sjuka barn och dagis!

Fick en väldigt otrevlig och illa skriven kommentar på detta inlägg, kommentaren löd som följande, dock har jag censurerat den anonyma kammarskrivarens språk då jag inte tycker det passar sig med sådana ord i min blogg.

"blir så ***** sur på ignoranta ***** som du. tänk om man är timanställd o inte har råd att stanna hemma varje gång ens barn e sjukt o man inte har sina föräldrar i närheten som kan ta hand om barnet? tänk lite innan du öppnar din *** *** för d handlar inte om att man prioriterar pengar utan man prioriterar överlevnad för hunger o obetalda räkningar, o ja då får man ta sitt sjuka barn till dagis ditt *****"


Känner att jag trots anonymiteten och otrevligheterna vill svara på detta då åsikter som denna persons är anledningen till att det sprids så mycket sjukdomar av alla de möjliga slag på förskolor.

NEJ, man kan aldrig rättfärdiga att man lämnar ett sjukt barn på förskolan, för det första är det rent utsagt grymt mot barnet i fråga som får gå iväg sjuk till dagis, hur ska barnet orka hänga med i aktiviteterna, orka leka, äta och gå ut på tex långpromenader eller utflykter?

För det andra smittar barnet ner resten av barnen och även personalen på förskolan vilket i sin tur leder till att sjukdomar går runt runt. Har man otur kan man således få tillbaka samma sjukdom några veckor senare.

För det tredje har man i Sverige rätt att ta ut vård av barn vilket ersätter inkomstbortfallet med 80 procent, lever man på marginalerna och inte klarar av ett inkomstbortfall på 20 procent under någon eller några dagar så har man rätt att få försörjningsstöd utav socialtjänsten.

Så nej man behöver inte gå hungrig för att man stannar hemma med sina sjuka barn, inte i Sverige i alla fall.

Som vanligt så publicerar jag inte otrevliga och anonyma kommentarer. Tycker man ska försöka hålla sig på en saklig och trevlig nivå, även på internet.



Kommentarer
Postat av: tt - ♥

*svar; häärligt! jo tack, finfint!

2010-10-29 @ 19:09:39
URL: http://ttypttildas.blogg.se/
Postat av: julia

Fin blogg !

Hur mår du idag ? ;)

2010-10-29 @ 19:18:30
URL: http://juliaofsweden.webblogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Bra svar! Det är lätt att gömma sig bakom anonymiteten tyvärr.

Jag håller med dig fullt ut, man skickar inte sitt sjuka barn till dagis eller skola främst för barnets skull om inte annat. Men också för att barnet inte ska smitta ner andra barn och vuxna.

2010-10-29 @ 22:05:34
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Farmor

Du har helt rätt! Sjuka barn ska vara hemma!

2010-10-29 @ 22:10:27
Postat av: H a i d i s -

Happy halloween!

Skräm inte för många nu bara ;D

2010-10-29 @ 22:38:06
URL: http://haidis.se
Postat av: ekt

hej, har precis skaffat ny blogg kika in :) <3

2010-10-29 @ 22:53:24
URL: http://ekt.blogg.se/
Postat av: gue

Sovgott! :D



Anmäl dig gärna på "dagens blogg" imorgon =)

2010-10-30 @ 00:05:40
URL: http://guevacci.blogg.se/
Postat av: Laila

Sov gott :) krya på dem !

2010-10-30 @ 01:54:41
URL: http://lailaaziz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0