Söndag kväll

Söndag kväll och bara skit på tvn. Ska försöka lägga mig ganksa tidigt ikväll så jag är pigg imorgon, har lite ont i halsen och kroppen så behöver nog vara utvilad om jag ska orka jobba imorgon. Blir att packa ner halstabletter och panodil i väskan så man har om man skulle behöva.

Helgen går så himla fort jämt, känns som det inte är någonting mellan fredag kväll och söndag kväll. Längtar redan till sportlovet då jag och Theo ska vara lediga några dagar.

Hemma från affären

Kom hem från affären för en liten stund sen och har nu packat upp alla varor, theo sover middag och jag och mats vilar lite, känner oss lite risiga bägge två men förhoppningsvis går det snart över. Käkade på frasses på vägen hem från mantorp och theo var duktig och kunde berätta vad han ville ha och äte, körv sa han innan vi ens var inne på resturangen.

Ikväll blir det gulash soppa och ungerskt lantbröd till kvällsmat, kan nog bli smaskens.

Handling

Idag börjar vi dagen med att åka och handla mat, ekar tomt här i kylskåpet så behövs verkligen fyllas på med både de ena och det andra.

I eftemiddag får det bli lite småfix här hemma, ska bla rensa i theos garderob och plocka bort det som blivit lite för smått.

Var är theo?



Var är theodor, någon som hittar honom på kortet? (tjejen i rosa är CLara, alltså inte barnet vi letar efter)

godnatt

Nu har jag sett finalen i robinsson på tv4 anytime. Nu är det dags att gå och lägga sig så man är pigg och glad när väckaklockan ropar MAMMA i morgon bitti.


Hemma från Bona

Nu har vi kommit hem från våra vänner i Bona. Blev bjudna på en jättegod middag med potatisgratäng och kött med en jättegod svapsås, Micke Sääv kan laga mat han..

Theo och Clara har varierat sig genom att först leka jättebra för att två minuter senare vara osams om leksakerna, två sekunder senare lekte de jättebra igen, men så är det när man släpper ihop två trotsiga två åringar i samma rum.

Clara bjöd Theo på godis efter maten, hittills har han ju bara smakat choklad vid några få tillfällen. Theo tyckte det dock var mycket smaskigt med godis, åt en klubba och kankse tio zoo tabletter. De är gott de, sa theo nöjt när han sultade på klubban, kankse börjar bli dags att ge honom godis någon gång ibland på lördagarna.

Hade det väldigt trevligt i alla fall men tyvär dog batteriet i kameran så fort jag satte på den, men micke skulle skicka ig lite fina kort på Theo och Clara.

Färgat håret

Färgade håret förut svart, blankt och fint blev det. Spenderade sedan ca 30 minuter på att skrubba bort färg som kommit på öronen.

har satt på en tvättmaskin och sitter nu och dricker lite kaffe medans theo busar runt här hemma. När vi kom hem efter ett dygn borta hade vi 15 grader här inne, så det var bara att börja elda.

Snart blir det att dra iväg mot Bona och middag hema hos Sääv/Olssons. Komer bli trevligt.

Lunch

Har käkat lunch här hemma nu, chibatta, löskoktägg och apelsin/annanas marelad fick det bli.

Theo sover so en liten gris och Mats sitter på tåget he från stockholm. Så är välldigt lugnt här nu. Ska strax kika in på adlibris och se om det finns några roliga böcker, de hade ju ett erbjudande på 3 pocketböcker för 99, det kan man ju inte missa när man är en sån bokmal som jag.

Lördag

Nu är det Lördag och Theo gav mig en välbehövlig sovmorgon i morse, gick upp vid kvart i nio och har inte hunnit med så mycket mer än frukost idag, sitter och väntar på att kaffet ska bli klart nu.

Ikväll ska vi till micke och Anna på middag vilket ska bli skoj, theo tycker nog med att det blir skoj speciellt om han får vara och leka i 9åriga Adams rum, ni förstår vad spännande med storpojks leksaker.

Annars har jag inga planer för dagen, funderar på om jag ska färga håret kanske, svart ska det bli igen.

semester

Satt hea hos mamma och pappa i kväll och tittade i resekataloger, ser ut so det blir en utlandssemester även iår. Går allt enligt panerna så blir det nog malorca eller cypern. VI får fundera vidare på saken så återkommer jag när allt är bestämt.

Var helt underbart att sitta och titta på bilder med bad och sol, palmer och hav.

Ska drömma vidare om detta nu.

Godnatt


kreta juni-09

Theo lagar mat

Theo lagar mat här åt mormor och mig, han har ställt burkar i hela soffan och nu bjuder han på låtsas juice ur deciliter mått.

Kul att an har en sån duktig son, det innebär ju att vi slipper laga at, är ju redan låtsas mätta så vi klarar oss nog tills imorgon bitti..

Eller inte, mormors gratäng kan nog sitta ganska fint ändå...

SAIDA

Är extremt rädd för min arbetskamrat och hennes hjärna just nu. Igår hade en kille på jobbet tappat bort sin telefon, hittade den inte nån stans, han trodde den låg någonstans mellan hememt och jobbet.

Min jobbarkompis nu mera kallad Saida, så "den ligger brevid bilen hemma på uppfarten kolla där.

Han gick hem sa detta till sin fru som gick ut på uppfarten och ringde på telefonen, hon hörde genast ljud under snön och började gräva, överskottad under ett 20 cm lager av snö låg telefonen..

CREEPY


Fredag

Nu är helgen här igen med fortsatt snöoväder som det ser ut som just nu.

I dag blr en lugn hemma kväll med och knakse lite fredags chips för theo.

I morgon bär det av mot den djupaste skogen upp  bona med ett besök på djurparken SÄÄV/OLSSON. Tydlgen serverades det även middag på denna djurpark på lördag kväll. Kommer bli rktgt trevligt, bara aporna håller sig i skinet så...

(ett ltet förtydlgande, i bona bor micke och anna med fyra barn, fyra hundar, en katt, tre kanner och otalet antal fskar....)

Nu säger jag

Godnatt, imorgon är det fredag, veckans bästa dag, i alla fall fredag eftermiddag då man precis går ut genom dörren på jobbet och vet att man har en hel helg framför sig med massor at Theo gos.

M

Nu tjafsar ,m et på mitt tangentbord oxå... vilket mats uppmärksammade när han läste mitt förra inlägg, ska fixa till det nu.

färdiga

Nu är vi färdiga här hemma för kvällen. Vi var inte hemma förens efter sex så det blev ganksa bråttom med att fixa mat, duscha och greja.

Nu är vi i alla fall färdiga och Theo sover gott där uppe i sin säng.

Mats har fått skotta en hel del idag också har ju kommit flera decimeter snö det senaste dygnet.

Nu ska jag se klart på robinsson.

Morfar och Theo

Igår glömde jag bort att det var Torsdag idag och att jag då brukar fråga morfar om han kan hämta Theo eftersom jag och Mats jobbar sent.

Morfar kom dock ihåg det så vid sju ringde telefonen och det var mormor som medelade att eftersom det var torsdag så skulle Morfar gå till dagis och hämta Theo som vanligt

Skönt att det är någon som har koll på veckodagarna åt mig.

Glömde jag skriva att Theo har världens bästa Morfar?

Kycklingsoppa

Idag serverades det kycklingsoppa här på skolan.

Tror dock inte det var någon kyckling i soppan.

Gissar mer på en gammal tupp



























Tur att det i alla fall fanns ostmackor.


Ger upp

Nu ger jag nog upp för ikväll, Känner att jag vill ligga och läsa en stund ikväll.

Godnatt

Snöyra

Snön verkligen vräker ner här i stan och ats åkte nyss från jobbet i Linköping. Han lovade att köra försiktigt så det lär dröja innan han är hemma.

Jag och Theo har nu ätit kvällsmat, hamburgare och pommes. VI har även hunnit med kvällsbadet så nu är det strax dags för kvällsvällingen.

Nu ska vi gosa här innan det är läggdags.

Längtar efter...

  • värme
  • kaffe ute i solen
  • resa
  • semester
  • sommaren
  • esparildos
  • kjol utan thights
  • Sol
  • linnen
  • bad
  • sommarklänningar
  • sena varma sommarkvällar
  • jordgubbar

Är trött på

  • Snö
  • mössan
  • vinter
  • kyla
  • vantarna
  • is
  • frost
  • elräkningar
  • dunjackan
  • vinterstövlarna
  • klä på Theo överall, mössa, vantar, halsduk mm mm
  • halkan
  • åka buss

SNÖAR

Nu snöar det rejält ute kan jag säga. Har precis slutat jobbet och ska dra mig ner mot dagis så fort de ätit mellanmål. Kommer se ut som en snögubbe efter den 2 minuter långa promenaden dit.

Efter promenaden blir det ytterligare en promenad i snöstormen men nu tillsamans med Theo ner till mormor och morfar. Kan bli så att jag får bära lill knorven. Tur att det inte är så långt.

