måste vara ansträngande att vara monster för han somnade på två sekunder ikväll, brukar ananrs ta 10 minuter ungefär.

Ikväll åt vi hemagjord pizza och det var poppis kan jag säga, theo smällde i sig två och en halv bit och jag åt tre. Tycker det borde vara större skillnad än en halv pizza bit när det gäller storleken på våra magsäckar, men är det gott så är det.


Theo och mormor myser

Inga kolakakor

Blev inga kolakakor till kaffet idag.

Men blev inte ledsen för det eftersom det fanns wienerbröd som mormor bakade i helgen.

Har jag sagt att Theo har världens bästa mormor.

http://www.mellbybagaren.se/wienerbrod.jpg

Tjohoo

Nu är arbetsdagen slut för denna tisdag och det ska jag fira genom att koka mig en kopp kaffe och ge theo en eller två yougurtar.

Eftersom vi är hemma hos mormor kankse det finns en kolakaka till kaffet också.


Fattar noll

Idag har jag suttit och försökt lära mig vårat nya tidsrapportering system på jobbet.

Det går inte så bra.

Tror det kommer sluta med att jag blir skyldig kommunen tid istället för att få ut min övertid.

Två år sedan

Idag är det två år sedan Theo döptes. Theos gudfar morbror Sebbe var på dop nyligen och då hade prästen talat till de blivande gudföräldrarna om hur viktigt det var att fira dopdagen på det sätt som man själv tyckte var bäst.

Sebbe tyckte det bästa sättet var genom att ge Theo en vovve.

Det tyckte Theo också.


Vovven med den riktiga voffen Chanells gamla koppel som också följde med paketet

Godmorgon

Godmorgon alla glada

För oss har det varit ännu en tidig morgon här hemma med dagislämning vid sju och sedan en språngmarsch till jobbet för att vara på plats i tid för att ta emot eleverna.

Mats körde oss även idag och det var tur det, för det är inte lätt att ta sig fram i alla den här snön med en vagn kan jag säga. Dessutom är det ju inte plogat ordentligt heller.


Typiskt

Skrev ju för några veckor sen att jag skulle fira inlägg nummer 666 med pompa och ståt eftersom jag råkade missa att jag skrev inlägg nummer 500.

Insåg nyss att jag missade att fira inlägg 666 också.

Vilket inlägg ska vi fira nu då? nr 1000 kankse.

Men jag missar väll det också..

snart dags

Snart är det dags att gå och lägga mig med en bra bok. Just nu läser jag en svensk deckare som en så länge är välldigt spännande. HOppas den håller till slutet och att jag kan hålla mig från att läsa slutet i förväg..

Brukar ju tyvär ha svårt att vänta tills boken är slut innan jag tar reda på vem mördaren är eller om kärleksparet får varandra.

http://www.bokia.se/jackets/large/27/9789137134727.jpg

Jag och Theo

Theo och jag lagade paj ihop tidigare ikväll. Han var jätteduktig och hjälpte till med att trycka ut degen i formen. Det allra roligaste var dock att picka pajdegen med gaffeln.

Blev många hål i den degen kan jag säga.


Snö kaos

Nu snöar det här igen och det har kommit ganska mycket under dagen. Problemet är att det var mildväder under helgen så mycket snö på gatorna han smälta och bli en sörjig gegga. Idag har det dock frusit på vilket lett till att det är djupa spår, gropar och is klumpar på gatorna. de har inte plogat bort den nya snön heller.

De 200 metrarna från bussen till huset tog därför mig 20 minuter att gå med vagenen idag. Höll på att bli tokig. Theo tyckte dock det var kul när vagnen hoppade upp och ner. Jag fick dessutom backa och ta fart på vissa ställen för att komma över snön och det tyckte theo var roligt och satt i vagen och skrek "backa mamma backa"

http://www.ljungbymaskin.se/data/objects/3/28/L9_sn%C3%B6plog4.jpg
Har inte gjort sitt jobb idag.

Trött

Kände mig så himla trött på jobbet idag. Hela dagen har jag gått omkring och bara längtat efter att få lägga mig och sova. Tror det är pencilinet som spökar och gör mig sömnig



Tidig morgon

Idag blev det en extrem tidig morgon för hela familjen. Mats ska iväg och skotta snö igen så vi blev tvugna att åka till dagis redan vid sju imorse. Mats drog sedan direkt vidare medans jag gick in och lämna min trötta men glada pojk innan jag fick springa upp till jobbet för att hinna i tid. Tur att det är nära i alla fall.

Theo brukar börja dagis vid åtta och det var en stor skillnad för honom att börja sju. Tror jag kommer ha en trött kille här hemma i eftermiddag.

RSS 2.0