Nej nu mot dagis.


snarka

Nu ska jag gå och lägga mig, läsa en bok en stund innan jag ska sova som en liten gris.

Ska bli så skönt att sova i min egna säng tillsammans med min man.

Godnatt

mormor har fyndat

mormor hade tydligen gjort stan på lunchen. Vilket var välldigt lyckat, hittade en munkis och en t-shirt till theo samt en sak till theos kusin för sammanlagt 65 kronor.. Det kallar jag fynd.

Hon köpte även en julduk på hemtex åt mig för 75 kronor som hade kostat 299.

Tror mormor bör gå på stan lite oftare..



Mormor och theo december 2007

Smink

Insåg i morse att det är dags att köpa lite nytt smink, behöver både kaja, mascara och foundation.

Har ni tänkt på varförallt smink alltid tar slut på samma gång?

Vore ju bra om man kunde sprida ut kostnaderna lite...

Lagt lillen

Nu har jag lagt lillen och det verkar som han somnade på en gång, men vi får väll se. (peppar, peppar ta i trä..)

Upptäckte nyss också att jag visst hade glömt bort att våra blommor inte var plast blommor utan riktiga. Tydligen behöver de vatten då och då.. Ja ja vi får väll se hur många som tar sig.



kväll

Nu har jag packat upp min väska och tagit på mig mysbrallorna. Theo var snäll och hjälpte mig att packa upp så det tog lite tid, men bra blev det i alla fall.

Kvällsmaten är även intagen och theo har fått pyjamas och borstat tänderna så nu är det bara mys kvar på programmet idag, tvätt och sånt skjuter jag upp tills imorgon, känner att jag bara behöver vara lite idag.

Hemma

Nu har jag komit hem från kursen och theo välkommnade mig med massor av pussar och kramar, så mysigt. Mats håller på att laga mat till oss nu och vi sitter i soffan och myser framför barnprogrammen. Skönt att vara hemma känner jag även om kursen har varit jätte givande och gjort mig sugen på nya utmaningar.

Nu ska jag fixa lite här hemma och sen blir det köttfärsås och spaggethi.

Saknar

Sakanr Mats och Theo nu när det börjar bli kväll och strax ska krypa ne ri sängen här på hotellet.

Det är tur man inte är på kurs och sover borta allt för ofta, är ju van att vara den som oftast är hemma medans mats brukar vara den som tvingas resa och vara borta mycket i jobbet.

Har ätit en god tre rätters middag här ikväll och är nu proppmätt.

Imorgon blir det först hotell frukost och sedan börjar kursen igen vid halv nio på morgonen, så en liten sovmorgon får jag allt i alla fall.

Dagens lista

Humör: Bra men trött
Gjort: är på kurs i Vadstena
Planer: Sova
Kläder: gråa jeans, svart tunika!
Ser på: datorn
Lyssnar på: TV4 nyheterna
Läser: PS I love you
Dricker: cola
Äter: Inget
Middag: Tre rätters resturang middag
Bästa: att jag får träffa mina pojkar imorgon
Sämsta: Att jag saknar mina pojkar
Väder: Kallt och snöigt

På kurs

Är på kurs i Vadstena och ligger just nu på hotellrummet och vilar lite innan middagen som vi ska ha vid sju ikväll. Har varit en bra första dag och ser fram emot fortsättningen i morgon.

Nu ska jag surfa lite och sen bara ta det ugnt en stund.


läggdags

Blir tidig kväll idag ska ju iväg på kurs i morgon så känner att jag inte bör vara i det vanliga måndags zombi stadiet som jag brukar vara fram till kl tio på måndags förmiddagen.

Måndagar är inte riktigt min favorit dag om man säger så.

Ska packa ner datorn i väskan nu och sen krypa ner under täcket med en bok.

Många L i det svenska språket

L et på mitt tangentbord krånglar och har nu upptäckt att vi använder bokstaven L välldigt mycket i det svenska språket.

önskar det var Q et som krånglade istället.

Glad

Såg precis på facebook att min kompis kille ska på samma utbildning som mig i morgon. Kastade mig på teefonen och frågade ite försynt hur han hade tänkt ta sig dit.

Denna lilla fråga visade sig leda till en 45 minuter sovmorgon och att slippa först skuffa runt på en buss och sen enpromenad på en kvart.

Gillar min kompis val av pojkvän just nu!!!

packa och tvätta

Nu har jag börjat packa, är bara några saker kvar som jag får lägga ner i kväll. Kvällsboken och datorn måste ju med såsom laddaren til mobilen så jag kan ringa häm till mina pojkar.

Har vikt ren tvätten också och satt på den första maskinen med tvätt. Mats lagar unch och sen blir det en stunds vila för theo innan vi drar till Sandra och Kim och fikar samt tittar på deras nya lägenhet.

Måste handla lite mat också men det får bli på hemvägen från Sandra och Kim.

Youtube

Theo och jag har suttit vid youtube och tittat på barnsånger. Theo tyckte det var jätteskoj och sjöng med och gjorde rörelser till sångerna. Så sött.

Nu tittar han på Ice age 3 igen och jag ska ta och ta tag i den därtvättstugan där nere, måste ställa mig och vika massor tvätt men känner att jag drar mig lite för det. Men men är väl lika bra att få det gjort måste ju packa inför min två dagars utbidning som börjar i morgon också, undra vad man ska ha med sig.. Packar atid för mycket.

sovmorgon

Idag fick vi sovmorgon här hemma. Theo vaknade vid halv nio och sen låg vi kvar i sängen en sväng idag och myste lite. Mats var lite piggare än jag så han gick upp med theo vid nio och jag kravlade upp vid hav tio tiden.

Nu käkar vi frukost och dricker kaffe här hemma, sen så bir det att gå ner till mitt hobbyrum och sätta på en maskin tvätt.

shopping

Jag och mats klickade hem lite på rean på villervalla åt theo, en tjocktröja med dragkjedja och tre par shorts till sommaren. Var riktigt billigt så tänkte att vi passar på. Tröjan kommer han behöva direkt och shortsen blir perfekta till den fantastiskt varma och soliga sommar vi kommer att få i år.

Så nu var det bestämt, blir en fin sommar med massor sol och bad!!

Theo och sebbe

Satt och tittade på jeanettes blogg och insåg att Theo och hans stora idol Sebbe nu mera har nästan likadana frisyrer..


(bild stulen från: http://jandersson.blogg.se/ )


Lite vax i theos hår bara så blir de identiska...




Lördag kväll

Blev fläskfile gryta med potatis till kvällsmat idag. Var gott som bara den.

Tror Theo börjar friskna till ordentligt då han smällde i sig inte mindre än sex fläskfile bitar idag. Ha i baktanken att detta är killen som brukar vägra att äta kött som inte är färs, kyckling, korv eller oxfile.

Kankse är det så att min lilla pojke börjar bli stor. Idag har han dessutom sagt flera tre ords meningar. Bla "Vill ha dockan"  samt "morfar ha den?"

Ja snart sitter han i lekparken om kvällarna och smyg dricker folköl och raggar på fjortis flickor...


Borta

Theos feber är borta, puts väck. Jätte skönt. Nu är det bara snoret som ska bort också så är han kry igen.

Mormor och morfar var här förut och theo blev så klart jätteglad, skulle genast dra iväg och busa med morfar. Både mormor och morfar fick flera kramar.

Nu ska jag kolla potatisen.

Hemma från stan

Tog en promenad till stan för att köpa nässpray till theo och lite böcker till mig. Hittade det jag skulle, men också en topp från vera moda till mig och ett par Nova Star jeans till theo.

Babboon hade rea och hade nu sänkt nova star jeansen till 199kr så passade på att köpa ett par, kostar 400 i vanliga fall så det var ett riktigt fynd. Är så bra med deras långa muddar också, gör ju så att kläderna räcker längre. I början kan man vika upp dem och sen när Theo växt en bit vika ner dem.

Köpte dock en storlek större än vad theo har nu, dels fanns de inte i hans storlek och dels behöver han inga fler byxor i den storleken.

Väckning

Ska knata upp för trappen och väcka mats nu tänkte jag. Theo tittar på ice age 3 och börjar bli rejält trött, men får allt hålla sig vaken till elva tiden i alla fall, ananrs lär han ju somna alldeles för tidigt i kväll. Och om jag säger så här, jag har ingen lust att vakna fem imorgon också. Så rolig upplevelse var det inte.

Stan

Måste till stan idag och köpa mer nässpray och panodil till theo. Funderar på om jag ska ta en promenad dit istället för att skicka mats med bilen. Känner att det skulle vara skönt med lite luft. Dessutom skulle jag behöva fylla på mitt bokförråd, julens hög med julklapps böcker börjar ta slut nu.

Måste förbi mamma i helgen också och hämta väskan som jag ska låna när jag ska på kurs måndag och tisdag. Men det kan jag göra imorgon.

tidig morgon

Theo vaknade vid fem i morse och har varit vaken sedans dess. Vi fick ju inte i honom vare sig kvällsmat eller välling igår kväll så han var säkert hungrig när han vaknade.

Mats och jag har gått i skift här på morgnen och jag hade tänkt väcka honom för ett tag sen för att själv få gå och lägga mig en stund till. men jag somnade visst på soffan med Theo sittandes brevid mig tittandes på barnkanalen. Sov en hel timme innan Theo väckte mig med en klapp på kinden. Har en så söt pojk.

Nu börjar dock Theo bli trött igen men ska försöka hålla honom vaken en stund till så inte hela dagen blir upp och ner. Lite feber har han fortfarande men fick panodil vid halv sex tiden så den verkar ju fortfarande. Vi får se hur det artar sig under dagen.

Nej nu är det dags för lite mer kaffe..

Ingen simhall

Blir ingen simhall imorgon i alla fall. Theo hade 38,4 när jag tog tempen på honom ikväll när jag tyckte han var lite väl varm. Är nog de nya barnen på dagis som kommer med massor av nya bakterier som smittar ner min son.

Hoppas han är frisk till måndag bara så mats kan åka och jobba.

Måste åka och köpa ny nässpray till honom imorgon också, började visst ta slut.

Theos frisyr

Före frisören



Efter frisören





kvällsmat del 2

Blev visst kalv snitzel och klyftpotatis till kvällsmat istället, det är gott det med. Till och med nästan godare än utbankad fläskfile. dessutom lagar mats maten ikväll vilket gör attdet blir extra gott.

Frisör

Idag var vi hos frisören med Theo....

Ingen rolig upplevelse, Theo var arg från det att hon började klippa tills att vi gick ut genom dörren. Känns som om det gärna får gå ett halvår till nästa gång.

Var i alla fall billigt att klippa honom, 150 kronor kostade det bara, mutorna efteråt gick dock på 350.... Så blev en ganska dyr historia men han var i alla fall duktig och satt still även om han var ilsk.

Ice age 3 samt en Rory bil fick han i leksaksaffären efteråt så nu tittar vi på Ice age 3 och äter rostad smörgås till mellis. Tror pojken är ganska nöjd trots allt just nu.

Fin blev han i alla fall, kortare hår fast inte för kort. Ser mycket äldre ut..

Kvällsmat

Funderat på det där med kvällsmat, tror det får bli utbankad fläskfile med råstekt potats. Var länge sen och är riktigt gott så ska se vad mats tycker om det. Theo är inte så förtjust i fläskfile men steker i sådanna fall en hamburgare åt honom så blir nog han nöjd också.

Idag måste jag tvätta och plocka lite här hemma också ska även försöka planera helgen och bestämma om det blir linköpings simhall imorgon eller inte. Lika bra att ha det bestämt ikväll så vi kan planera och gå upp i tid imorgon bitti om vi ska iväg. Vi har ju en förmåga hela familjen att ligga för länge i sängen och dröna annars.

Trött

Gud vad trött jag har varit på förmiddagen idag, kändes som jag aldrig skulle piggna till. Måate lära mig att gå och lägga mig i tid på kvällarna, så lätt att man sitter uppe förlänge på kvällarna.

Är ju en riktig kvällsmänniska så även om jag är trött på dagen så piggnar jag alltid tid framåt nio tiden på kvällen och då är det väldigt lätt att man är uppe för länge, vilket innebär att man är jätte trött morgonen efter igen.


godnatt

Nu går jag och lägger mig och läser en riktigt "tant snusk" bok.


kväll

Ikväll var Theo lite sällskapssjuk och hade svårt att slappna av så vi la oss i min och Mats säng för att han skulle varva ner lite. Efter fem minuter sov han som en liten gris hållandes kossans hand med den ena handen och mammas hand med den andra handen. så gosigt så det inte går att beskriva det. Bar över honom till sängen pussade honom i pannan och viskade sov sött..

Ett fantastiskt slut på en lång dag.

försäkringskassan del 2

Bestämde mig idag, efter moget övervägande att ändå skicka in papprerna till försäkringskassan idag, kan ju trots allt vara bra med pengarna till påsk istället för till semestern, måste ju ha råd med påskägg också.



Måste bara fixa intyget från dagis också.....

Skönt med torsdag kväll

Torsdags kvällarna är nog en av de bästa kvällarna på hela veckan. Då vet man att man bara har en kort arbetsdag kvar och sen är det helg igen.

Har inga planer för helgen heller, funderar på något simhallsbesök men inget bestämt än. Om det blir bad så får det nog bli linköpings simhall. Kanske ett simhallsbesök på förmiddagen och sen lunch på stan, skulle ju inte vara fel. Då kan man ju  passa på att glida förbi Polarn och pyret också.

Nu ska jag nog ta och natta pojken och fixa lite välling


ätit och badat

Nu har vi ätit mat, kyckling fijatas och badat. Theo blev på bättre humör efter maten och nu är han på go och glad som vanligt.

Theo blev även glad efter badet när han fick se att han skulle ha pyjamasen med hundarna på. Kul med en pojk som blir glad av kläder, inte så vanligt att två åringar bryr sig om det.

Nu ska vi läsa bok här, Ludde och alla djuren blir det.

Pust

Idag hade vi en trotsig två åring med oss på ica maxi, började så fort han fick syn på karusellen som de har utanför och fortsatte under stort sätt hela handlingen, skrek och gnällde och bar sig åt så jag inte vet vad. Var skönt att betala och åka hem kan jag säga.

Nu lagar mats mat och jag ska duka..

Theos favoriter

Theos favorit film just nu är nog ICE AGE 3, vi har den inte hemma utan han har bara sett den hos mormor och farmor. Han sitter helt klistrad och tittar på mammutarna och dinosaurerna. Monsters Inc är en annan favorit.

Favorit uttrycket just nu måste nog vara OJ DÅ, Theo kläcker ur sig denna mening ungefär varrannan minut just nu.

Favorit maten är pizza, mc donalds , spaggethi och köttfärsås, rostat bröd samt korv, inga överaskningar där inte.

Favorit gosedjuret är kossan som helst ska med överallt.

Favoritdjuret är voffen

Favorit dryck är nog päronjuice eller jordgubbssaft.




Försäkringskassan

Var hemma för vård av barn i oktober fyra dagar när Theo hade öroninflammation, fick pengarna av  försäkringskassan igår, efter tre månader.

Var ju hemma med Theo förra veckan också så tänkte nu att om jag väntar en vecka eller två med att skicka in papperna så får jag nog pengarna lagom till semester.

Lite oväntade semester pengar är ju aldrig fel.

 



Skämt och sidor, hur gör de som precis får det att gå ihop i vanliga fall när de vabbar, hoppar de över hyran eller elräkningen??!!


Vinter, vinter tid

Mats var i en verkstad i Vadstena och jobbade idag, skulle åka hem vid fyra halv fem så vi skulle hinna handla och fixa innan det var dags för kvällsmat. När mats inte kom trodde jag det var dåligt väglad och det var därför han var sen.

Ända tills han ringde vid tjugo över fem och berättade att klockan i verkstaden var kvart över fyra när han gick ut till bilen och när han satte sig i bilen var bilens klocka tjugo över fem.

De kör tydligen med vinter, vinter tid i Vadstena.


kaffet klart

sitter hemma hos morfar och har precis satt på kaffe, nu väntar vi på att mormor och mats ska komma från jobbet, snön vräker ner och det är kallt och blött ute,inte ett dugg sugen på att gå utanför huset.

När vi fikat sen ska vi åka och handla lite och sen hem och fixa kvällsmat. Blir en lugn kväll.

En klar

Har plöjt igenom en av böckerna som jag ska ha läst på måndag så nu är det bara en kvar.. skönt.

Ska springa ner till dagis nu och hämta theo och sen blir det lite bus hemma hos morfar innan mats kommer och hämtar oss. Vägrar gå med vagnen i denna jäkla snöstorm.

Jag vill ha vår och sol nu..

Bilder

Gick precis igenom datorn och hittade en mapp med bilder på theo från theos farmor som jag inte ens visste fanns. delar med mig av två bilder, tagna strax innan theo fyllde ett år.



theo gör fint hos farmor



En glad lite kille

Gud vad fort tiden har gått, tycker det inte är länge sen han var så där liten.






sovmorgon

Imorgon får jag sovmorgon. får sova hela 20 minuter längre än i vanliga fall, kommer att bli värsta lyxen.

Ska sätta mig och läsa när Mats åker för att lämna theo på dagis, ska även passa på att käka en god frukost, inget jag brukar göra på mornarna då jag är för trött för att äta,brukar bara bli en mugg fil, men imorgon ska jag nog rosta bröd och kanske koka ett ägg till och med.

Sen blir det en föreläsning om barn och anknytning, kan nog bli riktigt intressant. är själv en stor anhängare av anknytningsteorin.

efter föreläsningen blir det fortsatt läsning innan det är dagis time, känner att det är skönt att jag hinner läsa lite på arbetstid imorgon i alla fall, hinne rju inte så många sidor på kvällarna innan det är något som ska fixas eller theo vill ha lite mamma uppmärksamhet.

Lustigt det där med barn föresten, varför vill de alltid vara hos den föräldern som jobbar, grejar, pluggar eller fixar, spelar ingen roll hur mycket jag försöker leka och underhålal theo, sitter mats och jobbar så ska bara theo leka med honom ovasett hur rolig och underhållande jag än försöker vara.

Plugg

har suttit och försökt läsa lite här ikväll, går väll så där kan jag säga. var alldeles för länge sen jag pluggade, har inget flyt när jag läser känner jag.

Ikväll har vi ananrs tagit det lugnt, lagat mat och badat theo. Skönt att ha en dag ledig från tvättstugan knner jag tar tag i den imorgon istället, är inte på humör för att greja idag.

Nej nu blir det läggning för theo och sen blir det tv soffan resten av kvällen.

d****a snömodd

Försökte mig på konstycket att dra vagenen från dagis till bussen och från bussen och hem, borde inte vara något problem då det inte är specielt långt.

Idag var det dock ett problem, höll på att avlida innan vi var hemma, två steg bak och ett fram. Vagen kom ingenstans i snön och allt var allmänd djävligt. Och nu har jag ont i ryggen.

Ser fram emot samma tripp imorgon eftermiddag.


böcker

Har varit på biblioteket idag och hämtat två böcker som jag ska ha till kursen på måndag. Så nu har jag lite att plöja igenom.

Har studiedag i morgon och ska bara vara på föreläsning mellan 9.30 och 13.00 så blir att läsa innan och efter den, sen får jag försöka hinna med lite i helgen också. Inte så lätt när man har en pigg och alert två åring här hemma.


familjen annorlunda

Har precis tittat på fsamiljen annorlunda, blir lika chockad varje gång jag ser programmet, hur orkar dem?

Fattar verkligen inte hur man orkar leva med nio barn i en lägenhet på fyra rum och kök, jag skulle fått panik efter en timme, tyckte vi hade det trångt i en tre på 69 kvm och då var theo bara en bebis.

Blir även fruktansvärt stressad när jag såg den ena familjen baka pizza och det var ost, deg och tomatsås överallt, eller när de målade rummet och barnen kletade färg ända ut i vardagsrummet och när den minsta pojken på kanske ett år kröp omkring där i slipdamm och mälarfärg, Nej fy fan det är ju farligt för pojken...


sjörövar sång

Theo tittade på pippi på de su haven förut när jag skulle gå upp med ren tvätten. När pippi börjar sjunga på sjörövarsången så ropar theo MAMMA och då ska jag komma och sjunga och stampa takten så dansar han runt omkring mig och sjunger.

Kruxet är bara att jag kommer av mig i texten hela tiden eftersom jag inte vet om han vill att jag ska sjunga som pippi eller som honom, ligga två meningar före i texten. Resultat blir att ena stunden sjunger jag som pippi och i nästa som theo, blir ganska förvirrande och känner att det är tur att det bara är mats och theo som hör och ser mig när jag står där och trampar och viftar med armarna, är nog en ganska rolig syn, men vad gör man inte för att roa sin son.

Till nästa gång ska jag nog skafa mig en sjörövar hatt och en lapp för ögat..



Tror jag blir skitsnygg i det..

Utbildningen

Idag fick jag information på mailet om utbildeningen jag ska gå med jobbet nästa vecka.

Visade sig att det var en två dagars kurs med övernattning på Kung Starby i Vadstena. Blev glatt överaskad kan jag säga, inte vanligt att kommunen bjussar på sånt.

Ser redan framemot hotellfrukosten.. ha ha



Kung starby

Kexoman

Theo ville ha kex här när han kom hem, hade ett singoalla kex kvar, det var uppätet i ett naffs och då bad han om mer. Hade bara brago kex så gav honom det.

Nej sa theo.

Det finns inga andra sa jag.

Theo sprang till lådan och tittade, skrek MER.

Dom är slut sa jag.

Theo suckade och tog ett brago kex..

majonäs

Skulle göra majonäs till coleslaw igår kväll. Hade fyra ägg hemma två skulle vara till majonäsen och två till pasta carbonara som vi skulle ha idag.

Självklart skar sig majonäsen vid det första försöket.

Sen skar sig majonäsen igen och äggen var slut.

Så typiskt...


sovdags

Dags att gå och lägga mig nu, har ju en ny arbetsvecka framför mig, trots att det känns som om jag inte har varit ledig alls denna helg. I fredags kväll och lördag dag förberedde vi ju festen och idag på dagen fixade vi efter festen. Känns som man skulle behöva lite mera helg..

Men men det är väll bara att bita i det sura äpplet och pallra sig iväg till jobbet i morgon bitti. Ser fram emot nästa vecka då jag ska gå en tvådagars utbildning på jobbet, ska bli skoj.. på onsdag är det studiedag, också skönt..

festen

Lägger upp lite bilder från festen igår, grymt kul hade vi i alla fall



Daniel, brorsan och sandra sjunger kareoke



Sebbe och jeanette


Kim var lite trött


Bandet



Div av mats anställda



Dans framför scen.

sandra och jag

Sandra och jag försökte ta ett kort på oss ihop igår kväll, det gick så där..


sandras vänster halva och jag



Sandras höger halva och jag

Scandic

Bodde på scandic city i Linköping i natt, måste säga att hotellet var jättefint. Det ända negativa var de hårda kuddarna, så idag har jag ont i nacken.

Blev sovmorgon för oss i morse, klev upp vid halv elva och sen ner till frukostbuffen klockan 11. Tröck i oss både mackor, fil, äggröra och bacon, avslutade frukosten med kaffe och en crosiant.. så gott. Önskar man kunde äta hotellfrukost varje helg morgon.



Mats ombytt och klar på hotellrummet igår kväll

Hemma

Nu har vi kommit hem från personalfesten vi hade igår.

Var hemma vid halv två, packad ein alal grejor i huset och sen drog vi till mormor och morfar för att hämta hem våran lilla pojk.

Theo hade haft det jättebra hos mormor och morfar och satt och tittade på Ice age 3 när vi kom. Brorsan och jeanette mötte vi i dörren, de skulle hem till norrköping igen. De hade blivit väckta av theo klockan tio i morse genom att theo hade kommit och kicklat sebbe. Så söt han är vår pojk.

Stannade på en kopp kaffe och sen bar det hemåt igen, nu har vi fixat de mesta måstena för idag så blir en lugn slappar eftermiddag nu.

lämnat theo

Nu har vi lämnat av theo hemam hosmormor, han hade jättebrottom att komma iväg, han visste ju att sebbe, voffen och jeanette var där så vi åkte lite tidigare än vad vi hade tänkt. Vet inte vem som var gladast när vi kom dit, voffen eller theo.

Theo gick direkt till morbror sebbe och drog iväg med honom för att leka, Stackars jeanette som precis skulle äta frukost fick vänta med det och även hon leka med theo. Hemma hos mormor och morfar är det nämligen theo som bestämmer.

Nu ska vi sätta fart här och göra oss klara. Bloggar om festen i morgon.

Uppe

Nu är vi vakna här i huset, har klarat av frukosten och ska strax sätta fart att fixa iordning inför kvällen.

Mat ska fixas och theo ska skjussas till mormor och morfar som ska vara barnvakt. De är ju även hundvakt ikväll så theo blir nog glad när han får busa lite med Voffen okså.


läggdags

Ska försöka lyfta baken från soffan och gå upp en våning för att krypa ner under täcket och läsa lite. Är så trött ikväll så blir nog inte många sidor lästa innan jag sover som en liten gris.

I morgon blir det fullt upp med först förberedelser inför personalfesten och sen party, party kvällen lång, ska bli kul att gå på fest, händer ju inte så ofta. Dessutom kommer ju min sandra och jeanette också så vi ska nog lyckas skoja till ett lite grann..

Men det absolut första jag ska göra i morgon är att ligga i sängen med theo och mats, kramas och titta på Pippi långstrump på rymmen.. längtar redan, är den absolut bästa stunden på hela dagen.

Vin

Skrev ju förut att jag skulle ta ett glas vin ikväll..

Jag ljög, är så trött att jag skulle somnat på soffan med vinglaset under näsan.

Får bli ett glas cola..



fredagkväll

Luften har gått ur mig, sitter här i soffan helt slut och orkar inte lyfta ett finger.

Theo har gått och lagt sig efter en kväll med pizza, Rory, bad och chips.

Mats och jag har lite kvar att fixa inför personalfesten imorgon ska bla skära upp kassler och lite annat smått och gått.

sallader

Har precis spenderat de senaste tre timmatna med att ha gjort sallader. Två bönsallader, två pasta sallader, två potatissallad, hummos samt tapenade. Mats har fixat kyckling samt veg spett, kycklingklugger och tre potatisgratänger varav en vegan.

Nu ska vi ta en pause och äta mat samt mysa med theo. Efter att theo lagt sig ska vi ta ett glasvin och fixa med det andra, skära och lägga upp kassler samt skinka och ost samt garnera lite snyggt med lite grönsaker. Blir en lång kväll känner jag redan.


Matlagning

Idag blir det matlagning för hela slanten hemma. Mats ska ha personalfest på lördag som jag tidigare skrivit och nu ska all mat fixas, han hinner nog en del under dagen, men misstänker att jag får hjälpa till lite i eftermiddag också.

Kan säga att jag aldrig haft så mycket böner i mitt hus som nu, Så blir det när det är veganer som kommer.


Helg

Så himla skönt med helg igen, ikväll ska vi bara vara hemma hela familjen, fixa lite inför mats personalfest på lördag men framför allt fredagsmysa. Theo tycker om pringels chips så det ska han få i en liten skål ikväll nu när det är helg.

På lördag ska vi ligga i sängen och mysa framför pippa på morgonen.. Ska bli så skönt att slippa gå upp på en gång när man vaknar utan ligga och små sova lite en stund. Det gillar theo också, vill gärna ligga och dra sig en bra stund innan det är dags att gå upp och dricka vällingen.


pensionärer

Jag och mats leker pensionärer sitter och tittar på antikrundan och har precis fått tips om hur vi ska få rent vårat gamla ärvda porslin. Tydligen är det bara att köra faten 45 min i ugnen i 100 grader och sen koka dem i fem minuter tillsamans med maskindiskmedel. Detta ska man göra 20 gånger...


Ska prova det någon dag.



Aptår

Min son har lärt sig av min brors flickvän, Jeanette, hur man sätter saker mellan tårna.

Således stoppar han allt möjligt mellan tårna, tuttar, papper, frukt, chips och jag vet inte allt.

Man kan tro han är en liten apa.


Brorsan, Theo och jeanette

i valet och kvalet

Är just nu i valet och kvalet över hur jag ska göra.

1. jag tömmer diskmaskinen och sätter in de två smutsiga muggarna som står i diskhon.

2. jag handiskar muggarna,

3. jag låtsas som det regnar och låter mats fixa det imorgon.

Väljer nog nummer tre, har ju trots allt satt på en tvättmaskin idag, kan ju inte överanstränga mig.

mc donalds

blev mc donalds till kvällsmat idag, till theos stora förtjysning, satt jätte nöjd och bara vräkte in hamburgare och pommes i munnen, förstår inte att man kan tycka det är så gott.

Roligast med mc donalds idag var ng ändå att Theodor fick en Theodor ekorre från alvin och gänget.. Passande present liksom.

Nu tittar vi på rory den lilla racerilen innan det är dags för pyjamas och välling för theo, dagen går fort när man jobbar till halv fem.

Skolmat!!??

På jobbet käkar jag skolmat.

Idag var det indiansoppa.

Nästa vecka blir det cowboysoppa



Tur att de slipper träffas

Jobb

Imorgon är det en lång arbetsdag så känner att det nog är lika bra att plocka ihop datorn och plocka iordning inför morgondagen.

Måste plocka fram överdragsbrallorna också så jag inte fryser rumpan av mig på väg till jobbet, våren verkar vara långt borta.



drömmer mig bort till grönt gräs, sol och värme

barn och frukt

Konstigt det där med barn som äter frukt, hur kommer det sig att de alltid tappar en vindruva eller en clementinklyfta på golvet?

Och framför allt hur kommer det sig att barnets mor alltid ska lyckas sätta ner foten precis där fruktbiten ligger?

En liten fundering bara..

Fest

På lördag ksa mats ha personalfest i linköping och eftersom även respektive får komma så ska jag, jeanette och sandra dit också, kommer nog bli kul, även om ingen av oss känner någon av de övrig 45 personerna, vi får väll hålla ihop vi tjejer.

Mats ska fixa buffe tillkvällen också blir en veganbuffe och en "vanlig" buffe, lite svårt attkomma på bra och god vegan mat bara, vegetarsk mat är ju en sak,men veganmat har vi inte så stor erfarenhet av.

Men det fixar sig nog, mats har lite ideer som nog blir bra.

Onsdag

Idag är theo piggare så imorgon får det bli dagis för honom, mats ska besikta bilen, jobba och fixa inför hans personalfest på lördag. Jag ska jobba som vanligt. Blit nog skönt för theo att gå till dagis imorgon och få leka med alla barnen, har han tur blir det pulkaåkning i parken utanför dagis också.

Idag har theo varit hos morfar en sväng och han hade haft det jättebra, theo och morfar har en välldigt nära relation, theo kör med morfar och morfar gör i stort sätt som theo vill... så där trivs han kan jag säga.


morfar och theo i sandlådan i våras

100113

Vad konstigt det ser ut nu när man skriver datumet, får titta flera gånger så jag är säker på att jag inte skrivit fel, är ju så van vid att ha en nolla först nu är det plötsligt en etta, kommer ta tid för mig att lära mig detta.


Bygglov

Sitter och tittar på bygglov, har funderat lite kring alla dessa inredningsprogram som kommer hem och gör om hemma hos folk. Alla som är med blir alltid så himla glada, trots att det är spygrönt tak, kaklade väggar i vardagsrummet eller att det bara finns två kökskåp i hela köket.

Vissa av dessa inredare, typ Simon och thomas eller hon med burrhuvudet från äntligen hemma skulle jag aldrig släppa in innanför min dörr.  Har hitills inte sett något snyggt dessa personer har gjort och man vill ju inte ha sitt hus förstört och sen tvingas stå där i Tv och säga GUD VA FINT...



Ej innan för min dörr.

familjen

Nu är hela familjen samlad igen. Mats kom hem vid sex i kväll, två och en halv timme senare än vad han skulle ha gjort, var något fel på rälsväxeln uppåt frövi så stod still länge innan det blev buss till örebro och sen tåg hem till stan.

Har precis ätit kvällsmat, blev hemmagjord pytt i panna idag på lite rester som jag hade i frysen samt färska grönsaker, jättegott var det i alla fall.

Theo snorar och har sig fortfarande så han får vara hemma imorgon också, men jag ska till jobbet. Ska bli skönt att få träffa lite folk efter två dagar hemma ensam med theo.

d***a tåg

mats ringde nyss, skulle varit hemma om ca 10 minuter men tåget står i Frövi, ca 15 mil här ifrån och de kommer ingenstans. Jätteroligt.

Jag som precis hade sagt till theo att ny kommer pappa snart, tji fick jag.

Troligtvis komme rhan inte vara hemma förens vid halv åtta tiden då han antagligen inte kommer hinne med nästa tåg som går från örebro utan får vänta där till klockan sex i kväll.

Eftersom mats skulle handlat när han kom hem fick jag ringa snälla mormor som lovade att fixa det, tur vi har henne och morfar.

magic

Nu har theo vaknat och vi ska prova den magiska målarboken som theo fick av moster pia i julklapp. Återkommer senare med en utvärdering.



jag theo och dockan i julas

kaffe

Nu blir det kaffe och en Oreo.



Min kära sambo förstår inte hur jag kan tycka om dessa kex, Han tycker de är vidriga

Det gör inte jag.

lunch

Theo har somnat nu och jag har fixat tvätten och käkat lite lunch.

pratade precis med mats och han var på väg hem med tåget från borlänge nu, ska bli skönt med lite vuxet sälskap efter ett dygn i isolering med en två åring som inte mår riktigt bra.

Theo har frågat mycket efter pappa med, så blir nog fler än jag som blir glada när papsen kommer hem.



Theo och mats efter badet i mars-08

Tisdag morgon

Trodde theo skulle vara piggare idag, men nej så var det nog inte, har inte direkt feber 37,9 men så snorig och hängig så får nog ha lite koll på hans temt idag om den stiger. Verkar tröttare idag än igår och ändå så har han sovit 12 timmar utan att ha gett ett ljud ,förutom host host, ifrån sig.

Nu har vi i alla fall ätitfrukost och nu sitter jag med andra koppen kaffe för idag.

Idag är planen att bara mysa med theo och kanske tvätta någon maskin. Sen kommer mats hem från borlänge i eftermiddag så då blir det nog pappa mys för theo, han har frågat efter pappa flera gånger sens han åkte och det brukar inte theo göra, märks att han börjar bli stor och mer medveten om saker och ting.


kvälls fika

Eftersom jag lagade den extremt fashionabla rätten spaghetti och findus köttfärssås till kvällsmat så fick det även bli en liten kvällsfika för mig här i fotöljen framför familjen annorlunda.



Succé

Plockade fram en av theos julklappar som vi inte hadde tagit fram än idag för att roa honom lite, och det blev succé. Satt i 35 minuter och lekte, vilket int eär specielt vanligt när det gäller min vilde till son.

Vad var nu detta för fantastisk grej?



Jo leklera, en kavel och lite kak mått..

post

fick ett paket från ellos idag på posten.

I paketet var det bla. den här och jag älskar den redan.



klänning från edc, esprit

Theo

Hänt så mycket med theo det här jullovet. Han har börjat säga en del två ords meningar och utökat sitt ordföråd rejält, pratar ganska mycket nu och vi som är honom nära förstår det mesta han säger även om man får gissa ibland. Han har även lärt sig att använda rätt uttryck vid rätt tillfälle, som härom natten när han ramlade ur sängen och sa: OJ DÅ, kom så klockrent att jag inte kunde låta bli att fnissa lite där mitt i natten.

Han har även bra koll på de han känner och tycker om han vet tex att farmor och janne hänger ihop, pratar man om farmor då säger nästan alltid theo: Nanne. Kan väen koppla ihop vissa saker med personer långt efter att saken har hänt, så fort han får se vindsluckan så säger han christian och pekar upp i taket, för christian var ju på vinden sist han och faster var här och hälsade på.



christian, theo och kossan

ved

Var ute och hämtade ved nu när theo sov, tycker inte om att göra det när det är mörks så tog in så vi klarar oss till imorgon nu.

Vedförådet har sjunkit snabbt de senaste veckorna kna jag säga, har ju gått åt en hel del nu när det varit så kallt, får bli att beställa ny ved snart så vi kan fortsätta hålla oss varma.

Vi är lata också och beställer sågad och klyvad ved så det ända man behöver göra är att stapla upp den i förrådet. Skönt.


lunch

strax dags att fixa lite lunch åt theo, tror dock inte han kommer äta så mycket, det gör han aldrig när han är sjuk. Men jag ska prova med lite korv i alla fall det gillar han.

winerkorv och makaroner får det bli, själv ska jag äta kålpudding som är kvar från i gårkväll, himla gott.







sjukling

Har en liten sjukling här hemma, 38,2 i feber och en näsa som rinner.

Har fått såna snygga snorfläckar över hela tröjan då theo tycker det är en bra metod att torka av näsan på mamma. Inte lätt att vara liten och snorig. Tur att det finns nässpray i alla fall, han var precis genomtäppt i morse men med lite nässpray så lyckades han till och med få i sig vällingen utan att få andnöd.





Blir att ta det lungt här hemma hela dagen, eftersom han har feber idag så får vi vara hemma imorgon också, hoppas han är frisk sen men annars ska mats vara hemma de andra dagarna den här veckan, så jag kan jobba och även mats och theo får mysa lite grann.

läggdags

nu är det dags att lägga sig så jag orkar ta hand om min lilla sjukling i morgon, vet ju inte om han vaknar i natt heller det brukar han ju göra ibland när han inte är riktigt kry. Ska gå och stoppa om honom nu när jag går och lägger mig.

Måste bara se klart johan falk först

passade på att tvätta

Slängde in theos overall i tvättmaskinen nu när vi ska vara hemma imorgon, den var full av banan och luktade rök efter dagens eldning i pulkabacken, så det behövdes verkligen.

Har tittat på en annan del av köping nu, blir precis varm i kroppen när jag ser Tobbe, han påminner så mycket om någon jag känner. Kläcker så fantastiska kommentarer hela tiden.



Feber

snabbt kan det gå i vändningarna när man har en 2-årig pojk, från att varit en glad och pigg kille ute i pulka backen så blev det plötsligt ganska gnälligt här hemma, snoret började rinna och vips så kände jag att theo var varm. 38,1 hade han, inte så hög feber men tillräckligt för att theo och jag får stanna hemma i morgon.

Hoppas bara febern håller sig kring 38 grader nu så han inte får jättehög feber igen, inget roligt när han ligger på över 40 grader, då är mamsen orolig kan jag säga.

Nu hoppas jag bara han får sova ordentligt i natt så kanske han mår bättre i morgon, förhoppningsvis är det nått som går över fort.

pulka och korv grillning

Nu har vi kommit hem från pulka åkningen och korv grillningen. Det var jättemysigt upp på badplatsen i karlsby, tyvär så var snön lite djup så snowracern gick inte så fort i backen men theo var nöjd i alla fall, stannade ungefär en och en halvtimme sen började det bli kallt om tårna.


Theo vid elden



mats och theo myser

packat och klart

Nu har vi packat och grejat här, så ska strax väcka lill killen och sen bär det av till Karlsby och pulka åkning smat lite korvgrillning, kommer nog bli mysigt. Idag är det ju dessutom bara 7- ute så vi fryser nog inte ihjäl heller.

Så dags att sätta fart.

nu är det bestämt

Blir pulka åkning och korvgrillning i eftermiddag, men inte på omberg utan vi tar karlsby istället. Inte lika långt att åka och sen så har de ju en bra grillplats. Får bli att plocka iordning efter att theo har somnat och sen dra iväg på en gång.

Funderar på om vi ska låna mormor och morfars snorracing också, kan tänka mig att theo skulle tycka den var skojig.

Måsta köpa korv och korvbröd också men det fixar Mats när theo sover och jag packar resten av grejorna.

06,25

06. 25 vaknade theo i morse, somnade om hos mig nästan på en gång. Tio minuter senare så vaknar jag av ett illvrål, troligtvis slog mardrömmen till på en gång. Satte på pippi långstrump på dvdn och theo somnade om på en gång igen, jag med. Vaknade 1,5 timmar senare av att filmen var slut.

Skönt att man slipper gå upp halv sju även om han vaknar tidigt. Han vill ju nästan alltid ligga och titta lite på film i sängen även om det inte är så vanligt att han somnar om.

Nu har vi i alla fall, käkat frulle, tänt en brasa och klätt på oss, så nu är vi redo för nya utmaningar, pratade igår om att kanske åka upp till omberg, åka pulka och grilla korv, men vi får se hur det blir beror mest på hur vädret utvecklar sig.



middag

Blev bjudna på middag hemma hos farmor idag, janne och farmor lagade tacos medans vi andra tittade på ICE AGE 3, lyx med andra ord.

THeo fick glass till efterätt och var jättenöjd. Jag fick ett glas vin så var jätte nöjd jag med. Var bara stackars mats som fick hålla sig till de nyttiga grejorna och ta en clementin. Han fick ju köra som vanligt.

God mat och en trevlig eftermiddag kväll hade vi i alla fall i mjölby, måste snart göras om.

simhall

I eftermiddag har vi varit i mjölby simhall, första gången jag var där, trots att det ligger så nära. Simhallen var jättefin och jag tror at tom man är i sex till tolv års ålder och kan simma tycker man nog att den är jätterolig. Theo anser jag dock är lite för liten för de sakerna som de har där, fanns ingen rutsch kana som passade honom och inte direkt någon bassäng där han kunde gå fritt.

Theo var ju dock ändå nöjd, åkte en jättebrant rutsch kana med papa och simmade med oss i strömmar och under vatten fall. Stannade i simhallen i ca 1, 5 timmar innan vi gick för att duscha.

Som tur var hade jag en banan med mig som nödproviant som theo fick efter duschen, den slank fort ner kan jag tala om, man blir hungrig efter plask och bus.

Grabbarna sover

Theo vaknade ju tidigt i morse så mats passade på att gå och lägga sig en sväng nu när theo sover och läsa lite, men känne rja ghonom rätt så sover han nog med snart.

Jag ska passa på att fixa lite här, insåg precis att golvet behöver dammsugas så lika bra att fixa det innan vi åker till simhallen. Ska packa simkläderna också samt lite anant smått och gott som vi måste ha me doss till farmor. Vi hade ju tänkt stanna där tills ikväll så måste ta med mig en pyjamas och lite anant till Theo.

theo var jätte trött nu vid lunch dags så efter att ha pilla ti sig några korvbitar fick han lite välling så han sover gott och laddar batterierna inför bus i simhallen.

Nej dammsugaren var det.

lördag morgon

Theo och mats gick upp i morse så jagfick lite sovmorgon, pallrade mig upp för en timme sen och har haft lite morgonmys med theo. Han springer runt hä ri blöja och strumpor, tog av sig pyjamasen själv och var jättestolt!

Ska nog ta och plocka fram lite kläder till nakenfisen och sen måste jag packa badväskan, ska ju till Mjölby simhall i eftermiddag med farmor och janne, sen blir det middag hos farmor också. Funderar på om vi ska baka något gott och ha med oss till farmor. Theo och jag kanske ska slänga ihop lite muffins, det är han duktig på.

Har ett paket med blåbär och hallon i frysen så skulle kunna göra blåbär och hallon muffins, ska fundera på saken.

Frost

Temperaturen kryper sakta men säker lägre och lägre, 22 minus grader här nu och upptäckte precis frost på insidan av köksfönstret, sågjorde som Ernst i jul med Ernst rullade ihop en handuk och tröck fast mot nederkanten av fönstret.

(visserligen sydde Ernst ett snyggt fodral och fyllde med sand, men det klarar inte mina pysselnerver av, får panik av sånt)




POP

Har shoppat till theo nu igen, polarn och pyret hade rea så jag kunde inte låta bli.

Köpte ett par blå och vitrandiga plych byxor, tröjan till var tyvär slut i theos storlek, köpte även en brun tröja med vita små voffar på med tillhörande vita byxor med bruna ränder på, är igentligen en pyjamas men tröjan ser ut som vilken tröja som helst och blir nog snygg med ett par jeans till också.

Hittade mycket mer som jag skulle ha velat köpt till honom men mycket var tyvär slut i theos storlek.






mjölby simhall

Mats bestämde nyss att det blir att åka till mjölby simhall i morgon, farmor skulle också med och efter simhallsbesöket skulle vi få middag hos farmor. Låter som en perfekt lördag.

Kan va skoj att prova en lite större simhall än den vi har här i stan, den är ju inte så jättespännande.


fredag

Idag har varit en vänlig jobbdag. Hämtade theo på ett något kyligt med dock ej längre iskallt dagis.

efter dagis drog vi hem till mormor och morfar och lekte lite med mormor och morfar samt sebbe och jeanette. Självklart fick theo och voff voff leka lite också. Som vanligt ville inte theo åka hem därifrån men efter att vi mutat honom med att vi skulle åka och handla revben till kvällsmat så gick han med på att följa med.

Blev en kladdig kvällsmat med chilimarinerade revben så theo fick hoppa direkt ner i badet. Han hade revbens rester i hela håret..

Nu ska vi fixa lite chips åt vår pojk. fredagsmys

läggdags

nej nu ska jag nog ta och gå och lägga mig, har ju en jobb dag kvar denna vecka. I morgon eftermiddag drar jag och theo till mormor, morfar, sebbe och jeanette och hänger lite efter dagis, blir mysigt värre.

Men först ksa man sova så man är pigg och glad när klockan ringer.

natti natt

theos dagis

Varmesystemet på theos dagis har frysit sönder så imorse hade de 10 grader där inne. en snäll papap hade dock varit där och lämnat några värme emelent så på eftermiddagen var de uppe i hela 17 grader.

Tydligen så skulle inte värmesystemet vara fixat i morgon heller så theo får ta med sig långkallingar, tjocktröja och fårskins tofflorna till dagis imorgon.


På tal om theos långkalsonger, de är köpta på rean på POP, och kostade mer än mina termobyxor....

Där ser ni vem jag prioriterar i våran familj..

första jobbdagen

på detta år, kändes så däe när klockan ringde i morse, min första tanke var: Är det någon som skämtar med mig... men det var det tydligen inte, bara att kliva upp.

Var fortsatt kallt även idag så drog på mig både termobyxor, mössa och tjockaste dunjackan innan jag gick till bussen, kände mig som en uppstoppad korv.

Insåg oxå idag när jag spanade in folk och hur de var klädda. Det finns tydligen olika typer av termobyxor.. Det finns sånna som jag har, stora oformliga som gör att man ser ut att väga 120 kilo. Dessa termobyxor kostar ca 100 kronor på Ullared. Sen finns det tydligen sådana med passform, som sitter snyggt, och kostar ca 700 kronor.

Kan säga att jag kommer behålla mina oformliga för 100 kronor.


tidig kväll

blir det idag, ska ju upp imorgon och jobba så tänkte snart ta och krypa ner i sängen. Är dessutom ganska trött ikväll vilket i och för sig är bra när man sak upp tidigt morgonen efter.

Imorgon blir det att dra på sig termobyxorna när man ska gå till bussen, fortsätter denna kyla får jag nog köpa mig en skoter overall, kommer att bli kallt att gå långpromenad med elev imorgon men det som inte dödar, härdar.. hi hi, Vid närmare eftertanke får de nog bli en kort långpromenad.

rådjur

Nyss när jag tittade ut så var de här ute i vår trädgård







Tyvär så låg theo och sov så han missade dem idag.. men de kommer nog snart tillbaka..

lunch

Nu är det lunch dags, får bli en macka med massa rocculasallad på, börjar nästan tro att jag blivit roccula beroende...

grabbarna

sover middag nu, mats var också trött efter att ha sovit dåligt i natt.

Hade tänkt vara duktig och ta hand om tvätten samt märka de nya av theos kläder som jag inte hunnit med än, men tvätten var inte torr så får väll göra det i eftermiddag. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, finns inget direkt som behöver göras. kanske ska man bara sitta och njuta lite av ett tyst och stilla hus.


ramla ur sängen

I natt var theo lite orolig så han fick sova hos mig. Klockan fyra i natt vaknade jag av att det var någon som sa: OJ DÅ. Det var theo som ramlat ur sängen, som tur var landade han mjukt så slog sig inte. Efter att jag tagit upp honom i sängen igen så somnade han på en gång och sen bar jag över honom till hans säng.

Klockan kvart i nio väckte han mig och sen gick vi ner och åt välling och tände en brasa. Har varit kallt i natt också så idag får vi nog elda en del igen så vi får upp värmen här hemma.

Idag har vi inga större planer, får nog bli en kort sväng ute och sen lite handling. Går ju inte att vara ute så länge när det nästan är -20 grader ute.

Imorgon blir det jobb igen, hade gärna haft lov tills på måndag men det är bara att bita ihop och gå och jobba imorgon bitti, theo ska till dagis också.

china mat

Övertalade mannen till att vi skulle äta china mat idag, var inte så svårt. Tyvär blev jag grymt besviken inte alls så gott som jag föreställt mig och sushin smakade verkligen ingenting, då gör ICA maxi i linköping bättre sushi än denna resturang. Nej därifrån blir det nog inte mat fler gånger.

Inte så att maten var äcklig, men den smakade direkt ingenting alls och det gillar vi inte.

Theo gillade sin portion med pommes och korv som jag lagade åt honom i alla fall..

Fika

Var hemma hos Micke och Anna uppe i bona och fikade på eftermiddagen. Theo tyckte Adams rum var mycket intressant med skämt bajskorvar, låtas gräshoppor, biljardbord och massa andra saker som man tycker är roligt när man är en pojk på två år. Han hade nog gärna varit kvar där inne fortfarande och Adam som är en snäll kille lät Theo vara där inne en stund och spela lite biljard.

Claras flickleksaker var ganska roliga de också, Theo är ju inte så kräsen utan leker med det som finns att tillgå. Mest intressant var nog ända familjen Sääv/Olssons alla djur, de har ju fyra hundar, en katt, två kaniner och massor av fiskar. Både katten och hundarna fick varsin klapp, även om Theo nog tyckte att hundarna var lite väl stora, Rocky den största väger 50 kilo och Theo är ju van vid voff voff som väger fem kilo. Lite storleks skillnad där.

God kladdkaka fick vi i alla fall och tror att Micke blev glad för presenten från oss på jobbet.

varför skriva ut sin färg på BHn

Varför skriver man ut vad man har för färg på BHn på facebook, fattar inte det roliga. ÄR det jag som är tråkig eller alla andra som tror dem är roliga.


omelett

blev det till lunch idag, jättegott med cheddarost, tomat, paprika och purjolök i, till omeletten tog jag fram julköttbullarna från frysen så nu är de uppätna också.

Ska försöka övertala min man om att vi ska äta chinamat till kvällsmat, sushi hade de också så kan bli riktigt smaskigt. Skönt att slippa laga mat också.

När theo vaknar efter middagsluren ska vi åka till micke, anna och clara så theo och clara får busa lite ska lämna ett paket från jobbet till micke också.


kaminen

Såna här dagar när det är -18 grader ute så är man glad att man har sin kamin. När vi vakna i morse var det 15 grader inne så det var bara att börja elda. Elräkningen räcker och blir över ändå och tror att vattenfall blir glada över hur vår elmätare tickar, trots at vi eldar lite för att få upp värmen. Nu är det varmt och skönt här igen.

Måste snart ut och hämta mer ved. Verkar som kylan håller i sig idag.

familjeturnering

Idag har vi haft familjeturnering i TP hemma hos mormor och morfar, jag och mats vann över mormor,morfar och sebbe och jeanette. Mormor och morfar var igentligen bättre på att svara på frågorna men vi hade mer flyt med tärningen. Sebbe och Jeanette har ju det "nya" tpet med olika svårighetsgrader på frågorna beroende på vilket nummer man får när man slår tärningen. Man kan ju även flytta de andra spelara och sno andras plupp chanser.

Idag har theo sagt flera två ords meningar bla, kööör pappa, hoppla häst och ja tack.. så himla duktig kille jag har.


vår

Nu är det vår här i vårt hus, tomtarna och julgardinerna är nerpackade och vårgardinerna är uppe. Funderar på om man ska ta fram sandalerna och vårjackan oxå.. Kan bli lite kallt och blött i snön men är det vår så är det..

tomtarna

ska ner i källaren idag har jag bestämt, blir att fixa det sen när theo sover, tror nämligen inte att han tycker det är en lika bra idee som jag...

Ska byta gardiner i köket också, får bli de svarta med gröna och begia blommor, de är fina och våriga. Man kan ju i alla fall låtsas att vintern är slut och våren har kommit..

theo tittar på pippi nu och äter ett kex, fick det som muta då jag var tvungen att toppa en milimeter på hans lugg, tror det är dags för det första frisör besöket. Puh hur ska det gå, han hatar verkligen att klippa håret, gäller att ha med sig många mutor.

läggdags

Ja nu är det läggdags, såg precis en wallander film, var ganksa dålig, inte en av de bättre om man säger så. Klockan tickar på fort så här på kvällskvisten, måste börja komma i säng i tid, snart är det ju jobb igen, bara tre lediga dagar kvar..

Lovet har gott aldeles för fort. men man får väll se fram emot sommarlovet, bara fem månader kvar.. suck

hemma

Nu har mina grabbar kommit hem igen, sitter och tiitar på ett norskt naturprogram och theo älskar det. Så fort det är djur på tvn blir theo alldeles till sig.

Mår mycket bättre nu så ska ta och fixa mig något att äta, frågan är bara vad, kanske theo är sugen på en kvällsmacka också..

hemma

Nu har mina grabbar kommit hem igen, sitter och tiitar på ett norskt naturprogram och theo älskar det. Så fort det är djur på tvn blir theo alldeles till sig.

Mår mycket bättre nu så ska ta och fixa mig något att äta, frågan är bara vad, kanske theo är sugen på en kvällsmacka också..

pojken min



Min underbara son, nybadad med lördags chipsskålen....

ensam hemma

är ensam hemma några timmar nu, mats och theo är hos farfar och äter middag men jag stannade hemma då min cp-mage reagerat på att jag ätit för fet mat igen. Vet ju om att jag inte tål att äta vissa saker men igår kväll sket jag i det och käkade bearnässås, vilket har lätt till oräkniga toalettbesök idag. Men gott var det.

Känns som magen börjar lugna sig nu dock så ska vila lite med en bra bok så mår jag förhoppningsvis bra tills grabbarna kommer hem igen. är tomt i huset utan dem, saknar dem redan...

beanässås

åt jag igår och det får jag lida för idag kan jag tala om, ska försöka vila lite här nu, inte det lättaste med en pigg tvååring..




lördag kväll

Nu har vi tittat på tv en stund och snart är det dags att lägga sig. Theo har varit så underbart gosig hela dagen, har fått massor pussar och kramar. Han var en glad kille som fick vara uppe ända till kvart i nio. dessutom blev det chips och päronjuice framför tvn, så det var en nöjd kille som kröp i säng.

Ikväll åt vi även hemgjorda revben och pommes med en smaskig sallad till, var verkligen jättegott. Mats har även köpt en jättegod balsamvinäger som är så god att ringla över sallader och grönsaker, nu är den nästan slut dock så får bli att handla en ny.


Bad

Har nyss kommit upp från badet, var jätteskönt att lägga sig i badet med en tidning och våra fina spalights tända.





Nu lagar mats mat, hemlagade revben och pommes. Kommer att bli smaskens

tankar om 2010

Så vad ser jag fram emot i år.

* att jag och min älskade mats ska gifta oss

* se min lilla pojk växa och bli en stor pojke som fyller 3 år i movember

* få tillökning i släkten

* gå utbildning till kordinator på jobbet

* Förhoppningsvis en utlandsemester i juni med mormor och morfar

* att fixa och trixa lite med vårt fina hus

* En härlig och varm sommar och ett långt sommarlov

Detta är vad jag just nu kan komma på som höjdpunkter under detta år, har vi tur så dyker det upp ännu fler härliga saker att längta till.



2a januari

Idag har vi inga större planer här hemma förutom att vi ska åka och handla lite i eftermiddag.

Jag fick sovmorgon i morse och min älskade grabbar kom och väckte mig med varsin stor blötpuss vid tio-tiden i morse, finns nog inget bättre sätt att vakna på. Känner att det gäller att njuta nu, de här sista dagarna med ledighet, är så underbart att vara hemma hela familjen, känns som det är jättelängesen vi hade två veckor ihop hela familjen och det är säkert förra jullovet det hände senast, så nu njuter vi och bara myser här hemma.

Mats har lagt theo för att sova middag nu och efter en kopp kaffe ska jag ta och hänga lite tvätt samt plocka lite så vi har det fint här i huset.

Juli 2010




Bus med Sebbe i plaskpoolen



Theo o Mats åker moppe på peace and love festivalen



mega såpbubblor



Dans med pappa



Hälsar på Faster



Besök på Nordens ark



jag o M drar till Arvika festivalen



Så här klär man sig när regnet öser ner och det är 30 grader varmt


2009

Här kommer lite bilder över hur vårat år 2009 såg ut


Januari


Theo äter nu helt själv, lite hamnar i ansiktet, men det mesta i munnen

Mats är fortfarande föräldrarledig med theo och jag jobbar.


Februari


Theo börjar dagis

En av theos favorit syselsättningar är att snickra och framför allt skruva


Mars


Allt funkar bra på dagis, theo leker och har kul.

Maskiner av alla de slag är välldigt intressant

Vi firar theos kusiner i skövde som fyller år.


April


Vädret börjar bli fint och theo älskar att vara ute och leka, gärna med bobbycaren och mormor

Jag fyller 28år

mormor fyller år


Maj


Vi åker till London hela familjen och har en underbar weekend där.

Theos kusin Titus föds

Theo får hjärnskakning och får ligga en natt på US.


Juni


mormor, morfar, jag och theo åker till kreta, me
dans pappa måste jobba

vi har sommarlov

Firar midsommar i Medevi

Juli

Theo är på vätternfestivalen med mormor och morfar, jag och mats är samtidigt på arvikafestivalen

Har lite semester hela familjen

Renoverar våran tvättstuga

Augusti


Vädret är fint till och från

Vårat sommarlov tar slut och jag börjar jobba igen och theo börjar dagis

Mats jobbar nu heltid på sitt företag

Theos kusin Titus döps

September


Theo är nysnaggad, luggen blev lite kort

Pappa fyller 39år

Oktober


Theo har blivit tokig i mössor

Tycker om att sitta och rita men framför allt att springa runt och busa

Morfar fyller år


November


Theo fyller 2år

farmor fyller år

Vi åker och hälsar på kusin louise somm fyller 7 år

Moster Pia fyller 70 år och firar med öppethus


December


Theo och mats tar tidigt jullov

Theo lussar på dagis

Vi bakar pepparkakor och pyntar inför julen

Vi firar lilljul med matsfamilj och julafton med min familj

Nyår firar vi med vänner och minbror samt hans tjej.

Mats friar och jag säger ja!!!




Så det var vårat 2009, i kortfattat format...



nyårsmiddagen

Igår hade vi nyårsmiddag här hemma för lite vänner samt min bror och hans flickvän jeanette. Vi åt en jättegod tre rättersmeny som alla hade hjälpt till att skapa. Brorsan hade gjort parmesan och parmaskinkrullar till förrätt och sedan blev det oxfile med stekt kulpotatis och stekta grönsaker till varmrätt, serverat med kantarellsås gjord på hemagjord fond, så himla gott. Till efterätt hade sandra gjort en vanilj och vitchoklad pannacotta som toppades med blåbär och hallonsås. Kanon gott alltsammans.

Vi sköt upp lite raketer efter maten men inte senare än att barnen var vakna och theodor tyckte det var jättespännande, har gått runt hela dagen idag och sagt pang, pang.

Kvällen innehöll även födelsedagsfirande då Albin, sandras son fyller sex år idag, av oss fick han en legoracerbil. Blev poppis.

Vi hade en jättetrevlig kväll och spelade bla ett parti TP, självklart så var det brorsan som vann och tur var väll det, han är en kille som tar sällskapspel mycket seriöst.

Vid tre tiden gick vännerna hem, kvar blev jag, mats och sebbe och jeanette som sov över, efterom jag hade morgon skiftet med theo så gick jag och la mig medans de andra tre hade suttit uppe till halvsju. Kan avslöja att några personer i familjen har varit mer trötta än andra idag..

Dukningen








theo vill pärla, sebbe vill sova....


Juni 2010




Theo och Sebbe hälsar på kossorna



Vi drar till mallis och Theo lär sig simma med puffar



Theo får sin första klänning



Vi njuter av värme och resturang besök



Sofie, gift mamma med en passion för skor och chokladi firar midsommar


Maj 2010




Clara är här och leker med Theo



Käkar godis hemma hos farmor



Leker ute i trädgården



åker till Nacka och firar kusinTitus som blir ett år



Vi besöker Kålmorden



tigrarna är finast tycker Theo



Vi käkar middag ute på altan



Mats är galen och går upp på taket, jag får svindel av att bara titta på honom



Äntligen har vi fått lite värme


RSS 2.0